JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Komen Mengenai Forum Ni...

    Share

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Tue 15 Apr 2008, 1:48 am

    Banyaknya komentetar kat sini.. tapi bagus bagi memajukan forum ni jugak

    anoh18
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 82
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-03

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by anoh18 on Tue 15 Apr 2008, 1:58 am

    ijakstory wrote:
    anoh18 wrote:

    banyak contoh2 forum yg boleh diambil macam wangcyber,cg,mykakis dan yg paling hebat ipmart dulu iphone berasal dari sarawak kalau tengok mesti ingat forum dari luar....... hakkat semua dari malaysia kadar pengunjung memang dasyat.

    opps, sori mencelah,
    remember me anoh? heheh...akulah kawan kau dari mykakis, ihbat79 (aku tukar nick jer, mesra sedikit)

    tak kisahlaa dia kenal atau tidak, yang penting.. perkenal anoh the great master for phone.. chewah.. kepada kekawan yang kekurangan ilmu tentang phone, rapatkan2 diri anda dengannya.. orang lama ni.. rugi kalau tak minta software terbaru dari dia...

    to admin..
    boleh tak kalau click satu thread.. terus load ke page akhir.. maaf, saya keliru mula2 masuk
    ke jomgempaq ni.. kekadang ter' quote' post yang dah lama... cadangan sahaja

    (ps: anoh, kau kejer lagi ke kat singapore tak pun johor tu?).. happy see u agains beb! :02:

    OPS CIK IHBAT79 APA LAK TAK INGAT.......... AKU DAH NAK PENGHUJUNG.. LAST BULAN NIE LEPAS TU BALIK KAMPUNG DAPAT KERJA KAT SINI ...HEHEHE APA2 PUN.. AKU NAK LEPAK KAT FORUM NIE NAMPAK MACAM OK GAK...... HEHEHE

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Tue 15 Apr 2008, 2:00 am

    Banyak pengalaman member anoh ni.. banyak forum dia join

    anoh18
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 82
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-03

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by anoh18 on Tue 15 Apr 2008, 9:58 pm

    nampak bilangan forumer semakin menambah tapi agak lambat...kebanyakkan user hanya register lepas tu tak berapa stay sangat kat forum nie setiap kali aku log in dalam forum hanya beberapa user je...... yg ada..... belum tahap yg memuaskan... mungkin masih baru....

    sekarang nie aku tengok orang suka atau ingin pelajari ilmu forex nie... kebanyakkan forum2 yg aku sertai.... yg dulu takda thread nie sudah ada mungkin salah satu daya tarikan.... so apa kata tuan admin bukak kelas secara online maksud saya bukak kelas forex secara percuma, curahkan segala ilmu yg ada untuk kita kongsi bersama... tapi yg kena ikhlaslah.... takda jual2 ebook....... tapi untuk donation ok tu.. untuk memastikan guru forex merasai sumbangannya maksud saya mungkin mod kat sini ada yg pandai ilmu forex nie......... pasal kalau ada saya pun nak belajar...

    forum nie kalau ramai memang best layan sebab ramai kawan yg kita dapat dan ilmu pengetahuan. Setakat nie saya tengok hanya gamemaster dan hunter_ad79 yg nampak menonjol dalam forum nie....

    p/s hunter_ad79 bila kau nak belanja aku ..... ice blended :03:

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Tue 15 Apr 2008, 11:43 pm

    Sampai tak tido pagi la jugak.. heheheh

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by ijakstory on Wed 16 Apr 2008, 12:36 am

    anoh18 wrote:
    sekarang nie aku tengok orang suka atau ingin pelajari ilmu forex nie... kebanyakkan forum2 yg aku sertai.... yg dulu takda thread nie sudah ada mungkin salah satu daya tarikan.... so apa kata tuan admin bukak kelas secara online maksud saya bukak kelas forex secara percuma, curahkan segala ilmu yg ada untuk kita kongsi bersama... tapi yg kena ikhlaslah.... takda jual2 ebook....... tapi untuk donation ok tu.. untuk memastikan guru forex merasai sumbangannya maksud saya mungkin mod kat sini ada yg pandai ilmu forex nie......... pasal kalau ada saya pun nak belajar...

    cadangan dibuka.. SAYA SETUJU! err..aku sorang je ke yang setuju?
    :67:

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Wed 16 Apr 2008, 12:38 am

    terima kasih pada sape2 yang sudi berikan pandangan dan komen tu dan kepada ahli2 yang lain saya berharap supaya u all boleh terus berposting di sini dan jomgempaq akan berusaha untuk menambah baik lagi forum ini..

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Wed 16 Apr 2008, 12:40 am

    Mengenai forex tu memang boleh dibuat tapi saya memerlukan orang-orang yang betul2 pakar dalam bidang ni..bukan senang nak cari orang tu so kalau ade sape2 yang ade member tu atau sudi dan berkongsi boleh ajak die join kat sini..

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Wed 16 Apr 2008, 1:03 am

    Den tak pandai forex nih

    anoh18
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 82
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-03

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by anoh18 on Wed 16 Apr 2008, 1:10 am

    gamemaster wrote:Den tak pandai forex nih

    kalau tak pandai forex ajar goggle adsense ....

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Wed 16 Apr 2008, 1:18 am

    Google adsense ni kena register dulu

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Wed 16 Apr 2008, 1:19 am

    hahaha...banyak sungguh permintaan korang..ape kate korang cari sape2 n mintak die tolong ajar kat sini coz aku tak de masa nak ajar orang ni..nanti ajar sikit cikgu dah hilang..hehehe

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Wed 16 Apr 2008, 1:21 am

    aku ni manelah terror sangat nak mengajar orang ni..ilmu pun tak cukup lagi

    anoh18
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 82
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-03

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by anoh18 on Wed 16 Apr 2008, 1:22 am

    ya la tuan admin sebagai pelengkap forum so forum nie berkualiti........ banyak material yg berguna bila join forum nie........ saya boleh beri bantuan pasal mobile phone........ so apa kata moderator2 yg dilantik buat demikian, setiap mod or super mod ada kelebihan masing.....

    apa kriteria seseorang tu dilantik menjadi mod ?

    Jawapan dia kena lah beri sumbangan dan kelebihan pada diri yg ada... secara ikhlas.... kepada user2 yg tak tahu........ so curah... bukan menjual. Nie nak buat kulit ebook pun nak menjual hehehehhe.........apa salah beri guide....

    saya dah masuk lebih 60 forum luar dan dalam ......so far all user + mod semua membantu..... mungkin forum nie baru lagi.... harap lepas nie kita buka minda supaya berfikir terbuka .

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Wed 16 Apr 2008, 1:35 am

    anoh18 wrote:ya la tuan admin sebagai pelengkap forum so forum nie berkualiti........ banyak material yg berguna bila join forum nie........ saya boleh beri bantuan pasal mobile phone........ so apa kata moderator2 yg dilantik buat demikian, setiap mod or super mod ada kelebihan masing.....

    apa kriteria seseorang tu dilantik menjadi mod ?

    Jawapan dia kena lah beri sumbangan dan kelebihan pada diri yg ada... secara ikhlas.... kepada user2 yg tak tahu........ so curah... bukan menjual. Nie nak buat kulit ebook pun nak menjual hehehehhe.........apa salah beri guide....

    saya dah masuk lebih 60 forum luar dan dalam ......so far all user + mod semua membantu..... mungkin forum nie baru lagi.... harap lepas nie kita buka minda supaya berfikir terbuka .


    hahaha...aku suka gaya komen ko...teruskan komen yang membina macam ni..ade maksud di sebalik ayat2 tu..actually thanks coz sanggup membantu

    anoh18
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 82
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-03

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by anoh18 on Wed 16 Apr 2008, 1:41 am

    minta maaf kepada tuan selaku empunya forum tuan admin dan juga semua kalau terasa.... bukan apa aku memang suka duduk kat forum nie sebab dari forumlah aku belajar pasal2 it sehingga menjadi side income kepada pendapatan aku....... hehehehe........

    bukan tu juga dari seorang yg buta it sekarang dah celik....... semua guide dari member2 kat forum........ :06:

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Wed 16 Apr 2008, 1:47 am

    anoh18 wrote:minta maaf kepada tuan selaku empunya forum tuan admin dan juga semua kalau terasa.... bukan apa aku memang suka duduk kat forum nie sebab dari forumlah aku belajar pasal2 it sehingga menjadi side income kepada pendapatan aku....... hehehehe........

    bukan tu juga dari seorang yg buta it sekarang dah celik....... semua guide dari member2 kat forum........ :06:


    its ok..aku no hal, beselah bende mcm ni tapi kat sape2 yang terasa tu xtau lah..takpe, jgn terus berhenti komen..komen je banyak2 lagi anoh..aku memang suka ahli macam ko..aku ikhlas ni..

    :03: :03:

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Wed 16 Apr 2008, 1:52 am

    Saya pun ikhlas mendengarnya

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by hunter_ad79 on Thu 17 Apr 2008, 1:54 am

    anoh18 wrote:
    saya dah masuk lebih 60 forum luar dan dalam ......so far all user + mod semua membantu..... mungkin forum nie baru lagi.... harap lepas nie kita buka minda supaya berfikir terbuka .

    dah masuk lebih 60 forum luar dan dalam? fuh!! klu aku tak terlayan la sebyk tu..
    :04: :04:

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by ijakstory on Sat 19 Apr 2008, 5:58 pm

    hunter_ad79 wrote:
    anoh18 wrote:
    saya dah masuk lebih 60 forum luar dan dalam ......so far all user + mod semua membantu..... mungkin forum nie baru lagi.... harap lepas nie kita buka minda supaya berfikir terbuka .

    dah masuk lebih 60 forum luar dan dalam? fuh!! klu aku tak terlayan la sebyk tu..
    :04: :04:

    heheh... anoh ni member lama aku... 60 forum? kebanyakkan ada kaitan dunia mobile phone dia join.. best kawan dgn dia ni.. tak pernah lokek dgn ilmu telefon.. bagi aku... dia ni dikata peringkat master of phone... cuma tiada sesiapa nak iktiraf.. heheh.. cayok! cayok!

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by hunter_ad79 on Mon 21 Apr 2008, 1:43 am

    Huhu.. nampaknya admin dh wat pembaharuan kat JG nie..
    Mmg menarik.. tahniah dr aku..
    Aku suka backgrund yg baru nie..

    anoh18
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 82
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-03

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by anoh18 on Mon 21 Apr 2008, 12:00 pm

    hunter_ad79 wrote:Huhu.. nampaknya admin dh wat pembaharuan kat JG nie..
    Mmg menarik.. tahniah dr aku..
    Aku suka backgrund yg baru nie..

    yup betul cakap kau, cantik background nie... lembut je colour dia......so far aku selalu jengah kat forum nie........ harap2 lagi 3-6 bulan lagi bertambah user dalam forum nie.

    chika
    d'chikaiceblendz::addicted
    d'chikaiceblendz::addicted

    Female
    Number of posts : 499
    Location : Ipoh-Kb
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-23

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by chika on Mon 21 Apr 2008, 12:44 pm

    anoh18 wrote:

    yup betul cakap kau, cantik background nie... lembut je colour dia......so far aku selalu jengah kat forum nie........ harap2 lagi 3-6 bulan lagi bertambah user dalam forum nie.

    sama gak cam aku..aku pn suke pembaharuan nie..nampak lembut ckit..mata pn tenang je..
    aku pn harap lbh rmai user join forum nie..so meh pakat ajak member2 masuk JG nie.. :03:

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Mon 21 Apr 2008, 8:29 pm

    sapa2 yang ade member yg kaki forum tu, ajak2 le jengah kat jg nie ye.. kite ramai2 kan forum bior jadi top kat m'sia

    :03:

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by ijakstory on Wed 23 Apr 2008, 3:34 am

    insyallah...

    Sponsored content

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Sponsored content Today at 8:36 pm


      Current date/time is Sat 10 Dec 2016, 8:36 pm