JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    [INFO] E-NSS.biz - Bazar Maya Perniagaan Anda

    Share

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    [INFO] E-NSS.biz - Bazar Maya Perniagaan Anda

    Post by yantie on Tue 17 Jun 2008, 5:37 pm

    Assalamualaikum......

    Alhamdulillah...... Syukur yang tidak terhingga saya panjatkan kehadrat Ilahi kerana dengan izin dan limpah kurniaNya, lamanweb E-nss impian saya akhirnya menjadi nyata kini.

    Terima kasih kepada semua Rakan Niaga NSS yang terlibat terutama saudara Bob. Lamanweb ini terhasil daripada cetusan idea saya yang berhasrat ingin mempromosi dan memasarkan kesemua produk dan perkhidmatan keluaran Muslim ke seluruh Malaysia. Dan jika diizinkanNya, InsyaAllah NSS Future Enterprise akan melebarkan lagi jaringan perniagaan ke peringkat Antarabangsa.

    Pembangunan lamanweb ini sebenarnya telah mendapat sentuhan kreatif daripada saudara Bob. Beliau adalah salah seorang pakar IT. Di samping itu beliau juga merupakan seorang usahawan yang telah berjaya dalam bidang penternakan kambing Boer.

    Tak lupa juga terima kasih yang tidak terhingga saya ucapkan kepada pemilik Portal Jomgempaq.com kerana melalui forum JG ini, saya telahpun berjaya melontarkan pelbagai idea bagi mencapai setiap impian saya.

    Dengan segala hormat dan rasa suka citanya kami ingin menjemput
    Yang Berhormat/Dato’/Datin/Tuan/Puan/Encik/Cik untuk melawati Bazar Maya Perniagaan Edisi Internet yang dimiliki sepenuhnya oleh NSS Future Enterprise di sini www.e-nss.biz . Sekiranya terdapat sebarang kemusykilan berkaitan lamanweb E-nss ini, sila tinggalkan pesanan di sini beserta dengan komen agar kami dapat mempertingkatkan lagi mutu dan prestasi lamanweb E-nss ini.

    Sekian, terima kasih.

    Wassalam.

    P/S : Lamanweb ini akan dipertingkatkan dari masa ke semasa mengikut beberapa fasa sehinggalah ianya mampu menjadi sebuah lamanweb yang terunggul di persada dunia internet.


    Last edited by yantie on Mon 14 Jul 2008, 6:39 pm; edited 1 time in total

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Jom pakat komen & letak iklan percuma di laman web www.e-nss.biz

    Post by yantie on Wed 18 Jun 2008, 12:02 am

    Maklumat lanjut berkaitan E-nss.biz juga boleh di baca di sini http://www.bicarajutawan.com/forum/showthread.php?t=6061

    Terima kasih

    yakuza666
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 295
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-18

    Re: [INFO] E-NSS.biz - Bazar Maya Perniagaan Anda

    Post by yakuza666 on Wed 18 Jun 2008, 12:43 am

    Baguslah kebanyakan fungsi dah siap kecuali bahagian pengiklanan :) sekarang yanti kena mula kuatkan di bahagian advertisement. Ini crucial part samada nss ni berjaya atau tidak. Jika NSS tak mulakan pengiklanan, website anda mungkin akan menjadi seperti website ini http://iklanhosting.com/

    Saya dah nasihatkan dari Disember 2007 supaya tekankan pada pengiklanan but since diorang nak biarkan blog tu mati. Baiklah. Just as an example. If yanti nak website yanti lengang macam tu, xperlu buat pengiklanan intensif.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Pengiklanan Intensif ?

    Post by yantie on Wed 18 Jun 2008, 6:40 am

    yakuza666 wrote:Baguslah kebanyakan fungsi dah siap kecuali bahagian pengiklanan :) sekarang yanti kena mula kuatkan di bahagian advertisement. Ini crucial part samada nss ni berjaya atau tidak. Jika NSS tak mulakan pengiklanan, website anda mungkin akan menjadi seperti website ini http://iklanhosting.com/

    Saya dah nasihatkan dari Disember 2007 supaya tekankan pada pengiklanan but since diorang nak biarkan blog tu mati. Baiklah. Just as an example. If yanti nak website yanti lengang macam tu, xperlu buat pengiklanan intensif.

    Assalamualaikum......

    Terima kasih saudara Yakuza. Sebenarnya saya tidak berapa faham sangat tentang cara pengiklanan yg sebenarnya untuk website nie. Sebab itulah saya perlukan seseorang yang mempunyai kemahiran dan kepakaran dalam bidang IT untuk menyelenggara semua urusan berkaitan di atas. Dalam soal ini saya telah pun menyerahkan sepenuhnya kepada saudara Bob.

    Apapun terima kasih diatas nasihat yang membina drp saudara.

    Komen lain ?

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Mohon Kerjasama Sekali Lagi Daripada Rakan Niaga NSS

    Post by yantie on Wed 18 Jun 2008, 10:12 am

    Assalamualaikum........

    Kepada semua Rakan Niaga NSS, sekali lagi saya memohon kerjasama drp tuan/puan untuk meletakkan sendiri iklan tuan/puan di mana2 bahagian yang berkaitan dengan produk dan perkhidmatan yang tuan/puan tawarkan.

    Saya juga memohon maaf sekiranya keadaan ini telah menyulitkan tuan/puan dalam berurusan dengan saya.

    Sekian, harap maklum.


    P/S : Bersatu Kita Teguh, Bercerai Kita Roboh.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Link Exchange

    Post by yantie on Tue 24 Jun 2008, 5:06 pm

    hunter_ad79 wrote:ehehe.. saya dh register.
    tp blum iklankan produk lg.
    ada masa nanti, sy iklankan.

    sy nk bg cadangan sikit.
    apa kata, setiap org y iklan kat website tersebut
    diwajibkan utk meletakkan link website tersebut di website masing.
    secara tak lansung, boleh menaikkan ranking pengunjung utk website nie.

    Assalamualaikum....

    Saudara Hunter, akak jawab kat sini ya....

    Terima kasih sebab Hunter sudi register. Cepat2lah buat iklan sementara ianya percuma....... hehe

    Hmmm..... mungkin akak terpaksa mengenakan sedikit bayaran terhadap setiap iklan yg masuk selepas pelancaran rasmi nanti. Bukannya nak berkira sangat, tapi untuk buat semua nie akak terpaksa keluarkan modal sendiri tau..... Maklumlah nak buat sendiri tak pandai, jadi akak upah En Bob BJ yang buatkan. Namun begitu, jangan risau...... yang PERCUMA tetap ada....... yang berbayar pun ada juga tapi sudah pastinya akan diberikan keistimewaan agar setimpal dengan bayaran yg dikeluarkan.

    Hmmmm.......... Betul & bagus jugak cadangan Hunter tu... Akak menghargainya... cuma akak tak nak paksa orang. Biarlah semua orang buat dengan kerelaan hati masing2 macam Hunter. Buat tanpa disuruh dan ikhlas ingin sama2 maju dan berjaya. Terima kasih ya sebab bagi sokongan kepada akak. Apapun akak akan lakukan sesuatu agar website e-nss mampu menjadi sebuah website yang terunggul di persada dunia internet. InsyaAllah. Moga2 diperkenankanNya. Amin.......

    Kepada sesiapa yang sudi tu, silalah letakkan link website e-nss nie di website masing2. senyumm

    P/S : Hunter, agak2lah.... boleh tak kalau pihak JG link kan website e-nss dgn forum nie ? Sebabnya akak takkan adakan forum macam nie di e-nss. Tapi.... ruangan forum tetap ada, cuma lain sikitlah...... dan ianya dikhaskan utk para pengiklan dan pembeli mengadakan aktiviti jualan shj. Agak2 pihak admin sudi ke ? hehe

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: [INFO] E-NSS.biz - Bazar Maya Perniagaan Anda

    Post by hunter_ad79 on Wed 25 Jun 2008, 1:22 pm

    [quote="yantie"]
    hunter_ad79 wrote:
    Assalamualaikum....

    Hmmmm.......... Betul & bagus jugak cadangan Hunter tu... Akak menghargainya... cuma akak tak nak paksa orang. Biarlah semua orang buat dengan kerelaan hati masing2 macam Hunter. Buat tanpa disuruh dan ikhlas ingin sama2 maju dan berjaya. Terima kasih ya sebab bagi sokongan kepada akak. Apapun akak akan lakukan sesuatu agar website e-nss mampu menjadi sebuah website yang terunggul di persada dunia internet. InsyaAllah. Moga2 diperkenankanNya. Amin.......


    P/S : Hunter, agak2lah.... boleh tak kalau pihak JG link kan website e-nss dgn forum nie ? Sebabnya akak takkan adakan forum macam nie di e-nss. Tapi.... ruangan forum tetap ada, cuma lain sikitlah...... dan ianya dikhaskan utk para pengiklan dan pembeli mengadakan aktiviti jualan shj. Agak2 pihak admin sudi ke ? hehe

    Wslm..
    pasal link exchange tu maksud saya, bila dh dikenakan bayaran nanti kita offer less 5% ke dr bayaran sewa iklan di NSS pd sesiapa yg sudi letak link NSS di website mereka. Ini adalah utk sementara jer utk org kenal website tersebut (NSS). Bila dh pengunjung dh ramai nanti, kita tutup la offer tersebut. Sbb pada pendapat saya, website camni perlu ramai pengunjung.. bila dh glamour nanti, ramailah lg nk iklan produk mereka di NSS nie. Sekadar pandangan jer haha

    Pasal nk letak link kat JG nie kena bincang ngan pihak admin.. Try tanya adiex camna.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Satu Idea Yang Bagus...... Terima kasih ya....

    Post by yantie on Thu 26 Jun 2008, 11:08 am

    hunter_ad79 wrote:

    Wslm..
    pasal link exchange tu maksud saya, bila dh dikenakan bayaran nanti kita offer less 5% ke dr bayaran sewa iklan di NSS pd sesiapa yg sudi letak link NSS di website mereka. Ini adalah utk sementara jer utk org kenal website tersebut (NSS). Bila dh pengunjung dh ramai nanti, kita tutup la offer tersebut. Sbb pada pendapat saya, website camni perlu ramai pengunjung.. bila dh glamour nanti, ramailah lg nk iklan produk mereka di NSS nie. Sekadar pandangan jer haha

    Pasal nk letak link kat JG nie kena bincang ngan pihak admin.. Try tanya adiex camna.

    Alamak......... Masih banyak lagi Akak nak kena belajar tentang bahasa & cara komunikasi usahawan internet nie. Asyik salah faham jer..... hehe Nasib baik ada Hunter yg sudi memperbetul & memperjelaskan maksud sebenarnya. good

    Hmmm......... Bagus sekali idea Hunter tu. Nanti Akak ketengahkan perkara ini ke pihak atasan. senyumm

    Pasal link tu, takpe lah....... Nanti Akak settlekan dengan En Bob dulu. Hari tu Akak ada mintak beliau link kan e-nss dengan forum BJ & JG nie. Dah settle sepenuhnya nanti Akak tanya admin pulak ya. Apapun Akak dahpun link kan ruangan promosi NSS nie di chatbox e-nss.

    Terima kasih ya Hunter...... Kalau bukan kerana undangan Hunter ke JG nie, tak tahulah kat mana Akak nak kongsikan segala macam idea bisnes Akak nie. Ini baru separuh jer..... dalam kepala sarat lagi nie..... hehe

    P/S : Chika tu isteri Hunter kan ? Teringin nak berkenalan. Akak hanya pernah baca post dia jer...... tak berkesempatan nak berkenalan dan beramah mesra. Kirim salam pada Chika ya. Orang Kelantan jugak kan ? Ntah2 bersaudara kita nie..... senyumm

    Sekian, wassalam.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Apa Komen Anda Tentang Laman Web E-NSS ?

    Post by yantie on Fri 08 Aug 2008, 12:51 am

    Assalamualaikum
    Tadi saya membaca mesej dari seseorang yg menamakan diri sbg xyz di chatbox e-nss. Mesejnya berbunyi hampeh punya web laa..... Jadi saya ingin memohon pandangan daripada anda semua untuk memberi lain2 komen terhadap laman web e-nss.biz. Adakah laman web tersebut benar2 hampeh? Untuk makluman semua, laman web e-nss sebenarnya belum siap sepenuhnya lagi. Saya sekadar mempromosikannya terlebih dahulu agar pengguna familiar dengan sistem pendaftaran di sana. Ianya adalah percuma ajer di ruangan direktori e-nss.

    Sebenarnya saya telah mengupah seseorang untuk membangunkan laman web ini dengan niat utk mengetengahkan pelbagai produk dan perkhidmatan yang ada.
    Adakah itu menjadi satu kesalahan? Adakah kerana iklan tersebut tidak mendapat sambutan drp mana2 pihak maka laman web saya dipersalahkan? Kalau ikutkan, saya lagi hampa kerana sebagai pemilik laman web e-nss, satu produk pun belum terjual lagi secara online sedangkan saya telah menghabiskan beratus2 ringgit untuk membangunkan laman web e-nss. Itu belum termasuk dengan upah pengurusan. Tapi saya tak kisah dan saya tahu bukan senang untuk menyakinkan orang lain tentang produk dan perkhidmatan kita. Tambahan pula laman web tersebut masih baru dan belum siap sepenuhnya lagi.......

    Kepada semua pengiklan, tuan/puan semua di minta agar bersabar kerana saya tidak akan membiarkan laman web ini terkubur begitu sahaja. Tambahan pula saya telah mengeluarkan belanja yang banyak untuk membangunkan laman web ini. Bagi kami sedikit masa untuk menjayakan segala apa yang telah kami rancangkan.


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    Sponsored content

    Re: [INFO] E-NSS.biz - Bazar Maya Perniagaan Anda

    Post by Sponsored content Today at 4:22 am


      Current date/time is Sun 11 Dec 2016, 4:22 am