JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Komen Mengenai Forum Ni...

    Share

    TMUkmkd
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 111
    Age : 28
    JGR : 220
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by TMUkmkd on Tue 23 Sep 2008, 9:52 pm

    benda macam tu semacam gateway la. kalau g mana2 forum pun selalunya akan guna benda ni.. lebih lagi guna forumsmotion

    pinguin
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 74
    Age : 32
    Referral : xingatlah
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by pinguin on Mon 06 Oct 2008, 6:19 pm

    forummotion pun banyakl problem gak.. aku dah kene.. tesion je

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by ijakstory on Tue 07 Oct 2008, 4:27 pm

    pinguin wrote:forummotion pun banyakl problem gak.. aku dah kene.. tesion je

    problem macamner tu? terkezut

    pinguin
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 74
    Age : 32
    Referral : xingatlah
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by pinguin on Tue 07 Oct 2008, 10:33 pm

    cth terbaru aku kene:

    forum aku kehilangan banyak thread, posting2 forumer hilang and tunggang langgang.. pastu macam hilang semangat aku nak berforum.. huhu..

    forum ni dah tukar domain.. aku xtau la alami masalah yang sama ke tak sebelum ni..

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by ijakstory on Wed 08 Oct 2008, 10:13 pm

    pinguin wrote:cth terbaru aku kene:

    forum aku kehilangan banyak thread, posting2 forumer hilang and tunggang langgang.. pastu macam hilang semangat aku nak berforum.. huhu..

    forum ni dah tukar domain.. aku xtau la alami masalah yang sama ke tak sebelum ni..

    Sedara pinguin,

    baru2 ni memang ader masalah bugs yg serius.. bukan sahaja jomgempaq, tetapi forum yang lain pun terkena juga , admin telah bertungkus-lumus fix kemelut yang dihadapi.. kebanyakkan thread dan posting yang hilang, biarlah saya memohon maaf .. (posting saya jugak turut hilang..huhuu..huhu ) memang takleh recover balik, tapi count posting user tak pula hilang (fuh! lega)..

    janganlah hilang semangat sahabatku.. thread yang hilang, saudara boleh bukak kembali.. pinguin pun dah lama saya tak nampak kan? hihi.. mesti u ader banyak idea untuk majukan forum ni.. bukan saya sahaja, semua user jomgempaq bersama2 menghadapi susah senang bersama.. bersamamu pinguin, marilah menjayakan bersama2... senyumm ok?

    regards.
    ijakstory

    Castezar
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 370
    Age : 30
    Location : Rumah mak & ayah....
    JGR : 470
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-10

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Castezar on Fri 31 Oct 2008, 2:18 pm

    Assalamualaikum.

    Nak bagi idea sikit pasal forum 18SX tu.

    Kalau boleh, saya cadangkan agar diwujudkan group untuk user2 berumur 18thn ke atas yang berminat nak berposting di forum 18SX tersebut.

    So bila a user join the group, baru mereka dapat access forum tersebut.
    Sebab pada saya, ia dapat mengelakkan budak bawah umur dari membaca hal orang-orang dewasa atau bertanya dengan sengaja perkara yang tak sepatutnya ditanya pada usia mereka.

    Ok, just idea. :)


    _________________

    "Alif Mim Nun Wau... Alif tendang Wau...? Sarkis" - Sudin
    ...sejuknyaa hati tengok avatar kanak-kanak...

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Sat 01 Nov 2008, 12:37 am

    nanti kite pertimbangkan bagos

    TMUkmkd
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 111
    Age : 28
    JGR : 220
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by TMUkmkd on Sat 01 Nov 2008, 2:42 pm

    errr kenapa butang search atas tu lain? atau tengah tukar button?

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Sat 01 Nov 2008, 2:46 pm

    diorang dalam proses nak tukar skin ni.. haha

    TMUkmkd
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 111
    Age : 28
    JGR : 220
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by TMUkmkd on Sat 01 Nov 2008, 7:12 pm

    ooo patut la.. wakakkaka

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by blackrose on Sun 02 Nov 2008, 11:16 am

    a'a...semalam dalam proses tukar skin...
    hari ni dah ok kan? senyumm


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Chatbox

    Post by yantie on Sat 06 Dec 2008, 8:52 pm

    yantie wrote:Salam. Nak komen sikit ya......
    Pada pandangan mata saya lah, ruangan chatbox tak seharusnya ada kat atas tu. Ianya mengganggu pandangan mata saya setiap kali log in ke sini. Tambahan pula rasanya jarang2 yg online kat sana kan ? Kalau boleh pihak admin tolong alihkan ke tempat lain ya. Itu pun sekiranya ia tidak mendapat bantahan drp mana2 pihak.

    Maaf ya kalau komen saya ni menyinggung hati mana2 pihak. Saya cuma melahirkan rasa ketidakselesaan pada pandangan mata saya terhadap forum ini. Tapi mungkin jugak ada sesetengah pihak yg lain suka ruangan chatbox ada kat atas tu. Hmmmmm.......Lain orang, lain citarasanya kan.............
    Salam....

    Merujuk kpd komen saya di atas, rasanya saya nak tarik balik komen tersebut boleh tak ? Tiba2 ajer saya rasa ada baiknya kalau chatbox tersebut diadakan semula. Tetapi kalau boleh, kecikkan sikit saiznya drp yg dahulu tu. Boleh lihat contoh Di link ini

    Apa2 pun terpulanglah kepada pihak admin . Saya sekadar memberikan pandangan shj. hehe


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Sat 06 Dec 2008, 11:11 pm

    hi,
    nanti kite usahakan nak letak balik chatbox kat atas forum. Maalahnye chatboc forum ni ade bugs skit, tapi tengokla kalo boleh fixkan bug tu atau x senyum

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Fri 12 Dec 2008, 6:51 pm

    nak survey sket komen korang mengenai versi invision kiet yg baru ni,
    kalo ade ape2 masalah seperti forum lambat loading, forum design nampak berterabur dsb. sila komen kat sini ye, supaya kami boleh betulkan senyum

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by blackrose on Sat 13 Dec 2008, 1:46 pm

    so far..
    aku pakai opera takde masalah...
    cuma masa mula nak loading JG (sebelum log in)
    agak lambat sket..

    tp bila dah log in..
    oklah senyumm

    owh ye...ada lagi satu..
    knp ek bila aku nak klik pada button smiley
    dia ke bawah...
    cube tengok screenshot ni...
    masalah ni berlaku pada korg jugak..
    atau cuma pengguna opera jek ye? hmm


    bila klik kat host image pon dia pergi ke tepi..
    takleh nak klik browse image haha heheh



    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Sat 13 Dec 2008, 3:13 pm

    Ni dah kira final form ke nih.. Asal bila browse.. Dia kena scroll sebelah kanan skit.. haha

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Tue 16 Dec 2008, 8:02 pm

    blackrose wrote:so far..
    aku pakai opera takde masalah...
    cuma masa mula nak loading JG (sebelum log in)
    agak lambat sket..

    tp bila dah log in..
    oklah senyumm

    owh ye...ada lagi satu..
    knp ek bila aku nak klik pada button smiley
    dia ke bawah...
    cube tengok screenshot ni...
    masalah ni berlaku pada korg jugak..
    atau cuma pengguna opera jek ye? hmm

    bila klik kat host image pon dia pergi ke tepi..
    takleh nak klik browse image haha heheh

    aa baru perasan mende ni, rasenyer berlaku pada semua browser kot.
    maybe ade silap sket kat css coding, nanti kita cuba betulkan senyum
    gamemaster wrote:Ni dah kira final form ke nih.. Asal bila browse.. Dia kena scroll sebelah kanan skit.. haha
    hmm, aku takde pulak alami problem ni, gamemaster pakai resulation monitor berape ye?

    kalo boleh bagi screenshot sekali bagos

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Thu 18 Dec 2008, 1:26 pm

    1024x768

    pinguin
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 74
    Age : 32
    Referral : xingatlah
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by pinguin on Fri 19 Dec 2008, 10:32 am

    wajah forum sekarang ok jer. puashati

    Sponsored content

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Sponsored content Today at 2:52 pm


      Current date/time is Sat 10 Dec 2016, 2:52 pm