JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Komen Mengenai Forum Ni...

    Share

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Sun 06 Apr 2008, 1:33 am

    gamemaster wrote:Pekabor mr admin

    kabor baik mr gamemaster..ape citer ang punyer forum??? ade baik ke???

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by hunter_ad79 on Sun 06 Apr 2008, 2:11 am

    yakuza666 wrote:Tahniah kepada admin sebab menjadikan forum ini independent. Ini menunjukkan seriusnya admin terhadap forum ni, siap dengan favicon lagi tu! Hebat...teruskan usaha yang baik.

    P/s : Esok saya warwarkan berita gembira ni di my web blog :)

    Pergh!! biar btul nie :15:
    Sekalung tahniah buat admin.
    Satu pencapaian hebat dlm masa yg singkat.
    Moga forum nie akan lebih dikenali ramai....

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Sun 06 Apr 2008, 2:40 am

    hahaha..xde apelah sangat, tukar domain je...

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Sun 06 Apr 2008, 10:23 am

    Admin wrote:
    gamemaster wrote:Pekabor mr admin

    kabor baik mr gamemaster..ape citer ang punyer forum??? ade baik ke???

    Alhamdulillah.. baik.. Ada gak member baru register

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by iris87 on Tue 08 Apr 2008, 5:32 pm

    hmm nak tnye..tulisan die mmg kite nampk kabur ker?..ke mata iris ya kabur nie..heeeeeeeee. :05:

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Tue 08 Apr 2008, 7:17 pm

    iris87 wrote:hmm nak tnye..tulisan die mmg kite nampk kabur ker?..ke mata iris ya kabur nie..heeeeeeeee. :05:


    iris gune firefox ke??? kalo gune firefox memang tulisan akan nampak kabur tapi kalo guna IE xde mslah..

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by iris87 on Tue 08 Apr 2008, 7:48 pm

    Admin wrote:
    iris87 wrote:hmm nak tnye..tulisan die mmg kite nampk kabur ker?..ke mata iris ya kabur nie..heeeeeeeee. :05:


    iris gune firefox ke??? kalo gune firefox memang tulisan akan nampak kabur tapi kalo guna IE xde mslah..

    haah gune firefox...tp ade tulisan y nmpk terang.. :25:

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Tue 08 Apr 2008, 7:53 pm

    yg tu jadi masalahnya tu..ade yg kabur n ade yg terang..tak pe, nanti aku settlekan..buat masa ni aku jarang online coz busy gler...so harap sume ahli2 kat sini sudilah meriahkan forum ni n ajak member join sekali...

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by iris87 on Wed 09 Apr 2008, 1:00 pm

    ooo okies..no prob..insyaallah.. :08:

    pinguin
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 74
    Age : 32
    Referral : xingatlah
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by pinguin on Wed 09 Apr 2008, 1:55 pm

    haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii forum ni best :15:

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Wed 09 Apr 2008, 7:09 pm

    pinguin wrote:haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii forum ni best :15:


    kalo best ajaklah ramai org lagi masuk...

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Wed 09 Apr 2008, 7:36 pm

    Pekabor bro

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Wed 09 Apr 2008, 7:59 pm

    gamemaster wrote:Pekabor bro

    kabor baik gamemaster... :03: :03: :03:

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by iris87 on Wed 09 Apr 2008, 11:14 pm

    hmmm...tulisan dah terang..br lah x kabur..hehe..congrates admin... :08:

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by hunter_ad79 on Thu 10 Apr 2008, 1:14 am

    salam geng..
    nampaknya icon kat mood tlah diperbaharui..
    memang cun habiss.. huhuhuhu aku suka

    chika
    d'chikaiceblendz::addicted
    d'chikaiceblendz::addicted

    Female
    Number of posts : 499
    Location : Ipoh-Kb
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-23

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by chika on Thu 10 Apr 2008, 2:11 am

    hunter_ad79 wrote:salam geng..
    nampaknya icon kat mood tlah diperbaharui..
    memang cun habiss.. huhuhuhu aku suka

    i pon suka gakss la u :15:

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Thu 10 Apr 2008, 8:11 pm

    tengkiu hehe :assa:


    Last edited by Adiex on Sat 12 Apr 2008, 5:46 pm; edited 1 time in total

    anoh18
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 82
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-03

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by anoh18 on Sat 12 Apr 2008, 3:15 am

    aku nak komen sikit pasal forum harap tuan mod jgn mare...... forum nie ok tinggal tolong kurang iklan2 tu berselerak sekali...... pening kepala dibuatnya...

    1.buat simple je forum nie macam cg, iklan2 tu ok tapi jgn lah besar sangat biar simple je forum supaya senang org nak nak mencari thread. Jenuh tangan aku nie nak scoll mouse .

    2. ruang tepi user kecilkan sikit besar sangat so bila kita post makan ruang banyak contoh reply yg kat atas tu " tengkiu hehe " cuma 2 perkataan tapi space untuk setiap reply besar. avatar tu kasi kecil sikit.

    3. backgroud colour terang sangat, pakailah warna2 yg menyedapkan mata memandang. tulisan pada edit setiap pos tu biarlah jelas pakai tulisan biasa je....

    sebenarnya banyak lagi aku nak komplen nanti karang ckp aku lebih2 lak baru buat 4 post dan tunjuk belak hehehe.

    banyak contoh2 forum yg boleh diambil macam wangcyber,cg,mykakis dan yg paling hebat ipmart dulu iphone berasal dari sarawak kalau tengok mesti ingat forum dari luar....... hakkat semua dari malaysia kadar pengunjung memang dasyat.

    harap tuan mod jgn marah dan maafkan saya bukan apa banyak forum2 saya dah join tapi forum nielah yg paling bercelaru......biarlah simple janji ramai forumer yg datang.

    p/s ; aku pun nak rebut rm50 ringgit tu.......... aku akan stay kat HP thread hehehehe

    * forum untuk dewasa tak ke tuan mod...

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Sat 12 Apr 2008, 8:54 am

    anoh18 wrote:aku nak komen sikit pasal forum harap tuan mod jgn mare...... forum nie ok tinggal tolong kurang iklan2 tu berselerak sekali...... pening kepala dibuatnya...

    1.buat simple je forum nie macam cg, iklan2 tu ok tapi jgn lah besar sangat biar simple je forum supaya senang org nak nak mencari thread. Jenuh tangan aku nie nak scoll mouse .

    * forum untuk dewasa tak ke tuan mod...


    ok..thaks anoh..forum ni memang memerlukan orang macam anoh yang boleh kasi komen2 yang begini..between, teruskan komen anoh pasal forum ni..kami akan perbaiki dari semasa ke semasa..

    :03: :03:

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Sat 12 Apr 2008, 10:52 pm

    Good comment

    anoh18
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 82
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-03

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by anoh18 on Sun 13 Apr 2008, 12:36 am

    cepat betul pihak admin bertindak so far dah nampak tersusun sikit.... tak leh penah tangan aku nak scroll mouse.... good job.

    iklan/banner kebelduit ngan game online besar sangat kasi kecil sikit besar sangat tu...... kat elok cuba buat banner tu sebelah atas sekali buat macam kat lelong.com banner tu boleh berubah...... so space dapat jimat. Jangan risau dulu pasal bisness tambah jumlah forumer baru buat bisness, lepas tu boleh buat donation.. untuk forum terus kekal.

    Thread 18sx ok gak kalau ada sebab tu salah satu dari tarikan.... pengunjung. Buat thread nie hidden lebih daripada 50 post baru boleh bukak...hehehehe tu sebagai satu cadangan.....

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by hunter_ad79 on Sun 13 Apr 2008, 12:41 am

    salam anoh18.. thanks atas komen yg diutarakan.

    anoh18 wrote:
    Thread 18sx ok gak kalau ada sebab tu salah satu dari tarikan.... pengunjung. Buat thread nie hidden lebih daripada 50 post baru boleh bukak...hehehehe tu sebagai satu cadangan.....
    Hurm.. nie satu cadangan yg bagus nie.. harap admin dpt pertimbangkan :03:

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Sun 13 Apr 2008, 4:03 am

    Cadangan yang ok gak.. kalau boleh buat benda yang sama kat topic politic.. lock skit

    anoh18
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 82
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-03

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by anoh18 on Mon 14 Apr 2008, 9:56 pm

    setelah beberapa hari aku kat forum nie...... nampak apa yg aku lihat forum nie lebih kepada program mencari duit kat internet... :06:

    Tuan Admin diharap kurang thread2 yg berbentuk perniagaan kalau nak gak boleh tapi tolong kawal hehehehe jgn marahnya........ cuma cadangan

    Apa kata kita buat forum nie lebih kepada sumber2,material yg diperolehi serta berguna kepada forumer secara percuma......... kebanyakkan aku tengok new user yg register yg promotekan perniagaan mereka bukan untuk promote forum post yg pertama sekali diorang buat promote perniagaan thread2 yg lain tak dijelajah...... so kebanyakkan user tertumpu pada thread yg tertentu so tak kesimbangan........ harap pihak admin ambil perhatian

    Untuk memajukan forum nie sambil menjana duit pihak admin boleh gunakan usercash...hehehe so berforum serta tuan admin dapatlah sikit keuntungan selaku tuan punya forum........forumer akn tumpang gembira....... pihak admin buat undian user2 yg menghantar pos yg berguna diberikan hadiah bukan post yg banyak tapi habuk pun takda :23:

    kalau nak berniaga letak je kat siggy tu hahahaha....

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by ijakstory on Tue 15 Apr 2008, 1:43 am

    anoh18 wrote:

    banyak contoh2 forum yg boleh diambil macam wangcyber,cg,mykakis dan yg paling hebat ipmart dulu iphone berasal dari sarawak kalau tengok mesti ingat forum dari luar....... hakkat semua dari malaysia kadar pengunjung memang dasyat.

    opps, sori mencelah,
    remember me anoh? heheh...akulah kawan kau dari mykakis, ihbat79 (aku tukar nick jer, mesra sedikit)

    tak kisahlaa dia kenal atau tidak, yang penting.. perkenal anoh the great master for phone.. chewah.. kepada kekawan yang kekurangan ilmu tentang phone, rapatkan2 diri anda dengannya.. orang lama ni.. rugi kalau tak minta software terbaru dari dia...

    to admin..
    boleh tak kalau click satu thread.. terus load ke page akhir.. maaf, saya keliru mula2 masuk
    ke jomgempaq ni.. kekadang ter' quote' post yang dah lama... cadangan sahaja

    (ps: anoh, kau kejer lagi ke kat singapore tak pun johor tu?).. happy see u agains beb! :02:

    Sponsored content

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Sponsored content Today at 11:36 pm


      Current date/time is Sat 03 Dec 2016, 11:36 pm