JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Share

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by Admin on Tue 06 May 2008, 10:44 pm

    Aku buka thread ni adalah untuk bagi peluang kepada anda semua untuk bertanyakan soalan dan berkongsi idea mengenai hal-hal pengiklanan yang tak faham..

    So, gunakan thread ni sebaik yang mungkin !!!

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by Admin on Tue 06 May 2008, 10:56 pm

    salam kepada gamemaster..lama aku tak borak dengan ko ek..sori coz terpaksa delete posting ko n aku jwb posting ko tu tadi..actually, sblm ni aku dah bukak ruang iklan free kat forum ni n ko pun mesti dah tau kan..

    so, sekarang ni iklan berbayarlah pulak coz duit tersebut akan digunakan untuk memaintainkan forum ni lagi..

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by gamemaster on Tue 06 May 2008, 11:01 pm

    kena tarik orang yang ada bisnes nihh

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by gamemaster on Tue 06 May 2008, 11:03 pm

    Lagi satu design template macam ruang iklan untuk disewa lepas tu upload kat internet lpas tu letak kat portal

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by Admin on Tue 06 May 2008, 11:05 pm

    gamemaster wrote:kena tarik orang yang ada bisnes nihh

    aku buat iklan berbayar ni pun coz dah ade permintaan dari org..lgpun bolehlah kasi power forum ni

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by gamemaster on Tue 06 May 2008, 11:06 pm

    Buat payment melalui paypal pun ok jugak

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by Admin on Tue 06 May 2008, 11:13 pm

    gamemaster wrote:Buat payment melalui paypal pun ok jugak

    kalo nak bayar pakai paypal boleh jugak tapi kene bgtau awal2 dlu coz aku maleh nak publish kat umum email paypal aku

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by gamemaster on Tue 06 May 2008, 11:17 pm

    Ok

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by Adiex on Tue 06 May 2008, 11:40 pm

    gamemaster wrote:kena tarik orang yang ada bisnes nihh
    mende nidah pun diletakkan kedalam portal, ade beberape template kosong untuk disewa smile3

    syarif
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 101
    Age : 26
    Location : Dalam fikiran..
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-19

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by syarif on Wed 07 May 2008, 3:05 pm

    aku nak gak tau berapa statistik forum nie.senang skit aku nak nilai potensi pendapatan yang aku akan hasilkan bila aku iklan dalam forum nie.

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by Adiex on Wed 07 May 2008, 9:20 pm

    ni die statistik jomgempaq forum . sorry x berape cantek sedeh:



    Statistic Value Statistic Value
    Administrative statistics
    Number of posts 6064 Posts per day 87.88
    Number of topics 553 Topics per day 8.01
    Number of users 192 Users per day 2.78
    Board started 28/02/08, 04:07 pm Board up days 69
    Latest user registered date 06/05/08, 12:23 pm Latest user registered narcolepsy
    Most users ever online date 04/05/08, 07:43 pm Most users ever online 12
    Stats generated on 07/05/08, 07:13 pm Avatar directory size 1.06 MB

    yakuza666
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 295
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-18

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by yakuza666 on Thu 08 May 2008, 12:51 am

    Extra info n statistics
    Alexa Ranking : 22,2418387,061
    Page Rank : PR 0

    Visitors
    Malaysia - 92.3%
    Others - 7.7%

    Visitors memang sesuai untuk pasaran Malaysia.

    copernicus
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 80
    Age : 33
    Location : kota bharu, kelantan, pantai timur MALAYSIA
    JGR : 550
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-30

    tahniah!

    Post by copernicus on Wed 16 Jul 2008, 1:59 pm

    menarik juga ya membacakan topik ni ya...

    nampaknya pengiklanan di sini berbayar dah ya... saya sokong tu! ada sumber... lagi mantap perancangan dan usaha mendatang boleh dilakukan kelak...! tahniah jomGempaq.com! haha

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by blackrose on Wed 16 Jul 2008, 2:05 pm

    copernicus wrote:menarik juga ya membacakan topik ni ya...

    nampaknya pengiklanan di sini berbayar dah ya... saya sokong tu! ada sumber... lagi mantap perancangan dan usaha mendatang boleh dilakukan kelak...! tahniah jomGempaq.com! haha
    terima kasih copernicus (susahnye nak taip) haha
    kita sentiasa melakukan yg terbaik utk memantapkan lg JG..
    salam perkenalan.. haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    copernicus
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 80
    Age : 33
    Location : kota bharu, kelantan, pantai timur MALAYSIA
    JGR : 550
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-30

    sama-sama... salam perkenalan...

    Post by copernicus on Wed 16 Jul 2008, 2:14 pm

    blackrose wrote:
    salam perkenalan.. haha[/b][/color]

    sama-sama... :)

    salam perkenalan juga... haha

    copernicus
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 80
    Age : 33
    Location : kota bharu, kelantan, pantai timur MALAYSIA
    JGR : 550
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-30

    bertanya... cadangan...

    Post by copernicus on Wed 16 Jul 2008, 2:34 pm

    nak bertanya dan nak memberi cadangan:

    di topik 'peluang pengiklanan di jomGempaq' ada menyatakan bahawa pengiklanan akan disiarkan di bahagian 'portal'. terbahagi kepada 2 ruangan iklan.

    - bolehkah jika para admin, mod dan lain-lain, perincikan lagi apakah ruangan-ruangan yang disediakan tersebut di dalam bentuk gambar? supaya mereka-mereka yang berminat, akan ketahui bab ini dengan lebih baik. mungkin... mereka yang baru di dalam bidang pengiklanan di internet ini, tetapi berminat untuk beriklan... tidak tahu tanpa perician yang saya maksudkan...

    - saya cadangkan, agar pihak JG juga menyediakan khidmat buat banner yang murah kepada mereka yang berminat untuk beriklan. mungkin, ada yang berminat... tetapi satu apa pun tidak tahu akan kepada 5WH tentang banner... akan terus meninggalkan peluang ini.

    - lagi, saya cadangkan... agar pihak JG adakan juga pengiklanan berbentuk teks. mungkin, mereka yang lebih berminat untuk beriklan seperti ini, akan lebih memilih alternatif ini.

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by Admin on Wed 16 Jul 2008, 8:29 pm

    copernicus wrote:nak bertanya dan nak memberi cadangan:

    di topik 'peluang pengiklanan di jomGempaq' ada menyatakan bahawa pengiklanan akan disiarkan di bahagian 'portal'. terbahagi kepada 2 ruangan iklan.

    - bolehkah jika para admin, mod dan lain-lain, perincikan lagi apakah ruangan-ruangan yang disediakan tersebut di dalam bentuk gambar? supaya mereka-mereka yang berminat, akan ketahui bab ini dengan lebih baik. mungkin... mereka yang baru di dalam bidang pengiklanan di internet ini, tetapi berminat untuk beriklan... tidak tahu tanpa perician yang saya maksudkan...

    - saya cadangkan, agar pihak JG juga menyediakan khidmat buat banner yang murah kepada mereka yang berminat untuk beriklan. mungkin, ada yang berminat... tetapi satu apa pun tidak tahu akan kepada 5WH tentang banner... akan terus meninggalkan peluang ini.

    - lagi, saya cadangkan... agar pihak JG adakan juga pengiklanan berbentuk teks. mungkin, mereka yang lebih berminat untuk beriklan seperti ini, akan lebih memilih alternatif ini.


    thanks coz kasi cdgan..actually, ktorg tgh buat semua tu tapi beselah masing2 sibuk kan so masa tu kurenglah sikit.. senyumm



    p/s: bagus cdgan copernicus ni.. senyum

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by blackrose on Wed 16 Jul 2008, 8:33 pm

    yup betul tu..
    coper...sudilah kiranya coper buka satu topic baru di bahagian NEW MEMBER utk memperkenalkan diri di sana..
    mgkin ramai lagi member JG yg nak kenal dgn cope rnih bagos haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by Admin on Wed 16 Jul 2008, 8:37 pm

    blackrose wrote:yup betul tu..
    coper...sudilah kiranya coper buka satu topic baru di bahagian NEW MEMBER utk memperkenalkan diri di sana..
    mgkin ramai lagi member JG yg nak kenal dgn cope rnih bagos haha


    coper ni memang famous n boleh dikira sebagai otai internet gak ni..kenal ngan coper ni pun rasanya kat wangcyber..

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by blackrose on Wed 16 Jul 2008, 9:15 pm

    Admin wrote:
    coper ni memang famous n boleh dikira sebagai otai internet gak ni..kenal ngan coper ni pun rasanya kat wangcyber..
    owh...admin yg bawak masuk ek?
    bagus...bagus...kita memang memerlukan org mcm coper bagos

    *** admin nak jugak ke JGR200? razz:P:P hehhe


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by Admin on Wed 16 Jul 2008, 9:32 pm

    blackrose wrote:owh...admin yg bawak masuk ek?
    bagus...bagus...kita memang memerlukan org mcm coper bagos

    *** admin nak jugak ke JGR200? razz:P:P hehhe
    [/color]


    hehe..tak tahulah sape yg bawak masuk copernicus ni..malulah nak ambik JGR tu.. wakaka

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by blackrose on Wed 16 Jul 2008, 9:39 pm

    Admin wrote:
    hehe..tak tahulah sape yg bawak masuk copernicus ni..malulah nak ambik JGR tu.. wakaka
    wakakakak wakaka
    kalo malu tak yahlah haha
    lagipon admin n adiex dah kayo haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by Admin on Wed 16 Jul 2008, 11:16 pm

    blackrose wrote:
    wakakakak wakaka
    kalo malu tak yahlah haha
    lagipon admin n adiex dah kayo haha

    ni bukan kaya tapi kayap.. haha

    copernicus
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 80
    Age : 33
    Location : kota bharu, kelantan, pantai timur MALAYSIA
    JGR : 550
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-30

    terima kasih... biasa-biasa aja...

    Post by copernicus on Thu 17 Jul 2008, 2:13 am

    Admin wrote:thanks coz kasi cdgan..actually, ktorg tgh buat semua tu tapi beselah masing2 sibuk kan so masa tu kurenglah sikit.. senyumm

    p/s: bagus cdgan copernicus ni.. senyum

    sama-sama... terharu rasanya... huhuhu... sedeh

    blackrose wrote:yup betul tu..
    coper...sudilah kiranya coper buka satu topic baru di bahagian NEW MEMBER utk memperkenalkan diri di sana..
    mgkin ramai lagi member JG yg nak kenal dgn cope rnih bagos haha

    blackrose... terima kasih di atas jemputan rasmi ini. insyaALLAH, akan saya lakukan juga selepas perkara-perkara yang dirasakan perlu saya lakukan terlebih dahulu.

    p/s: tambahan pula... dah jadi 'test moderato'r ni... kenalah usaha lebih lagi... senyum

    Admin wrote:coper ni memang famous n boleh dikira sebagai otai internet gak ni..kenal ngan coper ni pun rasanya kat wangcyber..

    ohoks! terbatuhlah pula... haha

    ish ish ish... saya ni biasa-biasa aja... sememangnya saya agak aktif di WC. insyaALLAH di sini juga... senyum harap-harap rakan-rakan di WC dan JBC juga ramailah di sini ya...

    blackrose wrote:owh...admin yg bawak masuk ek?
    bagus...bagus...kita memang memerlukan org mcm coper bagos

    *** admin nak jugak ke JGR200? razz:P:P hehhe

    terharu pula sekali lagi... embrace (kali ni nak 'smiley' malulah pula... huhuhu...)

    p/p/s: rasanya... admin boleh bagi JGR200 sendiri kot... haha

    guysempoi
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 65
    Age : 29
    JGR : 60
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-15

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by guysempoi on Fri 15 Aug 2008, 8:33 pm

    Hai...coper...jumpa jugak copper kat sini gak yerk. Nak tanya r sket. sape2 yang boleh jelaskan psai JGR tu???? cara payment cmne??? Bila bley dapat??? hmm senyumm

    Sponsored content

    Re: Persoalan Mengenai Pengiklanan !!!

    Post by Sponsored content Today at 4:20 am


      Current date/time is Sun 11 Dec 2016, 4:20 am