JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Komen Mengenai Forum Ni...

    Share

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by mebenk2u on Wed 30 Apr 2008, 1:12 am

    salam admin..saya nak cadangkn admin tambahkan button newpost..saya perhatikan lepas baca satu2 thread kena balik ke home lagi untuk lihat post2 seterusnya. Kalau ada kita boleh join hot topics..

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by blackrose on Sat 03 May 2008, 8:07 pm

    admin...adiex...
    nak request boleh?
    aku ingat nak buka thread Mutiara Kata tp tak tahu nak masuk kat mane...so aku request satu board tentang artikel2 bahasa melayu...kat situ bolehlah kalo forumer nak post puisi ke, artikel2 yg berguna ke...

    amacam???


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    T-pain
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 98
    Age : 28
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-21

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by T-pain on Sat 03 May 2008, 8:16 pm

    wah puisi ye, bagus tu

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Sat 03 May 2008, 9:38 pm

    blackrose wrote:admin...adiex...
    nak request boleh?
    aku ingat nak buka thread Mutiara Kata tp tak tahu nak masuk kat mane...so aku request satu board tentang artikel2 bahasa melayu...kat situ bolehlah kalo forumer nak post puisi ke, artikel2 yg berguna ke...

    amacam???

    jap..aku fikirkan dlu cam ne cool cool

    pinguin
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 74
    Age : 32
    Referral : xingatlah
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by pinguin on Sun 04 May 2008, 12:49 am

    aku nak ucap tahniah kat Admin yang buat forum ni.. ni forum paling cantik pernah aku jumpe kat kategori free forum nie.. haha

    tapi awat smiley sket sgt ni??

    T-pain
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 98
    Age : 28
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-21

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by T-pain on Sun 04 May 2008, 1:51 am

    aku rase admin perlu buat satu section untuk ruangan serious discussion cam kat putera.com tu baru gempaq!

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Sun 04 May 2008, 2:26 am

    Serious discussion tu macam mana

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Sun 04 May 2008, 2:36 am

    aku penah nampak thread ni kat putera.com, dier cam bincang2 isu2 serius & sensitif cam pasal palestin, nape melayu miskin, nape yahudi jahat.. semua yang serius 7 agak sensitif.. nanti aku bincang ngan en.admin dulu la pasal ni :)

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Sun 04 May 2008, 2:37 am

    Letakkan sebagai hot issues pun bole kot

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Sun 04 May 2008, 2:42 am

    ingat nak wat cam tu la, tapi kene fikir masak2 dulu :)

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Sun 04 May 2008, 2:47 am

    Kalau dah melampau tu tutup je thread tu.. takpun banned kat perkataan yang mungkin melampau kat censored word.. haha

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by blackrose on Sun 04 May 2008, 6:57 pm

    blackrose wrote:admin...adiex...
    nak request boleh?
    aku ingat nak buka thread Mutiara Kata tp tak tahu nak masuk kat mane...so aku request satu board tentang artikel2 bahasa melayu...kat situ bolehlah kalo forumer nak post puisi ke, artikel2 yg berguna ke...

    amacam???
    Kalo boleh...letak kat bahagaian COMMUNITY pon tak pe...sebab kat situ ada English corner..

    lagipun...aku banyak tips2 dgn fakta2 which is dalam bentuk artikel..terpulang pada admin n adiexlah nak letak tajuk apa..


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Sun 04 May 2008, 7:06 pm

    hmm, jap ye nanti saye wat.. sebab skrg ade skit hal nak wat dulu :)

    yakuza666
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 295
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-18

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by yakuza666 on Mon 05 May 2008, 11:44 am

    Smart lah header dia...a whole new concept :)

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by hunter_ad79 on Mon 05 May 2008, 1:32 pm

    yakuza666 wrote:Smart lah header dia...a whole new concept :)

    ehehe.. klu ada anugerah admin terajin,
    aku konfem calonkan admin JG nie..

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Mon 05 May 2008, 7:11 pm

    tima kasi le, ni semua berkat restu En.Admin kite & kerjsama korang suma :), pihak admin cube sedaya upaya untuk menyediakan persekitaran yang selesa tuk korang borak2, so harap2 korang tolong le carik2 member baru ye :)

    ps: setakat ni ade ape2 masalah x, sebab baru update semalam so kalo ade aper problem korang bagitau ye

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by mebenk2u on Wed 07 May 2008, 3:19 am

    bro admin..forum ni guna timezone mana erk? Time kat forum tak sama dengan realtime lah..

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Wed 07 May 2008, 3:22 am

    Boleh setting kan..

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Hari Keluarga Jomgempaq

    Post by yantie on Wed 07 May 2008, 9:24 am

    Assalamualaikum......

    Maaf mencelah, saya sekadar nak bagi cadangan....... Apakata kita buat Hari Keluarga Jomgempaq? Cadangan ni pernah gak dibuat kat forum sebelah. Ada gak respond yg baik dr ahli tapi atas sebab2 tertentu thread tersebut ditutup buat sementara waktu.

    Kalau nak lagi meriah, kita buat ler Karnival Jualan. Secara tak langsung ianya dpt menarik perhatian orang ramai akan kewujudan forum ini di persada internet. Bagi yg kaki pancing lak kita adakan pertandingan memancing. Lain2 aktiviti boleh ler bincang kemudian. Itu pun kalau ada sambutan dari ahli2 kat sini. Kalau semua setuju boleh ler pihak admin buat satu topik khas utk membincangkan soal ini.

    Tapi utk melaksanakan semua ni, mestilah kena ada kerjasama drp semua pihak. Tak bolehlah kalau nak harapkan admin @ individu tertentu jer. Jadi pihak admin boleh menawarkan kpd sesiapa yg berminat utk menjadi AJK bhgian2 tertentu. Umpamanya AJK aktiviti, AJK penginapan, AJK karnival dsbgnya.

    Kalau program ni jadik, saya akan ajak member2 kat forum sebelah yg berminat utk bersatu ngan forum ni bagi menjayakan aktiviti yg dirancang. Rasanya tak salahkan...... Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh......

    Itu hanyalah cadangan saya, kalau tak dapat sambutan dari ahli kat sini pun takpe..... Saya tetap akan buat juga suatu hari nanti. Sekarang ni tengah kumpul jentera... hee....hee...

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Wed 07 May 2008, 8:44 pm

    tima kasih bab beri cadangan yang bernas yantie, Insya Allah kite akan wat aktiviti2 cam tu bile sampai masenye nanti :)

    yakuza666
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 295
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-18

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by yakuza666 on Wed 07 May 2008, 11:11 pm

    Admin,saya cadangkan buat bahagian khas untuk freebies so that ahli forum dapat barangan percuma, xkiralah software atau e-book. Jadi, xde lah bersepah bahagian promotion atau bahagian computer.

    P/s : Saya sudi jadi penyumbang e-book percuma yang sepatutnya berbayar. Sekadar cadangan.

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Wed 07 May 2008, 11:16 pm

    humm, cadangan yang bagos ni, nanti dipertimbangkan sedeh:

    yakuza666
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 295
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-18

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by yakuza666 on Wed 07 May 2008, 11:20 pm

    Okies, don't worry. All e-books will be free of charge :)

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Wed 07 May 2008, 11:31 pm

    mebenk2u wrote:bro admin..forum ni guna timezone mana erk? Time kat forum tak sama dengan realtime lah..
    dah betulkan..sekarang dah okay ker?
    yakuza666 wrote:Okies, don't worry. All e-books will be free of charge :)

    waw affraid tengkui hehe haha

    yakuza666
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 295
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-18

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by yakuza666 on Wed 07 May 2008, 11:38 pm

    If admin dapat buat slot cepat after pertimbangan, saya akan mula letak e-book mulai esok. After that, admin boleh comment kalo nak tambah pape atau nak buang balik thread khas tu. Bukan apa, banyak forum ada bahagian ni sebenarnya.

    Sponsored content

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Sponsored content Today at 2:50 pm


      Current date/time is Sat 10 Dec 2016, 2:50 pm