JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Komen Mengenai Forum Ni...

    Share

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Thu 08 May 2008, 12:02 am

    dah di tambah feebies tima kasih atas cadangan ko tuh :)

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by blackrose on Thu 08 May 2008, 7:41 am

    rasenye...kalo e-book tu boleh masukkan sekali kat thread yg aku mintak tu...mgkin boleh letak tajuk BAHAN BACAAN & INFORMASI ke...so boleh share e-book gak..

    kalo nak share software komp aku rase lebih baik kat bahagian komp jek...sebab biasenye mana2 forum pon mcm tu :hehe:

    *** cuma cadangan jek haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Mon 12 May 2008, 7:32 pm

    hmm, korang x de aper2 cadangan atau komen ker? aku daj kering giler ni smile3

    kalo ade ape2 cadangan ke komplen ke.. kongsi2 la yee..makasih :hehe:

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by ijakstory on Mon 12 May 2008, 11:43 pm

    admin penat? takpe.. rilex2 dulu... ilham mungkin datang lepas ni.. (aku pung tengah rikie forum2 lain, nak tengok apa yang boleh kita belajar dari diorang nak kasi besst forum kita ni...)

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Mon 12 May 2008, 11:46 pm

    humm, aku tengah bersemangat ni nak majukan lagi forum ni.. tapi sayang idea dah kering hehe, maybe pas ni aku masokkan fungsi2 yang kecil2 & tambahkan page2 baru (cam radio tuh).. tapui tu lee, idea dah kering nak wat cam ne haha

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by blackrose on Tue 13 May 2008, 7:39 am

    rileks dulu diex..
    perlahan...nanti datanglah idea tu..
    nanti kalo ada cadangan aku bagitau
    bagos


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Tue 13 May 2008, 8:23 pm

    okay tima kasih semua haha
    kalo ade aper2 idea sudi2 la kongsi ye razz

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by blackrose on Wed 14 May 2008, 8:16 am

    ok diex
    no problem...sama kite majukan JG
    sedeh:


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    misztake
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Number of posts : 296
    JGR : 80
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by misztake on Thu 22 May 2008, 11:12 pm

    aloop..
    baru 2 minggu tak online sbb internet xdpt..
    terus terkejut tgk forum nh berubah giler..
    congrate la..
    saya sukkkkkaaaa...
    :)

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Thu 22 May 2008, 11:20 pm

    welcome back miztake haha.. lamer tak nampak razz

    miss_iqlima89
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Female
    Number of posts : 125
    Age : 27
    Location : north of malaysia
    JGR : 50
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-01

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by miss_iqlima89 on Sun 01 Jun 2008, 2:00 pm

    salam..

    i'm new member here..

    my opinions, post yg baru, letak kt atas n post yg lama letak kt bawah..
    mybe its more easy to read n suitable..

    my suggestion only.. senyum

    miss_iqlima89
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Female
    Number of posts : 125
    Age : 27
    Location : north of malaysia
    JGR : 50
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-01

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by miss_iqlima89 on Sun 01 Jun 2008, 3:12 pm

    finally, i found a great forum!

    thanks adiex coz promote kt entermyworld.heavenforum tu..

    ni lebih baik dr forum tu..

    seeker
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 46
    JGR : 30
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-05-11

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by seeker on Sun 01 Jun 2008, 4:27 pm

    betol oh.. baik kite sokong forum tempatan.. great jobs admins & moderator haha

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Sun 01 Jun 2008, 4:50 pm

    miss_iqlima89 wrote:salam..

    i'm new member here..

    my opinions, post yg baru, letak kt atas n post yg lama letak kt bawah..
    mybe its more easy to read n suitable..

    my suggestion only.. senyum
    thaks miss_iqlima, forum ni memang sentiasa dikemaskini untuk memberikan keselesaan sebaik mungkin kepada ahli2 forum. Tentang cadangan awak tu saya nak minta masa skit nak pertimbangkan sebab saye perlu bincang dengan para moderator dulu sebelum buat haha

    tima kasih seeker jugak, tanpa anda semua tiada lah forum ni hehe good

    miss_iqlima89
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Female
    Number of posts : 125
    Age : 27
    Location : north of malaysia
    JGR : 50
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-01

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by miss_iqlima89 on Sun 01 Jun 2008, 9:39 pm

    my suggestion only.. senyum[/quote]
    thaks miss_iqlima, forum ni memang sentiasa dikemaskini untuk memberikan keselesaan sebaik mungkin kepada ahli2 forum. Tentang cadangan awak tu saya nak minta masa skit nak pertimbangkan sebab saye perlu bincang dengan para moderator dulu sebelum buat haha

    tima kasih seeker jugak, tanpa anda semua tiada lah forum ni hehe good[/quote]


    yaaah.. its ok! senyum

    Eralus
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 23
    Age : 29
    Location : Outer Space
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Eralus on Mon 30 Jun 2008, 3:04 pm

    aku complain bab radio je..
    mcm mengacau je...
    tak boleh ke radio ni tak auto on??
    mcm kena on kan sendiri lah..
    ini masuk2 je dah on sendiri....huhu
    just my 2 cent

    seeker
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 46
    JGR : 30
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-05-11

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by seeker on Wed 02 Jul 2008, 6:52 pm

    btol2

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by blackrose on Thu 03 Jul 2008, 7:31 am

    ok...complain anda akan disampaikan ke admin..
    terima kasih atas complain anda...
    akan pihak admin usahakan...
    diharap bersabar ye haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Thu 03 Jul 2008, 12:13 pm

    Eralus wrote:aku complain bab radio je..
    mcm mengacau je...
    tak boleh ke radio ni tak auto on??
    mcm kena on kan sendiri lah..
    ini masuk2 je dah on sendiri....huhu
    just my 2 cent


    thanks for ur comment..nanti ktorg settlekan

    misztake
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Number of posts : 296
    JGR : 80
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by misztake on Thu 03 Jul 2008, 9:21 pm

    Admin wrote:
    Eralus wrote:aku complain bab radio je..
    mcm mengacau je...
    tak boleh ke radio ni tak auto on??
    mcm kena on kan sendiri lah..
    ini masuk2 je dah on sendiri....huhu
    just my 2 cent


    thanks for ur comment..nanti ktorg settlekan

    Bagus encik admin.. senyumm
    sama la.. kdg2 rasa cam muzik tu menganggu..
    kalu tak ganggu kite pun, rum8 lak terganggu..
    kira bila bukak forum kna tutup terus sound la..

    pinguin
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 74
    Age : 32
    Referral : xingatlah
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by pinguin on Sat 05 Jul 2008, 7:45 pm

    tu la radio tu auto on.. xbest lgsung.. tapi aku rasa ok la leh pause kan?

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Sun 06 Jul 2008, 5:41 am

    hai semua, minta maaf sebab lame baru dapat tengok2 kan problem forum ni,
    hmm, radio tu dah di set kan kepada manual, so lepas ni kalo korang nak dengar radio kene press start baru boleh.. dah tak auto start haha..

    tima kasih atas korang semua nyer feedback.. harap2 lepas ni boleh la korang melayari forum ni dengan aman yee razz

    admin ~

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Nak bagitau ajer + cadangan seposen jer.......

    Post by yantie on Mon 07 Jul 2008, 6:21 pm

    apes wrote:Jom kita ape2 yg kita tak puas hati ngan forum jomheboh ni kat sini...sape2 yang nak kutuk, nak kasi nasihat amatlah dialu-alukan...semoga segala nasihat dan kutukan drpda anda dapat membantu forum jomheboh ini untuk naik dan menjadi terus mantap...

    Tunggu ape lagi?? jom kita komen... :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

    Assalamualaikum.......

    Saya nie bukanlah nak komen, tapi cuma nak bagitau ajer. Bukan apa, saya dah banyak kali perasan dari mula join JG sampailah ke hari ini, masa tengah2 syok dok menaip tiba2 jer system error kemudian program terus jer close. Bila bukak balik, ternyata ID saya masih menunjukkan status online. Pernah jugak beberapa kali tu, 2 3 hari saya tak masuk JG, tapi bila saya bukak semula ID saya rupanya masih lagi berstatus online.

    Jadi, saya ingin mencadangkan agar pihak JG tetapkan satu jangka masa contohnya, sekiranya seseorang ahli tidak membuat sebarang post dalam tempoh tertentu, maka ID ahli tersebut secara automatik disconnect dan ahli tersebut terpaksa log in semula untuk melakukan sebarang post. Berkenaan dgn tempoh masa pulak saya cadangkan biarlah 1/2 jam ke atas. Kalau tempoh masa yg di beri terlalu singkat pun tak best jugak.

    Contohnya, katakanlah saya nie tengah syok2 mengarang ayat untuk reply di mana2 topik, sambil mengarang, sambil berfikir, sambil melayan kerenah anak. Jadi masa yg diambil untuk 'send' ke topik tersebut mungkin mengambil masa 45 minit (sebab saya nie suka tulis ayat yg panjang berjela hehe ). Jadi kalau masa yg di beri hanyalah 30 minit, bermakna saya terpaksa log in lagi sekali ketika saya nak 'send' topik tersebut. Leceh ler pulak.......... Rasanya masa yg sesuai mungkin lebih kurang 1 jam ke atas dan tidak lebih drp 12 jam.

    Hmmmm.... macam mana ? Ini adalah berdasarkan pengalaman saya selama berforum di JG & BJ.

    Itu ajer dulu.........

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Mon 07 Jul 2008, 7:50 pm

    yantie wrote:
    Assalamualaikum.......

    Saya nie bukanlah nak komen, tapi cuma nak bagitau ajer. Bukan apa, saya dah banyak kali perasan dari mula join JG sampailah ke hari ini, masa tengah2 syok dok menaip tiba2 jer system error kemudian program terus jer close. Bila bukak balik, ternyata ID saya masih menunjukkan status online. Pernah jugak beberapa kali tu, 2 3 hari saya tak masuk JG, tapi bila saya bukak semula ID saya rupanya masih lagi berstatus online.

    Jadi, saya ingin mencadangkan agar pihak JG tetapkan satu jangka masa contohnya, sekiranya seseorang ahli tidak membuat sebarang post dalam tempoh tertentu, maka ID ahli tersebut secara

    Itu ajer dulu.........


    Terima kasih atas komen yantie itu..pihak jomgempaq akan cuba kenal pasti masalah yang yantie utarakan ni n akan cuba perbaiki mana yang patut.

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Adiex on Mon 07 Jul 2008, 8:33 pm

    rasa nyer masalah yantie ni berpunce dari perisan yang digunekan untuk melayari forum.. kalo kak yantie gune perisian internet explorer versi lame, bolehla update kepada versi yang lebih baru.. atau pun boleh bertukar kepada perisian lain seperti mozilla firefox atau opera..

    pasal name still online biorpun dah offline, rasenyer ia berpunce daripada chache perisian pelayar akan, cube clearkan segala cache, temp file, cookies & try online lagi.. insya Allah masalah tu mungkin dah selesai senyum

    akak boleh clearkan cache kat
    menu tool > internet option > browsing history > delete

    ni sekiranya akan gune Internet Explorer sebagai perisian pelayar internet senyum

    Sponsored content

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Sponsored content Today at 12:40 pm


      Current date/time is Sat 03 Dec 2016, 12:40 pm