JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Komen Mengenai Forum Ni...

    Share

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Sat 15 Mar 2008, 1:47 pm

    aloo...aku nak tau ade tak sape2 mempunyai masalh nak log in..maksud aku, ble klik kat mane2 button, korang kene log in banyak2 kali...kalo ade report kat sini atau PM aku...

    MoneyGear
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 14
    Age : 31
    Location : CyberTronik
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-11

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by MoneyGear on Sun 16 Mar 2008, 11:15 am

    waa dah ada berubahan.. best le. cepatnye admin wat keje. hehe weldone :43:

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Sun 16 Mar 2008, 10:21 pm

    ok..mslah gambar bertindih pun aku dah settlekan..so, kalo korang ade ape2 lagi leh bagitau kat sini...aku sedia membantu... :35: :35:

    yakuza666
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 295
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-18

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by yakuza666 on Tue 18 Mar 2008, 10:22 pm

    Saya mencadangkan agar forum ini membuat sedikit usaha untuk mengiklankan diri sendiri melalui samada beberapa cara yang ada. Sekurang-kurangnya diharap dapat memberi kesan kepada rating pengunjung. Saya mencadangkan:
    1. Email Marketing
    2. Web Advertising
    3. Directory Submission
    4. Organic Invitation

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Wed 19 Mar 2008, 6:15 pm

    yakuza666 wrote:Saya mencadangkan agar forum ini membuat sedikit usaha untuk mengiklankan diri sendiri melalui samada beberapa cara yang ada. Sekurang-kurangnya diharap dapat memberi kesan kepada rating pengunjung. Saya mencadangkan:
    1. Email Marketing
    2. Web Advertising
    3. Directory Submission
    4. Organic Invitation

    Thanx yakuza coz kasi cdgan yg very gud...dats y saya memerlukan org2 macam u untk bantu forum ni...ok, boleh terangkan dgn lebih detail lagi....kalo YM lagi ok...

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Wed 19 Mar 2008, 9:53 pm

    aku nak tau ade tak pertindihan gambar dekat topic2 ????? kalo ade bgtau kat sini...aku nak settlekan..

    yakuza666
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 295
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-18

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by yakuza666 on Wed 19 Mar 2008, 9:57 pm

    Email marketing saya boleh settle kan sebab saya partnership dengan Web Traffic Marketing. (PM me kalo bebetul berminat)

    Web Advertising akan saya buat di blog saya kemudian, melalui posting dan banner kalo ada.

    Directory submission boleh submit directory forum ni dekat http://www.dmoz.com

    Organic Invitation melalui signature, mybloglog.com, yahoo groups dan banyak lagi.

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Thu 20 Mar 2008, 1:59 pm

    ade tak sape2 lagi yg mengalami masalah gambar bertindih ??? kalo ade sila bgtau kat sini atau PM saya terus..

    sara
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 394
    JGR : 500
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by sara on Thu 20 Mar 2008, 4:01 pm

    aloo..admin saya baru disini..forum ni nampak best tapi emoticnya terlalu besar la..makan space pla..

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Thu 20 Mar 2008, 7:10 pm

    sara wrote:aloo..admin saya baru disini..forum ni nampak best tapi emoticnya terlalu besar la..makan space pla..

    ok bagus ade report...leh bgtau tak kat mane yg mkn space tu...kat posting atau kat tmpt lain??? citer detail ckit...

    piji
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 12
    Location : batu muda k.ell
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by piji on Fri 21 Mar 2008, 11:58 am

    apes wrote:Jom kita ape2 yg kita tak puas hati ngan forum jomheboh ni kat sini...sape2 yang nak kutuk, nak kasi nasihat amatlah dialu-alukan...semoga segala nasihat dan kutukan drpda anda dapat membantu forum jomheboh ini untuk naik dan menjadi terus mantap...

    Tunggu ape lagi?? jom kita komen... :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:


    askum admin... saya x puas ati la kat sini...
    kenapa name saya x dletakkan sbgai super mode arrr!!!!
    nape..napee????
    saya x nak post byk2 tp nak name say jd super mode..
    boley ke x ni..
    kalu x boley x pela..
    mcm ni la saeng2... :10: :31:

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Fri 21 Mar 2008, 12:01 pm

    piji wrote:
    apes wrote:Jom kita ape2 yg kita tak puas hati ngan forum jomheboh ni kat sini...sape2 yang nak kutuk, nak kasi nasihat amatlah dialu-alukan...semoga segala nasihat dan kutukan drpda anda dapat membantu forum jomheboh ini untuk naik dan menjadi terus mantap...

    Tunggu ape lagi?? jom kita komen... :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:


    askum admin... saya x puas ati la kat sini...
    kenapa name saya x dletakkan sbgai super mode arrr!!!!
    nape..napee????
    saya x nak post byk2 tp nak name say jd super mode..
    boley ke x ni..
    kalu x boley x pela..
    mcm ni la saeng2... :10: :31:


    aku ade satu title untuk ko tupun kalo ko nak lah...Title die "Prisoner"..mau ke???adoi, tak ngaku member aku cam ni....napelah ko jadi begini ???
    :13: :13: :13:

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Fri 21 Mar 2008, 8:21 pm

    sekarang ni forum kita sudah mempunyai banner yg sendiri..so,korang bolehlah letak banner tu menggunakan code HTML tu kat mane2 yg korang rasa sesuai...

    klik kat link bawah ni untuk lihat banner tu...

    http://jomheboh.forumotion.com/announcements-f37/code-html-untuk-banner-jomheboh-forum-t234.htm

    sara
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 394
    JGR : 500
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by sara on Tue 25 Mar 2008, 9:57 am

    forum cantik kaler kaler..ceria sekali..

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by hunter_ad79 on Tue 25 Mar 2008, 4:52 pm

    DDos wrote:dah ada section newbie(memperkenalkan diri) tak? harap boleh adakan

    haha

    TQ

    ehehe.. mcm kenal jer bro nie? :03:

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by hunter_ad79 on Tue 25 Mar 2008, 4:53 pm

    5zal-fX wrote:salam admin.. nk minta bole ke buat section bhgian forex..
    sy tgk cm xde lg jer.. xtaula klu sy silap pndang :o

    hurm.. aku rasa pun takde lg nie. bagus gak idea ni. Harap admin bleh pertimbangkan :37:

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by hunter_ad79 on Tue 25 Mar 2008, 4:58 pm

    piji wrote:
    apes wrote:Jom kita ape2 yg kita tak puas hati ngan forum jomheboh ni kat sini...sape2 yang nak kutuk, nak kasi nasihat amatlah dialu-alukan...semoga segala nasihat dan kutukan drpda anda dapat membantu forum jomheboh ini untuk naik dan menjadi terus mantap...

    Tunggu ape lagi?? jom kita komen... :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:


    askum admin... saya x puas ati la kat sini...
    kenapa name saya x dletakkan sbgai super mode arrr!!!!
    nape..napee????
    saya x nak post byk2 tp nak name say jd super mode..
    boley ke x ni..
    kalu x boley x pela..
    mcm ni la saeng2... :10: :31:

    :assa: :assa: :assa: ada gak org camni yerk

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Tue 25 Mar 2008, 6:07 pm

    hunter_ad79 wrote:hurm.. aku rasa pun takde lg nie. bagus gak idea ni. Harap admin bleh pertimbangkan :37:

    dah ade..cbe tgk2 balik

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by blackrose on Tue 01 Apr 2008, 12:21 pm

    Hmmm..cadangan aku..apa kata kalo BOD laen hanya boleh di akses oleh member JH (jomheboh) sahaja kecuali JOMHEBOH OFFICE BOD..

    sebabnye..nanti kalo forum ni makin ramai dan makin bnyk benda yg kita share kat sini..guest2 yg tak register senang2 je cilok/download dari sini:02:

    so..kalo dorang nak akses BOD laen kenalah register...dgn itu akan meramaikan lg ahli JH forum :02:


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    yakuza666
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 295
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-18

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by yakuza666 on Tue 01 Apr 2008, 12:58 pm

    Betul jugak tu. Tapi for the main attraction, diorang boleh masuk BOD tapi x dapat nak masuk thread. So, kalo ada topik-topik yang menarik minat diorang, they have to register.

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by blackrose on Tue 01 Apr 2008, 3:33 pm

    yakuza666 wrote:Betul jugak tu. Tapi for the main attraction, diorang boleh masuk BOD tapi x dapat nak masuk thread. So, kalo ada topik-topik yang menarik minat diorang, they have to register.
    owh...like that...:03:
    kalo mcm tu ok lah :03:


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Tue 01 Apr 2008, 7:11 pm

    pasal tu nanti aku usahakan..sekrang ni mcm ade prblm je ngan registration new members ni

    yakuza666
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 295
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-18

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by yakuza666 on Sat 05 Apr 2008, 10:41 pm

    Tahniah kepada admin sebab menjadikan forum ini independent. Ini menunjukkan seriusnya admin terhadap forum ni, siap dengan favicon lagi tu! Hebat...teruskan usaha yang baik.

    P/s : Esok saya warwarkan berita gembira ni di my web blog :)

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Admin on Sun 06 Apr 2008, 12:24 am

    yakuza666 wrote:Tahniah kepada admin sebab menjadikan forum ini independent. Ini menunjukkan seriusnya admin terhadap forum ni, siap dengan favicon lagi tu! Hebat...teruskan usaha yang baik.

    P/s : Esok saya warwarkan berita gembira ni di my web blog :)


    thanx..actually kalo ade sape2 nak bantu forum ni wat banner ke, bantu promote ke atau ape2 jelah yg membawa kebaikan kepada forum ni, amatlah dialukan-alukan...

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by gamemaster on Sun 06 Apr 2008, 1:32 am

    Pekabor mr admin

    Sponsored content

    Re: Komen Mengenai Forum Ni...

    Post by Sponsored content Today at 12:58 pm


      Current date/time is Sat 10 Dec 2016, 12:58 pm