JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Jom main game sambung ayat...

    Share

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Wed 24 Sep 2008, 9:58 am

    ijak bertemu dengan lady yang kebetulan dikenali ratu dangdut ngetop skang. Ijak cuba membuat pakatan duet dengan lady yang udah terkenal. Diorang cuba melawan pasangan dangdut terkenal di malaysia

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Wed 24 Sep 2008, 2:57 pm

    Mereka berusaha sehingga menjadi terkenal, tetapi tetap xde sesiapa yang nak hadiahkan mereka kereta ferari dengan kondo sebagaimana iris n rasdin dapat...Lalu mereka mengatur strategi yang lebih drastik iaitu......

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Wed 24 Sep 2008, 3:06 pm

    mengupah penculik untuk menculik iris. Rupanya penculik itu sedra iris gak. Dia menculik adik ijak sebagai ganti. Skang ijak plak kena bayar wang tebusan

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Wed 24 Sep 2008, 3:21 pm

    semuanya semakin rumit hasil rancangan rasdin yang penuh dengan imiginasi itu...Kemudian..

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Wed 24 Sep 2008, 3:23 pm

    muncul plak meben dengan tidak semena-mena. Rupanya adik ijak adalah kekasih meben. Meben cuba merahsiakan hubungan keraNA takut ijak tidak merestuinya. Skang ijak pun marah skali kat meben

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Wed 24 Sep 2008, 3:27 pm

    Sebab meben merahsiakan hal itu...Radin yang dah lama tahu hala itu, kemudiannya mengajak ijak pergi ke suatu tempat utk beritahu hal itu..Namun..

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Wed 24 Sep 2008, 3:33 pm

    di tengah perjalanan mereka telah dihalang makhluk aneh. Meben cuba kowtim supaya mereka dpat teruskan perjalanan. Makhluk itu mahukan ijak sebagai barang tukaran

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Wed 24 Sep 2008, 3:38 pm

    Ijak berasa sgt takut..Beliau begitu trauma dengan hal itu...Beliau menyorok di belakang Rasdin yang dah mcm hero itu..lalu...

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Wed 24 Sep 2008, 3:53 pm

    lalu rasdin menyork plak belakang meben. meben plak menyorok belakang ijak. begitu licik taktik mereka untuk melepaskan diri. Lalu makhluk aneh itu hilang secara tiba2

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Wed 24 Sep 2008, 4:37 pm

    sebab nak gelak melihat telatah dorang yang lawak itu,....Setelah habis gelak raksasa itu mucul balik...

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Wed 24 Sep 2008, 4:57 pm

    untuk wat perhitungan dengan ijak. Rupanya raksasa itu juga meminati iris dalam diam. Dia jadi terpikat kat iris kerna persembahan dangdutnya. Dia menyangka iris berpacaran dengan ijak

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Wed 24 Sep 2008, 5:10 pm

    walhal ijak sudah berkahwin n setia bersama isterinya...Raksasa itu berusaha nak mendekati iris walaupon ia tau, ia adalah raksasa n makan org, tp sebab iris die x jd mkn org..hahahha...Die juga berpuasa seperti yang lelain...Namun.......

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Thu 25 Sep 2008, 9:39 am

    dia ingin memiliki iris bukan memakan iris. Raksasa itu juga mempunyai hati dan perasaan seperti manusia biasa. Dia x kisah lar kalo orang nak gelar beauty and the beast or shrek dengan fiona. Yang penting dia akan berubah menjadi insan berguna kalo dpat memiliki hati dan cinta iris

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Thu 25 Sep 2008, 12:02 pm

    huhuhu...kedengaran suara raksasa itu ketwa dalam hatinye menujukkan sebenarnya ia hanya lah ingin menjadikan iris sebagai bahan eksperimen..sangat dahsyat...Sesudah itu...

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Thu 25 Sep 2008, 1:46 pm

    rupanya raksasa gelak dengan perubahan dirinya. Memula mmg iris mmg dikhendaki untuk dijadikan tarian. Selepas sellau skodeng iris timbul sayang pun berputik.

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Thu 25 Sep 2008, 1:53 pm

    Namun segalanya musnah apabila tetiba datang raksasa betina cuba menggoda raksasa tersebut...raksasa tersebut telah beralih arah..Dan..

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Thu 25 Sep 2008, 2:10 pm

    berlawan dengan raksasa betina. Perlawanan itu telah mengemparkan tujuh petala langit dan tujuh petala bumi. Penduduk bumi merasa risau. Padahal iris yang hubungi raksasa betina

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Thu 25 Sep 2008, 3:09 pm

    atas bantuan rasdin, rasdin yang sebenarnya menghubungi raksasa itu..Tetapi yang menjadi persoalnnya siapa yang berlwan dgn raksasa itu?..persoalan akhirnya terungkap bahwa......

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Thu 25 Sep 2008, 4:04 pm

    iris yang berlawan dengan raksasa betina. Setelah ditawan raksasa jantan rupanya iris telah jatuh hati kepadanya. Iris berlawan kerana ingin membuktikan dia tidak memilih paras rupa

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Mon 06 Oct 2008, 4:53 pm

    kerana rupanya seperti semut kuning yang comeyl..haha..sempena hai raya ini, banyak kuih raya yang dihidangkan...semut berasa sgt gembira..lalu..

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Mon 06 Oct 2008, 6:31 pm

    semut rambang mata. Semua kuih ada dpan meja dia nak bawak balik kw sarang semut. Memula semut bawak balik kuih semprit. Pastu bawak palk cookies famous amos. Tetiba tuan rumah perasan kemunculan semut

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Mon 06 Oct 2008, 6:49 pm

    namun disebabkan semut ini warna die lain dari y lain, beliau pon berasa kagum n ingin mebela semut yang conel dan cerdik ini...kemudian..

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Tue 07 Oct 2008, 9:32 am

    dia mengajak semut kuning tinggal bersamanya dan menyediakan rumah khas. Rumah khas itu mempunyai 3 bilik tido dan 2 bilik air. Bilik air itu juga dilengkapi jakuzi dan phone. Ruang tamu ada sound sistem dan mini bar. Rupanya semut itu ditugaskan utk menulis buku cerita kanak2

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Tue 07 Oct 2008, 5:05 pm

    semut itu berasa sangat gembira kerana kini kehidupannya akan bertambah baik...Dia pon menerima jemputan tersebut..Malangnya..

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Thu 09 Oct 2008, 3:15 pm

    semut itu telah tertipu dengan barang pinjaman semata2. Rupanya tuan rumah itu adalah pengedar dadah. Semut itu ditugaskan untuk mengedar dadah disekitar padang besar dan pekan danok. Kehidupan semut skang hanyut dibuat kepuraan2 dunia sahaja

    Sponsored content

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by Sponsored content Today at 8:41 pm


      Current date/time is Sat 10 Dec 2016, 8:41 pm