JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Merdeka,Merdeka,Merdeka

    Share

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Merdeka,Merdeka,Merdeka

    Post by ajidss on Sun 31 Aug 2008, 12:17 am

    asalamualaikum dan salam sejahtera…

    oh..malam ni merupakan tanggal 31ogos..wah merdeka la nampak gayanya .Jadi,apa agaknya motifnya kemerdekaan ini??banyak persoalan sering kali bermain di minda kita dan menanyakan apa sebenarnya kemerdekaan??betulkan??sebagai rakyat Malaysia ini..kita sering kali alpa apa yang berlaku..dan mari kita lihat apa sebenarnya kemerdekaan kepada orang zaman sekarang.

    dibawah ini antara cerita tentang kemerdekaan bagi zaman sekarang..

    remaja sekarang sering kali alpa atau pun lupa dengan erti kemerdekaan.kenapa saya kata begitu,lihat lah remaja sekarang, mereka berfikiran bahawa merdeka itu satu mainanan dan berfikiran hanya negatif sahaja,tengok pada malam ini di dataran,,kemungkinan besar salah seorang dari mereka yang datang akan meletakkan bendera Malaysia di punggung sebagai pengalas(tak pikir ke diorang ini)..tetapi bila orang bakar bendera kita diorang marah??betul tak??kalau tak betul, tak try tengok malam karang kat Tv atau bebila sahaja sewaktu hari kemerdekaan.-lihat dan renung. …click here to read more


    Last edited by ajidss on Sun 31 Aug 2008, 12:23 am; edited 1 time in total

    cik_fara
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Female
    Number of posts : 383
    Age : 26
    Location : Di sisi mu
    JGR : 350
    Maritial status : Single
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-06-28

    Re: Merdeka,Merdeka,Merdeka

    Post by cik_fara on Sun 31 Aug 2008, 12:20 am

    kita nak wish slmt menyambut merdeka yang ke 51.....
    erkk boleh ke wat wish kat cini ...

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Merdeka,Merdeka,Merdeka

    Post by ajidss on Sun 31 Aug 2008, 12:25 am

    boleh..dan bace la kat log dan komen kat blog jugak,sebab kat blog ade teka-teki..try la tengok..... senyumm

    Sponsored content

    Re: Merdeka,Merdeka,Merdeka

    Post by Sponsored content Today at 2:51 pm


      Current date/time is Sat 10 Dec 2016, 2:51 pm