JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Bagaimana untuk mencalonkan post anda (untuk mendapat JGR)

    Share

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Bagaimana untuk mencalonkan post anda (untuk mendapat JGR)

    Post by Adiex on Fri 18 Jul 2008, 3:00 am

    Assalamualaikum ,

    hari ni pihak JG nak memperkenalkan satu fungsi dimana ianya berguna untuk korang mencalonkan thread/post korang sendiri kepada admin/supermods bagi dipertimbangkan untuk mendapat Jomgempaq ringgit. Fungsi ini sangat berguna untuk mengelakkan admin/supermods terlepas pandang thread/post korang dan menyebabkan korang kerugian $$$$ haha

    terdapat beberapa langkah untuk mencalonkan post anda untuk mendapat JGR

    langkah - langkah
    1. Lihat icon '!' di atas sebelah kanan post anda dan tekan kat icon tu


    2. Tetingkap pilihan ganjaran akan dibuka, korang ikut step dalam gambo kat bawah


    3. dah siap tuh, tekan save je, lepas tu bile admin/supermods mai dorang akan buka 'senarai pencalonan ni untuk tindakan lanjut same ade korang dapat atau tak JRG tuh senyum




    dah siap, senang dan mudah.. guarentee 100% korang nyer post dah x terlepas pandang lagi razz

    tima kacih,
    Jomgempaq staff

      Current date/time is Mon 05 Dec 2016, 4:20 am