JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    best ke tak jomgempaq???

    Share

    Poll

    adakah forum ini akan mendapatan sambutan yang meluas seperti forum terkenal yang lain??

    [ 1 ]
    4% [4%] 
    [ 3 ]
    11% [11%] 
    [ 3 ]
    11% [11%] 
    [ 11 ]
    41% [41%] 
    [ 9 ]
    33% [33%] 

    Total Votes: 27

    D_rules
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 8
    Age : 25
    Location : Pasir Mas
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-17

    info Erk... sorry la... nak komen je nie..!!

    Post by D_rules on Thu 17 Jul 2008, 10:42 pm

    Erm... forum nie mmg x leh nak terkenal.. tau x nape?? bb dalam rules cakap x leh bercakap unsur agama.. then ada untk islam... 2:kaloo la bdk2 games masok x de forum untk dak2 cam nie?? g-Files? and untk bdak2 yg mnat cite2 seram?? and... ha sudah... bnyak komen akoo.. X pe la..kaloo x puas hati akoo mntk maaf...!! this just my coment!!

    Castezar
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 370
    Age : 29
    Location : Rumah mak & ayah....
    JGR : 470
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-10

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by Castezar on Thu 17 Jul 2008, 10:55 pm

    D_rules wrote:Erm... forum nie mmg x leh nak terkenal.. tau x nape?? bb dalam rules cakap x leh bercakap unsur agama.. then ada untk islam... 2:kaloo la bdk2 games masok x de forum untk dak2 cam nie?? g-Files? and untk bdak2 yg mnat cite2 seram?? and... ha sudah... bnyak komen akoo.. X pe la..kaloo x puas hati akoo mntk maaf...!! this just my coment!!
    Alamak!

    Encik sudah salah faham..

    1. Maksud rules tu, tak boleh cakap pasal agama YANG KETERLALUAN / BERAT.
    Sebab so far, kita cuma ada seorang (kalau tak silap) saja ustaz, nanti 'tak menang tangan' beliau kalau banyak isu yang berat-berat (eg: masuk isu hadis, surah, feqah). Boleh tapi takut tak "khatam" nanti satu topic tu. Satu isu mungkin 5-6 pages, kalau lima isu? Darab dengan lima lah :)
    Yang ringan2 boleh la jugak kami2 membantu.. haha

    2. Forum untuk Games ada. Sila ke forum ini: Comics, Manga, Anime, Cartoons and Games.

    3. G-file? Apakah G-file? Untuk yang minat cerita2 seram boleh ke forum ini: History, Myth, Legend.

    Takpe2 comment je, memang thread ni dibuka untuk mengomment. Kalau tak, macam mana pulak boleh ada poll option: "Tidak boleh" haha

    Sekian._

    +rep bagos


    _________________

    "Alif Mim Nun Wau... Alif tendang Wau...? Sarkis" - Sudin
    ...sejuknyaa hati tengok avatar kanak-kanak...

    cik_fara
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Female
    Number of posts : 383
    Age : 26
    Location : Di sisi mu
    JGR : 350
    Maritial status : Single
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-06-28

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by cik_fara on Fri 18 Jul 2008, 2:29 am

    ajidss wrote:
    cik_fara wrote:mesti boleh dpt sambutan seperti forum-forum yg lain
    macamana korang tahu??dan apa sebabnya??? senyumm

    macam mana sy tau..sebabnya sy da join banyak forum...
    sebabnya pula ingin kan kawan yg ramai...

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by Adiex on Fri 18 Jul 2008, 2:38 am

    D_rules wrote:Erm... forum nie mmg x leh nak terkenal.. tau x nape?? bb dalam rules cakap x leh bercakap unsur agama.. then ada untk islam... 2:kaloo la bdk2 games masok x de forum untk dak2 cam nie?? g-Files? and untk bdak2 yg mnat cite2 seram?? and... ha sudah... bnyak komen akoo.. X pe la..kaloo x puas hati akoo mntk maaf...!! this just my coment!!
    hello D_rules,
    tima kasih sebab bagi komen yang bernas. kite memang memrlukan komen yang sbegini supaye forum ni dapat dipertingkatkan lagi.

    untuk penjelasan mengenai unsur2 keagamaan kat forum rules tu, saye nak terangkan sket maksud sebenar perenggan tuh.

    sebenarnye maksud rules tu adalah unsur2 yang bersifat permusuhan agama, macam kutuk agama orang lain, kritik ape2 ibadat yg mereka wat dll.. itu makna sebenarnyer ruls tu.

    maap sebab maybe ayat to dah silap ditafsir skikit so pihak kami dah ubahkan kepada ayat yang mengambarkan maksud sebenar senyumm

    selamat berforum,
    pentadbiran jomgempaq.com

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by blackrose on Fri 18 Jul 2008, 7:59 am

    utk menguatkan lg komen adiex...
    saya membaca kembali peraturan forum yg telah dibuat DI SINI

    saya cuba baca kembali perenggan mana yg menyatakan tidak boleh berbincang soal agama dan malangnya saya tidak jumpa mana perenggan yg berkata begitu haha

    kedua...seandainya perenggan ini yg dimaksudkan (yg saya petakkan)


    di situ diberitahu DENGAN JELAS bahawa tidak dibenarkan membuat link ke mana website yg berunsurkan PENGHINAAN AGAMA senyumm

    PERSOALANNYA : adakah anda membaca RULES???


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Bahulu Manis
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 567
    Age : 28
    Location : Pengkalan Chepa, Kelantan
    JGR : 1110
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-18

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by Bahulu Manis on Fri 18 Jul 2008, 8:22 pm

    kawe pon dah vote....insyaALLAH JG ni akan famous....

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by Admin on Fri 18 Jul 2008, 8:30 pm

    Bahulu Manis wrote:kawe pon dah vote....insyaALLAH JG ni akan famous....

    thanks kat bahulu coz support JomGempaq ni..

    Bahulu Manis
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 567
    Age : 28
    Location : Pengkalan Chepa, Kelantan
    JGR : 1110
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-18

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by Bahulu Manis on Fri 18 Jul 2008, 8:34 pm

    Admin wrote:

    thanks kat bahulu coz support JomGempaq ni..
    welkem bos

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by ajidss on Fri 18 Jul 2008, 10:35 pm

    camtu la..komen dan vote lagi..sejauh mana jomgempaq ni leh kehadapan???hehehe..mari semua.. senyumm

    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by ifilasaila on Sat 19 Jul 2008, 8:34 am

    cik_fara wrote:mesti boleh dpt sambutan seperti forum-forum yg lain
    bagi le contoh forum2 lain yang so-called 'terkenal' tu, blh le kita buat perbandingan...

    yantie wrote:Dah vote. Hmm..... nantilah ada masa saya kongsikan idea bagi menggempaqkan lagi Jomgempaq ni ya...... salah satu idea saya ialah BERSATU. Ada masa nanti saya citerkan macam mana ya. Apapun ianya dah ada dalam fikiran saya.

    p/s : Kalau saya terlupa, tolong ingatkan ya.
    bila kak yanti nak kongsi ilmu BERSATU ni? join Persatuan Ukhwah Islamiah Bersatu ker?

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by ajidss on Sat 19 Jul 2008, 12:31 pm

    forum yang aku rasa sekarang dah terkenal tu adalah wangcyber,carigold,forum cari..tu semua forum terkenal senyumm

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by ijakstory on Sun 20 Jul 2008, 3:54 am

    carigold? kalau dapat ajak nemo (salah seorang ahli carigold luar biasa) tu join masuk JG.. memang best..

    dia dah masuk peringkat super legend posting kat sana.. satu forum kenal.. kalau tak kenal memang tak sah kalau nak join Carigold.. hehe

    (teringin nak jadi macam dia.. peramah, kelakar, great ideas, giler2, laki pompuan semua suka kat dia...) boleh dikatakan seorang yang profesional dalam dunia berforum... huhuuu

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by Admin on Fri 25 Jul 2008, 1:56 am

    ijakstory wrote:carigold? kalau dapat ajak nemo (salah seorang ahli carigold luar biasa) tu join masuk JG.. memang best..

    dia dah masuk peringkat super legend posting kat sana.. satu forum kenal.. kalau tak kenal memang tak sah kalau nak join Carigold.. hehe

    (teringin nak jadi macam dia.. peramah, kelakar, great ideas, giler2, laki pompuan semua suka kat dia...) boleh dikatakan seorang yang profesional dalam dunia berforum... huhuuu


    perggh..mema nemo ni otai forumlah..kalo die masuk sini confirm meletop forum ni senyumm

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by ijakstory on Fri 25 Jul 2008, 2:22 am

    eh? admin pung kenal nemo? heheh.. mesti pernah lepak kat sana..

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by ajidss on Fri 25 Jul 2008, 3:40 pm

    wah..banyaknya kate jomgempaq ni boleh berjaya pada masa depan ..heheheh...saya harap apa yang diperkatakan ni semuanya terjadi..so chaiyok-cyaiyok jom gempaq senyumm

    Disturbance
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 130
    Age : 25
    Location : Sepang, Selangor
    Referral : adiex
    JGR : 750
    Maritial status : Single
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-25

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by Disturbance on Fri 25 Jul 2008, 4:05 pm

    yep. jomgempaq boley naek. tapi memerlukan sedikit mase dan promoter razz
    sume bende start dari bawah. biase la tu.

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by ajidss on Mon 28 Jul 2008, 1:27 pm

    Disturbance wrote:yep. jomgempaq boley naek. tapi memerlukan sedikit mase dan promoter razz
    sume bende start dari bawah. biase la tu.

    tul ke ni ko yakin..entah-entah ko main cakap je leh naik... haha

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by ijakstory on Tue 29 Jul 2008, 7:40 pm

    ajidss wrote:
    Disturbance wrote:yep. jomgempaq boley naek. tapi memerlukan sedikit mase dan promoter razz
    sume bende start dari bawah. biase la tu.

    tul ke ni ko yakin..entah-entah ko main cakap je leh naik... haha

    ekeleh.. yang hang cakap kat atas2 tu ajids? hmm kau ni yakin ke tak ni? kehkeh haha

    Yang baik kita teruskan.. yang tak elok jadikan sempadan dan tauladan senyumm

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by ajidss on Tue 29 Jul 2008, 8:09 pm

    ijakstory wrote:
    ajidss wrote:
    Disturbance wrote:yep. jomgempaq boley naek. tapi memerlukan sedikit mase dan promoter razz
    sume bende start dari bawah. biase la tu.

    tul ke ni ko yakin..entah-entah ko main cakap je leh naik... haha

    ekeleh.. yang hang cakap kat atas2 tu ajids? hmm kau ni yakin ke tak ni? kehkeh haha

    Yang baik kita teruskan.. yang tak elok jadikan sempadan dan tauladan senyumm

    aku??aku sentiasa yakin..sebab tu aku buat trend ni.. senyumm

    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by lady pink on Sat 23 Aug 2008, 10:22 am

    Ni masok hari ke-2 lady lepak sini...so far,forum ni bole di besarkan macam forum yang lain...cuma kena up lagi,

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by ijakstory on Sat 23 Aug 2008, 1:48 pm

    lady pink wrote:Ni masok hari ke-2 lady lepak sini...so far,forum ni bole di besarkan macam forum yang lain...cuma kena up lagi,

    thanks lady, kalau ade pendapat sila beritahu.. kami mengalu2kan kehadiran
    anda di seksyen di JOMGEMPAQ UPDATES.. senyumm

    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by lady pink on Sat 23 Aug 2008, 1:53 pm

    ijakstory wrote:
    lady pink wrote:Ni masok hari ke-2 lady lepak sini...so far,forum ni bole di besarkan macam forum yang lain...cuma kena up lagi,

    thanks lady, kalau ade pendapat sila beritahu.. kami mengalu2kan kehadiran
    anda di seksyen di JOMGEMPAQ UPDATES.. senyumm

    welcome...nanti klo ada apa2 komen,nanti bgtau..so far,skrg forum ni ok cuma siket org je ...

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by ijakstory on Sat 23 Aug 2008, 1:54 pm

    sikit? huhu... kalau macam tu.. minta tolong promote kat kekawan yer..
    kita meriahkan lagi good

    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by lady pink on Sat 23 Aug 2008, 1:58 pm

    ijakstory wrote:sikit? huhu... kalau macam tu.. minta tolong promote kat kekawan yer..
    kita meriahkan lagi good


    yup,lady tgk siket je on9..besa forum lady lepak dekat 200 lebih skali on9 tu baru siang hari,blom lagi malam..tak pe,nanti lady ajak members lain lepak kat sini...

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by mebenk2u on Sun 24 Aug 2008, 11:32 am

    bagusnya lady..tak sia-sia aku perkenalkan.. tabik


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    Sponsored content

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by Sponsored content Today at 4:17 am


      Current date/time is Mon 05 Dec 2016, 4:17 am