JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    best ke tak jomgempaq???

    Share

    Poll

    adakah forum ini akan mendapatan sambutan yang meluas seperti forum terkenal yang lain??

    [ 1 ]
    4% [4%] 
    [ 3 ]
    11% [11%] 
    [ 3 ]
    11% [11%] 
    [ 11 ]
    41% [41%] 
    [ 9 ]
    33% [33%] 

    Total Votes: 27

    reez80
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1808
    Age : 36
    Location : Kuching
    Referral : lady pink
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-16

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by reez80 on Fri 19 Sep 2008, 11:09 pm

    tak tau la.. tapi ada satu forum aku stail macam nie.. ok la.. tu yang tak terkejut sangat... ok la jomgempak nie.. lain dari pada yang lain...

    kalau
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1775
    Age : 56
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-14

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by kalau on Fri 19 Sep 2008, 11:10 pm

    reez80 wrote:tak tau la.. tapi ada satu forum aku stail macam nie.. ok la.. tu yang tak terkejut sangat... ok la jomgempak nie.. lain dari pada yang lain...

    ini la pertama kali aku nengok format foruming yg lain dari yg lain........cam spesel lak.....

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by mebenk2u on Sat 20 Sep 2008, 12:25 am

    kalau wrote:
    reez80 wrote:
    kalau wrote:hahaha.....biar dier blajar merempit ngan kiter dua.......hahaha....

    forum nie lain macam style dia... macam pakai os lain aje serber dia...

    derang tak pakai vbulletin nyer stail ker?

    tak pakai vbuletin..ni ntah dari mana admin dapat...awal dulu aku pon pening tp lelama dah okies..


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by mebenk2u on Sat 20 Sep 2008, 12:27 am

    reez80 wrote:
    kalau wrote:tapi.........mana lak top posters sini? fengsan ker?
    macam sekda orang ajak sitok... hehee.. mod kita udah merempit cya pok.. heheee

    aku memang suka merempit time tuk...sbb siang tak dapat...


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    reez80
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1808
    Age : 36
    Location : Kuching
    Referral : lady pink
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-16

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by reez80 on Sat 20 Sep 2008, 12:28 am

    mebenk2u wrote:
    reez80 wrote:
    kalau wrote:tapi.........mana lak top posters sini? fengsan ker?
    macam sekda orang ajak sitok... hehee.. mod kita udah merempit cya pok.. heheee

    aku memang suka merempit time tuk...sbb siang tak dapat...
    kenapa plak.. siang ko bz ngan keje eik.. sama la macam aku... track kat sini leh tahan.. ringan aje... kajian aku untuk forum jom gempak hampir selesai.hehehe

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by mebenk2u on Sat 20 Sep 2008, 12:34 am

    reez80 wrote:kenapa plak.. siang ko bz ngan keje eik.. sama la macam aku... track kat sini leh tahan.. ringan aje... kajian aku untuk forum jom gempak hampir selesai.hehehe

    yup..siang mmg jarang2 dpt on9..
    pas dah siap kajian ko tu nanti ko update jer kat sini..bagitau aku apa yg best apa yg tak bes..


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    reez80
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1808
    Age : 36
    Location : Kuching
    Referral : lady pink
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-16

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by reez80 on Sat 20 Sep 2008, 12:38 am

    mebenk2u wrote:
    reez80 wrote:kenapa plak.. siang ko bz ngan keje eik.. sama la macam aku... track kat sini leh tahan.. ringan aje... kajian aku untuk forum jom gempak hampir selesai.hehehe

    yup..siang mmg jarang2 dpt on9..
    pas dah siap kajian ko tu nanti ko update jer kat sini..bagitau aku apa yg best apa yg tak bes..
    jom gempaq boleh tahan... cuma ahlinya banyak time siang.. mod malam rilek laa... posting peak time kul 11 sampai kul 3... time tu serber pun leh hang...

    nak lagi info.. hehehe... tak leh banyak2...

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by mebenk2u on Sat 20 Sep 2008, 12:45 am

    reez80 wrote:jom gempaq boleh tahan... cuma ahlinya banyak time siang.. mod malam rilek laa... posting peak time kul 11 sampai kul 3... time tu serber pun leh hang...

    nak lagi info.. hehehe... tak leh banyak2...

    nak nak...apa lagi? heheh..


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    reez80
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1808
    Age : 36
    Location : Kuching
    Referral : lady pink
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-16

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by reez80 on Sat 20 Sep 2008, 12:47 am

    mebenk2u wrote:
    reez80 wrote:jom gempaq boleh tahan... cuma ahlinya banyak time siang.. mod malam rilek laa... posting peak time kul 11 sampai kul 3... time tu serber pun leh hang...

    nak lagi info.. hehehe... tak leh banyak2...

    nak nak...apa lagi? heheh..

    hehehe.. tunggu la.. mana bleh bagi sekaligus...

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by mebenk2u on Sat 20 Sep 2008, 12:55 am

    tanah sana pun best jugak bro..cuma aku tak larat nak layan 2 2..function lebey kurg cm CG..so setakat ni no problem except aku ditendang jap td..


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    reez80
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1808
    Age : 36
    Location : Kuching
    Referral : lady pink
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-16

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by reez80 on Sat 20 Sep 2008, 12:59 am

    mebenk2u wrote:tanah sana pun best jugak bro..cuma aku tak larat nak layan 2 2..function lebey kurg cm CG..so setakat ni no problem except aku ditendang jap td..
    stroke basic website jomgempaq nie lain la bro.. tak sama macam forum2 yang sana tu... tapi bagus gak.. takde orang terkejut sangat.... nampak macam ringan lagi...

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by mebenk2u on Sat 20 Sep 2008, 1:19 am

    hmm..awal dulu pening jugak admin sbb ada masalah sana sini, ada jer komplen..skang ni dah okay..dulu siap pakai smileys besau2..colourful! sungguh aku cakap memang best..tp mungkin masalah teknikal..maka ia di kecilkan semula..


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    reez80
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1808
    Age : 36
    Location : Kuching
    Referral : lady pink
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-16

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by reez80 on Sat 20 Sep 2008, 1:22 am

    mebenk2u wrote:hmm..awal dulu pening jugak admin sbb ada masalah sana sini, ada jer komplen..skang ni dah okay..dulu siap pakai smileys besau2..colourful! sungguh aku cakap memang best..tp mungkin masalah teknikal..maka ia di kecilkan semula..
    awal2 memang banyak komplen.. ni aku tgk dah ok dah...

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by rasdin17 on Sat 20 Sep 2008, 10:02 am

    [stroke basic website jomgempaq nie lain la bro.. tak sama macam forum2 yang sana tu... tapi bagus gak.. takde orang terkejut sangat.... nampak macam ringan lagi...[/quote]

    Sini mcm relax skit. Members sini suka post kat thread yang santai2 n xpyah pkir2. Jadi bila ada topik berat alamat jadi senyap lar

    TMUkmkd
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 111
    Age : 28
    JGR : 220
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by TMUkmkd on Sat 20 Sep 2008, 11:39 am

    50-50 kepada management dan ahlinya.
    bagaimana nak tarik ahli aktif
    bagaimana nak tarik rakan lain

    perjalanan masih jauh. persediaan masa depan kene betul
    stategi kene hebat. bukan K kata K hebat. forum K sendiri dah "mati" dah.
    sebab K tak bukak secara open, hanya for my U community. but. HEPA sendiri tak sokong, (walaupun my prof sokong idea tu - sebab dia orang PTM)

    so.. makin berkurang dan sedang membuat stategi baru. untuk up kembali.

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by mebenk2u on Sat 20 Sep 2008, 11:57 am

    TMUkmkd wrote:50-50 kepada management dan ahlinya.
    bagaimana nak tarik ahli aktif
    bagaimana nak tarik rakan lain

    perjalanan masih jauh. persediaan masa depan kene betul
    stategi kene hebat. bukan K kata K hebat. forum K sendiri dah "mati" dah.
    sebab K tak bukak secara open, hanya for my U community. but. HEPA sendiri tak sokong, (walaupun my prof sokong idea tu - sebab dia orang PTM)

    so.. makin berkurang dan sedang membuat stategi baru. untuk up kembali.

    kalau kat u lagi senang nak promot..boleh bg flyer ker apa..apsal mati lak..?


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by rasdin17 on Sat 20 Sep 2008, 1:02 pm

    maybe student byk terikat dengan aktiviti u dan coverage broadband x meluas seluruh kampus

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by mebenk2u on Sat 20 Sep 2008, 1:05 pm

    rasdin17 wrote:maybe student byk terikat dengan aktiviti u dan coverage broadband x meluas seluruh kampus

    tp kalau dah namanya kampus memang ada banyak org yg terlinkung dlm kwsn yg ada bodben atau wi-fi


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by rasdin17 on Sat 20 Sep 2008, 1:11 pm

    tapi bkn semua. ada lagi ipta yang lelama x cover. Student terpaksa pi cc kalo nak guna internet

    kalau
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1775
    Age : 56
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-14

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by kalau on Sat 20 Sep 2008, 2:29 pm

    rasdin17 wrote:tapi bkn semua. ada lagi ipta yang lelama x cover. Student terpaksa pi cc kalo nak guna internet

    adess........kalo coverage ka area student tue takder..........jenjarang la derang gi sini tue?

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by mebenk2u on Sun 21 Sep 2008, 1:38 am

    tu ler pasai..kalau nak pakai sekom memang dorg tak mampu lagi rasanya...mahal beb...


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    kalau
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1775
    Age : 56
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-14

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by kalau on Sun 21 Sep 2008, 2:04 am

    hehehe......rilex arr........makin murah tue nanti tue......

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by mebenk2u on Sun 21 Sep 2008, 2:07 am

    anyway..back to topic..kita dah pun menyatakan rasa memasing..
    JG nie mmg best...setuju kalau?


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    kalau
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1775
    Age : 56
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-14

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by kalau on Sun 21 Sep 2008, 2:09 am

    site nih masih dalam kajian aku......masih banyak zone aku lom godek2 tue

    ps/ dah pandai lak ko tegur opp topik arr? bagus.......aku suka.....

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by mebenk2u on Sun 21 Sep 2008, 2:18 am

    ko godeklah memaner yg patut...pastu bg feedback..

    p/s: kalau dah layan banyak sgt thread akum pon terlepas pandang...


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    Sponsored content

    info Re: best ke tak jomgempaq???

    Post by Sponsored content Today at 2:09 am


      Current date/time is Fri 09 Dec 2016, 2:09 am