JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    inginkan 1001 idea Motivasi ....

    Share

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    pertanyaan inginkan 1001 idea Motivasi ....

    Post by ajidss on Wed 16 Jul 2008, 10:36 pm

    asalamualaikum semua warga Jomgepaq..

    kat sini aku mempunyai masalah dalam pelajaran,berurus niaga dan pelbagai lagi masalah diri..sebagai rakan kat jomgempaq ni..aku nak tanya la pendapat kat korang..so bagi la pendapat,idea yang bernas untuk aku dan rakan-rakan yang memerlukannya,,untuk kita sesama untuk meningkatkan motivasi dalam diri...

    1)MOTIVASI DALAM PELAJARAN
    2)MOTIVASI DALAM BERURUS NIAgA
    3)MOTIVASI DALAM MENUJU KEJAYAAN
    4)MOTIVASI TENTANG DIRI SENDIRI

    p/s:JOM semua kita mencari idea untuk memotivasikan diri...
    senyumm

    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    pertanyaan Re: inginkan 1001 idea Motivasi ....

    Post by ifilasaila on Wed 16 Jul 2008, 11:07 pm

    Motivasi ertinya sesuatu yang menjadi perangsang dan pendorong seseorang itu berbuat, bertindak dan melakukan sesuatu dengan penuh minat dan bersungguh-sungguh. Bagi umat Islam, Allah SWT telah menetapkan bahawa rangsangan dan dorongan adalah bersifat dalaman atau maknawi iaitu dari hati yang beriman dan bertaqwa.

    Untuk mencapai sasaran tersebut, salah satu pendekatan yang perlu digunapakai ialah kaedah motivasi berasaskan sembahyang. Ini merupakan ibu kepada segala motivasi. Melalui sembahyang umat Islam bahkan bukan Islam dapat menyuburkan rasa berTuhan dan rasa kehambaan. Melalui sembahyang umat Islam dapat membina akal dan jiwa seterusnya dapat membentuk peribadi unggul.

    Sudah pastilah ini suatu yang hebat dan unik. Sudah pasti umat Islam beroleh kelebihan dan keistimewaan bilamana mereka akan menempuh proses motivasi ini sekurang-kurangnya lima kali sehari. Inilah formula yang digunapakai sejak zaman Rasulullah lagi sehingga umat Islam menjadi satu bangsa yang gemilang dan terbilang.

    Inilah merupakan program dan agenda pertama dan utama sekiranya kita ingin memastikan sejarah kegemilangan umat Islam berlaku di tangan kita. Inilah motivasi dan formula kejayaan, kecemerlangan, dan kegemilangan umat Islam semenjak dahulu, kini dan akan datang.

    Insya Allah Maklumat lanjut boleh lah layari website saya di www.motivasi-insaniah.com

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    pertanyaan Re: inginkan 1001 idea Motivasi ....

    Post by ajidss on Thu 17 Jul 2008, 1:29 am

    orang lain ade idea tak???hehehehe

    Sponsored content

    pertanyaan Re: inginkan 1001 idea Motivasi ....

    Post by Sponsored content Today at 4:17 am


      Current date/time is Mon 05 Dec 2016, 4:17 am