JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Laporkan kiriman anda sendiri (untuk mendapat JGR)

    Share

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Laporkan kiriman anda sendiri (untuk mendapat JGR)

    Post by Adiex on Tue 15 Jul 2008, 10:34 pm

    Assalamualaikum ,

    hari ni pihak JG nak memperkenalkan satu fungsi dimana ianya berguna untuk korang mencalonkan thread/post korang sendiri kepada admin/supermods bagi dipertimbangkan untuk mendapat Jomgempaq ringgit. Fungsi ini sangat berguna untuk mengelakkan admin/supermods terlepas pandang thread/post korang dan menyebabkan korang kerugian $$$$ haha

    terdapat beberapa langkah untuk mencalonkan post anda untuk mendapat JGR

    langkah - langkah
    1. Lihat icon '!' di atas sebelah kanan post anda dan tekan kat icon tu


    2. Tetingkap pilihan ganjaran akan dibuka, korang ikut step dalam gambo kat bawah


    3. dah siap tuh, tekan save je, lepas tu bile admin/supermods mai dorang akan buka 'senarai pencalonan ni untuk tindakan lanjut same ade korang dapat atau tak JRG tuh senyum




    dah siap, senang dan mudah.. guarentee 100% korang nyer post dah x terlepas pandang lagi razz

    tima kacih,
    Jomgempaq staff


    Last edited by Adiex on Tue 15 Jul 2008, 11:57 pm; edited 1 time in total

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Laporkan kiriman anda sendiri (untuk mendapat JGR)

    Post by blackrose on Tue 15 Jul 2008, 10:48 pm

    patutlah aku terima bnyk email td...
    kerja adiex rupenye wakaka

    Ok...bagus jugak idea tu bagos


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Laporkan kiriman anda sendiri (untuk mendapat JGR)

    Post by Adiex on Tue 15 Jul 2008, 10:51 pm

    hehe haha saje nak test2 tu razz

    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    Re: Laporkan kiriman anda sendiri (untuk mendapat JGR)

    Post by ifilasaila on Thu 24 Jul 2008, 8:05 pm

    Malu la pulak nak calon kan post sendiri.. bak kata pepatah moden ibarat tekan butang lif naik sendiri je.. embrace

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Laporkan kiriman anda sendiri (untuk mendapat JGR)

    Post by Adiex on Fri 25 Jul 2008, 1:42 am

    eh nak malu apenye, tak de orang laen nampak selain admin & supermods razz

    Sponsored content

    Re: Laporkan kiriman anda sendiri (untuk mendapat JGR)

    Post by Sponsored content Today at 4:21 am


      Current date/time is Sun 11 Dec 2016, 4:21 am