JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Share

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by rasdin17 on Mon 11 Aug 2008, 4:29 pm

    Skang dah berniaga permenant. Adik saya yang blaja kat uia tanya apa yang best ada kat kdm? Mintak maap bebanyak. KEna balik kg emergency

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by yantie on Mon 11 Aug 2008, 5:02 pm

    rasdin17 wrote:Skang dah berniaga permenant. Adik saya yang blaja kat uia tanya apa yang best ada kat kdm? Mintak maap bebanyak. KEna balik kg emergency
    Din dah berniaga ke? Kat mana dan berniaga apa? Buat masa sekarang ni takde apa2 yg best tambahan pulak suasana sepi sikit dan ramai peniaga yg belum memulakan operasi perniagaan masing2. Namun kalau difikirkan untuk jangka masa yg panjang iaitu 3 - 5 tahun akan datang, tempat ni InsyaAllah akan maju. Lebih2 lagi kalau bangunan Tunas Manja dah siap dan khabarnya terminal bus pun akan beralih ke sini suatu masa nanti.

    Bagi saya, walaupun KDM tidak semeriah bangunan2 lain yg ada di bandar, tapi pihak pengurusan iaitu PKNP bahagian keusahawan akan melatih para usahawan di sini dengan menyediakan pelbagai kursus keusahawan. Setiap penyewa di KDM adalah di bawah seliaan Pusat Bimbingan Usahawan Negeri. Walaupun buat masa sekarang suasana sepi di sini, tetapi sekurang2nya saya ada satu tapak untuk saya memulakan perniagaan saya sendiri secara lebih serius dan teratur.

    p/s : Ada sesiapa yang nak buat bisnes icebleded tak? Boleh buat icebleded The Tube Oren & Buah Naga. Kalau ada sesiapa berminat tu, boleh lah beli stok di kedai saya ya. senyumm


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by rasdin17 on Mon 11 Aug 2008, 5:06 pm

    [quote="yantie"]
    rasdin17 wrote:Skang dah berniaga permenant. Adik saya yang blaja kat uia tanya apa yang best ada kat kdm? Mintak maap bebanyak. KEna balik kg emergency

    Sebenarnya salah tulis. Nak tanya td Skang yantie dah berniaga permenant? Skang makan gaji lar. Lagipun nak relax2 sambil tengok peluang yang ada. Nak tanya skit. Kat forum nie x rmai suka borak pasal investment ker?

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by yantie on Mon 18 Aug 2008, 1:49 pm

    [quote="rasdin17"]
    yantie wrote:
    rasdin17 wrote:Skang dah berniaga permenant. Adik saya yang blaja kat uia tanya apa yang best ada kat kdm? Mintak maap bebanyak. KEna balik kg emergency

    Sebenarnya salah tulis. Nak tanya td Skang yantie dah berniaga permenant? Skang makan gaji lar. Lagipun nak relax2 sambil tengok peluang yang ada. Nak tanya skit. Kat forum nie x rmai suka borak pasal investment ker?
    Maaf ya saya lambat reply. Dah lama tak menjengok ke sini. Minggu lepas saya cuti hampir seminggu. Ada hal sikit. Saya memang permenant berniaga kat sini. Setakat hari ni saya sorang jer yg jaga kedai. InsyaAllah kalau perniagaan dah maju boleh ler cari staff dan saya akan aturkan beberapa perancangan untuk memajukan perniagaan yg baru bermula ini.

    Persoalan Rasdin berkaitan dgn investment kat forum ni................. hmm Sebenarnya saya sendiri pun tak berkesempatan nak berborak pasal investment. Tapi saya tengok ada jugak yg mengadakan sesi perbincangan dengan Rasdin pasal ni kat thread sana kan? Cuma ianya tidak semeriah BJ. Tapi takpelah, sekurang2 ada jugak yg mengikuti perkembangan thread Rasdin tu. Biasalah..... kata orang tak kenal maka tak cinta. Saya sendiripun kurang arif pasal investment ni.


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by rasdin17 on Mon 18 Aug 2008, 2:28 pm

    Just nak tahu jer. Bangsa kita mmg kurang skit bab knowledge relate investment. Saya sendiri pun skit2 tahu hal investment. Cuma xnak orang melayu kena tipu investment ala2 skim cepat kaya. X arif bleh blaja kan hehe

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by yantie on Mon 01 Sep 2008, 2:06 am

    rasdin17 wrote:Just nak tahu jer. Bangsa kita mmg kurang skit bab knowledge relate investment. Saya sendiri pun skit2 tahu hal investment. Cuma xnak orang melayu kena tipu investment ala2 skim cepat kaya. X arif bleh blaja kan hehe

    Assalamualaikum

    Maaf ya lambat reply. Apa yang Rasdin katakan tu betul. Saya ni minat gak nak tahu dan belajar pasal investment ni. Cuma buat masa sekarang ni saya nak fokuskan pada bisnes saya dulu. Tapi suami saya memang dah lama menceburi dalam pasaran saham BSKL. Terkini dia telah mula berjinak2 dlm pasaran hadapan(index saham). Syok gak dengar dia bercerita tentang keuntungan yg diperolehi dalam masa sehari hasil drp pelaburannya itu. Tetapi biasalah........ adakalanya dia mengalami kerugian juga.

    OK lah nanti saya sambung lagi ya........... Selamat Berpuasa ya.


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    spawn
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 43
    Age : 42
    Location : kuantan pahang
    JGR : 250
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-19

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by spawn on Tue 02 Sep 2008, 1:43 am

    Salam..

    Lama dah saya tak berforum, biasala sibuk dengan tugas harian.. apapun terima kasih pada puan yanti kerana masih menghubungi saya.. tentang tawaran itu saya perlu jumpa pn dahulu mengenai tugas dan tanggungjawab yang perlu dijalankan.

    pada 02hb sep jam 1500 saya akan kesana untuk berjumpa puan. Untuk saudara rasdin pls pm saya bab unit trust information tu...

    Bangsa kita ini jika tidak dididik dengan betul mengenai financial planing memang akan akhirnya menyebabkan keruntuhan ekonomi malah akan sentiasa mengharapkan subsidi dari kerajaan..

    tak boleh survive...

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by rasdin17 on Tue 02 Sep 2008, 10:29 am

    x pham apa info spawn nak? apa maksud unit trust info?

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by yantie on Tue 02 Sep 2008, 11:19 am

    spawn wrote:Salam..

    Lama dah saya tak berforum, biasala sibuk dengan tugas harian.. apapun terima kasih pada puan yanti kerana masih menghubungi saya.. tentang tawaran itu saya perlu jumpa pn dahulu mengenai tugas dan tanggungjawab yang perlu dijalankan.

    pada 02hb sep jam 1500 saya akan kesana untuk berjumpa puan. Untuk saudara rasdin pls pm saya bab unit trust information tu...

    Bangsa kita ini jika tidak dididik dengan betul mengenai financial planing memang akan akhirnya menyebabkan keruntuhan ekonomi malah akan sentiasa mengharapkan subsidi dari kerajaan..

    tak boleh survive...
    OK. Terima kasih. Kalau macam tu saya tunggu tuan kat kedai saya ya.

    Kepada saudara Rasdin, bila kita nak jumpa dan sama2 berbincang secara bersemuka ya? Saya ni pun masih banyak yang kena belajar daripada saudara berdua.

    OK lah jumpa lagi ya.

    Wassalam.

    p/s : mana yang lain2 ya?


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by rasdin17 on Tue 02 Sep 2008, 12:07 pm

    suami puan yantie full time trader ker? nanti boleh lar saya nak menuntut ilmu dari dia

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by yantie on Tue 02 Sep 2008, 11:08 pm

    rasdin17 wrote:suami puan yantie full time trader ker? nanti boleh lar saya nak menuntut ilmu dari dia
    Suami saya buat part time ajer. Sekarang ni dia masih lagi bekerja. Hmmm.... nak menuntut ilmu ya.......... tapi suami saya pun baru jer dalam bidang ni. Ilmu dia pun belum banyak lagi tu. Walau bagaimanapun rasanya dia tak kisah. Kalau nak berkongsi2 ilmu apa salahnya.

    Bila nak berkunjung ke kedai saya? Petang tadi Spawn & Dragonfire ada datang tau. Terima kasih ya buat tuan berdua kerana sudi menjengok saya di KDM. Tapi...... sekejap sangatlah. Tak sempat nak bersembang panjang. Kebetulan pula masa tuan berdua sampai hampir serentak dengan kedatangan adik dan suami saya. Suami saya tu pendiam sikit. Tapi kalau dah kenal lama, dia sebenarnya seorang yg boleh dikatakan peramah jugak ler......

    Apakata kita aturkan satu perjumpaan bersama2 rakan2 yang lain dari forum BJ/JG/PR dan tak lupa juga forum E-NSS ? Nanti boleh ler kita semua ketengahkan idea masing2 bagi melebarkan lagi jaringan perniagaan kita semua. Macam mana? Ada yang setuju tak? Siapa yang rela hati nak jadi Presiden bagi menggerakkan semua perancangan ini? Nanti kita ajak Daniey, Mymy dan beberapa orang lagi bagi menjayakan perjumpaan kita nanti. Hmmm...... kalau kita dapat kumpulkan ramai orang lagi bagus. Boleh ler kita cari sponsor untuk door gift bagi setiap orang yg hadir ke perjumpaan itu nanti. Perkara ini sebenarnya pernah saya bincangkan bersama kenalan saya.

    Oklah sekian dulu, jumpa lagi ya.


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by rasdin17 on Wed 03 Sep 2008, 9:28 am

    bagus cadangan. Mmg ada niat nak dtang cuma masa x mengizinkan lagi. ada rezeki akan menjejak kaki akhirnya. Saya pun kalo bleh nak wat part time trading jer. Lpas duit kopi pun jadilar

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by yantie on Wed 03 Sep 2008, 12:24 pm

    rasdin17 wrote:bagus cadangan. Mmg ada niat nak dtang cuma masa x mengizinkan lagi. ada rezeki akan menjejak kaki akhirnya. Saya pun kalo bleh nak wat part time trading jer. Lpas duit kopi pun jadilar
    OK. Kalau buat masa sekarang ni tak dapat menjejakkan kaki ke kedai saya di KDM, apakata saudara Rasdin berkunjung ajer ke ::Forum Perniagaan E-NSS::. Dah baca ke PM saya? Macam mana? Berminat tak?

    Berkenaan dengan trading pulak, mula2 buat ler part time dulu. Bila dah stabil nanti, boleh ler buat full time pulak ...... Suami saya pun target suatu hari nanti dia memang nak jadi full time trader (betul ke bahasa saya ni?) Saya pernah berkongsikan cerita tentang penglibatan suami saya dalam thread pasaran hadapan di forum BJ. Pernah baca tak ?


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by rasdin17 on Wed 03 Sep 2008, 12:38 pm

    Skang suami aktif pasaran hadapan or saham? Benda2 mcm tue kena ada kemahiran teknikal or analysis. Target trading nak wat as a pasif income jer

    ZulBM
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 212
    Age : 51
    Location : Putrajaya
    JGR : 200
    Maritial status : Married
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-30

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by ZulBM on Wed 03 Sep 2008, 2:51 pm

    Best jugak kalau dapat join program di Kuantan. Dah lama rasanya tak pergi....rasanya dekat setahun. Dulu selalu ke Kuantan organise workshop pengurusan kewangan, lepas ni insyaallah akan kesana. Ni orang di Kelantan dah panggil....... senyum

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by yantie on Wed 03 Sep 2008, 4:46 pm

    rasdin17 wrote:Skang suami aktif pasaran hadapan or saham? Benda2 mcm tue kena ada kemahiran teknikal or analysis. Target trading nak wat as a pasif income jer
    Dulu dia aktif dlm saham bskl. Tapi sekarang ni dia dah mula aktif dlm pasaran hadapan pula. Apa yg saudara Rasdin katakan tu betul. Semuanya kena ada kemahiran.

    ZulBM wrote:
    Best jugak kalau dapat join program di Kuantan. Dah lama rasanya tak pergi....rasanya dekat setahun. Dulu selalu ke Kuantan organise workshop pengurusan kewangan, lepas ni insyaallah akan kesana. Ni orang di Kelantan dah panggil.......
    Kalau macam tu apa salahnya saudara ZulBM join program di Kuantan ni. Mula2 kita bincangkan dulu secara online, dah capai kata sepakat baru ler kita aturkan perjumpaan yg diselangi dgn pelbagai aktiviti yg menarik. Kalau berjaya, kita aturkan pula perjumpaan di negeri2 lain. Ber-aktiviti sambil bercuti.

    Hmmm...... macam mana?


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by rasdin17 on Wed 03 Sep 2008, 4:51 pm

    Suami yantie guna method analsis or fundemental? Tapi saham mmg risk n modal kena ada kalo nak start. En zul nie expert bab financial. Kalo program tue bg kebaikan apa salahnya

    ZulBM
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 212
    Age : 51
    Location : Putrajaya
    JGR : 200
    Maritial status : Married
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-30

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by ZulBM on Wed 03 Sep 2008, 10:56 pm

    yantie wrote:
    rasdin17 wrote:Skang suami aktif pasaran hadapan or saham? Benda2 mcm tue kena ada kemahiran teknikal or analysis. Target trading nak wat as a pasif income jer
    Dulu dia aktif dlm saham bskl. Tapi sekarang ni dia dah mula aktif dlm pasaran hadapan pula. Apa yg saudara Rasdin katakan tu betul. Semuanya kena ada kemahiran.

    ZulBM wrote:
    Best jugak kalau dapat join program di Kuantan. Dah lama rasanya tak pergi....rasanya dekat setahun. Dulu selalu ke Kuantan organise workshop pengurusan kewangan, lepas ni insyaallah akan kesana. Ni orang di Kelantan dah panggil.......
    Kalau macam tu apa salahnya saudara ZulBM join program di Kuantan ni. Mula2 kita bincangkan dulu secara online, dah capai kata sepakat baru ler kita aturkan perjumpaan yg diselangi dgn pelbagai aktiviti yg menarik. Kalau berjaya, kita aturkan pula perjumpaan di negeri2 lain. Ber-aktiviti sambil bercuti.

    Hmmm...... macam mana?

    Insyaallah, ianya satu program yang menarik. Kalau ada kelapangan apa salahnya.

    ZulBM
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 212
    Age : 51
    Location : Putrajaya
    JGR : 200
    Maritial status : Married
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-30

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by ZulBM on Wed 03 Sep 2008, 10:59 pm

    rasdin17 wrote:Suami yantie guna method analsis or fundemental? Tapi saham mmg risk n modal kena ada kalo nak start. En zul nie expert bab financial. Kalo program tue bg kebaikan apa salahnya

    Rasdin, saya ni masih banyak nak kena belajar.... senyum

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by rasdin17 on Thu 04 Sep 2008, 9:27 am

    Semua orang kena blajar sampai liang lahad. Yang penting ada perubahan. Orang islam masih kekurangan dari bab mcm ini

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by yantie on Thu 04 Sep 2008, 10:13 am

    rasdin17 wrote:Suami yantie guna method analsis or fundemental? Tapi saham mmg risk n modal kena ada kalo nak start. En zul nie expert bab financial. Kalo program tue bg kebaikan apa salahnya

    hmm Macam mana nak jawab ya......... Suami saya ada bagitau dia guna method analisis. Tapi katanya juga, kadang-kala tak leh nak percaya gak. Semuanya bergantung kepada rezeki dan nasib masing2. Takpe, nanti kalau nak tahu lebih lanjut boleh ler jumpa dan sembang2 ngan suami saya. Saya tak berapa tahu sangat pasal benda ni. Tapi minat jugak lah nak tahu, cuba buat masa sekarang ni saya nak fokuskan dalam perniagaan online/offline dulu.

    Oh ya, kalau nak tahu lebih lanjut berkaitan hal ini saya boleh minta Cik Lina untuk menjelaskannya. Hari tu saya ada sms dgn Cik Lina. Nanti saya bukak thread baru kat ruangan promosi NSS Future di sini khas untuk membincangkan perkara ini bersama Cik Lina. Macam mana? Minat nak tahu tak? Nanti saya email / sms dia tentang perkara ini.


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by rasdin17 on Thu 04 Sep 2008, 3:12 pm

    kalo method analisis kekadang x tepat gak. benda tue mmg high risk. Nanti tanya cik abang mana bagus main saham or option? Terpulang lar kalo nak bkak thread baru

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Jemputan Ke Forum Perniagaan E-NSS.BIZ

    Post by yantie on Sat 06 Sep 2008, 10:47 am

    rasdin17 wrote:kalo method analisis kekadang x tepat gak. benda tue mmg high risk. Nanti tanya cik abang mana bagus main saham or option? Terpulang lar kalo nak bkak thread baru
    Maaf ya sibuk sikit. Sana sini nak kena update. Nantilah saya buka thread baru ni. Apa2 hal pun kalau saya takde kat sini cari saya di ::Forum Perniagaan E-NSS:: milik saya.

    Saya nak jemput semua pengunjung dan ahli serta staff JG termasuk admin ke ::Forum Perniagaan E-NSS:: milik saya.

    Jemputlah bertamu & masuk ke "Rumah Baru" saya ya. "Rumah Baru" saya tidak semeriah "Rumah JG" nie. Maklumlah belum berhias lagi. Masih banyak yang kosong. hehe


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    ZulBM
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 212
    Age : 51
    Location : Putrajaya
    JGR : 200
    Maritial status : Married
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-30

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by ZulBM on Sat 06 Sep 2008, 6:09 pm

    yantie wrote:
    rasdin17 wrote:kalo method analisis kekadang x tepat gak. benda tue mmg high risk. Nanti tanya cik abang mana bagus main saham or option? Terpulang lar kalo nak bkak thread baru
    Maaf ya sibuk sikit. Sana sini nak kena update. Nantilah saya buka thread baru ni. Apa2 hal pun kalau saya takde kat sini cari saya di ::Forum Perniagaan E-NSS:: milik saya.

    Saya nak jemput semua pengunjung dan ahli serta staff JG termasuk admin ke ::Forum Perniagaan E-NSS:: milik saya.

    Jemputlah bertamu & masuk ke "Rumah Baru" saya ya. "Rumah Baru" saya tidak semeriah "Rumah JG" nie. Maklumlah belum berhias lagi. Masih banyak yang kosong. hehe


    Ha/ah, saya dah join...insyaallah masa ni lom bz lagi bolehlah layan.... senyum

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Terima Kasih Di Atas Kunjungan

    Post by yantie on Sun 07 Sep 2008, 4:11 pm

    ZulBM wrote:

    Ha/ah, saya dah join...insyaallah masa ni lom bz lagi bolehlah layan.... senyum
    Terima kasih kerana sudi join kat sana & kongsikan tentang bisnes tuan di sana. Saya amat menghargainya. Kawan2 lain bila lagi nak berkunjung dan berdaftar di Forum E-NSS ? Jomler kita Gempaqkan E-NSS pulak.


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    Sponsored content

    Re: [BINCANG] Jom Kita Berbincang / Berjumpa / Ber'Aktiviti' di Pahang

    Post by Sponsored content Today at 2:14 am


      Current date/time is Thu 08 Dec 2016, 2:14 am