JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Topik Kategori

    Share

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Topik Kategori

    Post by blackrose on Tue 15 Jul 2008, 10:38 am

    Untuk makluman semua forumer JG, JG telah memperkenalkan 'Topik Kategori' (sebenarnya dah lama dah admin/adiex approve topik kategori ni..cuma aku takde masa nak buat announcement..pastu admin suh aku..aku suh admin. Last² aku mengalahlah sebab faham admin/adiex sibuk) haha

    Topik Kategori ini merupakan kategori² yg diklasifikasikan bagi setiap topik.
    Kepada forumer JG yg ingin membuka satu topik baru, di bahagian tajuk topik itu hendaklah dimasukkan Topik Kategori mengikut kesesuaian kategorinya.

    Contoh :

    ~ Jika anda ingin membuka topik mengenai perbincangan..Taip [BINCANG] di awal tajuknya seperti dibawah




    Kategori Yang Diperkenalkan :

    Code:
    [BINCANG] -  utk topik yg berunsur perbincangan
    [SHARE] - utk topik yg ada sharing
    [POLL] - utk topik berunsur voting (ini memang dah sedia ada, tak perlu masukkan perkataan POLL)
    [INFO] - utk topik yg berunsur informasi
    [PICT] - utk topik yg ada gambar
    [BERITA] - utk topik yg berunsur berita yg dipetik dari akhbar²
    [GAMES] - utk topik yg berunsur games
    [ASK] - utk topik yg berunsur pertanyaan dan memerlukan pendapat forumer JG
    [CERITA] - utk topik yg beruncur cerita (mgkin ada di humour, article)
    [TIPS] - utk topik yg mengandungi tips²
    [VIDEO] - utk topik yg mengandungi video

    Namun, ada sesetengah board yg tidak memerlukan kategori seperti board :

    1. FREEBIES - kerana sememangnya semua di sana berunsur sharing
    2. QUIZ & TEKA TEKI - kerana dah sah² semua kat situ berunsur games haha
    3. Section² di bawah JOMGEMPAQ UPDATES
    4. NEW MEMBER
    5. BORAK
    6. JOKE & HUMOUR
    7. ASK THE MEN
    8. ASK THE WOMEN

    Untuk forumer yg ingin membuka topik tetapi tidak tahu kategorikan topik anda..
    takpe..jgn pening² kepala..buka je dulu topik..nanti MOD² yg ada akan edit topik anda best

    *** Kalo ada tambahan akan aku update dari semasa ke semasa bagos
    aku belom abis edit topik kategori ni..diharap MOD² sekalian sudilah kiranya membantu aku mengedit tajuk topik dibawah jagaan masing² ye haha (aku nak dera korg) haha


    Wassalam yeaaa


    Last edited by blackrose on Wed 16 Jul 2008, 7:10 pm; edited 7 times in total


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    Re: Topik Kategori

    Post by ifilasaila on Tue 15 Jul 2008, 11:22 am

    topik kategori ni xde [kategori] pun ??

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Topik Kategori

    Post by blackrose on Tue 15 Jul 2008, 3:20 pm

    ifilasaila wrote:topik kategori ni xde [kategori] pun ??
    kan dah cakap..kecuali board JOMGEMPAQ UPDATE takde kategori haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Topik Kategori

    Post by Adiex on Tue 15 Jul 2008, 8:47 pm

    tima kacih blackrose haha

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Topik Kategori

    Post by blackrose on Tue 15 Jul 2008, 9:41 pm

    Adiex wrote:tima kacih blackrose haha
    kacih diterima haha razz


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    copernicus
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 80
    Age : 33
    Location : kota bharu, kelantan, pantai timur MALAYSIA
    JGR : 550
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-30

    'sticky'kan

    Post by copernicus on Wed 16 Jul 2008, 3:34 pm

    pada mulanya... saya pening seketika. senyum

    setelah buat sedikit penyelidikan... cecewah... dalam kurang 5 minit... baru saya tahu akan fungsi ini.

    wah... menarik juga ya! terima kasih kepada JG! terima kasih blackrose! senyum

    p/s: diharap, topik ini dapat di'sticky'kan...

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Topik Kategori

    Post by blackrose on Wed 16 Jul 2008, 3:54 pm

    copernicus wrote:pada mulanya... saya pening seketika. senyum

    setelah buat sedikit penyelidikan... cecewah... dalam kurang 5 minit... baru saya tahu akan fungsi ini.

    wah... menarik juga ya! terima kasih kepada JG! terima kasih blackrose! senyum

    p/s: diharap, topik ini dapat di'sticky'kan...
    heheheh haha
    terima kasih coper bagos
    ianya bagi memudahkan forumer..bila nampak kategori tu..
    dorg taulah kandungan topik tu utk perbincangan ke tips ke atau sekadar informasi haha

    *** time kasih kerana mengingatkan..sibuk edit forum sampai lupa nak stciky haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    copernicus
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 80
    Age : 33
    Location : kota bharu, kelantan, pantai timur MALAYSIA
    JGR : 550
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-30

    sama-sama... terima kasih...

    Post by copernicus on Wed 16 Jul 2008, 3:59 pm

    blackrose wrote:
    copernicus wrote:pada mulanya... saya pening seketika. senyum

    setelah buat sedikit penyelidikan... cecewah... dalam kurang 5 minit... baru saya tahu akan fungsi ini.

    wah... menarik juga ya! terima kasih kepada JG! terima kasih blackrose! senyum

    p/s: diharap, topik ini dapat di'sticky'kan...
    heheheh haha
    terima kasih coper bagos
    ianya bagi memudahkan forumer..bila nampak kategori tu..
    dorg taulah kandungan topik tu utk perbincangan ke tips ke atau sekadar informasi haha

    *** time kasih kerana mengingatkan..sibuk edit forum sampai lupa nak stciky haha

    sama-sama... senyum

    memang penting topik ni. lebih memudahkan para forumer akan apa sebenarnya yang mereka akan baca nanti...

    terima kasih kerana menerima cadangan saya kerana 'sticky'kannya... memang penting sungguh topik ini di'sticky'kan! moga-moga kesemua 'forumer' di JG ni... (baru atau lama) akan masuk ke topik ini dari masa ke semasa... senyum

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Topik Kategori

    Post by blackrose on Sat 19 Jul 2008, 7:39 pm

    UPDATE..!!!

    Atas arahan admin...topik kategori ni akan di gunakan utk topik yg penting sahaja...
    utk topik² yg dirasakan kurang penting tak perlu letak kategori...
    kalo korg tak pasti topik tu penting ke tak penting..
    tak perlu letak kategori...nanti MOD yg akan edit senyumm


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    guysempoi
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 65
    Age : 29
    JGR : 60
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-15

    Re: Topik Kategori

    Post by guysempoi on Fri 15 Aug 2008, 8:35 pm

    Stisky??? petu??? bley jelaskan .... hmm1 senyumm

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Topik Kategori

    Post by blackrose on Fri 15 Aug 2008, 11:19 pm

    guysempoi wrote:Stisky??? petu??? bley jelaskan .... hmm1 senyumm
    sticky kut haha
    sticky tu...thread yg di stickkan supya thread tu tak jatuh ke bawah
    thread tu akan berada di atas sahaja haha
    biasanya dilakukan utk thread yg penting sahaja haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    guysempoi
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 65
    Age : 29
    JGR : 60
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-15

    Re: Topik Kategori

    Post by guysempoi on Fri 15 Aug 2008, 11:46 pm

    Owh...yeke. Thanks 4 ur attention. Bagus betul forum nie. Betul2 mesra pengunjung. kalau saya tau bisa n power forum cmni dah lama saya join . Nie kat sini ada banner khas untuk forum nie. Xsabar2 rasanya nak promosikan forum kat org lain termasuk orang kampung saya. good

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Topik Kategori

    Post by Admin on Sat 16 Aug 2008, 2:21 am

    guysempoi wrote:Owh...yeke. Thanks 4 ur attention. Bagus betul forum nie. Betul2 mesra pengunjung. kalau saya tau bisa n power forum cmni dah lama saya join . Nie kat sini ada banner khas untuk forum nie. Xsabar2 rasanya nak promosikan forum kat org lain termasuk orang kampung saya. good

    pasal banner tu, ktorg sedang usahakan..memandangkan ktorg agak sibuk so banner tu agak lambatlah sikit..kalau ktorg dah siap banner tu, ktorg akan bgtau ye..

    guysempoi
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 65
    Age : 29
    JGR : 60
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-15

    Re: Topik Kategori

    Post by guysempoi on Sat 16 Aug 2008, 1:11 pm

    Okey...cunla... senyumm . kalau dah ada nanti jangan lupa ek habaq mai kat teman nie. hehe

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Iklan Banner PERCUMA khas buat JG

    Post by yantie on Mon 08 Sep 2008, 12:18 pm

    Oooo.... macam tu citernya.

    Semoga JG menjadi forum yg terbaik di antara yg terbaik. Amin senyumm senyumm senyumm

    Letak ler banner kat web saya. Untuk JG free jer. Kalau berminat, klik di siggy saya kat bawah tu ya.....


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    Sponsored content

    Re: Topik Kategori

    Post by Sponsored content Today at 4:22 am


      Current date/time is Sun 11 Dec 2016, 4:22 am