JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Mencipta Logo JomGempaq

    Share

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Mencipta Logo JomGempaq

    Post by Admin on Mon 07 Jul 2008, 8:06 am

    Pagi-pagi tadi, bila je aku bangun dari tidur sleep aku tiba2 terfikir sesuatu nak buat ngan forum yang serba cantik ini. Aku tak peduli kalau korang nak cakap forum ni tak cantik. Sambil-sambil aku melakukan yoga, aku terfikir nak buat T-shirt Jomgempaq dan create satu logo untuk forum ni. Tapi bukan aku yang create semua ni, koranglah yang kene buat sebab jomgempaq akan kasi hadiah yang istimewa buat sape-sape yang berjaya. Korang rasa ade tak orang nak join?

    Ok. Senang citer dan dalam bahasa yg agak mudah, aku nak buat contest untuk sape-sape yang merasakan dirinya merupakan seorang designer yang pandai bab2 design ni. Ade ke designer tak pandai buat design. Lu fikirlah sendiri!! hehe

    Berbalik pada topik ni, sape2 yang berminat tu, bolehlah create satu logo @ T-shirt design untuk forum ni. Korang boleh pilih samada hendak create logo atau T-shirt dan kalau korang merasakan diri korang agak rakus, korang boleh create kedua-duanya sekali.

    Opss!! Lupa pulak aku pasal hadiah yg nak bagi ni. Ini pula adalah hadiah bagi sesiapa yang terpilih designnya:

    JomGempaq Ringgit (JGR 3000) affraid + T-shirt JomGempaq + Bonus
    senyumm

    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    Re: Mencipta Logo JomGempaq

    Post by ifilasaila on Tue 08 Jul 2008, 11:54 pm

    ada apa2 yg perlu disertakan sekali x? contoh, warna rasmi. simbol atau motto tertentu yg wajib ada dalam logo / tshirt?

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Mencipta Logo JomGempaq

    Post by Adiex on Wed 09 Jul 2008, 12:08 am

    hmm, bagi aku itu terpulanglah pade kreativiti korang.. kalo boleh bior design yang ceria2 selalu haha

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Mencipta Logo JomGempaq

    Post by Admin on Wed 16 Jul 2008, 8:26 pm

    ifilasaila wrote:ada apa2 yg perlu disertakan sekali x? contoh, warna rasmi. simbol atau motto tertentu yg wajib ada dalam logo / tshirt?


    macam kate adiex tu, korang boleh design logo n t-shirt tu ikut kreativiti korang.. senyumm

    peahcomot
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Female
    Number of posts : 221
    Age : 32
    JGR : 150
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-29

    Re: Mencipta Logo JomGempaq

    Post by peahcomot on Wed 16 Jul 2008, 11:32 pm

    ala...x kretip la bab2 nie... sedeh

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Mencipta Logo JomGempaq

    Post by blackrose on Thu 17 Jul 2008, 9:37 am

    peahcomot wrote:ala...x kretip la bab2 nie... sedeh
    heheheh peah haha
    takpe...dont worry..
    kat sini pon rasanya ramai yg kreatif bab ni haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    salji
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 18
    Age : 29
    Location : block 18
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-09

    Re: Mencipta Logo JomGempaq

    Post by salji on Thu 24 Jul 2008, 6:02 pm

    woooOo.. nak submit kat mane??? camner?? ada tarikh luput tak?? hehehe haha

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Mencipta Logo JomGempaq

    Post by blackrose on Thu 24 Jul 2008, 6:18 pm

    salji wrote:woooOo.. nak submit kat mane??? camner?? ada tarikh luput tak?? hehehe haha
    submit je kat sini salji senyumm
    tarikh luput...belom ditentukan lg...tp contest masih berjalan haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    salji
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 18
    Age : 29
    Location : block 18
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-09

    Re: Mencipta Logo JomGempaq

    Post by salji on Thu 24 Jul 2008, 6:22 pm

    Oooo... charer jgk tu.... hehe.. thanks bro..

    secret
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 11
    Age : 61
    Location : Perak
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-09

    Re: Mencipta Logo JomGempaq

    Post by secret on Sun 10 Aug 2008, 12:11 am

    masih on lagi ke contest tu. boleh upload terus kat sini ke. hmm1

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Mencipta Logo JomGempaq

    Post by Admin on Sun 10 Aug 2008, 12:15 am

    secret wrote:masih on lagi ke contest tu. boleh upload terus kat sini ke. hmm1

    masih on lagi..boleh, takde hal lah..
    boleh upload kat sini je terus.. senyumm

    chika
    d'chikaiceblendz::addicted
    d'chikaiceblendz::addicted

    Female
    Number of posts : 499
    Location : Ipoh-Kb
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-23

    Re: Mencipta Logo JomGempaq

    Post by chika on Sun 10 Aug 2008, 12:43 am

    hmm..nk try wat tp xde idea laks..

    Sponsored content

    Re: Mencipta Logo JomGempaq

    Post by Sponsored content Today at 12:34 am


      Current date/time is Tue 06 Dec 2016, 12:34 am