JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Share

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by Adiex on Sun 06 Jul 2008, 5:18 pm

    Apakah itu JGR?
    JGR adalah JomGempaq Ringgit yang mana ianya berbentuk virtual.
    Ianya boleh dikatakan point dan bukanlah Ringgit yg nyata.
    JGR tidak boleh ditukar dgn wang ringgit dan ianya hanya sah berlaku di JomGempaq Forum sahaja.
    Setiap forumer berpeluang mendapat JGR ini.

    Hanya admin dan supermod yang berhak memberikan Jomgempaq ringgit(JGR) akan diberikan kepada mana - mana ahli yang layak menerimanya. Jomgempaq akan diberikan mengikut kaedah dibawah :

    POST yang menarik
    Diberikan kepada individu yang mengirim kiriman (post) yang menarik pada pandangan pihak jomgempaq.
    Ganjaran : JGR50 bagi setiap post

    Thread yang menarik

    Diberikan kepada individu yang membuka topik baru yang menarik pada pandangan pihak jomgempaq.
    Ganjaran : JGR100 bagi setiap post

    Thread yang mempunyai lebih daripada 20 jawapan
    Diberikan kepada kepada pemula thread (Thread starter) yang mempunyai 20 atau lebih jawapan.
    Perhatian : Thread yang dipenuhi 'Spam' tidak akan dipertimbangkan

    Ganjaran : JGR100

    Peraduan
    Diberikan kepada individu yang memenangi sebarang peraduan yang dianjurkan oleh pihak jomgempaq
    Ganjaran : Bergantung kepada jenis peraduan

    Hadiah Harijadi
    Diberikan kepada ahli yang menyambut harijadi sebagai hadiah harijadi. Hanya forumer yang aktif di JG sahaja akan diberikan ganjaran harijadi.
    Ganjaran : JGR50

    Hadiah Saguhati
    Diberikan kepada Individu yang banyak menyumbang secara langsung atau tidak langsung kepada forum ini. Jumlah maksimum ganjaran tidak melebihi JGR200
    Ganjaran : bergantung kepada pertimbangan pihak pentadbiran jomgempaq

    Hadiah Memperkenalkan ahli baru

    Diberikan kepada mana-mana ahli yang membawa masuk ahli baru kedalam forum. Dengan syarat Ahli baru tersebut mengakui individu ini sebagai pembawa (referral)
    Ganjaran : JGR200 bagi setiap ahli baru

    NOTA : Semua ganjaran diatas berkuatkuasa bermula hari ini (6 Julai 2008). Mana-mana perkara yang dibuat sebelum tarikh ini adalah tidak termasuk dalam skim ganjaran ini.

    Ini saje kategori yang membolehkan anda mendapat JGR buat masa ni. Sekiranya ada penambahan yang dirasakan perlu pada masa hadapan, pihak kami akan menambahkannya dalah thread ni.

    sekian,
    pihak pentadbiran jomgempaq


    Untuk melihat Barangan yang dijual sila klik kat sini : Kedai Jomgempaq
    Untuk mengetahui bagaimana untuk membeli barangan sila klik sini : Cara pembelian


    Last edited by Adiex on Tue 08 Jul 2008, 10:07 pm; edited 1 time in total

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by blackrose on Mon 07 Jul 2008, 7:34 am

    Wah...menarik nih...
    sebagai semangat utk memantapkan lagi JG... best:


    Thread yang mempunyai lebih daripada 20 jawapan
    Diberikan kepada kepada pemula thread (Thread starter) yang mempunyai 20 atau lebih jawapan.
    Ganjaran : JGR100

    kalo yg ni rasenye...reply tu hendaklah reply yg tidak hanya bual kosong atau menggunakan ikon semata2...contohnye ketawa ke senyum ke...atau melencong dari topik asal bagos


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Menarik dan Tertarik.........

    Post by yantie on Mon 07 Jul 2008, 4:31 pm

    Wahhhhh......... Menarik nih.......... Kalau macam tu saya kena bekerja keras lagi ni untuk memastikan orang2 yg saya pelawa ke JG mendaftar sbg ahli JG dan yg penting aktif berforum di sini.

    Saya ada idea........ Sama2 kita nantikan ya. bagos

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Adakah & Bagaimanakah JG dpt mengenal pasti pembawa ahli baru ke forum JG ?

    Post by yantie on Mon 07 Jul 2008, 5:43 pm

    Adiex wrote:Jomgempaq ringgit(JGR) akan diberikan kepada mana - mana ahli yang layak menerimanya. Jomgempaq akan diberikan mengikut kaedah dibawah :


    Hadiah Memperkenalkan ahli baru

    Diberikan kepada mana-mana ahli yang membawa masuk ahli baru kedalam forum. Dengan syarat Ahli baru tersebut mengakui individu ini sebagai pembawa (referral)
    Ganjaran : JGR200 bagi setiap ahli baru


    Hampeh........ punyaler panjang lebar dok menaip kat sini tiba2 jer system error. Tak patut betol lahhhhhhhh..... wakaka Takpe saya taip lagi sekali guna ayat lain pulak.

    Macam ni, saya memang ada mempelawa rakan2 lain ke JG. Ada yg dah daftar dan ada juga yg belum.

    Sebagai contohnya, sekiranya saya ada mempelawa reen ke JG kemudian reen mendaftarkan diri sbg ahli JG sedangkan saya tidak tahu akan kehadiran reen di JG kerana bercuti selama seminggu. Manakala reen pula tidak memaklumkan kpd saya.

    Soalan saya ialah : Adakah pihak JG dpt mengesan bhw saya yg membawa reen ke JG ? Bagaimanakah pihak JG dpt mengesannya ? Adakah saya tetap akan mendapat ganjarannya sedangkan saya sendiri tidak tahu akan kehadiran reen di JG krn dia tidak memaklumkan kpd saya dan saya pula terlepas pandang akan kehadiran reen di JG ?

    Sekadar satu persoalan biasa2 ajer....... Tetapi saya mengharapkan satu jawapan drp pihak JG.

    Terima kasih.

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by Adiex on Mon 07 Jul 2008, 8:22 pm

    senang aje, korang bagitau la rakan baru tuu untuk PM mane2 admin atau moderator untuk memberitahu sape yang memperkenalkan mereka pade forum ni smile3

    ayuinamiey
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Female
    Number of posts : 183
    Age : 35
    Location : dungun terengganu
    JGR : 450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-06-17

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by ayuinamiey on Tue 08 Jul 2008, 9:51 am

    Adiex wrote:senang aje, korang bagitau la rakan baru tuu untuk PM mane2 admin atau moderator untuk memberitahu sape yang memperkenalkan mereka pade forum ni smile3


    ayu ada perkenalkan jg kat sorang kawan..dia baru je daftar sbgai ahli kat jg ni..dah pun mula aktif..nama dia petrozza73...

    ayu nak tahu la..boleh ke pihak admin yg bertanya kan pd dia sdr sape yg perkenalkan dia pd jg ni?kalo ayu mx dia Pm..rsa cam x sesuai la plak.....


    hah!boleh ke?????

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by yantie on Tue 08 Jul 2008, 10:15 am

    ayuinamiey wrote:
    Adiex wrote:senang aje, korang bagitau la rakan baru tuu untuk PM mane2 admin atau moderator untuk memberitahu sape yang memperkenalkan mereka pade forum ni smile3


    ayu ada perkenalkan jg kat sorang kawan..dia baru je daftar sbgai ahli kat jg ni..dah pun mula aktif..nama dia petrozza73...

    ayu nak tahu la..boleh ke pihak admin yg bertanya kan pd dia sdr sape yg perkenalkan dia pd jg ni?kalo ayu mx dia Pm..rsa cam x sesuai la plak.....


    hah!boleh ke?????

    Assalamualaikum....

    Hmmm.... betul tu Ayu. Nanti kang dia cakap kita nie ada udang di sebalik batu lak. wakaka

    Kalau macam tu, pihak admin dan para moderator akan bertanggungjawab untuk bertanyakan ahli baru berkenaan perkara ini sekiranya Ayu rasa cam tak sesuai jer....

    * Sekadar cubaan pertama di hari pertama sebagai moderator JG. Hmmm.... Macam mana admin ? Lulus ke cubaan pertama ni ? hehe

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by yantie on Tue 08 Jul 2008, 11:21 am

    yantie wrote:
    ayuinamiey wrote:
    Adiex wrote:senang aje, korang bagitau la rakan baru tuu untuk PM mane2 admin atau moderator untuk memberitahu sape yang memperkenalkan mereka pade forum ni smile3


    ayu ada perkenalkan jg kat sorang kawan..dia baru je daftar sbgai ahli kat jg ni..dah pun mula aktif..nama dia petrozza73...

    ayu nak tahu la..boleh ke pihak admin yg bertanya kan pd dia sdr sape yg perkenalkan dia pd jg ni?kalo ayu mx dia Pm..rsa cam x sesuai la plak.....


    hah!boleh ke?????

    Assalamualaikum....

    Hmmm.... betul tu Ayu. Nanti kang dia cakap kita nie ada udang di sebalik batu lak. wakaka

    Kalau macam tu, pihak admin dan para moderator akan bertanggungjawab untuk bertanyakan ahli baru berkenaan perkara ini sekiranya Ayu rasa cam tak sesuai jer....

    * Sekadar cubaan pertama di hari pertama sebagai moderator JG. Hmmm.... Macam mana admin ? Lulus ke cubaan pertama ni ? hehe

    Ayu, rasanya Petrozza yg Ayu maksudkan itu adalah si dia yg berumah di sini kan http://jomgempaq.com/new-members-f35/assalamualaikum-t885.htm#10442

    ayuinamiey
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Female
    Number of posts : 183
    Age : 35
    Location : dungun terengganu
    JGR : 450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-06-17

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by ayuinamiey on Tue 08 Jul 2008, 12:06 pm

    yantie wrote:
    yantie wrote:
    ayuinamiey wrote:
    Adiex wrote:senang aje, korang bagitau la rakan baru tuu untuk PM mane2 admin atau moderator untuk memberitahu sape yang memperkenalkan mereka pade forum ni smile3


    ayu ada perkenalkan jg kat sorang kawan..dia baru je daftar sbgai ahli kat jg ni..dah pun mula aktif..nama dia petrozza73...

    ayu nak tahu la..boleh ke pihak admin yg bertanya kan pd dia sdr sape yg perkenalkan dia pd jg ni?kalo ayu mx dia Pm..rsa cam x sesuai la plak.....


    hah!boleh ke?????

    Assalamualaikum....

    Hmmm.... betul tu Ayu. Nanti kang dia cakap kita nie ada udang di sebalik batu lak. wakaka

    Kalau macam tu, pihak admin dan para moderator akan bertanggungjawab untuk bertanyakan ahli baru berkenaan perkara ini sekiranya Ayu rasa cam tak sesuai jer....

    * Sekadar cubaan pertama di hari pertama sebagai moderator JG. Hmmm.... Macam mana admin ? Lulus ke cubaan pertama ni ? hehe

    Ayu, rasanya Petrozza yg Ayu maksudkan itu adalah si dia yg berumah di sini kan http://jomgempaq.com/new-members-f35/assalamualaikum-t885.htm#10442





    YAP! BETOL TU.......DIA LA ORGNYA................................


    senyumm

    ezreefa
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Female
    Number of posts : 165
    Age : 31
    Location : joHor baHru
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-17

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by ezreefa on Tue 08 Jul 2008, 2:35 pm

    wah...lame x bukak forum nih...tetibe der JGR...
    dah cam plat no akuh dah tu JGR...hehehehe....
    baRu semaNgat nk mengepost2...

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by blackrose on Tue 08 Jul 2008, 3:41 pm

    soal petrozza tu saye ade tanye dia kat topik yg dia buka kat BORAK...
    nanti apa2 hal admin akan update JGR ayu...ok haha
    best


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by blackrose on Tue 08 Jul 2008, 3:42 pm

    ezreefa wrote:wah...lame x bukak forum nih...tetibe der JGR...
    dah cam plat no akuh dah tu JGR...hehehehe....
    baRu semaNgat nk mengepost2...
    heheheh haha
    kalo camtu kena selalu lepak sini ar haha
    ajak kengkawan ko sekalik haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    ayuinamiey
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Female
    Number of posts : 183
    Age : 35
    Location : dungun terengganu
    JGR : 450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-06-17

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by ayuinamiey on Tue 08 Jul 2008, 8:16 pm

    tq rose.....tq yantie...ni yg makin sayang kat geng2 jg ni...terutama staf2 MOD....lajuuuuuuu je buat keje....tqqqqqq

    misztake
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Number of posts : 296
    JGR : 80
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-19

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by misztake on Tue 08 Jul 2008, 9:18 pm

    bagus2..
    dgn cara nh, mayb bleh gempakkan forum..
    haha

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by Adiex on Tue 08 Jul 2008, 9:57 pm

    ayu dah pun dapat JGR 200, orang pertama sekali dapat kat forum ni .. tahniah haha

    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by ifilasaila on Tue 08 Jul 2008, 11:08 pm

    mcmana nak dpt JGR tue? ada nak kena letak deposit dulu ke? atau macamana ek?

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by Adiex on Wed 09 Jul 2008, 12:14 am

    takk, JGR dapat kalo korang wat post2 yang bermutu & menarik.. admin atau moderator yang akan bagi JGR ni mengikut penilaian dorang senyum

    ayuinamiey
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Female
    Number of posts : 183
    Age : 35
    Location : dungun terengganu
    JGR : 450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-06-17

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by ayuinamiey on Wed 09 Jul 2008, 6:00 pm

    Adiex wrote:ayu dah pun dapat JGR 200, orang pertama sekali dapat kat forum ni .. tahniah haha



    tq...tq....ni yg bersemangat nk terus nagn jg ni..dpt JGR lg...harap2 selalu dapat...hehehe wakaka

    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by ifilasaila on Sun 13 Jul 2008, 12:18 am

    x sedor bila lak kita dpt 150... dapat pasai ape ek ?
    Mekasih... smile3

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by blackrose on Sun 13 Jul 2008, 12:08 pm

    ifilasaila wrote:x sedor bila lak kita dpt 150... dapat pasai ape ek ?
    Mekasih... smile3
    kalo ifi cek balik posting2 yg pernah ifi buat...
    kat bawah tu ada admin ada edit JGR ifi bagos

    kat sebelah kanan page ni pon ada tulisan 'lihat post anda', lihat post baru dsbnya...
    boleh juga tengok dari situ haha

    keep posting haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    ayuinamiey
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Female
    Number of posts : 183
    Age : 35
    Location : dungun terengganu
    JGR : 450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-06-17

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by ayuinamiey on Sun 13 Jul 2008, 12:32 pm

    masa bila la ayu dapat tmbahan JGR50....cek2 x jmpa lak posting yg dpt JGr...mana 1 ek?em...bagus gak ni...dah ada 300jgr..nak bli ape ye????

    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by ifilasaila on Sun 13 Jul 2008, 10:10 pm

    blackrose wrote:
    kalo ifi cek balik posting2 yg pernah ifi buat...
    kat bawah tu ada admin ada edit JGR ifi bagos

    kat sebelah kanan page ni pon ada tulisan 'lihat post anda', lihat post baru dsbnya...
    boleh juga tengok dari situ haha

    keep posting haha

    hehe.. x jumpa carik lak.. tapi carik2 terjumpa yg lain..
    rupanya ade jgk kengkawan kita yg kena tolak JGR sbb buat posting perkara / tajuk yg tak sesuai..! hmm.. kalau berhutang kira camne lak? susah gak kalau dah berhutang nih.. kena tuntut sampai akhirat tau.. nanti ayu tlg le bg pinjam kat kawan kita tue duit

    Castezar
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 370
    Age : 30
    Location : Rumah mak & ayah....
    JGR : 470
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-10

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by Castezar on Sun 13 Jul 2008, 10:25 pm

    Tak jumpe ke ustaz.. Eheheh..
    Mari2 kita tanya itu Nujum Pak Belalang..

    "Wahai Pak Belalang boleh tak tunjukkan post incik ifilasaila yang dapat JGR tu.."

    "Hmm siapa itu ifilasaila? Lawyer? Majistrit? Ahli musik?!"

    "Tak tak... Dia..."

    "Sudah! Kita straight to the pointer saje. Menurut mangkuk-sakti-ajaib ini, post itu yang di bawah pokok itu...yang itu......nampak itu? Tajuknya.."

    "Tajuknya apa Pak Belalang?"

    "..'Didik Anak'.. Aish! Tajuknya ada macam '...Didik Anak', eh nampak samar-samar sajalah. Pergilah kamu cari. Ingat, yang di bawah pokok itu, ya!"


    _________________

    "Alif Mim Nun Wau... Alif tendang Wau...? Sarkis" - Sudin
    ...sejuknyaa hati tengok avatar kanak-kanak...

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by ijakstory on Mon 14 Jul 2008, 4:42 am

    ifilasaila wrote:
    bytheway, to tuan moderator, apa pula yg menyebabkan reputation kita naik ye? ada nak buat undian 4 the best moderator atau forumers ker?

    Assalamualaikum dan salam sejahtera

    buat masa ni admin dan supermode berkuasa penuh atas reputation anda, banyak aspek dinilai, terutama idea2 anda bernas lagi kreatif untuk membantu JG forum ni.. tapi macam saham jugak.. sekiranya anda dapati repution selama ini bagus tetiba drop, itu perkara biasa.. (mungkin anda tidak aktif atau sudah lama mendiamkan diri, berlaku kekasaran posting, etc.. etc..)

    buat masa ni, idea undian belum lagi... forum masih baru.. masih dalam saling berkenalan, sekarang kami tumpukan meningkat bilangan user di JG ni.. doakan harapan kita di JG ni berjaya.. insyallah.. amin

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by ijakstory on Mon 14 Jul 2008, 5:01 am

    ifilasaila wrote:
    hehe.. x jumpa carik lak.. tapi carik2 terjumpa yg lain..
    rupanya ade jgk kengkawan kita yg kena tolak JGR sbb buat posting perkara / tajuk yg tak sesuai..! hmm.. kalau berhutang kira camne lak? susah gak kalau dah berhutang nih.. kena tuntut sampai akhirat tau.. nanti ayu tlg le bg pinjam kat kawan kita tue duit

    ade ifi.. check posting anda
    DISINI dan DISINI JUGA

    Ada tulisan hijau kat bawah sekali..
    itu Nilai JGR yang telah diberi kepada anda

    rasanya dah faham kan? syabas dan tahniah saya ucapkan.. senyumm

    Sponsored content

    Re: Bagaimana untuk mendapat jomgempaq ringgit?

    Post by Sponsored content Today at 4:22 am


      Current date/time is Sun 11 Dec 2016, 4:22 am