JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Moderator diperlukan

    Share

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Moderator diperlukan

    Post by Adiex on Tue 24 Jun 2008, 1:40 am

    hello semua,

    Disebabkan moderator baru saja dikemaskini, forum jomgempaq memerlukan moderator baru untuk melancarkan lagi pengurusan forum ni. Sekiranya anda berminat sila lampirkan resume anda dalam thread ni mengikut format yang berikut :

    Nama : (boleh juga untuk menggunakan nama samaran)
    Umur :
    Kenapa berminat dgn jawatan ini :
    pengalaman menjadi moderator : (ya/tidak) jika ya sila berikan rujukan laman web mana anda pernah menjadi moderator
    Kekerapan melawat forum ini dalam sehari : sila nyatakan anggaran berapa jam sehari online dalam forum ni

    Hanya 3 (Tiga) kekosongan yang ditawarkan dan keputusan akan diberikan sekurang-kurangnya seminggu daripada thread ini ditulis. Kepada yang berjaya dipilih akan diberikan tempoh selama 2 (Dua) minggu sebagai test moderator. sama ada berjaya menjadi moderator sepenuh masa atau tidak bergantung kepada prestasi anda.

    NOTA : Mana-mana permohonan yang tidak mengikut format diatas tidak akan dipertimbangkan,harap maklum

    terima kasih,
    administrator

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Moderator diperlukan

    Post by Adiex on Tue 08 Jul 2008, 12:03 am

    eh tak de orang ke yang berminat nak join moderator team ni ^ ^?
    semua boleh apply, tak kire baru atau lame razz

    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    Re: Moderator diperlukan

    Post by ifilasaila on Tue 08 Jul 2008, 1:52 pm

    Adiex wrote:eh tak de orang ke yang berminat nak join moderator team ni ^ ^?
    semua boleh apply, tak kire baru atau lame razz

    Nama : Ifilasaila
    Umur : 32 tahun
    Kenapa berminat dgn jawatan ini : utk berkongsi ilmu
    pengalaman menjadi moderator : (ya/tidak) Ya - http://motivasi-insaniah.com/forum/
    Kekerapan melawat forum ini dalam sehari : kalau x pegi outstation atau ada jemputan kendali program motivasi@ceramah, insya-Allah online setiap hari.. smile3

    Offer masih dibuka lagi ker? Maaf Zahir Batin

    adeq
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 3
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-22

    Re: Moderator diperlukan

    Post by adeq on Tue 08 Jul 2008, 3:17 pm

    skang ni masih ada kekosongan lg ker?

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Moderator diperlukan

    Post by blackrose on Tue 08 Jul 2008, 3:42 pm

    adeq wrote:skang ni masih ada kekosongan lg ker?
    masih ade adeq...
    silekan mohon kalo berminat bagos


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Moderator diperlukan

    Post by Adiex on Tue 08 Jul 2008, 9:53 pm

    forum ni masih memerlukan sekurang2nya dua (2) atau lebih moderator. jadi sila2 la apply kat sini ye senyum

    Guest
    Guest

    Re: Moderator diperlukan

    Post by Guest on Thu 10 Jul 2008, 6:42 pm

    -- Sorry2 tolong delete ya --

    Castezar
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 370
    Age : 30
    Location : Rumah mak & ayah....
    JGR : 470
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-10

    Re: Moderator diperlukan

    Post by Castezar on Thu 10 Jul 2008, 7:00 pm

    Assalamualaikum,

    Dear hiring manager,
    (wah, macam official pulak...)

    Nama samaran : Castezar
    Nama sebenar : Zar al-Qusyairi
    Umur : 22
    Kenapa berminat dgn jawatan ini : Untum menimba pengalaman selain suka membantu.
    Pengalaman menjadi moderator : Ya, di www.unisel.tk
    Kekerapan melawat forum ini dalam sehari :
    1. Tidak tetap tetapi kerap.
    2. Biasanya antara 8am - 8pm, atau 6pm - 6am.
    3. Jadual mungkin berubah selepas 3 Ogos sedeh

    Sekian._

    His MAJESTY
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Number of posts : 105
    Location : At the Swamp
    JGR : 100
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-01

    Re: Moderator diperlukan

    Post by His MAJESTY on Thu 10 Jul 2008, 7:49 pm

    Castezar wrote:
    Nama sebenar : Zar al-Qusyairi


    Woooaaaaa
    very kewl name..........
    Zar al-Qusyairi bagos

    Castezar
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 370
    Age : 30
    Location : Rumah mak & ayah....
    JGR : 470
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-10

    Re: Moderator diperlukan

    Post by Castezar on Thu 10 Jul 2008, 8:03 pm

    His MAJESTY wrote:
    Castezar wrote:
    Nama sebenar : Zar al-Qusyairi
    Woooaaaaa
    very kewl name..........
    Zar al-Qusyairi bagos

    Ahah, takde la. /me malu... malunye


    _________________

    "Alif Mim Nun Wau... Alif tendang Wau...? Sarkis" - Sudin
    ...sejuknyaa hati tengok avatar kanak-kanak...

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator diperlukan

    Post by Admin on Thu 10 Jul 2008, 9:04 pm

    Castezar wrote:Assalamualaikum,

    Dear hiring manager,
    (wah, macam official pulak...)

    Nama samaran : Castezar
    Nama sebenar : Zar al-Qusyairi
    Umur : 22
    Kenapa berminat dgn jawatan ini : Untum menimba pengalaman selain suka membantu.
    Pengalaman menjadi moderator : Ya, di www.unisel.tk
    Kekerapan melawat forum ini dalam sehari :
    1. Tidak tetap tetapi kerap.
    2. Biasanya antara 8am - 8pm, atau 6pm - 6am.
    3. Jadual mungkin berubah selepas 3 Ogos sedeh

    Sekian._


    Wsalam..thanks kat Castezar coz berminat untuk jadi mod forum ni, tak sangka boleh tahan gak sambutan..ktorg akan letak Castezar kat list ktorg n kalau ktorg setuju untuk lantik Castezar jadi mod, ktorg akan PM..

    Castezar
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 370
    Age : 30
    Location : Rumah mak & ayah....
    JGR : 470
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-10

    Re: Moderator diperlukan

    Post by Castezar on Thu 10 Jul 2008, 9:05 pm

    Roger that mr. Admin.. haha


    _________________

    "Alif Mim Nun Wau... Alif tendang Wau...? Sarkis" - Sudin
    ...sejuknyaa hati tengok avatar kanak-kanak...

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator diperlukan

    Post by Admin on Thu 10 Jul 2008, 9:07 pm

    Castezar wrote:Roger that mr. Admin.. haha


    kalau boleh, kasi banyak sikit posting tu..barulah ade peluang besar nak dapat jwtan ni wakaka

    Castezar
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 370
    Age : 30
    Location : Rumah mak & ayah....
    JGR : 470
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-10

    Re: Moderator diperlukan

    Post by Castezar on Thu 10 Jul 2008, 9:10 pm

    Admin wrote:
    Castezar wrote:Roger that mr. Admin.. haha
    kalau boleh, kasi banyak sikit posting tu..barulah ade peluang besae nak dapat jwtan ni wakaka
    haha Affirmative. Sedang berusaha gigeh ni. LOL.


    _________________

    "Alif Mim Nun Wau... Alif tendang Wau...? Sarkis" - Sudin
    ...sejuknyaa hati tengok avatar kanak-kanak...

    His MAJESTY
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Number of posts : 105
    Location : At the Swamp
    JGR : 100
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-01

    Re: Moderator diperlukan

    Post by His MAJESTY on Thu 10 Jul 2008, 10:04 pm

    Castezar wrote:
    His MAJESTY wrote:
    Castezar wrote:
    Nama sebenar : Zar al-Qusyairi
    Woooaaaaa
    very kewl name..........
    Zar al-Qusyairi bagos

    Ahah, takde la. /me malu... malunye


    klo nama betoi.........
    ape yg nk di-malukan.......... true true

    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    Re: Moderator diperlukan

    Post by ifilasaila on Sun 13 Jul 2008, 2:05 pm

    "Zar al-Qusyairi"

    Ape makne nye ek?

    Castezar
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 370
    Age : 30
    Location : Rumah mak & ayah....
    JGR : 470
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-10

    Re: Moderator diperlukan

    Post by Castezar on Sun 13 Jul 2008, 2:07 pm

    Em..

    Zar = (saya tak pasti pula..)
    al-Qusyairi = (al = the?, Qusyairi = Hujan)


    _________________

    "Alif Mim Nun Wau... Alif tendang Wau...? Sarkis" - Sudin
    ...sejuknyaa hati tengok avatar kanak-kanak...

    copernicus
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 80
    Age : 33
    Location : kota bharu, kelantan, pantai timur MALAYSIA
    JGR : 550
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-30

    Re: Moderator diperlukan

    Post by copernicus on Wed 16 Jul 2008, 3:11 pm

    saya ingin bertanya:

    - pertama-tama... pastinya ingin bertanya samada adakah peluang ini masih lagi dibuka? huhuhu... haha

    - mungkin pihak JG dapat beritahu apakah keistimewaan jika menjadi moderator ni... mungkin, setelah tahu sahaja jika mereka berpeluang dengan menjadi moderator, dan apakah hak-hak istimewa yang bakal didapati... insyaALLAH... lebih ramai lagi yang berminat untuk menjadi moderator.

    - sebelum ini, saya ada membaca satu topik bahawa moderator juga dipilih kepada satu-satu sub-forum. jadi... saya cadangkan agar pihak JG nyatakan juga di sini (di topik ini) bahawa, moderator juga akan diletakkan di sub-sub forum yang ditentukan oleh pihak JG.

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Moderator diperlukan

    Post by blackrose on Wed 16 Jul 2008, 4:09 pm

    copernicus wrote:saya ingin bertanya:

    - pertama-tama... pastinya ingin bertanya samada adakah peluang ini masih lagi dibuka? huhuhu... haha
    peluang ini masih terbuka...
    kita memerlukan satu lagi kekosongan utk jawatan moderator bagos
    kalo berminat silalah apply hehe

    copernicus wrote:
    - mungkin pihak JG dapat beritahu apakah keistimewaan jika menjadi moderator ni... mungkin, setelah tahu sahaja jika mereka berpeluang dengan menjadi moderator, dan apakah hak-hak istimewa yang bakal didapati... insyaALLAH... lebih ramai lagi yang berminat untuk menjadi moderator.
    setakat ini keistimewaan menjadi moderator hanya boleh mengedit thread dibawah jagaan mereka..
    memandangkan JG masih di peringkat baru mula 'mendaki' so kita belom decide keistimewaan yg lain...
    Kalo ada cadangan keistimewaan yg boleh diperolehi sekiranya menjadi moderator, bolehlah diusulkan kepada pihak admin DI THREAD INI bagos


    copernicus wrote:
    - sebelum ini, saya ada membaca satu topik bahawa moderator juga dipilih kepada satu-satu sub-forum. jadi... saya cadangkan agar pihak JG nyatakan juga di sini (di topik ini) bahawa, moderator juga akan diletakkan di sub-sub forum yang ditentukan oleh pihak JG.
    idea yg bagus haha
    tp buat masa ini kita mahu menumpukan bagaiman menambah bilangan forumer dulu...
    apabila forumer semakin bertambah..kita akan cuba merealisasikan cadangan coper itu haha
    bagos


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    copernicus
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 80
    Age : 33
    Location : kota bharu, kelantan, pantai timur MALAYSIA
    JGR : 550
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-30

    terima kasih... mencuba rezeki...

    Post by copernicus on Wed 16 Jul 2008, 7:20 pm

    terima kasih blackrose di atas jawapan yang sangat bagus ini semua. senyum

    blackrose wrote:
    tp buat masa ini kita mahu menumpukan bagaiman menambah bilangan forumer dulu...

    terlintas pula saya kepada satu 'trick' untuk bagaimana menambahkan bilangan forumer di sini. iainya berkaitan dengan ilmu SEO. insyaALLAH, saya akan 'mengorek' JG ini dahulu... (manalah tahu kalau-kalau sudah pun ada rakan-rakan kita di sini yang telahpun berkongsi 'trick' ini) dan akan membuka kembali rujukan-rujukan saya.

    dengan pelawaan rasmi daripada blackrose ini, berbesarlah hati saya untuk mencuba rezeki untuk menjadi antara moderator di sini. berikut merupakan maklumat apa yang dipinta:


    Nama : copernicus
    Umur : 25 tahun
    Kenapa berminat dgn jawatan ini : belajar, menimba pengalaman dan saling berkongsi ilmu seterusnya sebar apa sahaja ide-ide UMPHHH!
    pengalaman menjadi moderator : tidak
    Kekerapan melawat forum ini dalam sehari : selepas menulis ini, insyaALLAH akan cuba sedaya upaya untuk sejam sehari

    hanya untuk makluman, saya juga kini aktif di:

    WC - Komuniti Usahawan Internet Malaysia

    JBC - Forum Pemasaran Internet | Pendapatan Internet

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Moderator diperlukan

    Post by blackrose on Wed 16 Jul 2008, 8:24 pm

    ok coper...terima kasih kerana sudi apply utk jawatan moderator...
    pihak admin akan mempertimbangkan permohonan coper ye bagos

    kami di sini amatlah mengaluČkan ide, cadangan dan pendapat dari forumer...terutam ideaČ utk memantapkan JG...
    semoga dgn idea, pengalaman dan informasi dari coper boleh mempertingkatkan dan memantapkan JG bagos

    terima kasih sekali lg coper..kami amat menghargai pendapat anda haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    copernicus
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 80
    Age : 33
    Location : kota bharu, kelantan, pantai timur MALAYSIA
    JGR : 550
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-30

    Re: Moderator diperlukan

    Post by copernicus on Wed 16 Jul 2008, 9:57 pm

    blackrose wrote:ok coper...terima kasih kerana sudi apply utk jawatan moderator...
    pihak admin akan mempertimbangkan permohonan coper ye bagos

    kami di sini amatlah mengaluČkan ide, cadangan dan pendapat dari forumer...terutam ideaČ utk memantapkan JG...
    semoga dgn idea, pengalaman dan informasi dari coper boleh mempertingkatkan dan memantapkan JG bagos

    terima kasih sekali lg coper..kami amat menghargai pendapat anda haha

    wah... sedar-sedar, saya telah dapat 2 perkara:

    - reputation 1 bintang (kalau boleh dikategorikan bintang... huhuhu... haha )
    - saya adalah di antara test moderator...

    YOSH! terima kasih JG! terima kasih semua! insyaALLAH... akan saya mulai serius di JG ini. masakan tidak... saya telah dapat perhatikan 1 keistimewaan yang agak menarik di sini... akan saya bongkarkan sedikit masa nanti...

    guys...! do support me ya! haha

    p/s: saya akan terus dan terus lagi mencuba untuk mendapat my 1st JGR! heheh... senyum

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator diperlukan

    Post by Admin on Wed 16 Jul 2008, 10:07 pm

    copernicus wrote:

    wah... sedar-sedar, saya telah dapat 2 perkara:

    - reputation 1 bintang (kalau boleh dikategorikan bintang... huhuhu... haha )
    - saya adalah di antara test moderator...

    YOSH! terima kasih JG! terima kasih semua! insyaALLAH... akan saya mulai serius di JG ini. masakan tidak... saya telah dapat perhatikan 1 keistimewaan yang agak menarik di sini... akan saya bongkarkan sedikit masa nanti...

    guys...! do support me ya! haha

    p/s: saya akan terus dan terus lagi mencuba untuk mendapat my 1st JGR! heheh... senyum


    nak tau gak ape 1 keistimewaan tu.. shocked

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Moderator diperlukan

    Post by blackrose on Wed 16 Jul 2008, 10:35 pm

    copernicus wrote:
    wah... sedar-sedar, saya telah dapat 2 perkara:

    - reputation 1 bintang (kalau boleh dikategorikan bintang... huhuhu... haha )
    - saya adalah di antara test moderator...

    YOSH! terima kasih JG! terima kasih semua! insyaALLAH... akan saya mulai serius di JG ini. masakan tidak... saya telah dapat perhatikan 1 keistimewaan yang agak menarik di sini... akan saya bongkarkan sedikit masa nanti...

    guys...! do support me ya! haha

    p/s: saya akan terus dan terus lagi mencuba untuk mendapat my 1st JGR! heheh... senyum
    ye...kerana anda aktif dan memberikan cadangan dan ideaČ yg sangat berharga...
    thats why anda dihargai...
    di sini kami menghargai semua forumer..dgn memberikan ganjaran yg sepatutnya mereka dapat senyumm


    *** pst admin : ada salam assalamualaikum dari ajids...td borak ngan dia kat YM haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Moderator diperlukan

    Post by Adiex on Wed 16 Jul 2008, 11:11 pm

    ape ye ^ ^ haha

    Sponsored content

    Re: Moderator diperlukan

    Post by Sponsored content Today at 2:04 am


      Current date/time is Fri 09 Dec 2016, 2:04 am