JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    [INFO] Karnival Jualan Edisi Internet

    Share

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    [INFO] Karnival Jualan Edisi Internet

    Post by yantie on Sat 21 Jun 2008, 1:39 pm

    Assalamualaikum.........

    Thread ini saya buka khas untuk tuan/puan yang telah pun mengiklankan produk dan perkhidmatan masing-masing menerusi lamanweb rasmi saya iaitu www.e-nss.biz .

    Untuk makluman tuan/puan, lamanweb tersebut akan dipertingkatkan dari masa ke semasa mengikut beberapa fasa tertentu dan segala urusan pembangunan akan dibuat oleh saudara Bob BJ. Setelah semua proses pembangunan lengkap dengan sepenuhnya, maka saya akan mengadakan aktiviti untuk karnival jualan secara online di lamanweb rasmi saya agar segala proses dan urusan jual beli dapat dijalankan dengan lebih teratur dan sistematik.

    Sekian, terima kasih


    Last edited by yantie on Mon 22 Dec 2008, 4:43 pm; edited 2 times in total

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: [INFO] Karnival Jualan Edisi Internet

    Post by hunter_ad79 on Sun 22 Jun 2008, 1:15 pm

    erm dh tgk website tu.. menarik gak tu.. kena bayar ke klu nk iklan kat situ.
    skrg nie kita kena fikirkan cara camna nk nk naikkan ranking pengunjung ke website tersebut. Klu pengunjung ramai.. mayb ramai org yg nk iklan kat website tu.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Iklan adalah percuma jer.....

    Post by yantie on Sun 22 Jun 2008, 2:08 pm

    hunter_ad79 wrote:erm dh tgk website tu.. menarik gak tu.. kena bayar ke klu nk iklan kat situ.
    skrg nie kita kena fikirkan cara camna nk nk naikkan ranking pengunjung ke website tersebut. Klu pengunjung ramai.. mayb ramai org yg nk iklan kat website tu.

    Setakat nie semua iklan adalah percuma sehinggalah pembangunan laman web tersebut siap sepenuhnya dgn pelbagai fungsi yg akan memudahkan pihak pengiklan dan pengunjung untuk menjalankan sebarang urus niaga. Idea dah pun diberikan kepada pihak pengurusan laman web ini. Dah siap sepenuhnya nanti InsyaAllah akak akan buat satu majlis pelancaran untuk merasmikannya.

    Sekarang ni akak promosi jer dulu laman web tersebut agar pengguna
    familiar dengan sistem pandaftaran di sana. Dan dalam masa yang sama ianya akan dipertingkatkan satu persatu.

    P/S : Apapun sebagai Rakan Niaga NSS, sudah pastinya ada tawaran istimewa yang akan diberikan. Tawaran bagaimana ? Sama2 kita nantikan ya....

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: [INFO] Karnival Jualan Edisi Internet

    Post by hunter_ad79 on Sun 22 Jun 2008, 2:25 pm

    yantie wrote:
    P/S : Apapun sebagai Rakan Niaga NSS, sudah pastinya ada tawaran istimewa yang akan diberikan. Tawaran bagaimana ? Sama2 kita nantikan ya....

    Ehehehe.. tak sabar nk tau nie. haha

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [INFO] Karnival Jualan Edisi Internet

    Post by yantie on Sun 22 Jun 2008, 3:16 pm

    hunter_ad79 wrote:
    yantie wrote:
    P/S : Apapun sebagai Rakan Niaga NSS, sudah pastinya ada tawaran istimewa yang akan diberikan. Tawaran bagaimana ? Sama2 kita nantikan ya....

    Ehehehe.. tak sabar nk tau nie. haha

    Hampeh betol........ punyalah panjang lebar akak tulis tadi, tiba2 jer system error. wakaka

    Sebenarnya akak pun dah tak sabar nie. Jadi di harap kita semua banyak2lah bersabar ya.

    Ok lah berbalik kepada topik asal iaitu Karnival Jualan Edisi Internet, siapa yg nak mulakan dulu nie ? Takde orang ke ?

    Silalah ya semua pengiklan di www.e-nss.biz . Nak saya mulakan dulu ke ? Kalau macam tu bila free nanti biar saya yg rasmikan dulu ya. Tapi kalau ada pihak lain yang sudi mulakan dulu apa salahnya. Saya persilakan.

    P/S : Dalam masa yang sama saya akan berusaha untuk menganjurkan karnival jualan di alam nyata lak. Maklumat lanjut saya akan update di sini http://www.bicarajutawan.com/forum/showthread.php?t=4213

    Sekian, terima kasih.

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: [INFO] Karnival Jualan Edisi Internet

    Post by hunter_ad79 on Mon 23 Jun 2008, 1:28 pm

    ehehe.. saya dh register.
    tp blum iklankan produk lg.
    ada masa nanti, sy iklankan.

    sy nk bg cadangan sikit.
    apa kata, setiap org y iklan kat website tersebut
    diwajibkan utk meletakkan link website tersebut di website masing.
    secara tak lansung, boleh menaikkan ranking pengunjung utk website nie.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [INFO] Karnival Jualan Edisi Internet

    Post by yantie on Tue 24 Jun 2008, 5:10 pm

    hunter_ad79 wrote:ehehe.. saya dh register.
    tp blum iklankan produk lg.
    ada masa nanti, sy iklankan.

    sy nk bg cadangan sikit.
    apa kata, setiap org y iklan kat website tersebut
    diwajibkan utk meletakkan link website tersebut di website masing.
    secara tak lansung, boleh menaikkan ranking pengunjung utk website nie.

    Assalamualaikum...

    Terima kasih diatas sokongan, cadangan dan perhatian Hunter dlm soal ini.

    Akak jawab kat sini ya http://jomgempaq.com/nss-future-f53/e-nssbiz-bazar-maya-perniagaan-anda-t814.htm#9766

    Terima kasih.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [INFO] Karnival Jualan Edisi Internet

    Post by yantie on Mon 14 Jul 2008, 6:57 pm

    Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua.....

    Sekali lagi saya ingin mempersilakan semua pengiklan di www.e-nss.biz utk mempromosikan produk dan perkhidmatan tuan/puan di thread ini.

    Caranya ialah :
    1. Daftar sebagai ahli JG secara percuma. Maklumat lanjut sila klik di sini http://jomgempaq.com/registration-and-login-issues-f41/bagaimana-untuk-daftar-masuk-t158.htm

    2. Klik di sini http://jomgempaq.com/nss-future-f53/ dan cari thread bertajuk 'Karnival Jualan Edisi Internet'

    Sekian, terima kasih.

    p/s : Adakah semua pengiklan segan nak mulakan dulu ataupun nak saya yg mulakan dulu soal


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    daniey
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 13
    Age : 42
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-28

    Re: [INFO] Karnival Jualan Edisi Internet

    Post by daniey on Tue 29 Jul 2008, 5:18 pm

    kalau nak promosikan produk perkhidmatan boleh tak

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [INFO] Karnival Jualan Edisi Internet

    Post by yantie on Tue 29 Jul 2008, 9:35 pm

    daniey wrote:kalau nak promosikan produk perkhidmatan boleh tak
    Perkhidmatan apa tu? Bagi saya apa2 pun boleh ajer asalkan halal dan sah di sisi undang2........ Daniey dah iklankan di e-nss ke?


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Hari Usahawan & Karnival Jualan

    Post by yantie on Sat 08 Nov 2008, 10:26 am

    Salam buat semua pengunjung thread ini. Untuk makluman semua, saya kini sedang mengadakan perbincangan online bersama ahli dari forum E-NSS bagi mengadakan satu perjumpaan yg diselangi dgn pelbagai aktiviti menarik bagi menjayakan program "Hari Usahawan & Karnival Jualan". Untuk maklumat lanjut, sila baca di link ini

    Sekian, harap maklum.


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    mohdhilmi.com
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 4
    Age : 26
    Location : MUAR, JOHOR
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2009-01-01

    Re: [INFO] Karnival Jualan Edisi Internet

    Post by mohdhilmi.com on Thu 01 Jan 2009, 9:37 pm

    kak, nak tanya nie.. kalo saya nak iklan produk saya, dalam thread ni atau e-nss?? keliru sikit ni

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [INFO] Karnival Jualan Edisi Internet

    Post by yantie on Mon 05 Jan 2009, 3:57 pm

    mohdhilmi.com wrote:kak, nak tanya nie.. kalo saya nak iklan produk saya, dalam thread ni atau e-nss?? keliru sikit ni
    Keliru ya..... hehe Okey.... macam ni, kalau ada sesiapa nak iklankan produk/perkhidmatan masing secara percuma, bolehlah berbuat demikian di Bazar Maya E-NSS di link ini atau di ruangan Promosi Perniagaan di link ini.

    Seperti mana cadangan drp saudara Hunter, saya amat berbesar hati sekiranya setiap pengiklan di Bazar Maya E-NSS meletakkan link ke Bazar Maya E-NSS di blog @ lamanweb masing2.


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    Sponsored content

    Re: [INFO] Karnival Jualan Edisi Internet

    Post by Sponsored content Today at 12:40 pm


      Current date/time is Sat 03 Dec 2016, 12:40 pm