JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    MENJANA PENDAPATAN

    Share

    rota_esya
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 34
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-10

    segan MENJANA PENDAPATAN

    Post by rota_esya on Sat 21 Jun 2008, 1:27 pm

    Ingin keternagan lanjut mengenai syarikat,
    www.ceramic2u.com ATAU www.ceramicclub.net

    sedikit mengenai proses jual beli.
    1. ahli perlu membeli produk
    2. syarikat akan membeli semula produk tersebut beserta keuntungan
    3. keuntungan berterusan selagi proses jual beli dijalankan utk setiap bulan
    4. proses pembelian semula sykt menggunakan cek.
    contoh: beli produk RM900. sykt beli semula RM1000. keuntungan RM100. (pembayaran (cek rm500+rm500)
    sekian.
    sebarang masalah boleh call no ni. rota- 0197796400 hehe hehe tabik shocked :

    Eralus
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 23
    Age : 29
    Location : Outer Space
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-14

    segan Re: MENJANA PENDAPATAN

    Post by Eralus on Mon 30 Jun 2008, 3:17 pm

    oh...ini mcm kaa...bleh try ni..

    petrozza73
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 273
    Age : 43
    Location : Kg. Pandan. KL
    JGR : 440
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-07

    segan Re: MENJANA PENDAPATAN

    Post by petrozza73 on Tue 08 Jul 2008, 12:20 am

    Kompeni dah jual produk, beli balik produk? Macam mana la pulak dia nak untung? Kenapa dia tak jual produk tu terus je kpd pelanggan?

    rota_esya
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 34
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-10

    segan Re: MENJANA PENDAPATAN

    Post by rota_esya on Tue 08 Jul 2008, 4:43 pm

    petrozza73 wrote:Kompeni dah jual produk, beli balik produk? Macam mana la pulak dia nak untung? Kenapa dia tak jual produk tu terus je kpd pelanggan?

    siapa nak berniaga untuk rugi...kalau u paham duit permulaan dari pembelian kita dah menyebabkan syarikat mendapat keuntungan dan memberi keuntungan kepada kita.

    saya tanya kamu ye...mengapa syarikat tambang murah air asia boleh memberi penerbangan tanpa mengenakan carge? konsep keuntungan kita kena paham baru tahu keuntungan atau kerugian yg bakal kita dapat..buat pengetaguan en, business jual beli ceramic ni memang mendatangkan keuntungan.yg penting modal tetap di tangan kita...utk keterangan lanjut -0197796400(rota_esya)
    hehe

    daoss
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 22
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    segan Re: MENJANA PENDAPATAN

    Post by daoss on Wed 09 Jul 2008, 1:46 pm

    nak tanya lah modal paling sikit berape dan paling banyak berapa? bilakan syarikat akan beli semula produk yang kita beli? minta penjelasan sikit.. terima kasih.. senyum

    rota_esya
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 34
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-10

    segan jawapan

    Post by rota_esya on Thu 10 Jul 2008, 1:27 pm

    daoss wrote:nak tanya lah modal paling sikit berape dan paling banyak berapa? bilakan syarikat akan beli semula produk yang kita beli? minta penjelasan sikit.. terima kasih.. senyum

    tq untuk maklum balas tuan.
    tuan boleh layari laman web www.ceramic2u.com atau web sykt di www.ceramicclub.net
    pakej ini dipanggil booster (A,B dab C)
    (A-modal RM900+keahlian RM115 dgn keuntungan bulanan RM100 bg setiap repurches)
    (B-modal RM1800+keahlian RM115 dgn keuntungan bulanan RM200 bg setiap repurches)
    (C-modal RM3800+keahlian RM115 dgn keuntungan bulanan RM700 bg setiap repurches)
    setiap pakej anda akan diberi cek untuk tujuan repiurches dan resit oleh sykt, sebagai bukti pembelian dan untuk ditebus untuk dapatkan baucer giant n others.tq.
    kiranya berminat wakil-wakil boleh beri penerangan lebih jelas. 0197796400-erol
    hehe

    daoss
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 22
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    segan Re: MENJANA PENDAPATAN

    Post by daoss on Sat 19 Jul 2008, 3:32 pm

    rota_esya wrote:
    daoss wrote:nak tanya lah modal paling sikit berape dan paling banyak berapa? bilakan syarikat akan beli semula produk yang kita beli? minta penjelasan sikit.. terima kasih.. senyum

    tq untuk maklum balas tuan.
    tuan boleh layari laman web www.ceramic2u.com atau web sykt di www.ceramicclub.net
    pakej ini dipanggil booster (A,B dab C)
    (A-modal RM900+keahlian RM115 dgn keuntungan bulanan RM100 bg setiap repurches)
    (B-modal RM1800+keahlian RM115 dgn keuntungan bulanan RM200 bg setiap repurches)
    (C-modal RM3800+keahlian RM115 dgn keuntungan bulanan RM700 bg setiap repurches)
    setiap pakej anda akan diberi cek untuk tujuan repiurches dan resit oleh sykt, sebagai bukti pembelian dan untuk ditebus untuk dapatkan baucer giant n others.tq.
    kiranya berminat wakil-wakil boleh beri penerangan lebih jelas. 0197796400-erol
    hehe

    jual beli ni adakah bila saya beli produk dari syarikat..dan syarikat beli semula..bilakah syarikat akan beli semula produk tu? ada jaminan ke syarikat akan membeli semula?

    daoss
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 22
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    segan Re: MENJANA PENDAPATAN

    Post by daoss on Tue 29 Jul 2008, 12:24 pm

    awat senyap je.....

    rota_esya
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 34
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-10

    segan Re: MENJANA PENDAPATAN

    Post by rota_esya on Mon 25 Aug 2008, 9:50 am

    buka laman web ni ye sayang...
    www.ceramic2u.com.

    kalau tak berpuashati boleh komen kat forum...heheheheh. gud luck.
    saya cuma bagi idea untuk dikongsi...terpulang kepada pembaca untuk menilai. saya pun seperti kamu sebelum ini...banyak tanya....dah terjun....baru tahu....cayokkkkkkkk.daaaa

    Sponsored content

    segan Re: MENJANA PENDAPATAN

    Post by Sponsored content Today at 8:16 am


      Current date/time is Sun 11 Dec 2016, 8:16 am