JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Share

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by yantie on Thu 19 Jun 2008, 1:58 am

    Assalamualaikum........

    Thread ini akan membincangkan secara langsung tentang bagaimanakah caranya untuk kita Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet. Dalam soal ini saya akan menjemput Mentor saya dari WC untuk memberi penerangan dan mengajar kepada kita semua berkaitan perkara di atas. Dengan itu, sukacitanya saya ingin menjemput mentor yang dimaksudkan untuk memperkenalkan diri beliau terlebih dahulu di sini.

    Dipersilakan.....

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Siapa Nak Jadi Mentor Untuk Sesi Pembelajaran Secara Live Ini ?

    Post by yantie on Thu 19 Jun 2008, 6:13 pm

    Assalamualaikum.......

    Harap maaf buat tuan/puan semua. Jemputan telahpun di buat, tapi nampaknya tiada sebarang respon daripada pihak berkenaan lagi.

    Sekiranya ada sesiapa yang ingin mengutarakan sebarang komen dan idea berkaitan hal ini juga dipersilakan. Saya amat mengalu-alukannya.

    Terima kasih.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by yantie on Sun 22 Jun 2008, 3:23 pm

    Assalamualaikum.....

    Harap maaf kepada semua ya. Sesi pembelajaran belum boleh dimulakan lagi kerana pihak berkenaan belum tampil ke sini walaupun telah diundang. Hmmm.... Saya pun tak pasti sama ada beliau sudi ataupun tidak sebenarnya untuk menjadi mentor di sini. Apa pun sekiranya dalam masa terdekat ini pihak berkenaan gagal untuk mengadakan sebarang sesi pembelajaran secara live, maka saya akan tawarkan kpd pihak lain yang boleh memberikan komitmen sepenuhnya terhadap perkara ini.

    Sekian, harap maklum.

    Terima kasih.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Ada ke yang belajar secara online di sini ?

    Post by yantie on Tue 08 Jul 2008, 3:56 pm

    Assalamualaikum.....

    Sebelum saya mencari mentor baru utk sesi pembelajaran online ini, saya nak tanya sikit. Ade ker sesiapa yg nak Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet nie ? Kalau sesi pembelajaran secara online ini mendapat sambutan drp mana2 pihak, barulah saya akan cari mentor baru untuk sama2 memberi tunjuk ajar kpd kita semua. senyumm

    P/S : Sebagai persediaan, ada sesiapa yg sudi menjadi mentor tak ? Sila ajukan persoalan tuan/puan di sini sekiranya terdapat sebarang kemusykilan berkaitan pembelajaran yg cuba saya ketengahkan ini.

    Terima kasih.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by yantie on Fri 11 Jul 2008, 10:34 am

    Assalamualaikum......

    Hmmm.... Takde sesiapa ke yg berminat nak belajar secara online nie ? Saya dah pun ada beberapa orang calon tenaga pengajar yg berpengalaman nie...... Yang pasti orangnya bukan dari kalangan ahli JG. Sajer jer cari orang luar sebab ........ hehe

    Cepat!!! Cepat!!! Siapa nak belajar ni ?


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    kamil023
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 24
    Age : 30
    Maritial status : Married
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-21

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by kamil023 on Mon 21 Jul 2008, 1:25 pm

    selamat maju jaya! good

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by yantie on Mon 21 Jul 2008, 2:22 pm

    kamil023 wrote:selamat maju jaya! good
    Hah !!!!! Bagus tu........ Orang yg di tunggu2 dah pun tiba. Naik basikal ke roket ? wakaka

    Apapun saya ucapkan selamat datang ke JG. Macam mana? Boleh tak adakan sesi pembelajaran secara online di sini soal

    p/s : FYI kat sini ada jugak beberapa orang dari BJ dan WC.


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    kamil023
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 24
    Age : 30
    Maritial status : Married
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-21

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by kamil023 on Mon 21 Jul 2008, 2:36 pm

    boleh, tp agak sukar, better belajar secara offline, leh saya tunjuk dan kita sama-sama hands on.

    Apa kata yantie, promot buat satu seminar membuar blog.
    Nanti, saya yang akan bagi seminar tu. :)

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by yantie on Mon 21 Jul 2008, 6:59 pm

    kamil023 wrote:boleh, tp agak sukar, better belajar secara offline, leh saya tunjuk dan kita sama-sama hands on.

    Apa kata yantie, promot buat satu seminar membuar blog.
    Nanti, saya yang akan bagi seminar tu. :)
    Hmmmm.......... Boleh bagi detail tak berkaitan hal ini? Sediakan satu sebutharga beserta dgn agendanya sekali. Bagus jugak cadangan ni. senyumm


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    kamil023
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 24
    Age : 30
    Maritial status : Married
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-21

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by kamil023 on Mon 21 Jul 2008, 9:13 pm

    erm
    makan + minum+ tempat tinggal+ tempat seminar+komputer sy serahkan pd pihak penganjur

    Saya kalau nak cas mahal2 pun tak mencapai objektif saya.
    Erm, saya cas satu kepala RM20 sahaja.
    Ok?

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by yantie on Sat 26 Jul 2008, 2:54 am

    kamil023 wrote:erm
    makan + minum+ tempat tinggal+ tempat seminar+komputer sy serahkan pd pihak penganjur

    Saya kalau nak cas mahal2 pun tak mencapai objektif saya.
    Erm, saya cas satu kepala RM20 sahaja.
    Ok?
    hmm Kalau macam tu......... nampaknya saya kena plan betul2 ni. Idea dah ada cuma menunggu masa ajer utk melaksanakannya. Tapi..... saya tak boleh nak janjilah bila........ Mungkin saya boleh gabungkan dgn beberapa program saya yg lain.

    p/s : hmm Rasanya saya kena tukar topik asal thread ini sbb takde cikgu dan pelajar yg nak belajar secara online.


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    kamil023
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 24
    Age : 30
    Maritial status : Married
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-21

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by kamil023 on Thu 31 Jul 2008, 6:19 pm

    Salam, disebabkan ada beberapa ahli yg request saya ajar online.
    Baiklah,saya setuju..:)
    Tapi ada yuran sikit, tak pe kan?
    Saya ajar one to one.
    1 Jam RM15 sahaja.

    Baiklah, buat masa ni, saya offer untuk kursus buat blog.
    Kepada pelajar pertama, dapat diskaun, 1 jam RM10 sahaja.

    Sekian. Kepada yang berminat, mesej saya ya. :)

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by yantie on Sun 07 Sep 2008, 4:14 pm

    kamil023 wrote:Salam, disebabkan ada beberapa ahli yg request saya ajar online.
    Baiklah,saya setuju..:)
    Tapi ada yuran sikit, tak pe kan?
    Saya ajar one to one.
    1 Jam RM15 sahaja.

    Baiklah, buat masa ni, saya offer untuk kursus buat blog.
    Kepada pelajar pertama, dapat diskaun, 1 jam RM10 sahaja.

    Sekian. Kepada yang berminat, mesej saya ya. :)
    Salam. Maaf ya lambat reply. Sibuk ler........ sana sini nak kena update.
    Hmmmm........ macam mana dgn pembelajaran online ni ? Ramai tak yg sertai ?
    Sesi pembelajaran diadakan di mana ?


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    kasimo
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 72
    Age : 29
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-28

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by kasimo on Mon 29 Sep 2008, 5:43 am

    nak belajar ni macam mana..... menerusi thread ni ke atau ym (personal coaching)

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by yantie on Mon 29 Sep 2008, 7:24 am

    kasimo wrote:nak belajar ni macam mana..... menerusi thread ni ke atau ym (personal coaching)
    Minat nak belajar ya ? Cikgu Raja Kamil dah lama tak muncul kat sini. Apapun sesi pembelajaran ini akan diteruskan di ::Forum Perniagaan E-NSS.BIZ:: milik saya. Sekiranya berminat, bolehlah berdaftar di sana pula. TQ


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    kasimo
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 72
    Age : 29
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-28

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by kasimo on Mon 29 Sep 2008, 7:30 am

    ok nnt aku daftar....

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by yantie on Mon 29 Sep 2008, 7:46 am

    kasimo wrote:ok nnt aku daftar....
    Terima kasih. Akan saya sambut kehadiran En Kasimo di sana nanti ya. Kalau ada apa2 yg tak faham, tanya lah ya. Saya pun baru nak belajar jugak nie........... Jadi sama2lah kita belajar & memberi tunjuk ajar ya. senyumm


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    kasimo
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 72
    Age : 29
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-28

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by kasimo on Mon 29 Sep 2008, 8:23 am

    kak jangan la ber en2 dengan aku.... tak sedap... muda lagi ni

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by yantie on Mon 06 Oct 2008, 1:22 pm

    kasimo wrote:kak jangan la ber en2 dengan aku.... tak sedap... muda lagi ni
    Ok lah Dik.......... Bereh......... senyumm

    Sape2 yg nak sama2 belajar ngan saya meh ler ke forum E-NSS ya.


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    mohdhilmi.com
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 4
    Age : 26
    Location : MUAR, JOHOR
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2009-01-01

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by mohdhilmi.com on Thu 01 Jan 2009, 9:32 pm

    kak tumpang tanya, saya ni newbie kat sini :)
    tips secara live ni berjalan lagi ke?? sbb saya tgk kat thread ni, masih tak de tips.. yela, saya ni baru lg kat sini.. masih nak menimba ilmu..

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by yantie on Mon 05 Jan 2009, 4:10 pm

    mohdhilmi.com wrote:kak tumpang tanya, saya ni newbie kat sini :)
    tips secara live ni berjalan lagi ke?? sbb saya tgk kat thread ni, masih tak de tips.. yela, saya ni baru lg kat sini.. masih nak menimba ilmu..
    Takde siapa yg nak jadi mentor untuk memberikan tips2 yg berguna di sini. Malahan topik yg hampir sama juga ada akak bukak di forum E-NSS tapi takde sambutan lah.....

    Hmmm...... apa komen saudara Hilmi berkaitan topik Secara Live : Belajar Mengendalikan Forum Perniagaan di link ini? Sebarang komen amatlah dialu-alukan....


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    Sponsored content

    Re: [TIPS] Secara Live : Belajar Membina Empayar Perniagaan Edisi Internet

    Post by Sponsored content Today at 5:46 am


      Current date/time is Wed 07 Dec 2016, 5:46 am