JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    [SHARE] Saham Hartanah - Syarikat Padu Asli Development Sdn Bhd

    Share

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    [SHARE] Saham Hartanah - Syarikat Padu Asli Development Sdn Bhd

    Post by yantie on Fri 06 Jun 2008, 5:11 pm

    Thread ini akan membincangkan mengenai peluang menjana pendapatan pasif sebagai pemaju hartanah berkelompok dari RM500 sahaja yang ditawarkan oleh Syarikat Padu Asli Development Sdn Bhd.

    Di sini saya copy paste apa yang ditulis oleh tuan Jutawanproperty di thread berikut http://www.bicarajutawan.com/forum/showthread.php?t=4405

    Peluang Untuk Menjadi Pemaju Hartanah Berkelompok
    Ramai pelabur hartanah hanya menumpukan kepada pelaburan hartanah individu. Contohnya;
    - rumah/kedai untuk disewakan
    - hartanah lelong untuk dijual balik dengan harga lebih tinggi
    - beli dengan deposit rendah, jual balik sebelum ambil loan (untung atas angin)
    - beli dan refinance, lepastu beli yang lagi mahal refinance balik...
    - beli tanah pertanian, convert jadi banglo lot, jual lot-lot dengan harga lebih mahal (selalunya 3 kali ganda)
    - lain-lain lagi

    Tapi tahukah saudara/saudari semua yang berforum di sini, ada SATU pelaburan yang jarang-jarang pelabur hartanah biasa cuba. Cara ni selalunya diceburi oleh tokey-tokey. Merekalah yang menjadikan hartanah tu bernilai. Merekalah yang jadikan hartanah tu boleh dimunafaatkan oleh pelabur-pelabur individu.. Merekalah yang kaya berganda-ganda!!!

    Mereka jadi PEMAJU HARTANAH!!!

    Bagaimana nak jadi pemaju hartanah? Kalau kita buat sendiri-sendiri memang susah. Nak faham prosesnya sahaja dah pening, belum lagi nak uruskan pembinaannya dan pasarkan atau jual rumah-rumah yang dimajukan.

    Jangan bimbang, kini satu cara pelabur-pelabur hartanah individu boleh melangkah sebagai PEMAJU HARTANAH telah muncul. Sertailah kami dengan menjadi pemegang saham minoriti dalam syarikat Pemaju Perumahan yang sedang giat berkembang. Maklumat lanjut boleh dilihat di dalam website di bawah ini :

    http://www.sahamhartanah.net?ref=Yantienss

    Sekiranya tuan/puan mempunyai sebarang pertanyaan, bolehlah diajukan di sini. InsyaAllah saya akan menjemput tuan Jutawanproperty untuk menjawab setiap persoalan tuan/puan tersebut.

    Sekian, terima kasih.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Seminar/taklimat peluang menjana pendapatan

    Post by yantie on Mon 09 Jun 2008, 2:01 pm

    Assalamualaikum.........

    Tuan Jutawanproperty,

    Saya ingin mencadangkan kpd tuan agar membuat roadtour untuk mempromosikan peluang menjana pendapatan pasif sbg pemaju hartanah dan juga lain2 produk yg ditawarkan oleh pihak tuan. Saya juga berminat untuk mempromosikan peluang2 lain yg ditawarkan oleh pihak tuan spt Pembiayaan Alternatif Tanpa Pinjaman Bank - konsep sewa dan miliki.

    Saya amat berbesar hati sekiranya tuan dapat membuat satu seminar/taklimat berkaitan dgn peluang tersebut di Kuantan,Pahang dan juga Kota Bharu, Kelantan. Untuk seminar/taklimat di Kelantan, saya boleh minta makcik saya kumpulkan orang. InsyaAllah saya akan turut hadir ke seminar/taklimat di Kelantan kerana saya nak tengok tapak tanah yg suami makcik saya nak jual di Pasir Mas.

    Apa pendapat tuan? Harap2 setuju lah ya..............

    jutawanproperty
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 7
    Age : 47
    Location : Klang, Selangor
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-07

    Re: [SHARE] Saham Hartanah - Syarikat Padu Asli Development Sdn Bhd

    Post by jutawanproperty on Tue 10 Jun 2008, 9:57 am

    yantie wrote:Assalamualaikum.........

    Tuan Jutawanproperty,

    Saya ingin mencadangkan kpd tuan agar membuat roadtour untuk mempromosikan peluang menjana pendapatan pasif sbg pemaju hartanah dan juga lain2 produk yg ditawarkan oleh pihak tuan. Saya juga berminat untuk mempromosikan peluang2 lain yg ditawarkan oleh pihak tuan spt Pembiayaan Alternatif Tanpa Pinjaman Bank - konsep sewa dan miliki.

    Saya amat berbesar hati sekiranya tuan dapat membuat satu seminar/taklimat berkaitan dgn peluang tersebut di Kuantan,Pahang dan juga Kota Bharu, Kelantan. Untuk seminar/taklimat di Kelantan, saya boleh minta makcik saya kumpulkan orang. InsyaAllah saya akan turut hadir ke seminar/taklimat di Kelantan kerana saya nak tengok tapak tanah yg suami makcik saya nak jual di Pasir Mas.

    Apa pendapat tuan? Harap2 setuju lah ya..............

    Terima kasih kerna cadangan you tu. Saya memang nak buat macam you cadangkan, tapi kena ada tanah atau projek kat sana dulu. buat masa ni saya belum dapat peluang lagi utk buat projek kat Pantai Timur. Kalau sesiapa ada tanah yg sesuai utk dimajukan dan nak guna konsep sewa & miliki yang kami buat, bolehlah introduce kat saya.. ada komisyen lagi hehe hehe

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [SHARE] Saham Hartanah - Syarikat Padu Asli Development Sdn Bhd

    Post by yantie on Tue 10 Jun 2008, 10:37 am

    jutawanproperty wrote:
    yantie wrote:Assalamualaikum.........

    Tuan Jutawanproperty,

    Saya ingin mencadangkan kpd tuan agar membuat roadtour untuk mempromosikan peluang menjana pendapatan pasif sbg pemaju hartanah dan juga lain2 produk yg ditawarkan oleh pihak tuan. Saya juga berminat untuk mempromosikan peluang2 lain yg ditawarkan oleh pihak tuan spt Pembiayaan Alternatif Tanpa Pinjaman Bank - konsep sewa dan miliki.

    Saya amat berbesar hati sekiranya tuan dapat membuat satu seminar/taklimat berkaitan dgn peluang tersebut di Kuantan,Pahang dan juga Kota Bharu, Kelantan. Untuk seminar/taklimat di Kelantan, saya boleh minta makcik saya kumpulkan orang. InsyaAllah saya akan turut hadir ke seminar/taklimat di Kelantan kerana saya nak tengok tapak tanah yg suami makcik saya nak jual di Pasir Mas.

    Apa pendapat tuan? Harap2 setuju lah ya..............

    Terima kasih kerna cadangan you tu. Saya memang nak buat macam you cadangkan, tapi kena ada tanah atau projek kat sana dulu. buat masa ni saya belum dapat peluang lagi utk buat projek kat Pantai Timur. Kalau sesiapa ada tanah yg sesuai utk dimajukan dan nak guna konsep sewa & miliki yang kami buat, bolehlah introduce kat saya.. ada komisyen lagi hehe hehe

    Assalamualaikum..........

    Sebab nampak macam ada peluang buat projek ler saya nak ajak tuan pergi sana. kebetulan makcik saya nak jual tanah yg telah di pecahkan utk lot rumah. Saya tengah cari buyer nie. Tak silap tanah seluas 9 ekar. Detail baca kat sini http://www.bicarajutawan.com/forum/showthread.php?t=5780 .

    InsyaAllah bulan July saya nak balik Kelantan. Macam mana? Berminat tak? Kalau berminat nak buat apa2 projek kat sana nanti saya bagitau makcik saya sebelum lot tanah habis dijual.

    Ish..... best ler buat hartanah nie. Boleh tuan jadi Mentor saya tak?

    Satu lagi berapa ekar tanah yg diperlukan untuk projek yg tuan maksudkan. InsyaAllah saya boleh carikan. Kebetulan adik ipar saya tengah cari projek perumahan konsep sewa & miliki macam yg tuan tawarkan. Saya ada buat pertanyaan di thread tuan kat forum BJ. Tapi takde jawapan. Kalau tentang tanah di Kuantan ,InsyaAllah adik ipar saya boleh tolong carikan. Dia buat bisnes sendiri. Perkhidmatan sewa lori, jual tanah, pasir, batu bata dll. Lagi mudah kita nak buat apa2 projek kat Kuantan nie sebab dia ramai contact.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Berapa Keluasan tanah untuk Projek Mega ni

    Post by yantie on Tue 10 Jun 2008, 11:08 am

    Tambahan..........

    Tuan, boleh saya tahu berapa keluasan tanah yg diperlukan untuk membangunkan kawasan yg dilengkapi dengan perumahan, sebuah hypermarket (kalau kat Kuantan cth spt : East Cost Mall), sebuah hotel/rumah rehat/rumah peranginan, sebuah masjid/surau dan taman permainan?

    jutawanproperty
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 7
    Age : 47
    Location : Klang, Selangor
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-07

    Re: [SHARE] Saham Hartanah - Syarikat Padu Asli Development Sdn Bhd

    Post by jutawanproperty on Tue 10 Jun 2008, 11:52 am

    yantie wrote:Tambahan..........

    Tuan, boleh saya tahu berapa keluasan tanah yg diperlukan untuk membangunkan kawasan yg dilengkapi dengan perumahan, sebuah hypermarket (kalau kat Kuantan cth spt : East Cost Mall), sebuah hotel/rumah rehat/rumah peranginan, sebuah masjid/surau dan taman permainan?

    Ni projek besar ni... kurang2 kalau nak buat projek macam ni kena ada at least 700 - 1000 ekar. Company besar2 je yang mampu buat projek macam you sebut tu. Saya pun belum sampai level tu lagi.. Mungkin 5 tahun lagi... cuma advise saya kalau you nak start jadi developer buatlah yang kecik2 dulu. bawah 10 ekar. Walaupun kerjanya hampir sama dengan 1000 ekar, tapi masalahnya tak sama.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [SHARE] Saham Hartanah - Syarikat Padu Asli Development Sdn Bhd

    Post by yantie on Tue 10 Jun 2008, 12:05 pm

    Hee... hee.... tanya jer...

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [SHARE] Saham Hartanah - Syarikat Padu Asli Development Sdn Bhd

    Post by yantie on Tue 10 Jun 2008, 12:06 pm

    [quote="yantie"]
    yantie wrote:
    Assalamualaikum..........

    Sebab nampak macam ada peluang buat projek ler saya nak ajak tuan pergi sana. kebetulan makcik saya nak jual tanah yg telah di pecahkan utk lot rumah. Saya tengah cari buyer nie. Tak silap tanah seluas 9 ekar. Detail baca kat sini http://www.bicarajutawan.com/forum/showthread.php?t=5780 .

    InsyaAllah bulan July saya nak balik Kelantan. Macam mana? Berminat tak? Kalau berminat nak buat apa2 projek kat sana nanti saya bagitau makcik saya sebelum lot tanah habis dijual.

    Ish..... best ler buat hartanah nie. Boleh tuan jadi Mentor saya tak?

    Satu lagi berapa ekar tanah yg diperlukan untuk projek yg tuan maksudkan. InsyaAllah saya boleh carikan. Kebetulan adik ipar saya tengah cari projek perumahan konsep sewa & miliki macam yg tuan tawarkan. Saya ada buat pertanyaan di thread tuan kat forum BJ. Tapi takde jawapan. Kalau tentang tanah di Kuantan ,InsyaAllah adik ipar saya boleh tolong carikan. Dia buat bisnes sendiri. Perkhidmatan sewa lori, jual tanah, pasir, batu bata dll. Lagi mudah kita nak buat apa2 projek kat Kuantan nie sebab dia ramai contact.

    Soalan nie tak jawab lagi nie......... macam mana?

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Projek Hartanah di Terengganu

    Post by yantie on Tue 10 Jun 2008, 12:46 pm

    Soalan tambahan lagi.....

    Tuan berminat tak nak buat projek hartanah di Terengganu? Sekiranya tuan berminat bolehlah kita mengadakan perbincangan.

    Tuan, saya serius ingin membincangkan perkara ini dan berhasrat ingin memajukan mana2 hartanah di setiap negeri (ikut kemampuan). Agak2 kalau kita JV projek hartanah nie dengan syarikat pemaju lain cth nya Karisma Sdn Bhd boleh ke? Saya pernah jugak berhubung dgn tuan Azmil drp Syarikat Karisma di forum BJ dan melalui email.

    kalaulah jadi, apakata kita JV buat projek perumahan + bangunan kedai........ Boleh ler saya pasarkan kesemua produk & perkhidmatan saya & Rakan Niaga saya nie..... Apa pendapat tuan?


    Last edited by yantie on Tue 24 Jun 2008, 8:30 pm; edited 1 time in total

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Projek hartanah di Kelantan

    Post by yantie on Tue 10 Jun 2008, 12:59 pm

    Kalau di Kelantan pulak saya ada tanah 4 ekar jer milik perkongsian (2 orang) antara saya & adik lelaki saya. Tanah tersebut berhampiran UiTM Machang. Kawasan sekitar semuanya telah dibangunkan dgn perumahan kecuali tanah kami yg masih ada tanaman pokok getah yg ditoreh oleh salah seorang penduduk sana. Tapi hasilnya tak banyaklah.........

    Kalau tanah seluas 4 ekar shj boleh ke kalau saya nak buat sebuah Kompleks Dagangan. Kalau contoh kat Kuantan ialah Kompleks Dagangan Mahkota. Saya ada menyewa satu lot kedai kat kompleks tersebut. Ianya milik PKNP.

    Hmmmm.......... besar & banyak sungguh impian saya nie.... Sebab itulah sekarang nie, sana sini saya sibuk dok cari Rakan Niaga NSS. Sehinggakan tak berkesempatan nak promosi kesemua produk yang melambak kat rumah ni.

    Sekian dahulu. Semoga tuan sudi menjawab semua pertanyaan saya di atas.......

    Terima kasih

    Wassalam

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: [SHARE] Saham Hartanah - Syarikat Padu Asli Development Sdn Bhd

    Post by Adiex on Thu 12 Jun 2008, 12:16 am

    terengganu ye, hmm jauh sangat tuh.. kalo dekat boleh gak :)

    jutawanproperty
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 7
    Age : 47
    Location : Klang, Selangor
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-07

    Re: [SHARE] Saham Hartanah - Syarikat Padu Asli Development Sdn Bhd

    Post by jutawanproperty on Sun 15 Jun 2008, 12:15 am

    saya berminat utk explore market kat belah2 Pantai Timur ni, tak kira samaada Trengganu, Kelantan atau Pahang.. cuma saya sendiri tak berkesempatan lagi utk manage bisnes di luar Selangor sbb kat sini yg tengah saya handlepun banyak. Tapi kalau you berminat utk jadi apprentice dan kita buat sama2.. lebih kurang mentor-mentee concept, saya mungkin boleh percepatkan vision saya utk expand ke Pantai Timur.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Cadangan Mengadakan Majlis Suai Kenal Sambil Berseminar

    Post by yantie on Sun 15 Jun 2008, 10:21 pm

    jutawanproperty wrote:saya berminat utk explore market kat belah2 Pantai Timur ni, tak kira samaada Trengganu, Kelantan atau Pahang.. cuma saya sendiri tak berkesempatan lagi utk manage bisnes di luar Selangor sbb kat sini yg tengah saya handlepun banyak. Tapi kalau you berminat utk jadi apprentice dan kita buat sama2.. lebih kurang mentor-mentee concept, saya mungkin boleh percepatkan vision saya utk expand ke Pantai Timur.

    Kalau macam tu. Apakata kita adakan satu perjumpaan bagi memperjelaskan lagi perkara tersebut dan juga konsep perniagaan apakah yang sebenarnya cuba saya ketengahkan melalui jaringan perniagaan NSS ini.

    InsyaAllah ahad minggu depan saya akan ke KL untuk menghadiri satu seminar berkaitan Program Score A anjuran salah seorang rakan niaga saya iaitu tuan Amara/Majdi. Mungkin dalam masa yg sama kita boleh aturkan satu pertemuan untuk membincangkan tentang perkara ini. Tak pun..... alang2 saya nak pergi ke sana, apakata kita sama2 anjurkan satu seminar sambil mengadakan satu majlis suaikenal. Di samping itu bolehlah kita melebarkan jaringan perniagaan masing2.

    Hmmmm..... kalau macam tu eloklah kita bincangkan sama2 dengan rakan niaga saya yg lain di thread satu lagi sebab thread ini hanya akan membincangkan tentang saham hartanah & peluang menjana pendapatan drp Syarikat Padu Asli Dev. S/B shj.

    Macam mana? Tuan setuju atau tidak nie? Saya pun nak kena confirm kan betul2 dengan suami saya dulu sama ada dia boleh pergi ke tak......

    P/S : Oleh kerana terlalu banyak perkara yang perlu saya buat dan fikirkan dalam satu masa, maka saya akan bahagikan projek2 / peluang2 yang ada kepada pihak lain yang benar2 berminat dalam mana2 bidang yang berkaitan. Saya harap dengan penjelasan di sini maka persoalan yg tuan ajukan kpd saya melalui PM akan terjawab.

    Terima kasih di atas kesudian pihak tuan untuk berkongsi peluang perniagaan ini dengan saya.

    Wassalam.

    Sponsored content

    Re: [SHARE] Saham Hartanah - Syarikat Padu Asli Development Sdn Bhd

    Post by Sponsored content Today at 10:23 am


      Current date/time is Sat 03 Dec 2016, 10:23 am