JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    [ASK] PC Games Yang Pernah Korg Main

    Share

    hasyim1987
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 40
    Age : 29
    Location : Subang Jaya
    JGR : 150
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-23

    Re: [ASK] PC Games Yang Pernah Korg Main

    Post by hasyim1987 on Sat 30 Aug 2008, 6:09 pm

    hmm error ya boleh kasi screen shot yang bahagian error tu senang aku nak tahu apa bendanya error.

    game painkiller overdose semua graphic boleh main..... senyumm

    spatt
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1552
    Age : 29
    Location : Underneath it All...
    JGR : 100
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-23

    Re: [ASK] PC Games Yang Pernah Korg Main

    Post by spatt on Tue 02 Sep 2008, 4:44 pm

    best ker painkiller overdose tu?

    aku bce review die kt gamespot cm kureng jer...

    aku tgh tggu GTA IV kuar kt pc ni... haha

    tp kne upgrade grafik kad dlu nih... huhu

    hasyim1987
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 40
    Age : 29
    Location : Subang Jaya
    JGR : 150
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-23

    Re: [ASK] PC Games Yang Pernah Korg Main

    Post by hasyim1987 on Fri 05 Sep 2008, 1:22 am

    sorry la blackrose saya menghilang diri mencari game-game yang baru bulan september 2008 nie (pc game dan xbox360)... haha

    game painkiller overdose nie ikuti style doom 3 keluar banyak monster tak ingat wohoho (gerenty nak main cheat punya). belum masuk boss lagi HP dia adeh tak ingat..... affraid

    alamak PC baru nak keluar ka ? (untuk GTAIV), aku dah habis main GTAIV hehe, main game GTAIV pasti gembira dengan kereta dynamic, aku rasa PC ada multiplayer

    GTA - takde multiplayer
    GTA 2 - ada multiplayer (leh main gang AI lawan player to player)
    GTA 3 - takde multiplayer
    GTA vice city - takde multiplayer (ada multiplayer tapi takde AI public kereta takde dan lag server plak tu)
    GTA sandress - takde multiplayer
    GTAIV -kemungkinan ada multiplayer kot? (xbox360 ada multiplayer online melalui handphone game)

    game dia syok seperti:
    1) rogol orang (dalam kereta sahaja) pastikan kanak-kanak jauh bawah umur18
    2) lumba kereta
    3) ada cycber cafe dalam game leh chitchat awek
    4) leh cari awek lain
    5) leh dating (cari tempat)
    6) boleh download ringtone, wallpaper, dan lain-lain (handphone dalam game)
    7) mistery banyak (mission)
    cool leh simpan kereta max 2 sahaja
    9) beli baju (ada murah, ada mahal)

    itu je kot untuk grand thef auto IV. saya nak recomment kamu beli satu game yang bernama " SAINTS ROW 2 ". Saints Row 2 ni lagi syok, kenapa ?

    - boleh simpan kereta sebanyak kamu nak
    - setiap kereta boleh pergi kedai sport tukar ubah suai jadi sport car (bodykit,exos,enjin,cermin kereta,spoiler, rims, tayar, dan lampu)
    - boleh tukar character apa kamu nak (nak muka kamu sebenar boleh buat, nak gemuk boleh, nak kurus pun boleh, nak badan touch pun boleh, suka kamu)
    - boleh panggil gang sebanyak 3 sahaja
    - main mission mengunakan respect (respect kena buat cari kerja baru dapat respect)
    - jalan cerita sambung (siapa miss tu sila beli ' Saint Row ')
    - jaga gangster area, jangan kasi gangster lain curi tempat.
    - boleh pilih baju serta pilih warna (GTAIV beli baju sahaja warna takleh pilih)
    - boleh rompak bank, kedia emas, kedai kopi, kedai runcit, dan banyak lagi kedai (waktu malam kedai tutup senang nak rompak, nak dapat respect untuk mainkan mission)
    - takleh rogol orang (amat sedih) hmm1

    ituje yang aku ada makulmat kelapa minda saya wohohoho selamat PUASA! hehe hai

    EDIT : Memperolehi JGR50 - good info senyumm

    spatt
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1552
    Age : 29
    Location : Underneath it All...
    JGR : 100
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-23

    Re: [ASK] PC Games Yang Pernah Korg Main

    Post by spatt on Fri 05 Sep 2008, 9:18 pm

    best yek ade game rogol org... haha

    ko pnah main assassins creed x?

    agk best la, sbb leh bunuh org ngn stealth, leh sembunyi2...

    tp gameplay die dr awl smpai abis cmtu je la, kalo kene gamers cm aku da bosan da... haha

    reez80
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1808
    Age : 36
    Location : Kuching
    Referral : lady pink
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-16

    Re: [ASK] PC Games Yang Pernah Korg Main

    Post by reez80 on Sun 21 Sep 2008, 6:11 am

    pc game yang aku main banyak.. tak tertulih kat sini.. tapi yang aku giler...

    Footbal manager..
    C&C Red Alert 2
    C&C General
    C&C Yuri Revenge
    C&C Tiberian Sun
    Fifa 98-2008
    Half Life
    Counter Strike
    Need For Speed..

    hasyim1987
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 40
    Age : 29
    Location : Subang Jaya
    JGR : 150
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-23

    Re: [ASK] PC Games Yang Pernah Korg Main

    Post by hasyim1987 on Fri 17 Oct 2008, 6:26 pm

    owa lama aku tak tengok gempak.com aku dah lupa apa nama website jomgempak tunggut unggu ada email hantar aku unactive hehehe nasib aku nampak phew*...

    Game aku baru habis main :-

    - spore dari Maxis dan Ea (maxis bukan tu ini company game korang main the sim, sim city 2000, 3000 tu)
    - Grid

    Sekarang sudah keluar :-

    - Crysis expension pack
    - Stalker expension pack

    2 bulan akan keluar :-

    - Need for speed : undercover
    - unknown game (action)
    - unknown game (action) *company baru*

    2 nie nanti aku carikan apa nama game tu sudah lupa hehehe.... hai

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: [ASK] PC Games Yang Pernah Korg Main

    Post by ijakstory on Sat 18 Oct 2008, 9:29 am

    bestlaa korang, pc aku ni memang takleh games berat2..

    ader tak games macam x-men (Rise Of Apocalypse) dan alien shooter..? maksud aku, boleh tak senarai games jenis 2d.. sebab, itu jelaa main kat komp aku..

    kalau laa aku ader duit.... huhu..

    hasyim1987
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 40
    Age : 29
    Location : Subang Jaya
    JGR : 150
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-23

    Re: [ASK] PC Games Yang Pernah Korg Main

    Post by hasyim1987 on Tue 21 Oct 2008, 8:42 pm

    kalau nak 2d game, boleh nanti saya senaraikan untuk anda, tapi mengambil masa lama..... tengok kalua best game ada warna merah, biru dan hijau

    - tanda merah game bahaya dan kanak kanak tidak boleh tengok....
    - biru tanda game best
    - hijau tanda semua pelayan boleh tengok dan main...

    TMUkmkd
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 111
    Age : 28
    JGR : 220
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    Re: [ASK] PC Games Yang Pernah Korg Main

    Post by TMUkmkd on Tue 21 Oct 2008, 9:44 pm

    aku dulu spuloh taun dulu main game "homeworld" tapi sebabkan aku tak mampu nak upgrade pc kat umah tu jadi tak leh main "homeworld 2".. tapi....

    kini.. aku kembali ke belakang.. main game yang paling aku minat.. "homeworld" dan aku ada juga "homeworld 2" wakakkakakaka.

    so jadilah "game yang aku pernah main dan aku sedang main"

    Sponsored content

    Re: [ASK] PC Games Yang Pernah Korg Main

    Post by Sponsored content Today at 5:47 am


      Current date/time is Wed 07 Dec 2016, 5:47 am