JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    [INFO] Ironman The Game

    Share

    yakuza666
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 295
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-18

    [INFO] Ironman The Game

    Post by yakuza666 on Mon 26 May 2008, 9:10 am



    Sesiapa yang dah mula bermain Ironman The Game keluaran Sega? Saya dah main, belum habis lagi tapi nampak gayanya gameplay memang bagus. Macam di dalam filem, game ni memerlukan balance between proportion, armor dan weapon. Ini bermakna kalo korang kena hit banyak, tukar ke armor dan kalo nak tembak kuar, tukar ke weapon tapi armor akan turun.

    Enemy dia xde lah kuat sangat walaupun main Hard, setakat militia biasa yang bawa machinegun sekejap je boleh zap, cuma masalah dengan militia missile sebab missile memang efek perisai dan kereta kebal serta humvee boleh dimusnahkan dengan dua kali tumbukan aje. Helikopter x boleh nak tumbuk so boleh pakai missile atau laser aje. Malahan, boleh tengok screen shot kita patahkan propeller kipas dan turret kereta kebal kalo kita ikut sequence yang betul.

    If hampir mati, ada paparan gambar jantung yang mana digelar manual heart generator. Yang ni kena train tangan so that alert kalo x akan mati sebab x lepas ujian ni. To be honest, saya x pernah lepas lagi kalo gambar jantung tu keluar. Sekarang pun baru main second stage dalam base maggia nk jumpa Whitey yang menyorok di balik 3 lembu besi yang tembak laser, x lepas lagi...hehe



    Requirement game ni macam xde lah tinggi sangat sebab my refurbish Dell D600 laptop pun boleh main cun je grafik dan xde sekat-sekat. Tapi ini mungkin x sama dengan paparan di Acer yang sama waktu dengannya, beberapa versi laptop Compaq dan mungkin Toshiba. Bukan apa, sebelum ni laptop yang saya nyatakan x dapat nak main game Hitman: Blood Money x macam my laptop, maka estimation berdasarkan itu :)

    Jadi, apa lagi. Belilah yang original, x mahal pun setakat RM360 di internet.

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: [INFO] Ironman The Game

    Post by ijakstory on Mon 26 May 2008, 10:04 am

    huhu... sampai sekarang aku belum upgrade grafik 3d.. pakai yang build in je..
    dah lama kempunan nak main x-men, apatah lagi iron men

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: [INFO] Ironman The Game

    Post by gamemaster on Mon 26 May 2008, 10:24 am

    Skarang ni kad 3d dah murah kat pasaran.. Macam2 jenis ada

    yakuza666
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 295
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-18

    Re: [INFO] Ironman The Game

    Post by yakuza666 on Tue 27 May 2008, 1:20 am

    Memang murah jika gunakan PC...tapi for laptop user...goodbye! haha

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: [INFO] Ironman The Game

    Post by gamemaster on Tue 27 May 2008, 3:07 am

    Laptop tak boleh sangat main game slalu nanti macam2 masalah ada.. Kalau harga 3d kad mahal cuba pilih untuk membeli konsol game macam ps2 ke ps3 ke xbox ke

    yakuza666
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 295
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-18

    Re: [INFO] Ironman The Game

    Post by yakuza666 on Thu 29 May 2008, 1:30 am

    Sebenarnya tiada masalah nak gaming menggunakan laptop tetapi masalahnya gamers itu sendiri terlalu rakus. Laptop mempunyai limitation dalam key press dan juga heat. Gamers plak selalu main lelama dan tekan key macam nak pecah, terutama kalo main game racing.

    Tekanlah kuat macam mana pun key tu, xde nya dia makin laju...tapi mentaliti gamers dah macam tu, thats why laptop rosak.

    Kelemahan konsol ialah kena beli LCD kalo nak jadi portable. itu pun masih tak berapa portable sebab xboleh dependant tanpa power source.

    Sponsored content

    Re: [INFO] Ironman The Game

    Post by Sponsored content Today at 10:18 pm


      Current date/time is Thu 08 Dec 2016, 10:18 pm