JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    [BINCANG] Perbincangan Projek Pembangunan Kompleks Dagangan @ NSS Mall

    Share

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    [BINCANG] Perbincangan Projek Pembangunan Kompleks Dagangan @ NSS Mall

    Post by yantie on Fri 23 May 2008, 8:24 am

    Assalamualaikum.........

    Di kesempatan ini saya ingin menyeru kepada ahli2 yang berminat untuk sama2 berbincang mengenai Projek Pembangunan Kompleks Dagangan @ NSS Mall di sini. Adakah projek pembangunan ini hanyalah sekadar fantasi saya @pun ianya akan berubah menjadi realiti bolehlah sama2 kita bincangkan di sini.

    Untuk menghangatkan lagi perbincangan, saya akan menjemput kenalan saya dari forum sebelah untuk sama2 mengadakan perbincangan di sini. Secara tidak langsung ini juga merupakan salah satu drp cara saya untuk mengetengah dan memperkenalkan forum jomgempaq ini kepada rakan2 yg lain. Diharap pihak admin juga sudi turun padang untuk sama2 membincangkan topik ini.

    Terima kasih.

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: [BINCANG] Perbincangan Projek Pembangunan Kompleks Dagangan @ NSS Mall

    Post by hunter_ad79 on Sat 24 May 2008, 12:55 pm

    Wslm kak yantie.
    Satu cadangan yg bernas.
    Tp sblm tu saya rasa elok kak yantie ulas sikit apa yg dimaksudkan dgn Projek Pembangunan Kompleks Dagangan @ NSS Mall tu?
    Sekurang2nya forumer2 kat boleh tau serbasedikit ttg projek ini. senyum

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [BINCANG] Perbincangan Projek Pembangunan Kompleks Dagangan @ NSS Mall

    Post by yantie on Tue 27 May 2008, 2:00 pm

    Assalamualaikum......

    Terima kasih Hunter kerana sudi memberi sokongan. Maaflah ya sebab lama tak update sesuatu di sini. Sekarang nie sibuk sikit. Banyak perkara terpaksa akak uruskan. Tambahan pula akak sedang mengadakan perbincangan pasal 'Hari Usahawan & Karnival Jualan' kat forum sebelah. Tapi itu tidak menjadi masalah..... Yang menjadi masalah kpd akak sekarang nie ialah computer nie asyik di serang virus jer..... Hari tu suami akak dah settlekan pasal virus trojan yg menyerang computer nie. Tapi nampaknya virus tersebut menyerang lagi lah....... Susah akak nak buat kerja kalau macam nie........ Camno lagi nak settle ya? Ada sesiapa boleh bagi info tak?

    OK lah..... Berbalik kepada topik asal, perkara tersebut memang dah ada dlm perancangan, cuma akak belum berkesempatan utk menghuraikannya di sini. Nanti akak copy paste apa yg telah akak ulaskan di forum sebelah tentang apa yg dimaksudkan dgn Projek Pembangunan Kompleks Dagangan @ NSS Mall tu. Sabar ya....... hehe

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Bersama Bersatu Membina Empayar Perniagaan

    Post by yantie on Thu 05 Jun 2008, 3:54 pm

    Assalamualaikum.....

    Selamat bersua kembali kepada semua pengunjung forum jomgempaq. Dan terima kasih kerana tuan/puan semua sudi membaca catatan saya di sini. Seminggu lamanya saya tak dapat online kerana computer nie ada masalah sikit. Tambahan pula minggu lepas saya telah menyertai Kursus Pemasaran & Asas Kewangan Perniagaan anjuran MeCD selama 3 hari 2 malam. Bagi yang berminat untuk mengetahui apakah yg dimaksudkan dengan Projek Pembangunan Kompleks Dagangan @ NSS Mall bolehlah baca di sini untuk maklumat lanjut http://www.bicarajutawan.com/forum/showthread.php?t=330&page=4 ataupun secara ringkasnya dapat disimpulkan bhw saya berhasrat dan berimpian untuk memiliki sebuah Kompleks Perdagangan @ pun NSS Mall sekurang2nya sebuah di setiap negeri yang dilengkapi dengan pelbagai kemudahan & perkhidmatan termasuk pasaraya.

    Sebelum saya menyentuh soal projek pembangunan ini, terlebih dahulu saya perlu membuat beberapa perancangan yang teliti bagi menjayakan misi & visi saya ini. Ini adalah kerana realiti projek ini pastinya tidak semudah & seindah fantasi saya.

    Justeru itu, saya perlukan kerjasama dan komitmen yg tinggi daripada Rakan Niaga NSS atau sesiapa shj yg sudi dan berhasrat untuk bersama bersatu dalam membina jaringan perniagaan masing2 ke seluruh Malaysia.

    Bagaimana/apakah perancangan saya untuk merealisasikan empayar perniagaan NSS
    1 - Membuat satu tawaran kepada mana2 individu yan berminat untuk menjadi Rakan Niaga NSS Biasa/VIP
    2 - Membentuk satu organisasi bebas melalui jaringan perniagaan - Rakan Niaga NSS dan bahagikan mengikut kategori kemahiran masing2. Untuk peringkat permulaan, saya akan membina satu organisasi bebas bagi melancarkan segala aktiviti yg saya rancangkan antaranya program 'Hari Usahawan & Karnival Jualan'. Untuk program tersebut saya akan bincangkan di sini http://www.bicarajutawan.com/forum/showthread.php?t=4213
    3 - Setelah mencapai kata sepakat, maka projek akan dilaksanakan mengikut fasa & perancangan yang diatur oleh pihak pengurusan dengan kerjasama Syarikat Pemaju Hartanah. Dalam soal ini mungkin tuan Jutawanproperty daripada syarikat Padu Asli Developmet Sdn Bhd.

    Nanti bersambung ya .....


    Last edited by yantie on Sun 08 Jun 2008, 10:03 pm; edited 1 time in total

    jutawanproperty
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 7
    Age : 47
    Location : Klang, Selangor
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-07

    Re: [BINCANG] Perbincangan Projek Pembangunan Kompleks Dagangan @ NSS Mall

    Post by jutawanproperty on Sat 07 Jun 2008, 11:21 pm

    Yantie,
    semoga visi you tu jadi kenyataan. Saya cadangkan you bentuk rangkaian penasihat rasmi/tak rasmi dari kalangan rakan2, jaringan usahawan yang you join dsb dan minta mereka yang sudi jadi mentor you, sebab visi ni besar.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Terima kasih di atas cadangan

    Post by yantie on Sun 08 Jun 2008, 10:25 pm

    jutawanproperty wrote:Yantie,
    semoga visi you tu jadi kenyataan. Saya cadangkan you bentuk rangkaian penasihat rasmi/tak rasmi dari kalangan rakan2, jaringan usahawan yang you join dsb dan minta mereka yang sudi jadi mentor you, sebab visi ni besar.

    Assalamualaikum......

    Terima kasih di atas cadangan drp tuan Jutawanproperty. Saya telah pun mengambil beberapa langkah untuk mempermudahkan segala urusan berkaitan dengan hal ini. Saya juga ada meminta khidmat nasihat berkaitan misi & visi saya ini di ruangan forum MeCD. Selain drp itu saya ada berhubung dengan beberapa orang yang terlibat dlm beberapa bidang yg berlainan dan juga tenaga pengajar drp kursus yg pernah saya hadiri (yg dianjur oleh pihak MeCD). Berkenaan dengan mentor pula, saya akan mencari mentor yg boleh membimbing saya dlm mencapai visi ini agar ianya menjadi kenyataan. Saya amat berbesar hati sekiranya tuan juga turut sudi menjadi salah seorang drp mentor saya untuk menjayakan visi ini.

    Terima kasih, wassalam.

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: [BINCANG] Perbincangan Projek Pembangunan Kompleks Dagangan @ NSS Mall

    Post by Adiex on Thu 12 Jun 2008, 12:20 am

    wah mall fantasy, ni idea yang bagus nih!
    hmm.. nanti bile saye dah ade mase baru bagi idea tentang perkara ni :)

    yakuza666
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 295
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-18

    Re: [BINCANG] Perbincangan Projek Pembangunan Kompleks Dagangan @ NSS Mall

    Post by yakuza666 on Sun 15 Jun 2008, 12:24 am



    Creating a cyber mall is good dan tahniah atas usaha Yantie. Jika anda benar-benar nak ambil perkara ini serius mungkin, saya cadangkan anda mula buat pengiklanan di forum yang memang tertumpu kepada usahawan internet seperti Wang Cyber, Cari Golg, Jom Bincang, Malaysia Bloggers dan Webportal.com.my.

    Saya pasti ramai yang berminat untung membuat booth di mall cyber anda, termasuk saya sendiri :) Cuma, jika ia melibatkan investing our own money, we need to see the progress first.

    Mungkin cyber mall tu patut di improve dari segi SEO directories, pengiklanan luar, tawaran yang bagus, PR, Alexa ranking dan traffic. Design juga penting.

    Sekadar cadangan...

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [BINCANG] Perbincangan Projek Pembangunan Kompleks Dagangan @ NSS Mall

    Post by yantie on Sun 15 Jun 2008, 9:46 pm

    Assalamualaikum......

    Terima kasih di atas perhatian dan cadangan yang bernas drp saudara Yakuza. InsyaAllah perkara ini akan saya ketengahkan kpd pengurus portal rasmi NSS.

    Sebarang cadangan drp tuan/puan tentang pembangunan Cyber Mall ini amatlah dialu-alukan.

    Terima kasih.


    Last edited by yantie on Wed 31 Dec 2008, 1:02 pm; edited 1 time in total

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: [BINCANG] Perbincangan Projek Pembangunan Kompleks Dagangan @ NSS Mall

    Post by yantie on Sat 08 Nov 2008, 10:39 am

    Salam buat semua, perbincangan seterusnya juga akan diadakan di forum diskusi perniagaan e-nss di link ini

    TQ


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    Sponsored content

    Re: [BINCANG] Perbincangan Projek Pembangunan Kompleks Dagangan @ NSS Mall

    Post by Sponsored content Today at 2:50 pm


      Current date/time is Sat 10 Dec 2016, 2:50 pm