JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    MARI MENABUNG SAMBIL MENJANA PENDAPATAN TAMBAHAN

    Share

    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    MARI MENABUNG SAMBIL MENJANA PENDAPATAN TAMBAHAN

    Post by ifilasaila on Sat 17 May 2008, 1:41 pm

    TABUNG PEMBIAYAAN PUIB

    Untuk Perniagaan, Peribadi, Blacklist, Credit Card, Pendidikan,
    Perubatan dan lain-lain.
    Dikendalikan oleh Persatuan Ukhwah Islamiah Bersatu (PUIB).
    Dana RM10,000 disediakan bagi yang layak. Proses pembiayaan dalam masa 2 bulan sahaja.

    Permohonan adalah khas bagi orang Islam. Tanpa perlu membayar balik!
    Pembiayaan adalah melalui peng'INFAQ'kan ukhwah sesama ahli. Terbuka
    kepada yang berdaftar sahaja.

    Sertailah Tabung Pembiayaan PUIB hari ini. Mari menabung sambil berukhwah...

    Maklumat lanjut, hubungi 019-2248748 (Aliff), 019-3678916 (Mar), 019-2248747 (Yana), 012-3313912 (Hjh Nur)

    Persatuan Ukhwah Islamiah Bersatu (PUIB)
    No.313, 3rd floor, B3, Leisure Commerce Square (bangunan kurnia),
    47150 Bandar Sunway, Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.

    Mari Menabung Sambil Berukhwah good

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: MARI MENABUNG SAMBIL MENJANA PENDAPATAN TAMBAHAN

    Post by ijakstory on Sat 17 May 2008, 4:13 pm

    Dana RM10,000 disediakan bagi yang layak.

    boleh terang secara detail?

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: MARI MENABUNG SAMBIL MENJANA PENDAPATAN TAMBAHAN

    Post by ajidss on Mon 19 May 2008, 9:32 pm

    aku pun tak paham..hehehhe

    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    Re: MARI MENABUNG SAMBIL MENJANA PENDAPATAN TAMBAHAN

    Post by ifilasaila on Tue 08 Jul 2008, 10:59 am

    Persatuan ada menawarkan beberapa pakej bantuan kewangan. pertama melalui kaedah tabungan jangka pendek PUIB dan yang kedua ialah pakej pinjaman melalui kerjasama dgn konsultan, itu pun ada 2 pakej; pinjaman peribadi & pinjaman berkelompok (lebih cepat prosesnya)

    Bagi yang layak tu maksudnya pertamanya untuk orang Islam, yang kedua ialah utk ahli persatuan. Saya lebih prefer kita gunakan kaedah tabungan ala2 main kutu ini, sbb kalau kita concentrate betul2, x perlu dah buat pinjaman lagi ! Kebanyakan persatuan-persatuan cina yang berjaya telah mempraktikkan sistem ini bertahun-tahun dahulu hingga mereka berjaya membina empayar ekonomi di celah-celah bangsa dan negara yang lain.

    Hasil pemerhatian dan kajiselidik oleh persatuan, selagi ia tidak bercanggah dengan syariat maka kaedah tersebut telah digunapakai dan diubahsuai mengikut keadaan semasa untuk kebaikan dan menjada kekuatan ekonomi bangsa melayu & umat islam. Ukhwah atau persaudaraan itulah sebenarnya kunci kekuatan sesuatu jemaah ataupun bangsa.

    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    PUIB dah online !

    Post by ifilasaila on Tue 22 Jul 2008, 1:06 pm

    Terkini... Berita baik utk semua !

    PUIB baru shj melancarkan Program Tabungan secara online semalam ! Anda blh mendaftar secara online dan blh mendapat downline secara automatik di PUIB.NET

    Sertai Program Tabungan Jangka Pendek PUIB kelolaan Persatuan Ukhwah Islamiah Bersatu hari ini.
    More info layari Blog PUIB dan lawati Portal Rasmi PUIB hari ini juga !

    Mati Menabung Sambil Berukhwah !

    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    Re: MARI MENABUNG SAMBIL MENJANA PENDAPATAN TAMBAHAN

    Post by ifilasaila on Tue 22 Jul 2008, 1:42 pm

    Istimewa.. setiap ahli yg berdaftar secara online drpd 22-27 julai ini layak utk mendapat 1 sistem SMS 1 hala PERCUMA. Boleh guna utk tujuan promosi secara SBS Blasting. 50 kredit percuma bagi yg awal mendaftar scra online di PUIB.NET. Daftar segera selagi stok masih ada !

    Sponsored content

    Re: MARI MENABUNG SAMBIL MENJANA PENDAPATAN TAMBAHAN

    Post by Sponsored content Today at 8:12 am


      Current date/time is Sun 11 Dec 2016, 8:12 am