JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    brand new 'who is online'

    Share

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    brand new 'who is online'

    Post by ijakstory on Sat 10 May 2008, 8:11 pm

    hello,
    mulai sekarang anda boleh melihat siapa yang tengah online kat forum ni
    dan dorang tengah tengok thread ape, korang klik je kat 'who is online'

    tgk gambar ni utk lebih jelas :)
    Spoiler:
    Spoiler:

    sekian
    terima kasih,
    jomgempaq staff


    Last edited by Adiex on Sat 10 May 2008, 8:54 pm; edited 3 times in total (Reason for editing : tambah spoiler)

    copernicus
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 80
    Age : 33
    Location : kota bharu, kelantan, pantai timur MALAYSIA
    JGR : 550
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-30

    pergiat usaha...

    Post by copernicus on Thu 17 Jul 2008, 2:19 am

    nampaknya... 'most users ever online' masih lagi berjumlah 17 orang ya... hmmm... nak kena usaha lagi ni...! haha

    p/s: para 'penggerak' JG! saya sudah ada ide nak 'up'kan lagi jumlah ni... nantikan ide saya ya... (dah tulis dalam note khas pun... supaya tidak lupa nanti... senyum )

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: brand new 'who is online'

    Post by ajidss on Thu 17 Jul 2008, 2:21 am

    copernicus wrote:nampaknya... 'most users ever online' masih lagi berjumlah 17 orang ya... hmmm... nak kena usaha lagi ni...! haha

    p/s: para 'penggerak' JG! saya sudah ada ide nak 'up'kan lagi jumlah ni... nantikan ide saya ya... (dah tulis dalam note khas pun... supaya tidak lupa nanti... senyum )


    ni tak sabar nak tggu tips dari copernicus ni..mesti tips bestnye ni

    copernicus
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 80
    Age : 33
    Location : kota bharu, kelantan, pantai timur MALAYSIA
    JGR : 550
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-30

    insyaALLAH...

    Post by copernicus on Thu 17 Jul 2008, 3:32 am

    ajidss wrote:
    copernicus wrote:nampaknya... 'most users ever online' masih lagi berjumlah 17 orang ya... hmmm... nak kena usaha lagi ni...! haha

    p/s: para 'penggerak' JG! saya sudah ada ide nak 'up'kan lagi jumlah ni... nantikan ide saya ya... (dah tulis dalam note khas pun... supaya tidak lupa nanti... senyum )


    ni tak sabar nak tggu tips dari copernicus ni..mesti tips bestnye ni

    insyaALLAH... akan saya umumkan nanti... banyak lagi perkara yang perlu saya lakukan lagi...

    target saya: 100 orang 'most users ever online'. senyum

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: brand new 'who is online'

    Post by ijakstory on Thu 17 Jul 2008, 4:15 am

    kalau boleh sejuta coper! cayok cayok.. yeaaa

    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    Re: brand new 'who is online'

    Post by ifilasaila on Thu 17 Jul 2008, 8:43 am

    kalau dah ada fungsi who's online yg itu, xyah lah buh who's online yg ada kat column belah kanan tu. pastu shoutbox pun x brp berfungsi, walaupun dah tahu sape online, tp msj2 di shoutbox x berbalas. jadi camne ek, apa pandangan kengkawan?

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: brand new 'who is online'

    Post by blackrose on Thu 17 Jul 2008, 9:26 am

    ifilasaila wrote:kalau dah ada fungsi who's online yg itu, xyah lah buh who's online yg ada kat column belah kanan tu. pastu shoutbox pun x brp berfungsi, walaupun dah tahu sape online, tp msj2 di shoutbox x berbalas. jadi camne ek, apa pandangan kengkawan?
    tentang who's online tu nanti admin akan jawab...
    saya nak jawab tentang shoutbox... haha

    sbenarnya tak ramai yg masuk portal (shoutboc tu di bahagian portal)
    dan sbenarnya dekat page forum ni...(bahagian bawah sekali sebelum who's online tu)
    ada lagi satu chatting box...
    saya prefer yg di situ.. bagos

    kalo kawan semua free...bukalah lagi satu page JG...dan scroll hingga bahagian bawah...
    kita chat sama kat situ bagos


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    Re: brand new 'who is online'

    Post by ifilasaila on Thu 17 Jul 2008, 9:29 am

    banyak le pulak ruang chat nyer.. seblom ni x join sbb dia asyik tulis disconnected ajer.. razz

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: brand new 'who is online'

    Post by blackrose on Thu 17 Jul 2008, 9:40 am

    ifilasaila wrote:banyak le pulak ruang chat nyer.. seblom ni x join sbb dia asyik tulis disconnected ajer.. razz
    hehehhe...kita yg kena log in sendiri haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Sponsored content

    Re: brand new 'who is online'

    Post by Sponsored content Today at 8:14 am


      Current date/time is Sun 11 Dec 2016, 8:14 am