JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Posting Dapat Duit

    Share

    Poll

    Posting Dapat Duit ??

    [ 21 ]
    95% [95%] 
    [ 1 ]
    5% [5%] 

    Total Votes: 22

    sara
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 394
    JGR : 500
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    segan Re: Posting Dapat Duit

    Post by sara on Fri 30 May 2008, 10:20 am

    yup..betul tu chika..bernas dan berkualiti..


    _________________
    ...jom tengok..
    http://eriy-apapaje.blogspot.com/
    http://eriy-health.blogspot.com/
    http://prepaid4u.net/eindex.php?id=290978

    Bahulu Manis
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 567
    Age : 28
    Location : Pengkalan Chepa, Kelantan
    JGR : 1110
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-18

    segan Re: Posting Dapat Duit

    Post by Bahulu Manis on Fri 18 Jul 2008, 7:58 pm

    ni boleh mnarik mnat forumer2 lain mean forum jiran sebelah tok join JG...

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    segan Re: Posting Dapat Duit

    Post by blackrose on Fri 18 Jul 2008, 8:01 pm

    Bahulu Manis wrote:ni boleh mnarik mnat forumer2 lain mean forum jiran sebelah tok join JG...
    yee...silelah ajak mereka senyumm
    JGR menanti anda haha tp bkn duitlah...
    kalo duit ni masih dalam pertimbangan admin haha

    tp kalo nak ajak...jgn lupa suruh org tu perkenalkan diri
    dan sebut nama ko yg membawa dia ke sini senyumm haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Bahulu Manis
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 567
    Age : 28
    Location : Pengkalan Chepa, Kelantan
    JGR : 1110
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-18

    segan Re: Posting Dapat Duit

    Post by Bahulu Manis on Fri 18 Jul 2008, 8:06 pm

    blackrose wrote:
    yee...silelah ajak mereka senyumm
    JGR menanti anda haha tp bkn duitlah...
    kalo duit ni masih dalam pertimbangan admin haha

    tp kalo nak ajak...jgn lupa suruh org tu perkenalkan diri
    dan sebut nama ko yg membawa dia ke sini senyumm haha
    insyALLAH kak rose yg chubby...

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    segan Re: Posting Dapat Duit

    Post by ajidss on Fri 18 Jul 2008, 10:52 pm

    aku setuju..hehehehe..buat permulaan bayaran rendahpun takpe..asalkan meletup..heheheh..aku ade gak pernah wat dulu posthing kat luar negara..15 post dia bagi aku satu dollar..tapi kene posthing yang berkualiti la,,, senyumm

    ifilasaila
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 546
    Age : 40
    Location : Country Homes, Rawang
    JGR : 1166
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-16

    segan Re: Posting Dapat Duit

    Post by ifilasaila on Fri 18 Jul 2008, 11:17 pm

    saya x brp setuju, takut hilang fokus. klu nak buat posting dpt duit, boleh guna mana2 web/forum yg mmg utk buat duit. tp JG lbh bersifat infomasi, networking dan ukhwah sesama ahli.

    ganjaran dlm bentuk JGR itu pun dah ckup menarik cuma blm ckup promosi aje. ataupun buat souvenir, button badge, car sticker,tshirt,tudung bunda arini dll sbg ganjaran. itu pun sdh ckup utk mendorong ahli menghantar post yg berkualiti.

    skdr melontar pandangan peribadi. maaf kalau tersilap menyusun kata atau ada yg tersinggung. MZB

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    segan Re: Posting Dapat Duit

    Post by Admin on Sat 19 Jul 2008, 9:51 am

    ifilasaila wrote:saya x brp setuju, takut hilang fokus. klu nak buat posting dpt duit, boleh guna mana2 web/forum yg mmg utk buat duit. tp JG lbh bersifat infomasi, networking dan ukhwah sesama ahli.

    ganjaran dlm bentuk JGR itu pun dah ckup menarik cuma blm ckup promosi aje. ataupun buat souvenir, button badge, car sticker,tshirt,tudung bunda arini dll sbg ganjaran. itu pun sdh ckup utk mendorong ahli menghantar post yg berkualiti.

    skdr melontar pandangan peribadi. maaf kalau tersilap menyusun kata atau ada yg tersinggung. MZB


    thanks ifi coz kasi great komen n idea.. senyumm

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    segan Re: Posting Dapat Duit

    Post by ajidss on Sat 19 Jul 2008, 12:13 pm

    hahaha..iye la tu..camne..kalau korang semua yang sposer duit untuk admin..wat amal jariah ke...hehehe senyumm

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    segan Re: Posting Dapat Duit

    Post by Admin on Sat 19 Jul 2008, 12:19 pm

    ajidss wrote:hahaha..iye la tu..camne..kalau korang semua yang sposer duit untuk admin..wat amal jariah ke...hehehe senyumm


    haha..nak wat jariah ke ala derma kilat gitu ek? takpe, tak perlulah buat amal jariah tapi kalo nak bagi jugak ktorg sental je..senyum

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    segan Re: Posting Dapat Duit

    Post by ajidss on Sat 19 Jul 2008, 12:27 pm

    hahahaa...hehehehe..ok la tu..hehehe senyumm

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    segan Re: Posting Dapat Duit

    Post by yantie on Mon 21 Jul 2008, 6:46 pm

    ifilasaila wrote:saya x brp setuju, takut hilang fokus. klu nak buat posting dpt duit, boleh guna mana2 web/forum yg mmg utk buat duit. tp JG lbh bersifat infomasi, networking dan ukhwah sesama ahli.

    ganjaran dlm bentuk JGR itu pun dah ckup menarik cuma blm ckup promosi aje. ataupun buat souvenir, button badge, car sticker,tshirt,tudung bunda arini dll sbg ganjaran. itu pun sdh ckup utk mendorong ahli menghantar post yg berkualiti.

    skdr melontar pandangan peribadi. maaf kalau tersilap menyusun kata atau ada yg tersinggung. MZB
    Saya setuju tu. Hmmm.... apakata pilih jer barangan kat web saya atau mana2 web lain yg bersesuaian dgn harga dan mata ganjaran? Syaratnya, peniaga tersebut hendaklah menjadi ahli JG terlebih dahulu sebelum melayakkan barangan jualannya ditukarkan dgn nilai JGR.

    Untuk makluman semua, saya pernah mengadakan perbincangan dgn Adiex. Adiex dgn baik hatinya ingin menyerahkan hadiah miliknya yg dijanjikan oleh saya utk ditukarkan ke dlm bentuk JGR utk ahli lain. Maklumat lanjut mengenai hal ini boleh di baca di sini

    p/s : Sekadar cadangan jer........ Di samping tu dapat jugak promosikan pelbagai produk di web e-nss hehe Kata orang, sambil menyelam minum air....... wakaka


    _________________
    welcome[b]
    arrow ANDA SEORANG USAHAWAN ? KONGSIKAN PERNIAGAAN ANDA DI SINI !!!senyumm
    arrow NAK SHOPPING ONLINE ? JOM SINGGAH DI SINI !!! PELBAGAI PRODUK DIJUAL SECARA BORONG RUNCIT... KLIK DI SINI SEKARANG!!! senyumm
    arrow FREE TRIAL MENGGUNAKAN SISTEM KEDAI ONLINE EDYCART... RASAI PENGALAMANNYA SEBELUM MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET ANDA!!! KLIK DI SINI SEKARANG!!!
    senyumm
    [/b]

    tEnuKLang
    V.I.P
    V.I.P

    Number of posts : 241
    JGR : 70
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-11

    segan Re: Posting Dapat Duit

    Post by tEnuKLang on Thu 09 Oct 2008, 12:40 am

    hehe..jap3..aku tlepas kretapi nih..
    JGR tuh ape? tkejut plak aku ttiba thread unit trust investment aku ada JGR plak...ingatkan admin marah nak band aku..hehe

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    segan Re: Posting Dapat Duit

    Post by blackrose on Thu 09 Oct 2008, 8:13 am

    tEnuKLang wrote:hehe..jap3..aku tlepas kretapi nih..
    JGR tuh ape? tkejut plak aku ttiba thread unit trust investment aku ada JGR plak...ingatkan admin marah nak band aku..hehe
    untuk maklumat lanjut tentang JGR
    KLIK DI SINI senyumm


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    tEnuKLang
    V.I.P
    V.I.P

    Number of posts : 241
    JGR : 70
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-11

    segan Re: Posting Dapat Duit

    Post by tEnuKLang on Thu 09 Oct 2008, 10:03 am

    blackrose wrote:
    tEnuKLang wrote:hehe..jap3..aku tlepas kretapi nih..
    JGR tuh ape? tkejut plak aku ttiba thread unit trust investment aku ada JGR plak...ingatkan admin marah nak band aku..hehe
    untuk maklumat lanjut tentang JGR
    KLIK DI SINI senyumm

    thanx sis rose..! yay

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    segan Re: Posting Dapat Duit

    Post by blackrose on Thu 09 Oct 2008, 3:59 pm

    ok...no prob senyumm


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Sponsored content

    segan Re: Posting Dapat Duit

    Post by Sponsored content Today at 11:37 pm


      Current date/time is Sat 03 Dec 2016, 11:37 pm