JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Share

    chika
    d'chikaiceblendz::addicted
    d'chikaiceblendz::addicted

    Female
    Number of posts : 499
    Location : Ipoh-Kb
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-23

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by chika on Sun 04 May 2008, 2:01 am

    ijakstory wrote:tq bro hunter.. dgn gaji aku sekarang.. aku berjimat cermat selagi yang boleh.. tapi sedih gak, ade org panggil aku ''taik idung masin'' pedehal memang terang2 aku tak mampu.. huhuuu.. sampai hati.. mudah2an ader rezeki untuk anak nanti.. amin

    setiap anak ada rezeki masing2.. :)

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by ijakstory on Sun 04 May 2008, 2:04 am

    Tima kasih Chika... nasib baik ada kekawan macam korang

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by ijakstory on Wed 14 May 2008, 1:20 am

    geng minta tolong... aku nak buat peta dalam kad kahwin.. icon2 macam masjid, sekolah, stesyen minyak tu nak buat macamner.. ada site yang aku boleh copy tak?

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by blackrose on Wed 14 May 2008, 8:48 am

    kalo website yg ada ikon2 tu...aku rase ko kena search kat google satu2...
    misalnye kalo ko nak ikon masjid...ko taip kat google mosque sign atau ikon masjid ke...

    tp kalo ko nak cut dr kad jemputan org laen...ni ade 2 kad yg aku rase cam menarik jek...





    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by ijakstory on Wed 14 May 2008, 4:40 pm

    huii lawanyer... tapi rose.. aku.. err.. nak buat kad biasa jer.. warna2 ni tak mampu ahhh.. ada pic icon biasa tak? alaa... yang hitam putih tuu..
    aku bab2 edit ni tak reti...

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by blackrose on Wed 14 May 2008, 5:26 pm

    kalo ikon yg satu2 punya takde...
    ko kena cari kat google peta kad jemputan org laen pastu ko cut paste jek ikon tu... haha heheh


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by hunter_ad79 on Wed 14 May 2008, 11:26 pm

    ijakstory wrote:huii lawanyer... tapi rose.. aku.. err.. nak buat kad biasa jer.. warna2 ni tak mampu ahhh.. ada pic icon biasa tak? alaa... yang hitam putih tuu..
    aku bab2 edit ni tak reti...

    wat sendiri ker ijak kad jemputan tu?
    Klu wat kat kedai, pasal icon tak jadi maslah..
    diaorg dh ada dh.. tau la diaorg nk wat camna.

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by ijakstory on Wed 14 May 2008, 11:34 pm

    hunter_ad79 wrote:
    wat sendiri ker ijak kad jemputan tu?
    Klu wat kat kedai, pasal icon tak jadi maslah..
    diaorg dh ada dh.. tau la diaorg nk wat camna.

    oh? ye ker... ok2.. err, aku sebenar nak tiru kad kahwin member aku.. tapi peta dia tak lengkap..

    satu lagi ok tak, ayat kat bawah ni sebagai mukadimah kad aku nanti (aku tiru je)

    Bismilahirrahmanirrahim

    Rasullah S.A.W Bersabda

    Manusia Hawa diciptakan dari rusuk Adam,
    Bukan dari kepalanya untuk dijadikan atasnya,
    Bukan pula dari kakinya untuk dijadikan alasnya,
    Melainkan dari sisinya untuk menjadi kan TEMAN HIDUPNYA
    Dekat pada lengannya untuk dilindungi dan
    Dekat dihatinya untuk DICINTAI

    macamne? ok tak?

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by blackrose on Thu 15 May 2008, 8:02 am

    ok


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    nescafe3in1
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 1
    Age : 37
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2009-03-18

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by nescafe3in1 on Wed 18 Mar 2009, 8:14 pm

    test

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by mebenk2u on Sun 19 Apr 2009, 1:16 pm

    ijakstory wrote:

    oh? ye ker... ok2.. err, aku sebenar nak tiru kad kahwin member aku.. tapi peta dia tak lengkap..

    satu lagi ok tak, ayat kat bawah ni sebagai mukadimah kad aku nanti (aku tiru je)

    Bismilahirrahmanirrahim

    Rasullah S.A.W Bersabda

    Manusia Hawa diciptakan dari rusuk Adam,
    Bukan dari kepalanya untuk dijadikan atasnya,
    Bukan pula dari kakinya untuk dijadikan alasnya,
    Melainkan dari sisinya untuk menjadi kan TEMAN HIDUPNYA
    Dekat pada lengannya untuk dilindungi dan
    Dekat dihatinya untuk DICINTAI

    macamne? ok tak?

    Cantik. Seswai juga kalau dijadikan quote utk kad.


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    Sponsored content

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by Sponsored content Today at 2:03 pm


      Current date/time is Sun 04 Dec 2016, 2:03 pm