JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Share

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by ijakstory on Thu 24 Apr 2008, 2:39 pm

    geng... andaikata aku nak kahwin... aper perlu aku buat.. buat masa ni aku ambik kursus perkahwinan je
    aku tahu mesti ader antara kita banyak pengalaman atau pakar menguruskan hal2 begini

    buat masa ni, aku ada sijil kursus je.. ade rezeki nak gi jais daerah gombak nak ambik borang nikah..

    jadi:

    1) lepas dapat borang nikah, macamner prosedur sebenar nak submit borang tu? aku
    tak fahamlaaa.. kena jumpa sape, nak cop aper, macamner nak tahu sah atau betul?


    -bukan aper, aku dengar memacam berlaku time nak salam dgn tok kadi.. borang tak cukuplaa,
    pemaustautin tak lengkaplaa.. cop masjid tak diiktiraflaa.. nak check kat website, macam tak update
    huh! aku risaulaa...

    2) kalau aku kahwin dgn gadis negeri lain.. macmner? kena bawa saksi dari selangor ke?

    3) kalau barang hantaran, boleh tak criter barang yang perlu diserahkan kepada pihak lelaki
    dan juga pihak perempuan.. kalau boleh senaraikan nama barang tersebut

    (err, cincin nikah mahal sangat ke)

    4)perlukan info jugak nak buat kenduri kahwin, siapa.. apa.. berapa perkhidmatan seperti camera man, canopi, mak andam, catering..

    haii, nak mula dari mana dulu yer? minta advice sikit.. kalau boleh bagilaa nama member atau link2 nak try perkhidmatan diorang.. (aku punya budjet 15k je.. huhuu)

    5)Masa bernikah tu, tok kadi tanyer aper nanti.. .. macamner kalau kita nak berhadapan tok kadi yang banyak ragam..?

    masa kursus aku tak diajar plak...penatnyer nanti... mesti keluar peluh jantan..

    6) time bersanding.. apakah sebab2 orang2 mengata..

    kena ambik kira gak ni.. nak jaga hati dua2 pihak.. hai, gemuruhnya aku..

    huhmm.. aper lagi? banyak nak tanya ni.. nanti2laa..
    ape2 pun.. korang crita pengalaman korang atau pengalaman korang lain kahwin

    sekian

    chika
    d'chikaiceblendz::addicted
    d'chikaiceblendz::addicted

    Female
    Number of posts : 499
    Location : Ipoh-Kb
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-23

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by chika on Thu 24 Apr 2008, 3:28 pm

    ehehe...klu kawen dgn girl dr negeri lain..byk keja ckit la..leh tnya hunter

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by ijakstory on Fri 25 Apr 2008, 8:44 am

    mana hunter ni... aku tahu dia sorang je kawin secara sah kat sini...
    hunter.. oii... hunter.. where r u!
    :67:

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by hunter_ad79 on Sat 26 Apr 2008, 2:17 am

    ok... (tp sebenarnya aku pun tak baper ingat dh. sbb aku cadang nk kawin sorang jer.. lain la klu planning nk kawin 2, gerenti aku hafal sumer prosedur dia.. ehehe)

    selain gi kursus kawin n isi borang nikah.. bro kena gi jumpa kadi terdekat utk pengesahan bujang.. dia ada borang kat sana nk kena isi.

    klu nk kawin dgn gurl luar dr kawasan (berlainan negeri), bro kena minta surat kebenaran berkahwin diluar qariah dr pejabat agama islam di negari bro.

    harap dapat membantu.....

    chika
    d'chikaiceblendz::addicted
    d'chikaiceblendz::addicted

    Female
    Number of posts : 499
    Location : Ipoh-Kb
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-23

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by chika on Sat 26 Apr 2008, 9:40 pm

    hunter_ad79 wrote:ok... (tp sebenarnya aku pun tak baper ingat dh. sbb aku cadang nk kawin sorang jer.. lain la klu planning nk kawin 2, gerenti aku hafal sumer prosedur dia.. ehehe)

    selain gi kursus kawin n isi borang nikah.. bro kena gi jumpa kadi terdekat utk pengesahan bujang.. dia ada borang kat sana nk kena isi.

    klu nk kawin dgn gurl luar dr kawasan (berlainan negeri), bro kena minta surat kebenaran berkahwin diluar qariah dr pejabat agama islam di negari bro.

    harap dapat membantu.....

    wahhh..bagus btul hubby aku nie.. :02:

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by ijakstory on Sun 27 Apr 2008, 8:45 am

    hunter? masa nikah tu, tok kadi tanya soklan susah tak... setakat baca tu takde masalah... ayat hafazan?.. heheh.. ni aku problem sikit..

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by hunter_ad79 on Sun 27 Apr 2008, 1:11 pm

    ijakstory wrote:hunter? masa nikah tu, tok kadi tanya soklan susah tak... setakat baca tu takde masalah... ayat hafazan?.. heheh.. ni aku problem sikit..

    ehehehe.. tu kita kena prepare serba sedikit.
    aku bukan nk takut kan ko..
    klu kena qadi yg cerewet byk la skit dia tanya.
    tp kena yg sporting.. mmg best.
    nasib baik masa aku nikah dulu kena qadi yg sporting habis.
    aku nikah kat kelantan (kg wife aku kat sana)

    chika
    d'chikaiceblendz::addicted
    d'chikaiceblendz::addicted

    Female
    Number of posts : 499
    Location : Ipoh-Kb
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-23

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by chika on Sun 27 Apr 2008, 1:30 pm

    hunter_ad79 wrote:

    ehehehe.. tu kita kena prepare serba sedikit.
    aku bukan nk takut kan ko..
    klu kena qadi yg cerewet byk la skit dia tanya.
    tp kena yg sporting.. mmg best.
    nasib baik masa aku nikah dulu kena qadi yg sporting habis.
    aku nikah kat kelantan (kg wife aku kat sana)

    tok qadi yg nikah kan kite tu mmg besh la.. :02:

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by ijakstory on Sun 27 Apr 2008, 6:58 pm

    huhmmm.. agaknyer, mesti gementar nak jabat tangan tok kadi tu kan?

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by hunter_ad79 on Mon 28 Apr 2008, 12:19 am

    chika wrote:
    hunter_ad79 wrote:

    ehehehe.. tu kita kena prepare serba sedikit.
    aku bukan nk takut kan ko..
    klu kena qadi yg cerewet byk la skit dia tanya.
    tp kena yg sporting.. mmg best.
    nasib baik masa aku nikah dulu kena qadi yg sporting habis.
    aku nikah kat kelantan (kg wife aku kat sana)

    tok qadi yg nikah kan kite tu mmg besh la.. :02:

    a'ah mmg best.. sekali lafaz jer.. Alhamdulillah.

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by hunter_ad79 on Mon 28 Apr 2008, 12:21 am

    ijakstory wrote:huhmmm.. agaknyer, mesti gementar nak jabat tangan tok kadi tu kan?

    relax jer.. bukan nk wat salah pun.
    lain la ko ada tackle ank dia dulu.. eheheh :03:

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by blackrose on Mon 28 Apr 2008, 8:49 am

    ijakstory wrote:hunter? masa nikah tu, tok kadi tanya soklan susah tak... setakat baca tu takde masalah... ayat hafazan?.. heheh.. ni aku problem sikit..
    ala...ko ingat yg basic jek...mcm rukun nikah...surah2 al-quran...
    takdelah sampai dia nak tanya sejarah nabi...hehehe...paling pon dia tanye surahlah...
    tp yelah kalo dapat tok kadi yg tak besh...aku suggest ko buatlah muke kesian :63:


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by ijakstory on Mon 28 Apr 2008, 9:06 am

    hunter_ad79 wrote:
    ijakstory wrote:huhmmm.. agaknyer, mesti gementar nak jabat tangan tok kadi tu kan?

    relax jer.. bukan nk wat salah pun.
    lain la ko ada tackle ank dia dulu.. eheheh :03:

    anak dia? lagilaaa aku berpeluh..

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by ijakstory on Mon 28 Apr 2008, 9:08 am

    blackrose wrote:
    ijakstory wrote:hunter? masa nikah tu, tok kadi tanya soklan susah tak... setakat baca tu takde masalah... ayat hafazan?.. heheh.. ni aku problem sikit..
    ala...ko ingat yg basic jek...mcm rukun nikah...surah2 al-quran...
    takdelah sampai dia nak tanya sejarah nabi...hehehe...paling pon dia tanye surahlah...
    tp yelah kalo dapat tok kadi yg tak besh...aku suggest ko buatlah muke kesian :63:

    buat muka kesian macam ni ker... :05:

    heheh... :assa:

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by ijakstory on Mon 28 Apr 2008, 9:11 am

    hunter_ad79 wrote:ok... (tp sebenarnya aku pun tak baper ingat dh. sbb aku cadang nk kawin sorang jer.. lain la klu planning nk kawin 2, gerenti aku hafal sumer prosedur dia.. ehehe)

    selain gi kursus kawin n isi borang nikah.. bro kena gi jumpa kadi terdekat utk pengesahan bujang.. dia ada borang kat sana nk kena isi.

    klu nk kawin dgn gurl luar dr kawasan (berlainan negeri), bro kena minta surat kebenaran berkahwin diluar qariah dr pejabat agama islam di negari bro.

    harap dapat membantu.....

    kursu nikah dah...
    isi borang nikah, nanti aku ambik
    jumpa tok kadi ok aku paham..

    kena patah balik ke pejabat agama ke atau jumpa imam masjid yang cop borang tu?.. yang ni
    aku confius...

    chika
    d'chikaiceblendz::addicted
    d'chikaiceblendz::addicted

    Female
    Number of posts : 499
    Location : Ipoh-Kb
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-23

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by chika on Wed 30 Apr 2008, 2:06 am

    ijak try google jabatan hal ehwal islam negeri..
    rasanya ada kot penerangan.. kat web tu:03:

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by ijakstory on Wed 30 Apr 2008, 9:19 pm

    dah chika.. still kabur, sebab tak tahu yang mana mula yang mana
    akhir.. syarat2 dia dah hafal.. tapi tak de pula penerangan sekiranya
    ada berlaku nikah ditolak sekiranya prosedur tak betul.. haii.. letih..

    (updates..)

    aku dah check darah.. hiv negative... fuh! aku selamat..

    submit borang nikah dgn imam masjid (penolong pendaftar nikah) untuk pengesahan


    - bagi sesiapa baru nak submit (utk lelaki selangor), stanby jelaa jawapan korang
    dgn tok imam tu.. mesti ada bebrapa perkara dia tanya sebelum dia cop

    (nampak macam mudah, tapi kalau silap jawab, hang kena smash!) mungkin
    lain tempat, lain caranya.. aku pula, heheh.. kebanyakkannya soalan
    kearah bilik tidur, tanya gaji, tanya perangai bakal isteri, tanya
    cukup ke isteri sorang.. bla2 bla2.. walau aku tekulat2
    nak jawab,ustaz tu memang best.. dia kelakar, pandai bergurau tapi penuh
    makna tersirat..
    alhamdulillah

    -borang nikah sebelum passing kat tok imam, sebaik2nyer.. standby 3
    salinan (lagi bagus)..

    satu utk diri sendiri, satu untuk penolong
    daftar nikah tu, satu lagi buat utk emergency...
    borang nikah asal
    yang telah dicop mesti diserahkan kepada pejabat agama
    (tempat korang ambik borang) untuk dapat surat kebenaran bernikah,
    kemudian pejabat agama akan serahkan semula borang asal tu kpd korang
    untuk diberi kepada pihak perempuan.. (aku pun kantoi sebab 2-3 dokumen tak cukup,
    aku sabar...last2, tapi hari tu jugak settleeee...) yihaa!

    sekarang tengah menunggu pihak perempuan settlekan dgn pejabat agama kat sana ...

    chika
    d'chikaiceblendz::addicted
    d'chikaiceblendz::addicted

    Female
    Number of posts : 499
    Location : Ipoh-Kb
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-23

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by chika on Thu 01 May 2008, 1:30 am

    ijakstory wrote:dah chika.. still kabur, sebab tak tahu yang mana mula yang mana
    akhir.. syarat2 dia dah hafal.. tapi tak de pula penerangan sekiranya
    ada berlaku nikah ditolak sekiranya prosedur tak betul.. haii.. letih..

    (updates..)

    aku dah check darah.. hiv negative... fuh! aku selamat..

    submit borang nikah dgn imam masjid (penolong pendaftar nikah) untuk pengesahan


    - bagi sesiapa baru nak submit (utk lelaki selangor), stanby jelaa jawapan korang
    dgn tok imam tu.. mesti ada bebrapa perkara dia tanya sebelum dia cop

    (nampak macam mudah, tapi kalau silap jawab, hang kena smash!) mungkin
    lain tempat, lain caranya.. aku pula, heheh.. kebanyakkannya soalan
    kearah bilik tidur, tanya gaji, tanya perangai bakal isteri, tanya
    cukup ke isteri sorang.. bla2 bla2.. walau aku tekulat2
    nak jawab,ustaz tu memang best.. dia kelakar, pandai bergurau tapi penuh
    makna tersirat..
    alhamdulillah

    -borang nikah sebelum passing kat tok imam, sebaik2nyer.. standby 3
    salinan (lagi bagus)..

    satu utk diri sendiri, satu untuk penolong
    daftar nikah tu, satu lagi buat utk emergency...
    borang nikah asal
    yang telah dicop mesti diserahkan kepada pejabat agama
    (tempat korang ambik borang) untuk dapat surat kebenaran bernikah,
    kemudian pejabat agama akan serahkan semula borang asal tu kpd korang
    untuk diberi kepada pihak perempuan.. (aku pun kantoi sebab 2-3 dokumen tak cukup,
    aku sabar...last2, tapi hari tu jugak settleeee...) yihaa!

    sekarang tengah menunggu pihak perempuan settlekan dgn pejabat agama kat sana ...

    wah..!!dah makin hampir hari bahagia..jgn lupe jemput geng JG erk ijak.. smile4

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by ijakstory on Thu 01 May 2008, 3:14 am

    chika wrote:
    wah..!!dah makin hampir hari bahagia..jgn lupe jemput geng JG erk ijak.. smile4

    dah tentu chika.. lagi 2 bulan lagi...

    (geng JG? wah.. rasa sedap betul sebut huruf JG ni.. huiii.. cayok2!)
    :62: :62: :62: :62:
    HIDUP JG!

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by blackrose on Fri 02 May 2008, 8:53 am

    wah...mesti berdebar jek ijak skarang ni...
    aku plak yg excited ni...rase cam aku plak yg nak kawen :assa:

    BTW...persiapan yg laen dah siap jak? hantaran camne? brp dulang? :03:


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by ijakstory on Fri 02 May 2008, 7:12 pm

    orrr... luper nak kabo kat kawan2... aku nikah kat kemaman terengganu, bersanding kat sana je.. kat kl ni buat kenduri utk keluarga (tak cukup budget laa nak buat kat sini..) so kalau sudi nak datang.. pm laa.. heheh..

    persiapan lain? huhmm.. buat masa ni, aku hantar 9 dulang (gelang, baju kurung, sejadah, alquran, alat2 makeup.. dll ) pihak perempuan hantar 11 dulang.. tak tahu plak aper yang dia hantar.. salah satunyer yang aku tahu, minyak wangi body shop (aku dah cakap dgn dia, tak paya laa memahal sgt.. yg penting boleh pakai selalu lepas kahwin nanti)

    minggu depan aku pi tolong pihak perempuan uruskan wali dan kenduri aper2 yang patut.. (sepatutnya tak perlu, tapi aku nak bagi semangat kat tunang aku.. saudara dan kawan2 dia tak ramai.. ape salahnya aku bantu kan..? ieee baiknyaa aku.. ) tak sabar rasanyer melalui hari yang indah kitaorang nanti.. insyallah, mudah2an selamat dan diberkati..

    oh yaa.. kalau org kl nak beli barang2 utk hantaran, aku sarankan beli kat kedai sederet kat pasar chowkit... murah beb! boleh tawar dengan penuh ramah dan toleransi.. chewah! betull.. tak tipu.. kat masjid jamek pun ada.. tapi aku lebih suka kat chowkit tu..

    (aku gi carefor wangsamaju beli camera olympus tadi.. nak ambik gambo buat2 kenangan untuk honeymoon... korang ader cadangan tak untuk budget ekonomi? aku belum pilih lokasi lagilaaa..)

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by blackrose on Sat 03 May 2008, 12:29 pm

    Mase aku honeymoon dulu...aku pilih tempat yg sejuk...lagi syiokkk :assa: tapi kalo nak yg paling ekonomik..cameron highland pon boleh :assa:
    tp aku suke pulau2 kat sabah...cantik2 beb...aku pernah bercuti kat karambunai...

    kat semenanjung pon tak kurang hebat...ada pulau tioman...tp aku dah lama tak gi pulau tioman...masa aku gi dulu memang cantik tempat dia...duk chalet jek..lagi murah :03:


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by ijakstory on Sat 03 May 2008, 5:19 pm

    chalet? isk.. takut org sekodeng ah.. keh keh keh

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by hunter_ad79 on Sat 03 May 2008, 6:18 pm

    ijakstory wrote:orrr... luper nak kabo kat kawan2... aku nikah kat kemaman terengganu, bersanding kat sana je.. kat kl ni buat kenduri utk keluarga (tak cukup budget laa nak buat kat sini..) so kalau sudi nak datang.. pm laa.. heheh..

    takpe bro.. yg penting perkara yg wajib perlu diutamakan..
    mcm kenduri tu wat la ala kadar jer klu tak cukup bajet.
    Jgn mcm sesetgh org.. sanggup berhutang utk wat majlis yg gempak
    Pastu pening kepala bila nk bayar.. nk tanggung isteri lg.
    kena pikir semua tu.. skrg nie mmg la sorg.
    Dh kawin nanti, dh berdua. klu ada rezeki.. ank lg nk kena pikir.

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by ijakstory on Sun 04 May 2008, 1:57 am

    tq bro hunter.. dgn gaji aku sekarang.. aku berjimat cermat selagi yang boleh.. tapi sedih gak, ade org panggil aku ''taik idung masin'' pedehal memang terang2 aku tak mampu.. huhuuu.. sampai hati.. mudah2an ader rezeki untuk anak nanti.. amin

    Sponsored content

    bagus Re: Bincang prosedur perkahwinan hingga sanding pelamin

    Post by Sponsored content Today at 2:17 am


      Current date/time is Thu 08 Dec 2016, 2:17 am