JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    REFINANCE KAD KREDIT ANDA....BAYAR KAT BANK

    Share

    mamaque
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 5
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-30

    REFINANCE KAD KREDIT ANDA....BAYAR KAT BANK

    Post by mamaque on Sun 13 Apr 2008, 8:12 pm

    1) Hutang bertimbun dgn kad2 kredit? Interest bulanan
    1.5%? Tahunan 18%? Min payment 5%?
    2) Bila nak habis hutang kalau asyik kena interest (5
    - 7 tahun pun belum tentu habis!)
    3) Pernah dengar bayaran ansuran skim 'easy payment 0%
    interest'? Cth:beli barangan elektrik, guna kad
    kreditā€¦.
    4) Disini kita akan gunakan kaedah yg sama
    'convert'kan kad kredit anda ke skim easy payment
    0%.(legal)
    Cara penyelesaiannya :
    1) Syarikat akan selesaikan segala hutang kad kredit
    anda. Kemudian akan 'swipe' sekali lagi kad anda dgn
    amaun$ yg sama dalam skim easy payment 0% interest -
    spt beli barangan elektrik.
    2) 'MONTHLY PAYMENT' KAD KREDIT SELEPAS INI MASIH PADA
    BANK YG SAMA. BUKAN PADA KAMIā€¦
    3) Tak perlu tukar kad / bank. Kami hanya convert /
    tukar skim pinjaman 0% interest pada kad anda sahaja.
    4) Bayaran bulanan anda pun akan menjadi lebih rendah
    sehingga 40%, min payment serendah RM50 juga!
    5) Nak CASH/TUNAI, boleh juga ambil drp kad melalui
    skim 'easy payment 0% interest' ini. Samada utk
    modal niaga, menampung hutang kad lain, beli rumah,
    kereta, motor/superbike dsbnya.
    (Jika cash 'direct' dgn kad kredit, akan kena 5%($50)
    bagi setiap pengeluaran $1000 dan Interes tinggi..)
    6) Syarikat berlesen dan mendapat kelulusan bankers2.
    CONTOH jika amaun hutang kad kredit anda RM10,000,
    kiraannya :
    BANK: 10000X1.5%(Interest bulanan) = $150. Min paymt
    5%=$500. Total=$650(bayar kurang?-card blok)
    SISTEM EASY PAYMENT(BANK YG SAMA) : 10,000/36(3tahun)
    = $277.78.(problem?Min pay only $50)
    UNPAID AMOUNT : $277.78-$50=$227.78x1.5%=$3.42
    only(baru le kena interest bulan depan)
    Sykt kami hanya charge processing fee(sekali shj) -
    buat 1tahun(9%), 2tahun(15%) & 3tahun(18%). ITU
    SAJA!!!
    Kalau sistem biasa bank, charge interest -
    1tahun(18%), 2tahun(36%) dan 3tahun(54%)!
    CARAnya, perlukan : IC, Kad Kredit, Tuan kad kredit &
    processing fee(tunai atau tolak drp kad kredit)
    Dan jangan ada blacklist atau blok kad.
    Boleh hubungi or sms 019-3492490 hadi,
    email :adiey_20@yahoo.com Jgn takut, jgn segan, :41:
    maklumat anda rahsia. Ini betul2 kejadian, bukan
    cobaan....(KALU NAK JADI EJEN JEZ BAYAR RM300-YURAN SEUMUR HIDUP-lumayan beb)
    hampir semua bank dah boley buat sekarang...kecuali bank islam,BSN dan CITIBANK
    Maaf banyak2 jika MESEJ ini tidak berkenaan dgn
    anda Just ignore.Tetapi jika anda ada kenalan @
    saudara yg mempunyai masalah kad kredit hutang
    bertimbun2, tolong forward2kan pada mereka..
    InsyaAllah dpt membantu
    :40:

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: REFINANCE KAD KREDIT ANDA....BAYAR KAT BANK

    Post by hunter_ad79 on Mon 14 Apr 2008, 1:01 am

    Hurm.. bagus nie..
    kat ipoh nie pun kawan aku ada wat.

      Current date/time is Sat 03 Dec 2016, 11:38 pm