JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Moderator Diperlukan

    Share

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Moderator Diperlukan

    Post by Admin on Fri 29 Feb 2008, 8:25 pm

    saya sedang mencari forumer2 yang aktif, sanggup untuk membantu menarik orang lain masuk ke forum ini, berdedikasi, sentiasa posting di forum ini untuk menjadi moderator di setiap bahagian di jomheboh forum ni...sape2 yang berminat leh PM saya dan saya akan nilai anda samada anda layak atau tidak untuk menjadi moderator jomheboh ni..


    Last edited by Admin on Sun 06 Apr 2008, 12:19 am; edited 2 times in total

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Admin on Tue 11 Mar 2008, 12:34 pm

    Jika ada antara anda yang berminat untuk menjadi MODERATOR boleh PM saya...

    Antara Tugas Moderator adalah seperti:

    1) Membantu Meramaikan ahli forum
    2) Memeriahkan forum
    3) Sentiasa memantau perjalanan forum

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Admin on Tue 11 Mar 2008, 8:24 pm

    Sape2 Yg Berminat Nak Jadi MODERATOR Sila PM Saya... razz razz razz

    tEnuKLang
    V.I.P
    V.I.P

    Number of posts : 241
    JGR : 70
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-11

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by tEnuKLang on Wed 12 Mar 2008, 10:04 am

    Saya minat..!! lol!:

    hehe..sy slalu berforum kat thread2 isu2 semasa, thread2 agama (insaf3.. embrace ) dan thread invetment (esp unit trust investment haha )..

    klau kat thread2 camtuh, saya rajin laa update2 post n bukak thread br.. :study: :bball: :bounce:

    p/s : byk tui emoticon kat sini..hehe

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Admin on Wed 12 Mar 2008, 1:53 pm

    tEnuKLang wrote:Saya minat..!! lol!:

    hehe..sy slalu berforum kat thread2 isu2 semasa, thread2 agama (insaf3.. embrace ) dan thread invetment (esp unit trust investment haha )..

    klau kat thread2 camtuh, saya rajin laa update2 post n bukak thread br.. :study: :bball: :bounce:

    p/s : byk tui emoticon kat sini..hehe

    Thanx coz berminat...saya akan lantik wat jd mod tp bahagian mane u nak???wat sementara ni fokus forum ni adlah untuk mendapatkan seberapa ramai dahulu ahli...so,tugas mod byk kpd promotion r skunk ni...boleh???

    tEnuKLang
    V.I.P
    V.I.P

    Number of posts : 241
    JGR : 70
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-11

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by tEnuKLang on Wed 12 Mar 2008, 11:57 pm

    Admin wrote:
    tEnuKLang wrote:Saya minat..!! lol!:

    hehe..sy slalu berforum kat thread2 isu2 semasa, thread2 agama (insaf3.. embrace ) dan thread invetment (esp unit trust investment haha )..

    klau kat thread2 camtuh, saya rajin laa update2 post n bukak thread br.. :study: :bball: :bounce:

    p/s : byk tui emoticon kat sini..hehe

    Thanx coz berminat...saya akan lantik wat jd mod tp bahagian mane u nak???wat sementara ni fokus forum ni adlah untuk mendapatkan seberapa ramai dahulu ahli...so,tugas mod byk kpd promotion r skunk ni...boleh???

    if that so, i would like to choose the part of politic & events..

    lagi satu, saya dah invite sorg mamat hantu komputer yg major dalam Information n Security Assurance, kaki blog n hack gak kut..hehe :assa:

    jadi, dalam masa yg sama, rasanya dier calon yg baik laa utk jadi mod kat bhgn blogger, computer n internet BOD yg masih tiada ber-mod tuh..hehe :03:

    just cadangn je..tak sure plak dier dah sign up blm..

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Admin on Thu 13 Mar 2008, 12:44 am

    tEnuKLang wrote:

    if that so, i would like to choose the part of politic & events..

    lagi satu, saya dah invite sorg mamat hantu komputer yg major dalam Information n Security Assurance, kaki blog n hac


    ok nanti i watkan...ajak r mbr u join skali...sgla jenis kaki pun xpe.... :05: :05:

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Admin on Sat 15 Mar 2008, 1:55 pm

    ok...peluang masih terbukak lagi...so,sape yg berminat untuk jadi mod atau ade calon leh kemukakan kat sini atau PM saya...sekian :37: :37:

    zaibatsu
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 263
    Age : 30
    Location : malaysia,Lembah Klang
    JGR : 50
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-12

    Re: moderator

    Post by zaibatsu on Sun 16 Mar 2008, 1:43 am

    menarik orang lain masuk ke forum ini, berdedikasi, sentiasa posting di forum

    ni j? boleh kot...jp, x tau nk plih mne pye bod

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Admin on Sun 16 Mar 2008, 1:47 am

    zaibatsu wrote:menarik orang lain masuk ke forum ini, berdedikasi, sentiasa posting di forum

    ni j? boleh kot...jp, x tau nk plih mne pye bod

    forum ni lain ckit dari forum lain coz forum ni mengutamakan kebebasan berforum untuk semua ahli so mod just pantau2 je...mod ni diperlukan sbgai tulang belakang coz kadang2 saya jarang online...so, mod2 nilah yg akan mengambil alih tugas ni...tapi wat masa ni tugas yg paling penting adalah menarik org masuk ke forum ni...

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Admin on Sun 16 Mar 2008, 2:01 am

    ok...mod baru kita adalh zaibatsu...sape2 yg berminat atau ade calon leh gtau cepat...

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Adiex on Sun 16 Mar 2008, 8:40 pm

    jadik admin bleh hehehe. gurau2 je jgn marah ye :03: , hmm, ko nyer problem dah setel kan? ok la tuh. tahniah :)

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Admin on Sun 16 Mar 2008, 8:42 pm

    Adiex wrote:jadik admin bleh hehehe. gurau2 je jgn marah ye :03: , hmm, ko nyer problem dah setel kan? ok la tuh. tahniah :)

    xpe ni admin cool...xde hal r nak gurau..hehehe...layan je cam ahli forum lain...tak yah pikir pasal pangkat2 ni...aku offer ko jadi mod nak tak???forum ko tu ko jaga r gak..bukan aku srh selalu on9 pun...asalkan ajak org ramai join sini dah kira baguh....

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Adiex on Sun 16 Mar 2008, 10:20 pm

    x pe la.. bagi orang laen chance plak, lagipun aku nyer forum tu pun dah x larat nak jaga :04:

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Admin on Sun 16 Mar 2008, 10:24 pm

    Adiex wrote:x pe la.. bagi orang laen chance plak, lagipun aku nyer forum tu pun dah x larat nak jaga :04:


    hahaha....xpe... :03: :03: :03: :03:

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Admin on Tue 18 Mar 2008, 12:13 am

    Sape2 yg berminat untuk menjadi moderator boleh PM saya...

    deskcom
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 229
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by deskcom on Wed 19 Mar 2008, 8:10 pm

    deskcom here... baru lagi kat sini...
    kalau ade kosong moderator... boleh la deskcom apply...
    nak tengok posting saya atau cara saya berforum..
    join kitalah.forumotion.com
    atau... www.cari.com.my

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Admin on Wed 19 Mar 2008, 8:11 pm

    deskcom wrote:deskcom here... baru lagi kat sini...
    kalau ade kosong moderator... boleh la deskcom apply...
    nak tengok posting saya atau cara saya berforum..
    join kitalah.forumotion.com
    atau... [url=http://www.cari.com.my
    www.cari.com.my[/quote[/url]]


    ohh...deskcom, moderator KITALAH forum pun ade jugak...baguh2...

    deskcom
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 229
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by deskcom on Wed 19 Mar 2008, 8:18 pm

    ah sudah... kantoi dah aku kat sini... syyy
    kat sini newbie lagi... lagipon cari berforum kat sini maybe tak sama dgn kat kita :59: kalau jadi moderator pun... perlu fahami moderator yg lain jugak... take time...

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Admin on Wed 19 Mar 2008, 8:19 pm

    deskcom wrote:ah sudah... kantoi dah aku kat sini... syyy
    kat sini newbie lagi... lagipon cari berforum kat sini maybe tak sama dgn kat kita :59: kalau jadi moderator pun... perlu fahami moderator yg lain jugak... take time...

    xpe dun worry...kebebasan adalah hak milik setiap insan... :03: :03:

    deskcom
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 229
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by deskcom on Wed 19 Mar 2008, 8:31 pm

    encik admin ni siapa? boleh kenal... kitakan satu pasukan..

    zaibatsu
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 263
    Age : 30
    Location : malaysia,Lembah Klang
    JGR : 50
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-12

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by zaibatsu on Wed 19 Mar 2008, 10:33 pm

    deskcom wrote:encik admin ni siapa? boleh kenal... kitakan satu pasukan..

    ha'ah kn? sape ek? jom wat sesi perkenalan antara mod2 n admin... :03:

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Admin on Wed 19 Mar 2008, 10:35 pm

    ok....tggu jap leh tak..skunk ni tgh sibuk sikit...tgh deal untuk market forum ni...hehehe...

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Admin on Wed 19 Mar 2008, 10:46 pm

    ok...mgkin ade sesetengah forumers dah tahu pasal aku...xpekan kalo aku bahasakan diri aku, ko kan???

    aku ni still stdy lagi dlm course civil engineering...ari ni, first time aku log in sini...sblm ni username ngan password aku kasi kat member aku...die yg tlg wat mcm2 coz aku busy sikit...mcm partnerlah..mgkin ade yg dah tau...

    so,sekarang ni aku take over balik...yg tu je kot rasanya yg perlu tau...yg lain2 tu rasanya xperlulah supaya kasi privacy sikit...

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Admin on Wed 19 Mar 2008, 10:47 pm

    kalo ade ape2 korang nak tanya n nak tau pasal aku leh tanya terus atau PM...aku akan jawab...

    Sponsored content

    Re: Moderator Diperlukan

    Post by Sponsored content Today at 12:41 pm


      Current date/time is Sat 03 Dec 2016, 12:41 pm