JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Apakah ayat special korang?

    Share

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Apakah ayat special korang?

    Post by hunter_ad79 on Fri 04 Apr 2008, 2:19 am

    Jom kawan² kita post ayat special masing²..
    Ayat special maksud aku ayat yg boleh meninggalkan kesan kpd korang sumer...

    contoh:
    Pesanan kedua org tua korang yg masih diikuti sampai skarg.
    Ayat motivasi... ayat yg boleh menaikkan semangat korang..
    Ayat yg membuatkan isteri/suami/awek/pakwe korang naik angin satu badan bila mendengarnya.
    Ayat yg boleh 'mencairkan' isteri/suami/awek/pakwe korang bila mendengarnya..
    Atau apa² lg ayat yg korang rasa boleh meninggalkan kesan terhadap korang.

    ok, silakan.. jgn malu².. klu korang malu², aku lagi malu :05:

    chika
    d'chikaiceblendz::addicted
    d'chikaiceblendz::addicted

    Female
    Number of posts : 499
    Location : Ipoh-Kb
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-23

    Re: Apakah ayat special korang?

    Post by chika on Fri 04 Apr 2008, 2:20 am

    hunter_ad79 wrote:Jom kawan² kita post ayat special masing²..
    Ayat special maksud aku ayat yg boleh meninggalkan kesan kpd korang sumer...

    contoh:
    Pesanan kedua org tua korang yg masih diikuti sampai skarg.
    Ayat motivasi... ayat yg boleh menaikkan semangat korang..
    Ayat yg membuatkan isteri/suami/awek/pakwe korang naik angin satu badan bila mendengarnya.
    Ayat yg boleh 'mencairkan' isteri/suami/awek/pakwe korang bila mendengarnya..
    Atau apa² lg ayat yg korang rasa boleh meninggalkan kesan terhadap korang.

    ok, silakan.. jgn malu².. klu korang malu², aku lagi malu :05:

    tuan tanah asyik duk tnya org...tuan tanah cite la dulu.. :02:

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Apakah ayat special korang?

    Post by hunter_ad79 on Fri 04 Apr 2008, 2:25 am

    ok... meh aku mulakan dulu.

    Ayat motivasi aku...
    "usaha itu adalah hak kita, jd tiada sebab org nk perlekeh apa yg aku buat utk berjaya.."

    Ayat yg boleh mencairkan wife aku..
    "ayg.. mlm nanti kita gi jalan², sambil² tu boleh la klu ayg nk beli apa²"
    ehehehe.. nie klu dia tgh marah pun bleh cool nie.

    Ayat yg membuatkan wife aku naik angin satu badan..
    "bertindak mengikut arahan"

    p.s
    jgn marah yerk chika.. ehehehe

    chika
    d'chikaiceblendz::addicted
    d'chikaiceblendz::addicted

    Female
    Number of posts : 499
    Location : Ipoh-Kb
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-23

    Re: Apakah ayat special korang?

    Post by chika on Fri 04 Apr 2008, 2:27 am

    hunter_ad79 wrote:ok... meh aku mulakan dulu.

    Ayat motivasi aku...
    "usaha itu adalah hak kita, jd tiada sebab org nk perlekeh apa yg aku buat utk berjaya.."

    Ayat yg boleh mencairkan wife aku..
    "ayg.. mlm nanti kita gi jalan², sambil² tu boleh la klu ayg nk beli apa²"
    ehehehe.. nie klu dia tgh marah pun bleh cool nie.

    Ayat yg membuatkan wife aku naik angin satu badan..
    "bertindak mengikut arahan"


    p.s
    jgn marah yerk chika.. ehehehe

    erk ye ker...??bukan tg malim ke..?tak pn pizza hut..ke ape2 pizza la.. :07:

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Apakah ayat special korang?

    Post by blackrose on Fri 04 Apr 2008, 1:20 pm

    hunter_ad79 wrote:
    Ayat motivasi... ayat yg boleh menaikkan semangat korang..
    "Sometimes we never have what we like n sometimes we neverlike what we have..but we still love it n hope one day we will have what we like or at least learn to like what we have" :03:
    hunter_ad79 wrote:
    Ayat yg membuatkan isteri/suami/awek/pakwe korang naik angin satu badan bila mendengarnya.
    hmm...ape ek? so far hubby aku takde naik angin tak tentu pasal..kalo merajuk manja tu biasalah :assa:
    hunter_ad79 wrote:
    Ayat yg boleh 'mencairkan' isteri/suami/awek/pakwe korang bila mendengarnya..
    kalo from me to hubby...bisik kat telinga dia "b..u want me?"
    kalo from hubby to me "that's my wife" :05:
    tp kengkadang tak yah pake ayat, dgn sentuhan pon leh cair


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Apakah ayat special korang?

    Post by hunter_ad79 on Sat 05 Apr 2008, 2:57 am

    blackrose wrote:tp kengkadang tak yah pake ayat, dgn sentuhan pon leh cair

    ehehe.. dasyat nieh.. ok, teruskan :03:

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Apakah ayat special korang?

    Post by blackrose on Sat 05 Apr 2008, 4:23 pm

    hunter_ad79 wrote:

    ehehe.. dasyat nieh.. ok, teruskan :03:
    betul apa...action speak louder than words
    hehhehehe


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    Re: Apakah ayat special korang?

    Post by iris87 on Sun 06 Apr 2008, 9:26 pm

    "jgn bertekak dgn org alim, kerana kita akan dibenci...jgn bertekak dgn org jahil kerana kita akan disakiti...."
    so berdiam lebih baik dr berkata2...dan bkn bermkna klh tetapi itulah sebaik2 kemengan sbb dpt menhan kemarahan...

    " hidup bia slumber, jgn peduli ape org kater, y penting kita x over"

    "cool always"

    " :43: :61:

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Apakah ayat special korang?

    Post by ijakstory on Tue 15 Apr 2008, 3:02 am

    iris87 wrote:

    " hidup bia slumber, jgn peduli ape org kater, y penting kita x over"

    "cool always"

    kau tiru ayat kat majalah mana ni iris...
    :25:


    Last edited by ijakstory on Wed 16 Apr 2008, 12:07 am; edited 1 time in total

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    Re: Apakah ayat special korang?

    Post by iris87 on Tue 15 Apr 2008, 3:34 pm

    ijakstory wrote:[quote="iris87"

    " hidup bia slumber, jgn peduli ape org kater, y penting kita x over"

    "cool always"/quote]

    kau tiru ayat kat majalah mana ni iris...
    :25:
    mn ade tiru ayt wat sendiri tu... :06: huhu..nape x percaya ker?? :25:

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Apakah ayat special korang?

    Post by ijakstory on Wed 16 Apr 2008, 12:20 am

    Ayat motivasi...
    ''Tuhan Tahu Aper Aku Buat..''

    Ayat yg membuatkan awek korang naik angin satu badan bila mendengarnya
    '' Awak Dah Mandi Belum Ni? Busuk Ah! ''

    Ayat yg boleh 'mencairkan' awek korang bila mendengarnya..
    '' sayang... sayang-sayang... sayyannnngggggg awak!''


    Atau apa² lg ayat yg korang rasa boleh meninggalkan kesan terhadap korang.
    ''betul! papa garang! papa suka marah! tapi.. papa ade tak pukul atau benci korang semua hah!'' petikan kata arwah ayahku satu ketika dahulu.. ayah.. huhuu... miss you forever

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Apakah ayat special korang?

    Post by hunter_ad79 on Thu 17 Apr 2008, 1:26 am

    ijakstory wrote:Ayat motivasi...
    ''Tuhan Tahu Aper Aku Buat..''

    Ayat yg membuatkan awek korang naik angin satu badan bila mendengarnya
    '' Awak Dah Mandi Belum Ni? Busuk Ah! ''

    Ayat yg boleh 'mencairkan' awek korang bila mendengarnya..
    '' sayang... sayang-sayang... sayyannnngggggg awak!''


    Atau apa² lg ayat yg korang rasa boleh meninggalkan kesan terhadap korang.
    ''betul! papa garang! papa suka marah! tapi.. papa ade tak pukul atau benci korang semua hah!'' petikan kata arwah ayahku satu ketika dahulu.. ayah.. huhuu... miss you forever

    :43: :43: :43:

    reez80
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1808
    Age : 36
    Location : Kuching
    Referral : lady pink
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-16

    Re: Apakah ayat special korang?

    Post by reez80 on Sat 20 Sep 2008, 5:21 am

    ayat spesel aku.... 'awal lagi nie'.. sesuai untuk digunakan pada waktu tgh post nie...

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Apakah ayat special korang?

    Post by blackrose on Sat 20 Sep 2008, 8:33 am

    reez...itu ke ayat ko guna kat gf/istri ko??? shocked
    lain mcm je aku dengar lala
    ko dah kawen ke belok ek? haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: Apakah ayat special korang?

    Post by rasdin17 on Sat 20 Sep 2008, 9:52 am

    ayat motivasi
    " Masih ramai yang memerlukan bantuan dari kita

    reez80
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1808
    Age : 36
    Location : Kuching
    Referral : lady pink
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-16

    Re: Apakah ayat special korang?

    Post by reez80 on Sun 21 Sep 2008, 4:46 am

    blackrose wrote:reez...itu ke ayat ko guna kat gf/istri ko??? shocked
    lain mcm je aku dengar lala
    ko dah kawen ke belok ek? haha
    aku guna ayat tu terutamanya dalam forum.... sapa yang ngalah awal, dah tentu aku cop ayat tu.. hehehe.. ko tak caya.. ko tanya kalau...

    Sponsored content

    Re: Apakah ayat special korang?

    Post by Sponsored content Today at 2:06 pm


      Current date/time is Sun 04 Dec 2016, 2:06 pm