JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Peluang perniagaan Ice Blended

    Share

    Poll

    Korang pernah minum ice blended tak? Perasa apa kegemaran korang semua?

    [ 5 ]
    19% [19%] 
    [ 5 ]
    19% [19%] 
    [ 3 ]
    11% [11%] 
    [ 4 ]
    15% [15%] 
    [ 2 ]
    7% [7%] 
    [ 3 ]
    11% [11%] 
    [ 1 ]
    4% [4%] 
    [ 1 ]
    4% [4%] 
    [ 0 ]
    0% [0%] 
    [ 1 ]
    4% [4%] 
    [ 1 ]
    4% [4%] 
    [ 1 ]
    4% [4%] 

    Total Votes: 27

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by ijakstory on Sun 04 May 2008, 2:07 am

    huiii.. jauhnya... ader rezeki saya dtg dgn family, belanja dorang.. insyallah.. support kekawan

    chika
    d'chikaiceblendz::addicted
    d'chikaiceblendz::addicted

    Female
    Number of posts : 499
    Location : Ipoh-Kb
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-23

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by chika on Sun 04 May 2008, 2:22 am

    ijakstory wrote:huiii.. jauhnya... ader rezeki saya dtg dgn family, belanja dorang.. insyallah.. support kekawan

    idak la jauh sgt...keramat dgn ipoh..dlm 3 jam je..ikut highway..ehehe haha

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Dealer D'Chika

    Post by yantie on Mon 05 May 2008, 4:08 pm

    Assalamualaikum....

    Hunter,

    Kat Kuantan belum ada lagi kan? Akak minat gak nak buat promosi produk ni. Kalau akak just nak jadi dealer produk D'Chika boleh tak? Lagipun InsyaAllah bulan Jun nanti kedai akak dah mula boleh beroperasi. Akak buat ala2 stokis utk produk jus minuman & pes masakan segera keluaran bumiputera.

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by hunter_ad79 on Tue 06 May 2008, 3:04 pm

    ijakstory wrote:huiii.. jauhnya... ader rezeki saya dtg dgn family, belanja dorang.. insyallah.. support kekawan

    Hehehe.. mai la. Bawa skali wife n ank skali yerk. haha

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by hunter_ad79 on Tue 06 May 2008, 3:10 pm

    yantie wrote:Assalamualaikum....

    Hunter,

    Kat Kuantan belum ada lagi kan? Akak minat gak nak buat promosi produk ni. Kalau akak just nak jadi dealer produk D'Chika boleh tak? Lagipun InsyaAllah bulan Jun nanti kedai akak dah mula boleh beroperasi. Akak buat ala2 stokis utk produk jus minuman & pes masakan segera keluaran bumiputera.

    Kat kuantan takde lg akak. Sebelah pantai timur mmg blum ada lg. d'chika iceblendz nie masih baru lg. Tak sampai setahun pun lg umur dia haha Pasal dealer tu mmg saya ada sediakan pakej utk dealer nie. Kira mcm sub-suplier la. Syarat utama nk jd subsuplier, kena beli pakej A+ combo set utk subsuplier.
    Utk maklumat lanjut, akak boleh tgk kat sini. Akak tgk kat d'chika iceblendz sub-supplier.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by yantie on Tue 06 May 2008, 5:51 pm

    hunter_ad79 wrote:
    yantie wrote:Assalamualaikum....

    Hunter,

    Kat Kuantan belum ada lagi kan? Akak minat gak nak buat promosi produk ni. Kalau akak just nak jadi dealer produk D'Chika boleh tak? Lagipun InsyaAllah bulan Jun nanti kedai akak dah mula boleh beroperasi. Akak buat ala2 stokis utk produk jus minuman & pes masakan segera keluaran bumiputera.

    Kat kuantan takde lg akak. Sebelah pantai timur mmg blum ada lg. d'chika iceblendz nie masih baru lg. Tak sampai setahun pun lg umur dia haha Pasal dealer tu mmg saya ada sediakan pakej utk dealer nie. Kira mcm sub-suplier la. Syarat utama nk jd subsuplier, kena beli pakej A+ combo set utk subsuplier.
    Utk maklumat lanjut, akak boleh tgk kat sini. Akak tgk kat d'chika iceblendz sub-supplier.

    OK tq. Nanti kita bincang lagi pasal ni ya.

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    ICED LATTE @ d'chika iceblenz

    Post by hunter_ad79 on Sun 01 Jun 2008, 1:38 pm

    Perisa baru@d'chika iceblended

    ICED LATTEsenyumm senyumm

    Kini anda semua boleh merasai kenikmatan iced latte di d'chika iceblendz.
    kepada networker yg ingin membeli powder iced latte boleh menghubungi
    saya bermula 05.06.2008. TQ
    welcome

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by hunter_ad79 on Thu 05 Jun 2008, 11:36 pm

    Askm...
    Untuk makluman semua susulan dari kenaikan harga petrol semalam, kami dengan berberat hati terpaksa manaikkan kadar kos penghantaran kami dari 40sen/km ke 60sen/km. Kadar baru ini (60sen/km) akan berkuatkuasa serta merta. Walau bagaimanapun harga-harga pakej dan kadar yg lain masih lagi seperti biasa termasuk kos penghantaran repeat stock untuk semua networker-networker di seluruh malaysia. Harap maklum.

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by yantie on Mon 09 Jun 2008, 11:52 am

    Assalamualaikum.............

    Bila Hunter nak datang Kuantan untuk promosi D'Chika Iced blended nie? Buat ler taklimat peluang perniagaan sambil tu buat demo sekali.

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by hunter_ad79 on Tue 10 Jun 2008, 1:27 am

    yantie wrote:Assalamualaikum.............

    Bila Hunter nak datang Kuantan untuk promosi D'Chika Iced blended nie? Buat ler taklimat peluang perniagaan sambil tu buat demo sekali.

    Ehehehe.. insyaAllah sampai la tu. Tp tak tau bila.. tak leh nk janji.
    Skrg nie sibuk nk prepare utk promosi ulangtahun d'chika yg pertama senyum

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by hunter_ad79 on Wed 11 Jun 2008, 5:19 pm

    Temui networkers dchika iceblendz yg terbaru iaitu cik syakirah omar di lokasi berikut :
    1. Taman Sentosa, Sitiawan
    2. Pasar Malam manjung (dekat Giant)
    3. Lumut
    4. Teluk Batik
    5. Pasar Malam Kg Koh
    sama-sama memberi sokongan pada cik syakirah.

    ezreefa
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Female
    Number of posts : 165
    Age : 31
    Location : joHor baHru
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-17

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by ezreefa on Wed 11 Jun 2008, 5:28 pm

    hunter_ad79 wrote:
    ezreefa wrote:aku beminat nk jual ais blended nih..
    tp xder tmpt lah nk niaga....
    n modal lak xder..
    [tah la..aku pon x tau pe yg aku nk niagakan skg nih...]
    penat dah terkejar sane sini...hehehe..

    ehehe.. klu minat bleh try dulu jual kat umah.
    ambik pakej yg paling murah dulu.. RM468 jer.
    klu nk tanya pape bleh sms/call sya 012-5113806 (eddy)

    umah aku kwsan dlm r...
    kalo kat main road senang skit....
    hurm, xper2...aku ngh usahakan tuk uat bisnes nih...

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by hunter_ad79 on Sat 14 Jun 2008, 4:31 pm

    Salam hormat kepada semua networkers-networkers dchika iceblendz.
    Memandangkan networkers dchika iceblendz kian bertambah, kami memohon kerjasama setiap networkers untuk mengemas kini lokasi perniagaan masing-masing. Ini adalah kerana untuk mengelak pertembungan sesama networkers disesuatu kawasan. Networkers boleh mengemaskini lokasi perniagaan masing-masing dengan menghubungi kami melalui email atau sms/call 0125113806. Sekian. Kerjasama anda amatlah kami hargai. Selamat Berniaga.
    senyumm

    yantie
    Moderator
    Moderator

    Female
    Number of posts : 479
    Age : 39
    Location : Kuantan
    Referral : hunter_ad79
    JGR : 1450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 21
    Registration date : 2008-04-30

    Jemputan Ke Sesi Perbincangan Di BJ / JG (ruangan promosi NSS)

    Post by yantie on Sun 15 Jun 2008, 11:24 pm

    hunter_ad79 wrote:
    yantie wrote:Assalamualaikum.............

    Bila Hunter nak datang Kuantan untuk promosi D'Chika Iced blended nie? Buat ler taklimat peluang perniagaan sambil tu buat demo sekali.

    Ehehehe.. insyaAllah sampai la tu. Tp tak tau bila.. tak leh nk janji.
    Skrg nie sibuk nk prepare utk promosi ulangtahun d'chika yg pertama senyum

    Assalamualaikum.......

    Hmmmm........ ini satu peluang untuk Hunter melebarkan lagi jaringan perniagaan D'Chika nie. Bila & di mana nak buat promosi tu?

    Sebagai salah seorang Rakan Niaga NSS, akak ingin menjemput Hunter ke thread akak utk mengadakan perbincangan berkaitan sesi perjumpaan dan peluang perniagaan masing2 di BJ / JG (kat ruangan promosi NSS). Kalau dah capai kata sepakat baru kitorang akan mengadakan perjumpaan.

    Sekiranya Hunter ada sebarang idea, silalah kemukakan kpd kami semua di sana nanti....

    OK lah jumpa di sana ya.....

    Wassalam

    ayuinamiey
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Female
    Number of posts : 183
    Age : 35
    Location : dungun terengganu
    JGR : 450
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-06-17

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by ayuinamiey on Tue 17 Jun 2008, 10:41 pm

    salam semua...sya nak tanya la pada hunter ni...D'chika ni klo kat dungun terengganu ni dah ada ke blom?kalo blom...boleh x hunter call sya?sya nak tahu lebih lanjut pasal biz ni..sya berminat la nak serahkan pd adik sya yg xde kerja tu...sya nak buat sdr xdpet le cz sya dah ada biz sdr...cma nk bntu adik jantan ku sorang tu je...biar dia tahu bertapa susahnya dalam mencari duit pd zaman skrang ni...dia ni kalo kerja..rajin n bagus.tp masalahnya dia x lekat pd stu2 kerja..kalo biz sdr ni...(milik kakaknya)..lain la ckit kot...

    emmm...klo hunter ada masa...tolong call ayu ye...0169367641.


    tq

    chika
    d'chikaiceblendz::addicted
    d'chikaiceblendz::addicted

    Female
    Number of posts : 499
    Location : Ipoh-Kb
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-23

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by chika on Fri 20 Jun 2008, 1:09 pm

    Temui networkers terbaru kami di Perak iaitu en. zulkefli b. shoaib di lokasi berikut :
    1. Pasar Malam Temoh, Tapah (Ahad)
    2. Pasar Malam Chenderiang (selasa)
    3. Pasar Malam Kampar & Bidor (Rabu)
    4. Pasar Pagi Tapah (Khamis)
    5. Pasar Malam Kampar/Tapah Road (Jumaat)
    6. Pasar Malam Tapah (Sabtu)

    sama-sama kita memberi sokongan kepada beliau.
    good

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by hunter_ad79 on Sun 22 Jun 2008, 3:01 pm

    ayuinamiey wrote:.
    emmm...klo hunter ada masa...tolong call ayu ye...0169367641.


    tq

    Ok.. ari tu dh call cik ayu nie.. senyumm

    Disturbance
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 130
    Age : 25
    Location : Sepang, Selangor
    Referral : adiex
    JGR : 750
    Maritial status : Single
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-25

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by Disturbance on Mon 28 Jul 2008, 5:09 pm

    serius cakap.. ice blended mmg laku. dlu aku jual. tapi franchise lain. ade skali tu. income dlm RM2k. berniaga dekat stadium.. mmg habis la powder. boley tahan la penat.. hahahahaha.. dah 2 tahon x berniage.. rindu glew...

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by hunter_ad79 on Tue 12 Aug 2008, 1:52 am

    Disturbance wrote:serius cakap.. ice blended mmg laku. dlu aku jual. tapi franchise lain. ade skali tu. income dlm RM2k. berniaga dekat stadium.. mmg habis la powder. boley tahan la penat.. hahahahaha.. dah 2 tahon x berniage.. rindu glew...

    ehehe.. klu rindu, bleh try biz d'chika iceblendz plak haha

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by hunter_ad79 on Tue 12 Aug 2008, 1:52 am

    Terkini, d'chika iceblendz telah mempunyai seorg wakil/sub-supplier utk kawasan sekitar KL & SELANGOR iaitu Pn. Annisah Murny Mohammed yg beralamat di Lot 3, Jln Kg Nakhoda Kiri, Batu Caves Selangor. Oleh yg demikian, networker-networker terdekat boleh membeli stok ulangan (repeat stock) di tempat yg dinyatakan diatas. good good

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by hunter_ad79 on Fri 22 Aug 2008, 12:02 pm


    Website telah di update.. sila layari http://dchikaiceblendz.com/ untuk maklumat lanjut. senyumm

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by hunter_ad79 on Sun 24 Aug 2008, 3:52 pm

    Temui networker-networker dchika iceblendz sempena menyambut kedatangan Ramadhan Al-Mubarak dan bulan kemerdekaan ke-51 di lokasi-lokasi berikut:
    Karnival Mini Merdeka(PERAK)
    Tempat: Kg. Batu Masjid, Temoh, Tapah Perak.
    Tarikh: 24 August 2008 (Ahad)
    Masa:8 pagi - 4 petang

    Karnival Hafiz Al-Quran(SELANGOR)
    Tempat: Masjid Al-Ridzuan Ulu Klang Selangor.
    Tarikh: 22 hingga 24 August 2008
    Masa:9 pagi - 10 malam

    Festival Kemerdekaan(KELANTAN)
    Tempat: UITM Machang, Kelantan.
    Tarikh: 24 hingga 31 August 2008
    Masa:8 pagi - 11 malam

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by hunter_ad79 on Fri 29 Aug 2008, 1:45 pm

    Kini, dchika iceblendz telah mempunyai seorg lagiwakil/sub-supplier utk negeri Kelantan dan Terengganu iaitu En.Mohd Razifi Zainudin yg beralamat di Lot 9, Gerai MDTM Taman Barakah, 17500 Tanah Merah, Kelantan. Oleh yg demikian, networker-networker terdekat boleh membeli stok ulangan (repeat stock) di tempat yg dinyatakan diatas.

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by hunter_ad79 on Sat 08 Nov 2008, 7:35 pm

    bump! n update..

    kini networkers dan sub-supplier d'chika iceblendz kian bertambah..jika anda berminat untuk menjadi usahawan apa kata anda cuba biz iceblend ini..ianya amat fleksible dan mudah!senyumm hubungi saya di 0125113806 eddy tq cool

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by hunter_ad79 on Tue 11 Nov 2008, 11:29 am

    UPDATE..
    Kini kos penghantaran telah diturunkan dari 60sen/km kepada 50sen/km dan bayaran tol (jika ada) atau networker boleh datang mengambil sendiri di tempat kami yang beralamat di No 8, Jalan Putra 7A, Taman Klebang Putra, 31200 Chemor, Perak.tq
    haha

    Sponsored content

    Re: Peluang perniagaan Ice Blended

    Post by Sponsored content Today at 4:17 am

      Similar topics

      -

      Current date/time is Mon 05 Dec 2016, 4:17 am