JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Jom main game sambung ayat...

    Share

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Thu 11 Sep 2008, 2:53 pm

    Jeng3 dikenali hikamt terunggul dalam peringkat raksasa amerika firaun. Sapa yang dpat mengusai hikmat ini mampu membuatkan pihak lawan taubat nasuha. Raksasa amerika firaun yakin hikmat ini dapat menundukkan otomen. Tetapi

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Thu 11 Sep 2008, 3:03 pm

    rupa2 nya, otomen lagi banayak helah nya..Beliau pon melancarkan serangan berpadu kuasa 8 square root 3..hal ini bermakana sesiapa yang terkena hikmat itu serangan yang dilancarkan akan berballik pada diri nya sendiri..Jadi raksasa d=firaun amerika la yang akan diserang hikmat taubat nasuha..Pertarungan sengit berlaku...Kemudian datang...

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Thu 11 Sep 2008, 3:44 pm

    tentera amerika untuk membantu raksasa. Alasan diberikan kerana xnak berlaku kerosakan akibat pertarungan yang terlalu lama. Akhirnya otomen dan raksasa cuba membuat pakatan dmai selama yang boleh. Tetiba muncul iris menghangatkan suasana semula. Dia menuduh raksasa ada affair dengan mother of ottomen

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Thu 11 Sep 2008, 3:49 pm

    raksasa begitu tergezut apabila watak iris myuncul dlm peperangan ini walhal iris anti pepranagan, lalu watak nya ditukat kepada watak rasdin memandangkan photonye menujukkan beliau seorg pahlawan..lalu..

    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by lady pink on Thu 11 Sep 2008, 4:30 pm

    jeng2 sembunyi kat atas pokok....otomen berjaya menyembunyikan diri nya dari mereka dan keluarga mereka...sehingga lah suatu hari

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Thu 11 Sep 2008, 5:18 pm

    lady pink berjalan melalui pokok bidara yang rendang itu. Tetiba lady terpandang atas pokok itu. Rupanya otomen masih berada diatas pokok itu sejak sekian lama. Lady menjerit ketakutan . Dia menyangka otomen dadalah jin karuhun

    azaleadz
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 530
    Age : 36
    Location : KL
    Referral : petrozza73
    JGR : 410
    Maritial status : In relationship
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-07

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by azaleadz on Thu 11 Sep 2008, 7:45 pm

    Jeritan lady yang nyaring menyebabkan otomen jatuh tergolek dari pokok.. adeh.. sakit ler muntot aku..si otomen menjerit.. kedua2nya terjerit2 sehinggakan..

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by mebenk2u on Thu 11 Sep 2008, 10:33 pm

    raksasa boyot amerika berjaya mengesan kedudukan ottomen..lalu dia pun berlari dengan kelajuan usain bolt ke arah Ottomen. Sebaik sampai di depan ottomen, dia terus memohon maaf di atas perbuatannya selama ini.

    "Wahai sobatku ottomen, sesungguhnya aku dah bosan asyik gaduh ngan ko..mulai hari ni aku taknak gaduh dgn ko lagi..Aku dah tobat nasuha..Aku kecian tengok manusia yg kerdil itu tak jemu2 membangunkan semula kwsn yg telah roboh akibat pergaduhan kita..Kita nie tak consider perasaan diorg langsung kan otto..

    "Aku dengar kat TV hari tu..laporan kewangan berakhir Ogos 2008, 687 billion ringgit telah diperuntukkan untuk memperbaiki kerosakan yg disebabkan oleh kita berdua sahaja, tu belum masuk lagi belanja tanah runtuh, banjir, ribut..

    " So, otto..kita berdamai forever n ever je lah yer..?"

    Otto pun menjawab..


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Fri 12 Sep 2008, 9:28 am

    aku akan pertimbangkan tawaran raksasa boyot. Sambil menunggu jawapan ottomen diorang bermain teng2 dan polis centri. Permainan mereka juga menyebabakan banyak kemusnahan berlaku di bombay n greenland. X gaduh pun banyak bangunan rosak gak. PBB yang tesen dengan mereka pun wat mesyuarat tergempar

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Fri 12 Sep 2008, 11:04 am

    mereka bercadang untuk mencipta mesin yang dapat mengecilkan raksasa dan ottomen..sebab kalau mereka lalu jer, confirm ade jer bangunan yang dorang pijak..Oleh itu mereka berusaha untuk menghubungi professor yang terlibat dalam cerita " honey, i shrunk the kids" yang dah lama x keluar itu.. Hal ini bagi..

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Fri 12 Sep 2008, 12:08 pm

    mencari penyelesaian masalah otomen dan raksasa yang telah lama berlarutan. Sementara menunggu keputusan PBB otomen bermain dgn otomen permainan pijak2. Sapa pijak bangunan tapi x runtuh dia kalah. Jadi raksasa telah kalah 3 pusingan. Dia terpaksa wat helikopter 360 darjah 8 kali kerna kalah

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Fri 12 Sep 2008, 12:11 pm

    disebabkan perbuatannya itu, makin bnyaklah kemusnahan telah berlalu sehingga kawasan mereka bermain dah jd padag jarak padang merpati dah..tetiba mereka tersedar akn hal itu...mereka ...

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Fri 12 Sep 2008, 1:00 pm

    mereka pun plik kenapa jadi mcm tue ek. Padahal diorang bermain permainan jer. Kalo gaduh n fire2 memang lar banyak kerosakan yang berlaku. Mereka pun salih tduh menuduh antara satu sama lain

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Fri 12 Sep 2008, 1:13 pm

    Lalu sekali lagi mereka bergaduh ..kali ini lebih dahsyat lg kerana sebahagian bumi sudah hampir hancur, n manusia tggl beberapa ketul je y idup...

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Fri 12 Sep 2008, 3:57 pm

    antara manusia yang hidup ialah iris, rasdin, spatt dan meben sahaja. Yang lain dah terpenyek termasuk pol loh dan najib. Raksasa dan otomen pun mati skali sbb sdih atas perbuatan mereka. 4 sahabat telah membuat undian untuk menentukan kumpulan mereka. iris gembira kerana dpat bersama meben

    azaleadz
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 530
    Age : 36
    Location : KL
    Referral : petrozza73
    JGR : 410
    Maritial status : In relationship
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-07

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by azaleadz on Sat 13 Sep 2008, 11:55 am

    rasdin dan spatt tak berpuas hati sbb iris dapat bersama meben.. maka berlaku perbalahan lagi yang lagi dasat daripada otomen dan raksasa..

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Sat 13 Sep 2008, 12:45 pm

    nampaknya azaleadz cuba memanjangkan citer otomen rupanya. Padahal otomen dah mati bersama raksasa. Skang hanya tinggal iris dan meben sbb rasdin dan spatt ilang dari dunia tanpa berita. Iris dan meben hidup sebagai pasangan bahagia mcm adam dan hawa

    leto manai
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 257
    Age : 35
    Referral : mebenk2u
    JGR : 500
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-17

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by leto manai on Sat 13 Sep 2008, 4:16 pm

    Cian nyer rasdin & spatt dah ilang dari dunia tanpa berita... sebenarnyer diaorng dh merantau kat planet pluto membawa diri sbb kasi can kat "adam" & "hawa" .

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by mebenk2u on Sat 13 Sep 2008, 4:49 pm

    Malangnya pemimpin planet pluto tak nak lagi pendatang asing kerana planet itu sudah pun kebanjiran tenaga kerja. Mereka telah dipindahkan dikuarantinkan di orbit bersama Syuri dan Irwan.


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    azaleadz
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 530
    Age : 36
    Location : KL
    Referral : petrozza73
    JGR : 410
    Maritial status : In relationship
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-07

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by azaleadz on Sat 13 Sep 2008, 9:21 pm

    mereka cuba melepaskan diri namun masih tidak berjaya.. mereka pun mengalah dan bermain polis sentri bersama-sama syuri dan irwan keliling orbit..

    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by lady pink on Mon 15 Sep 2008, 8:40 am

    pluto....Tapi syuri dan irwan terus menjadi angkasawan malaysia ke-dua selepas Dr. Syed....Malang tidak berbau akhirnya........

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Mon 15 Sep 2008, 10:42 am

    akhirnya diorang x dpat jadi angkasawan. Perdana Menteri masa tue nujib ckp kerajaan xde bajet dan x abis bayar hutang bulanan masa hantar angkasawan pertama dulu. jadi kerajaan anta monyet sbg angkasawan kedua kerana nak jimat bajet. Kalo guna monyet x pyah bayar gaji

    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by lady pink on Mon 15 Sep 2008, 11:25 am

    pekerja sempena hari raya ni...Monyet hanya tau makan buah je,mana de pakai gaji....Kerajaan malaysia akhir nya

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by rasdin17 on Mon 15 Sep 2008, 12:58 pm

    berjaya menghasilkan monyet angkasa lpas. Malaysia menjadi femes dan untung kerana berjaya menjual banyak monyet. Skang kebanyakan rakyat malaysia menjadikan bela monyet sebagai hobi dan side income

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by iris87 on Mon 15 Sep 2008, 1:06 pm

    Namun sesuatu yang tidak diduga telah berlaku, monyet2 tersebut telah diklonkan menjadi serupa seperti manusia, mereka terlah berebut untuk memeritah dunia. mereka bertindak merampas kerajaan dan...

    Sponsored content

    bagus Re: Jom main game sambung ayat...

    Post by Sponsored content Today at 10:25 am


      Current date/time is Sat 03 Dec 2016, 10:25 am