JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Laporkan Segala Masalah Forum...

    Share

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Admin on Tue 16 Sep 2008, 8:57 pm

    iqbal860 wrote:nak report sket ne....nape bile aku nak reply kan...tulis punye tulis sampai lupe nak letak smiley....bile da siap aku nak la letak smiley 2 tempat mane yg ptt tp smiley 2 turun kat last sentence yg kite tulis....boleh selesai ke masalah ne????



    Boleh..Cbe iqbal tgk, kalo nak post reply tu akan ade button tulis huruf "A" kat hujung belah kanan sekali..Iqbal blh klik kat situ kalau nak "Close Tag"..Iqbal mesti hilangkan perkataan "Close Tag" tu dahulu n then barulah boleh buat mcm ape yg iqbal nak kan tu..

    p/s: sorrylah, explain ni dlm keadaan tergesa-gesa.. haha kalau still tak dapat buat, bgtau je kat sini blk..

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by blackrose on Tue 16 Sep 2008, 10:07 pm

    "A" yg dimaksudkan admin..seperti gambar di bawah senyumm



    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    iqbal860
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 89
    Age : 30
    Location : Kuantan
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by iqbal860 on Thu 18 Sep 2008, 10:07 am

    woh...thanks admin senyumm

    TMUkmkd
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 111
    Age : 28
    JGR : 220
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by TMUkmkd on Sat 20 Sep 2008, 11:28 am

    bug bug bug bug bug bug bug bug bug bug

    bukan bug act. salah setting. tapi kira bug la jugak

    emm see my reputation ----------->

    i'm not hacking, joking or even bluffing

    but my reputation same as SM haha

    ** or mmg system forum ni gitu??? hmm1

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by blackrose on Sat 20 Sep 2008, 9:00 pm

    heheeh TMUkmkd haha
    mmg reputation tu boleh diubah sendiri oleh forumer... haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    reez80
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1808
    Age : 36
    Location : Kuching
    Referral : lady pink
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-16

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by reez80 on Mon 22 Sep 2008, 9:37 pm

    Dear Admin ngan Mod JOm gempak... aku tgk macam ada masalah ngan post2 yang dihantar terutamanya pada hari nie time pagi.. macam tak kelihatan.. seakan akan member menghantar post kosong... ada apa2 masalah ke dengan sistem??

    Castezar
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 370
    Age : 30
    Location : Rumah mak & ayah....
    JGR : 470
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-10

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Castezar on Mon 22 Sep 2008, 10:35 pm

    @reez80
    Yup, terdapat masalah teknikal sikit di server pihak hosting. Post-post yang dihantar tidak lebih 24 jam lepas gagal dipaparkan (mungkin buat sementara). :)


    _________________

    "Alif Mim Nun Wau... Alif tendang Wau...? Sarkis" - Sudin
    ...sejuknyaa hati tengok avatar kanak-kanak...

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Admin on Mon 22 Sep 2008, 11:25 pm

    reez80 wrote:Dear Admin ngan Mod JOm gempak... aku tgk macam ada masalah ngan post2 yang dihantar terutamanya pada hari nie time pagi.. macam tak kelihatan.. seakan akan member menghantar post kosong... ada apa2 masalah ke dengan sistem??


    Yup, memang ade mslah sikit dgn server forum ni n dats y post yg dihantar tu hilang..

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by mebenk2u on Tue 23 Sep 2008, 1:42 am

    moga akan okay dalam masa terdekat...banyak nak dipost nie..heee... senyum


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    TMUkmkd
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 111
    Age : 28
    JGR : 220
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by TMUkmkd on Tue 23 Sep 2008, 2:04 am

    bukan forum ni je smua forum based on forumsmotion or phpbb akan mengalami benda ni.. maybe daripada update terbaru phpbb kot.. so bug tu dah baiki rasanya.. harap tak jadi lagi dah

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by mebenk2u on Tue 23 Sep 2008, 2:09 am

    Forum bro TMU pun mengalami hal yg serupa ker?


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    TMUkmkd
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 111
    Age : 28
    JGR : 220
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by TMUkmkd on Tue 23 Sep 2008, 2:12 am

    bukan forum K je gini.. semua yang guna dalam forumsmotion.. issue ni dah diberitahu oleh admin2 forum yang menggunakan forumsmotion. dan dikatakan issue ini dah selesai tadi.. hahhaa

    ni dari help & support forum

    http://help.forumotion.com/need-of-a-technician-f3/huge-probem-resolve-it-immediately-t21186.htm#157016
    http://help.forumotion.com/administration-panel-problems-f44/lost-some-important-threads-n-cant-restore-them-t26897.htm#157014
    http://help.forumotion.com/other-problems-f46/my-buttons-are-gone-t26942.htm#157013
    http://help.forumotion.com/connection-problems-f42/chatbox-in-critical-problem-t26924.htm#157015
    http://help.forumotion.com/other-problems-f46/only-topic-chatbox-bug-after-the-update-t26311-120.htm#157011
    http://help.forumotion.com/connection-problems-f42/only-topic-tonight-s-general-error-problem-t26847-240.htm#157009

    senang kata........ memang big bug error today for forumsmotion hmm1 huhu

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by ijakstory on Tue 23 Sep 2008, 5:16 am

    patutlaa.. gambo awek2ku hilang... cis!cis!cis!

    TMUkmkd
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 111
    Age : 28
    JGR : 220
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by TMUkmkd on Tue 23 Sep 2008, 12:57 pm

    hahaha.. nak wat macam mana... bukan sikit yang komplen semalam.. wakkaka

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Admin on Tue 23 Sep 2008, 2:33 pm

    ijakstory wrote:patutlaa.. gambo awek2ku hilang... cis!cis!cis!

    Takpe2..Ijak paste gambar baru plak, kasi yg baik punyer sempena dah nak raya ni.. haha

    TMUkmkd
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 111
    Age : 28
    JGR : 220
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by TMUkmkd on Tue 23 Sep 2008, 6:57 pm

    admin tak perasan ke ada post2 yang ilang? thread2?

    sebab dekat forum K ada yang dah ilang. dan ramai report thread ilang

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Admin on Tue 23 Sep 2008, 9:21 pm

    TMUkmkd wrote:admin tak perasan ke ada post2 yang ilang? thread2?

    sebab dekat forum K ada yang dah ilang. dan ramai report thread ilang

    Haha..Dah mcm kes hilang anak pulak kali ni ye..Sbnarnya ni semua mslah server forumotion dats y banyak data2 yg sblm ni tersimpan seolah-olah dah dimakan oleh bug2 tu.. Tapi sekarang dah ok n dah boleh mula posting mcm bese n pasal thread yg hilang tu, nanti ktorg cuba alternatif lain (kalo ade) untuk kasi ade balik thread2 tu balik.. senyum

    TMUkmkd
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 111
    Age : 28
    JGR : 220
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    tak leh nak reply

    Post by TMUkmkd on Sat 22 Nov 2008, 10:11 am

    aku tak leh nak reply (add new post)

    dalam ni http://www.jomgempaq.com/blogger-space-f6/blogtmukmkd-adamasalahbarunakcari-t1542.htm#35309

    thanks

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Adiex on Sat 22 Nov 2008, 1:19 pm

    hello,
    terima kasih atas feedback anda, masalah in berpunca dari sedikit kesilapan teknikal yang berlaku senyum

    bagaimanapun ia dah diselesaikan, bro dah boleh mengirim post kat thread di atas.

    selamat berforum bagos

    Sponsored content

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Sponsored content Today at 2:51 pm


      Current date/time is Sat 10 Dec 2016, 2:51 pm