JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Laporkan Segala Masalah Forum...

    Share

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Admin on Wed 30 Apr 2008, 9:13 am

    blackrose wrote:Aku nak tanye...tadik aku dapat PM dari hunter...tapi aku tak dapat klik kat tajuk dia...so..aku tak dapat msg hunter tuh...

    semua msg dalan inbox aku tak leh bukak kecuali msg dr admin masa mula2 aku join forum...

    kenape ek???


    emm..aku ingtkan aku sorang je yg ade problem tu..takpe nanti aku try godek2..

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by blackrose on Wed 30 Apr 2008, 4:16 pm

    owh...admin pon same ek...
    oke...oke..waiting for ur solution :02:


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Adiex on Wed 30 Apr 2008, 9:13 pm

    masalah PM sila rujuk kat announcement section ye, scroll lambat maybe disebabkan oleh skin yang kite gune, sedeh

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by ijakstory on Thu 01 May 2008, 3:33 am

    ok... kekawan yang baru join... aku rasa masalah dah settle.. tiada lagi halangan tol skroll untuk anda.. yess!!!

    thanks admin!

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by hunter_ad79 on Thu 01 May 2008, 4:36 pm

    blackrose wrote:Aku nak tanye...tadik aku dapat PM dari hunter...tapi aku tak dapat klik kat tajuk dia...so..aku tak dapat msg hunter tuh...

    semua msg dalan inbox aku tak leh bukak kecuali msg dr admin masa mula2 aku join forum...

    kenape ek???

    eh!! btul la.. aku pun tak dpt buka PM dr blackrose tu.
    dr pemerhatian aku.. klu tajuk dia pendek (contoh: salam) mmg tak len nk klik kat tajuk dia..
    tp klu tajuk dia panjang (contoh: salam.. nk tanya pasal pendaftaran) boleh klik kat hujung tajuk tu.
    Harap admin ambil perhatian segera yerk :04:

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Admin on Thu 01 May 2008, 4:41 pm

    sekarang sume dah settle..cuba semak balik

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by hunter_ad79 on Thu 01 May 2008, 5:19 pm

    Admin wrote:sekarang sume dah settle..cuba semak balik

    Rasanya tak boleh lagi la bro..
    PM yg bro sent tu mmg bleh buka.. coz, tajuk dia panjang.
    tu pun aku klik kat hujung tajuk dia baru bleh buka PM bro tu.
    Tp klu tajuk dia pendek mmg tak leh buka.
    Sampai sekarang aku tak leh buka PM dr blackrose nieh.. waaaaaaaa...... :13:

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Admin on Thu 01 May 2008, 5:21 pm

    ok..kene godek2 dlu ni

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by blackrose on Fri 02 May 2008, 8:01 am

    hunter_ad79 wrote:
    Sampai sekarang aku tak leh buka PM dr blackrose nieh.. waaaaaaaa...... :13:
    aku pon sampai skarang belom boleh bukak PM hunter...

    rileks hunter... takde yg penting pon dalam PM aku tu..cuma test jek mase tu...nak tengok ko boleh bukak ke tak


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    pinguin
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 74
    Age : 32
    Referral : xingatlah
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by pinguin on Fri 02 May 2008, 9:10 am

    tolong!!! apasal aku hanya boleh tekan home, portal dan log out ajer?? pm dan lelain xleh bukak :13:

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by blackrose on Fri 02 May 2008, 9:29 am

    a'alah...aku pon sama...takleh klik yg laen...cuma boleh home, portal, log out jugak...


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    pinguin
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 74
    Age : 32
    Referral : xingatlah
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by pinguin on Fri 02 May 2008, 10:09 am

    Admin.. please buat sesuatuew serious

    zauha4
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 70
    Age : 38
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-02

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by zauha4 on Fri 02 May 2008, 1:06 pm

    rasanya admin dok tgh berhempas pulas 'menyetelkan problem kot

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Admin on Fri 02 May 2008, 2:20 pm

    ok...harap korang boleh sabar ek..nanti aku try godek2 lagi

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Admin on Fri 02 May 2008, 2:26 pm

    kalo korang tak kisah, boleh tak PM kat aku username ngan password korang..aku takleh nak detect dari sini coz akunye ok sume..

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by ijakstory on Fri 02 May 2008, 6:36 pm

    pada user lain yang takleh login. guna trick dulu.. masuk mana2 thread lepas tu tekan newpost, quick reply ke, atau apa2 button yang selalunyar user nak taip, nanti akan keluar login user ..

    semalam aku kena macam tu juga,... lepas 2 jam.. ok pula..

    pinguin
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 74
    Age : 32
    Referral : xingatlah
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 1
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by pinguin on Fri 02 May 2008, 7:22 pm

    wokeh... aku try.... tapi tu la P.M tu xleh bukak2.. :20:

    His MAJESTY
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Number of posts : 105
    Location : At the Swamp
    JGR : 100
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-01

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by His MAJESTY on Fri 02 May 2008, 7:32 pm

    so far no komplen...

    sesiapa yg ade masalah tu...

    Cuba:
    for IE 7 - Click Tools > Internet Options > Browsing History > Delete > Delete All


    install latest Java JRE 1.6.06
    kebanyakkan Forum guna-kan Javascript.

    semalam Forum ni ade Javascript error....
    but now seems okay.




    selamat mencuba............

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by ijakstory on Fri 02 May 2008, 8:50 pm

    good advice majesty

    His MAJESTY
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Number of posts : 105
    Location : At the Swamp
    JGR : 100
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-05-01

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by His MAJESTY on Fri 02 May 2008, 9:28 pm

    Admin,
    FYI...........


    ade banyak Javascript & script errors in some of the pages.


    My suggestions,
    Before repairing the errors, my advise to put the Forum to "Maintenance" mode first,
    else it will corrupt the database severely.



    tima-kacih.

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Adiex on Fri 02 May 2008, 9:59 pm

    hello all,
    pihak admin meminta maaf di atas segala kesulitan yang korang alami, masalah ni sebeno nyer bermula bile host force ads ke dalam forum kite dimana conflict dengan customize CSS yang telah dibuat. so, bagaimanepun pihak admin akan berusaha agar masalah ni dapat diselesaikan secepat yang mungkin serious

    admin~

    EDIT : update telah di buat ke atas, rase nye masalah PM & forum lambat loading dah diatasi, tapi kalo anda still menghadapi masalah yang sama, sila laporkan kat sini ye smile4

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by blackrose on Sat 03 May 2008, 11:56 am

    ok...masalah PM dah selesai


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by hunter_ad79 on Sat 03 May 2008, 6:34 pm

    blackrose wrote:ok...masalah PM dah selesai

    yup btul tu.
    selepas admin wat perubahan kat forum nie, makin lancar nampaknya nk loading.
    TQ

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Adiex on Sat 03 May 2008, 7:36 pm

    ade sedikit masalah lagi, kalo korang jump thread tapi thread tu tak kuar2, korang terpaksa refresh je,, masalah ni berpunca dari host forum so x de ape2 yang kite leh wat :(

    iqbal860
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 89
    Age : 30
    Location : Kuantan
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by iqbal860 on Tue 16 Sep 2008, 2:32 pm

    nak report sket ne....nape bile aku nak reply kan...tulis punye tulis sampai lupe nak letak smiley....bile da siap aku nak la letak smiley 2 tempat mane yg ptt tp smiley 2 turun kat last sentence yg kite tulis....boleh selesai ke masalah ne????

    Sponsored content

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Sponsored content Today at 2:06 am


      Current date/time is Fri 09 Dec 2016, 2:06 am