JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Laporkan Segala Masalah Forum...

    Share

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Admin on Sat 15 Mar 2008, 2:01 pm

    aloo...Kepada semua ahli JomHeboh forum sekalian, anda boleh report segala masalah yang berkaitan dengan forum ini disini...Bantuan @ feedback akan diberikan secepat mungkin...Kerjasama anda amatlah diperlukan...Sekian...
    :40: :40:

    sara
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 394
    JGR : 500
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by sara on Tue 25 Mar 2008, 9:58 am

    baik admin

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by hunter_ad79 on Tue 01 Apr 2008, 1:54 am

    sara wrote:baik admin

    sara pun baik jugak ..ehehehe :03:

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by ijakstory on Wed 16 Apr 2008, 12:45 am

    kita boleh attach gamba tak kat forum? maksud saya nak load dari server and paste kat sini.. (tengok macam boleh..)

    kalau boleh, kat mana.. url mana yang dibenarkan? imageshack? imagevenue? photobucket?

    takut salah buatlaa.. minta advice yer

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Admin on Wed 16 Apr 2008, 12:49 am

    ijakstory wrote:kita boleh attach gamba tak kat forum? maksud saya nak load dari server and paste kat sini.. (tengok macam boleh..)

    kalau boleh, kat mana.. url mana yang dibenarkan? imageshack? imagevenue? photobucket?

    takut salah buatlaa.. minta advice yer

    semua boleh..

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by ijakstory on Wed 16 Apr 2008, 12:50 am

    Admin wrote:

    semua boleh..

    ye ker? tq admin..

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by hunter_ad79 on Thu 17 Apr 2008, 1:56 am

    Admin wrote:
    ijakstory wrote:kita boleh attach gamba tak kat forum? maksud saya nak load dari server and paste kat sini.. (tengok macam boleh..)

    kalau boleh, kat mana.. url mana yang dibenarkan? imageshack? imagevenue? photobucket?

    takut salah buatlaa.. minta advice yer

    semua boleh..

    btul tu bro.. try dulu upload gambar tu.. klu tak leh bleh gak PM aku.
    InsyaAllah aku cuba bantu yg mana aku tau :03:

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by ijakstory on Sat 19 Apr 2008, 6:02 pm

    err... admin and mod.. aku ade masalah pasal pm.. kekadang ada org bagi pm tapi aku tak persaan.. padehal, isi2 dalam pm yang cuba disampaikan, ada yang penting.. err.. tak boleh ke kalau ada org bagi pm (tak kisahlaa sewaktu login atau surf..) ada pop up keluar macam ni..

    '' you have new message''

    boleh adjus tak? minta tolong yer..

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Adiex on Sun 20 Apr 2008, 5:30 pm

    hello,
    selain dari ijokstory ade lagi x member laen yg ade prob ngan pm popup ni, cz seblom ni ok je popup.

    lagi satu cube check internet browse korang, kalo2 popup blocked ade di aktifkan x :)

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by ijakstory on Mon 21 Apr 2008, 1:29 am

    ok ok admin, nanti saya check (yer tak yer jugak, apsal laa aku tak check pasai active x)

    nanti saya tunggu org bagi msg kat saya nanti..

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by hunter_ad79 on Mon 21 Apr 2008, 2:14 am

    Adiex wrote:hello,
    selain dari ijokstory ade lagi x member laen yg ade prob ngan pm popup ni, cz seblom ni ok je popup.

    lagi satu cube check internet browse korang, kalo2 popup blocked ade di aktifkan x :)

    hurm.. aku ok jer.. cuma slow skit nk loading lepas tukar skin baru nie

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by blackrose on Tue 22 Apr 2008, 10:54 am

    owh yer admin adiex...
    sbenarnya masalah ni dah lama...tp lupa nak posting... :assa:
    knp ek...dekat quick reply ni...bile aku klik kat smiley tu...bile aku pilih smiley yg aku nak...dia terus keluar dekatpostareply...

    bile kat sane pon...bile aku klik smiley dia tak kluar...aku kena taip code utk smiley...cthnya smiley :03: aku kena taip : 03 :

    tak taulah kalo komputer aku yg problem...yg laen ada masalah cam aku tak???


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Adiex on Tue 22 Apr 2008, 6:47 pm

    hunter_ad79 wrote:
    Adiex wrote:hello,
    selain dari ijokstory ade lagi x member laen yg ade prob ngan pm popup ni, cz seblom ni ok je popup.

    lagi satu cube check internet browse korang, kalo2 popup blocked ade di aktifkan x :)

    hurm.. aku ok jer.. cuma slow skit nk loading lepas tukar skin baru nie
    ye ke? hmm, nanti aku try godek2 ape2 yang patut utk kurangkan lag tu :)
    blackrose wrote:owh yer admin adiex...
    sbenarnya masalah ni dah lama...tp lupa nak posting... :assa:
    knp
    ek...dekat quick reply ni...bile aku klik kat smiley tu...bile aku
    pilih smiley yg aku nak...dia terus keluar dekat post a reply...

    bile kat sane pon...bile aku klik smiley dia tak kluar...aku kena taip code utk smiley...cthnya smiley :03: aku kena taip : 03 :

    tak taulah kalo komputer aku yg problem...yg laen ada masalah cam aku tak???
    err aku x berape faham prob ko ni, leh jelaskan lagi x, atau post Screenshoot kalo ade ;)

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by blackrose on Wed 23 Apr 2008, 5:30 pm

    mcm nie...kalo aku reply posting guna QUICK REPLY (kat bahagian bawah page ni...) aku tak leh nak klik kat smiley yg sedia ada kat forum ni...contohnya...aku nak masukkan smiley yg ni ----> :assa:



    bile aku klik kat smiley tu...dia langsung proceed ke page POST A REPLY ni...



    pastu plak..dekat page POST A REPLY ni pon takleh nak klik smiley...kalo aku nak masukkan smile :assa: ni...akuu terpaksa type code utk smiley tu...dalam erti kata laen...smiley yg sedia ada kat forum ni aku takleh nak klik utk masukkan smiley tu dalam posting aku :03:

    *** faham tak?


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Adiex on Wed 23 Apr 2008, 6:46 pm

    eh cam tu ker? ko pakai browser ape? version bape? tapi aku x de plak masalah ni haiiz.

    hmm, cube ko click kat A/A button tu, bagi dier not-highlighted, pastu try insert smiley lagi :)

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by blackrose on Thu 24 Apr 2008, 8:48 am

    aku pakai opera :03:
    oke...aku dah cuba not-highlighted kan A/A tu...dah oke...smiley dia kuar :02:

    thanks... :03:


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Adiex on Thu 24 Apr 2008, 8:41 pm

    x de masalah punye haha

    kalo ade sespe yng ade prob ngan forum sudi2 le bagitau kat sini ye
    :08:

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by ijakstory on Fri 25 Apr 2008, 8:19 am

    admin... still lembab forum ni bila nak skroll ke bawah.. kenapa yer?

    chika
    d'chikaiceblendz::addicted
    d'chikaiceblendz::addicted

    Female
    Number of posts : 499
    Location : Ipoh-Kb
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-23

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by chika on Fri 25 Apr 2008, 12:15 pm

    ijakstory wrote:admin... still lembab forum ni bila nak skroll ke bawah.. kenapa yer?

    lembab ke ijakstory?
    chika kat sini rasa cam biasa je..ok

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by ijakstory on Fri 25 Apr 2008, 4:52 pm

    yela chika... nak berasap mause aku ni... aiyaa.. aku pakai mozilla ni

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by blackrose on Fri 25 Apr 2008, 5:26 pm

    cube pakai opera jak


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Adiex on Fri 25 Apr 2008, 9:24 pm

    hmm, x taw la pasal.. tp ari ni internet memang lembap..

    ps: try refresh time ko lembab :)

    chika
    d'chikaiceblendz::addicted
    d'chikaiceblendz::addicted

    Female
    Number of posts : 499
    Location : Ipoh-Kb
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-23

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by chika on Sat 26 Apr 2008, 9:45 pm

    ijakstory wrote:yela chika... nak berasap mause aku ni... aiyaa.. aku pakai mozilla ni

    aku pon pkai mozilla gaks..sama tp x serupa kot..? :18:

    T-pain
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 98
    Age : 28
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-04-21

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by T-pain on Sun 27 Apr 2008, 12:15 am

    forum korang lembab nak loading. cam sangkut-sangkut pulak

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by hunter_ad79 on Sun 27 Apr 2008, 12:18 am

    T-pain wrote:forum korang lembab nak loading. cam sangkut-sangkut pulak

    eh!! lembab camna tu bro?

    Sponsored content

    Re: Laporkan Segala Masalah Forum...

    Post by Sponsored content Today at 12:57 pm


      Current date/time is Sat 10 Dec 2016, 12:57 pm