JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Rank Title...

    Share

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Rank Title...

    Post by Admin on Tue 11 Mar 2008, 10:44 pm

    aloo...Forum ni sama gak mcm forum2 yg lain ade ranking tertentu...Tapi kat forum ni ranking ditentukan atas jumlah anda post...Makin banyak anda post maka makin tinggi r ranking anda...

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Rank Title...

    Post by Admin on Tue 11 Mar 2008, 11:01 pm

    Special Rank


    Admin

    Chief Moderator

    SuperMod

    Moderator


    Prisoner





    Rank Tittle = Minimum Posts


    Newbie = 0 PosTs

    Member = 100 PosTs

    Conqueror = 500 PosTs

    Lord = 2000 PosTs

    King = 5000 PosTs

    Forum Legend = 10000 PosTs


    Last edited by Admin on Sun 16 Mar 2008, 2:33 am; edited 3 times in total

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Rank Title...

    Post by Admin on Tue 11 Mar 2008, 11:02 pm

    Jika anda ada sebarang cadangan untuk menambah rank title ni lagi leh gtau kat sini...nanti saya pertimbangkan...

    MetaAura
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Number of posts : 7
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-11

    Re: Rank Title...

    Post by MetaAura on Wed 12 Mar 2008, 3:46 pm

    waa the legend tuh cheers

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Rank Title...

    Post by Admin on Wed 12 Mar 2008, 9:46 pm

    MetaAura wrote:waa the legend tuh cheers
    :24: :24: kalo ade lg cdgan kasi tau r.. ok...

    MoneyGear
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 14
    Age : 31
    Location : CyberTronik
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-11

    Re: Rank Title...

    Post by MoneyGear on Thu 13 Mar 2008, 9:43 am

    bro admin cam mana nak nak letak singy tu.. ? tak nampak pun singy saya

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Rank Title...

    Post by Admin on Thu 13 Mar 2008, 7:00 pm

    MoneyGear wrote:bro admin cam mana nak nak letak singy tu.. ? tak nampak pun singy saya

    rasenye mslah ni dah settlekan... :23: :23: :23:

    tEnuKLang
    V.I.P
    V.I.P

    Number of posts : 241
    JGR : 70
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-11

    Re: Rank Title...

    Post by tEnuKLang on Thu 13 Mar 2008, 7:11 pm

    Admin wrote:Jika anda ada sebarang cadangan untuk menambah rank title ni lagi leh gtau kat sini...nanti saya pertimbangkan...

    cadangan..haha.. tp rasanya klau tak terima pun, tak kecik ati kut..
    nih sbb ada kawan aku penah sebut sal aku..forum addicted.. :assa:

    klau buh title addicted pun besh gak..

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Rank Title...

    Post by Admin on Thu 13 Mar 2008, 7:20 pm

    tEnuKLang wrote:
    cadangan..haha.. tp rasanya klau tak terima pun, tak kecik ati kut..
    nih sbb ada kawan aku penah sebut sal aku..forum addicted.. :assa:

    klau buh title addicted pun besh gak..

    ok gak..tapi cam ne nak wat title tu...nak letak tittle tu lepas Forum legend ke?? :26: :26:

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Rank Title...

    Post by hunter_ad79 on Tue 01 Apr 2008, 1:40 am

    Admin wrote:
    tEnuKLang wrote:
    cadangan..haha.. tp rasanya klau tak terima pun, tak kecik ati kut..
    nih sbb ada kawan aku penah sebut sal aku..forum addicted.. :assa:

    klau buh title addicted pun besh gak..

    ok gak..tapi cam ne nak wat title tu...nak letak tittle tu lepas Forum legend ke?? :26: :26:

    ok gak tu bro cadangan tEnuKLang nie.. apa kata letak kat seperti contoh dibawah.
    Tp nie sekadar cadangan jer :03:


    Newbie = 0 - 99 post

    Member = 100 - 499 post

    Conqueror = 500 - 999 post

    Tambah lg kat sini = 1000 - 1999 post

    Lord = 2000 - 4999 post

    King = 5000 - 9999 post

    Forum Legend = 10000 post keatas

    Admin
    Administrator
    Administrator

    Male
    Number of posts : 885
    Age : 28
    JGR : Tak Layak !!
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 8
    Registration date : 2008-02-28

    Re: Rank Title...

    Post by Admin on Tue 01 Apr 2008, 1:44 am

    xpe..nanti aku fikirkan balik..btween gud idea

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Rank Title...

    Post by hunter_ad79 on Tue 01 Apr 2008, 1:49 am

    Admin wrote:xpe..nanti aku fikirkan balik..btween gud idea

    ok bro.. :02:

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Rank Title...

    Post by ijakstory on Sat 19 Apr 2008, 5:53 pm

    tak setuju addicted! err... kalau letak title master.. ok?
    boleh arrr...

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Re: Rank Title...

    Post by Adiex on Sat 19 Apr 2008, 7:01 pm

    hi,
    rank images dah di tuko kepada yg baru disebabkan rank yg lama tu ade copyright, so kite x boleh gunekan kat forum ni lagi. but rank images baru ni lebih lengkap walaupon x berapa lawa.

    so, harap2 korang semua suke kat rank images yang baru ni. kalo ade ape2 cadangan tentang rank title ni just post kat sini yee :D

    co-admin ~~

    hunter_ad79
    don't panic, let's picnic
    don't panic, let's picnic

    Male
    Number of posts : 956
    Location : Ipoh, Perak.
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    Re: Rank Title...

    Post by hunter_ad79 on Sun 20 Apr 2008, 2:32 am

    Adiex wrote:hi,
    rank images dah di tuko kepada yg baru disebabkan rank yg lama tu ade copyright, so kite x boleh gunekan kat forum ni lagi. but rank images baru ni lebih lengkap walaupon x berapa lawa.

    so, harap2 korang semua suke kat rank images yang baru ni. kalo ade ape2 cadangan tentang rank title ni just post kat sini yee :D

    co-admin ~~

    ok la tu..

    Sponsored content

    Re: Rank Title...

    Post by Sponsored content Today at 10:14 pm


      Current date/time is Thu 08 Dec 2016, 10:14 pm