JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Andai kata aku jadi menteri...

    Share

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    suke Andai kata aku jadi menteri...

    Post by ijakstory on Mon 15 Sep 2008, 6:51 am

    Andaikata korang ditakdirkan jadi menteri
    (nyatakan menteri aper anda idamkan)..

    Aper korang nak buat...?

    mari kita semua luahkan isihati yang terpendam...
    haha

    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by lady pink on Mon 15 Sep 2008, 8:33 am

    hu hu...blom tfikir la ijak, sat tunggu aku fikir kejap....banyak tanggjawab ni,

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by rasdin17 on Mon 15 Sep 2008, 9:28 am

    kalo jadi menteri nak pastikan xde rakyat yang idup melarat. Makna setiap keluarga ada rumah, kerja dan pendapatan minimum 1000 sebulan

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by blackrose on Mon 15 Sep 2008, 10:22 am

    kalo aku jadi menteri..
    aku akan pastikan takde rakyat yg hidup merempat..
    pastu aku nak tubuhkan satu pusat tempat utk rakyat bertemu menteri
    dan membincangkan masalah dorg
    (kononnya aku menteri yg mesra rakyatlah) haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by rasdin17 on Mon 15 Sep 2008, 11:04 am

    skang pun ada tempat bertemu rakyat. Cuma yb yang xde kat situ. Benda tue jadi sbb cth yb kawasan taiping. Tapi slalu ada kat kl

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by blackrose on Mon 15 Sep 2008, 11:14 am

    ha tulah...
    yb kena turun padang...
    ni tak..dorg selalu wakilkan org lain...
    tengok mcm samy vellu dulu...
    mak aku cakap...setiap minggu...(hari apa aku lupa)
    ramai org india datang JKR tu...
    sebab nak bincangkan masalah dorg dgn samy vellu haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by rasdin17 on Mon 15 Sep 2008, 11:43 am

    bab turun pdang sammy vellu mmg bagus. Tapi bab jalan dan JKR mmg pui. Tgk bp kali MRR2 asyik problem. Hrap penganti dai ikut procedure lar

    kalau
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1775
    Age : 56
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-14

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by kalau on Mon 15 Sep 2008, 1:22 pm

    ijakstory wrote:Andaikata korang ditakdirkan jadi menteri
    (nyatakan menteri aper anda idamkan)..

    Aper korang nak buat...?

    mari kita semua luahkan isihati yang terpendam...
    haha

    aku jadi menteri? apa2 menteri boley?
    aku nak jadi perdana menteri....apa aku nak wat?
    1. wat ACA independent......
    2. jgn kacau judicial system......
    3. suruh sumer menteri declare reta memasing....dalam/luar negara......mesti ada cop ACA.....
    4. keta nasional ada......pakai.....
    5. kasi insentif wat yg pakai moto bawah 120cc....
    6. haram kan moto 125cc sampai 250cc.....
    7. moto 250cc kasi tax yg tinggi nyer....
    8. suruh menteri2 aku turun padang tiap2 hari.....

    apa lagi arr?

    9. royalti tetiap negeri yg berpatutan....kasi balik

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by rasdin17 on Mon 15 Sep 2008, 1:36 pm

    bagus kalau. Bleh jadi Yb nie

    kalau
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1775
    Age : 56
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-14

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by kalau on Mon 15 Sep 2008, 7:22 pm

    rasdin17 wrote:bagus kalau. Bleh jadi Yb nie

    hehehe....tima kasi......

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by mebenk2u on Tue 16 Sep 2008, 2:13 am

    kalau aku jadi menteri (DUN) ..
    aku akan wujudkan lebih banyak projek untuk penduduk luar bandar..
    aku bagi lebih banyak subsidi pertanian..
    aku akan memperbaiki sekolah2 daif supaya lebih selesa..
    aku akan menurap setiap jalan batu..
    aku akan pastikan semua kampung ada bekalan elektrik..

    hmm..ni jer rasanya yg aku terfikir sekarang..yg lain semua dah disebut korang..


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by ijakstory on Tue 16 Sep 2008, 8:23 am

    aku kalau jadi menteri.. aku cepat2 resign..

    penat arr nak jadi menteri ni.. haha

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by blackrose on Tue 16 Sep 2008, 8:26 am

    rasdin17 wrote:bab turun pdang sammy vellu mmg bagus. Tapi bab jalan dan JKR mmg pui. Tgk bp kali MRR2 asyik problem. Hrap penganti dai ikut procedure lar
    mak aku cakap pengganti sammy vellu tu..
    cerewet, sombong...berlagak haha

    mak aku prefer sammy vellu...
    pasal MRR2 tu..tak boleh nak salahkan dia sgt...
    sebab yg perlu disalahkan kontraktor yg handle projek tu...
    tp disebabkan dia menteri masa tu...
    so..dia kena bertanggungjawab juga haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by rasdin17 on Tue 16 Sep 2008, 9:40 am

    ijakstory wrote:aku kalau jadi menteri.. aku cepat2 resign..

    penat arr nak jadi menteri ni.. haha

    Blum cuba blum tahu. Apa yang penat pun. Kalo menteri ada driver dan bukan kena toreh getah pun

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by rasdin17 on Tue 16 Sep 2008, 9:42 am

    mak aku prefer sammy vellu...
    pasal MRR2 tu..tak boleh nak salahkan dia sgt...
    sebab yg perlu disalahkan kontraktor yg handle projek tu...
    tp disebabkan dia menteri masa tu...
    so..dia kena bertanggungjawab juga haha[/b][/color][/quote]

    Bkn stakat MRR2 jer. Ada ker wat jalan slalu kena repair dan tampal. Kalo bebetul jaga quality x jadi mcm tue.

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by ijakstory on Tue 16 Sep 2008, 9:44 am

    rasdin17 wrote:
    ijakstory wrote:aku kalau jadi menteri.. aku cepat2 resign..

    penat arr nak jadi menteri ni.. haha

    Blum cuba blum tahu. Apa yang penat pun.

    segan.. nanti banyak skandal dgn gadis2 ... nanti dorang panggil Dato I...

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by rasdin17 on Tue 16 Sep 2008, 10:12 am

    banyak skandal relax lar. Najib dan chua jui meng slamber jer lpas.

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by mebenk2u on Tue 16 Sep 2008, 10:16 am

    chua jui meng? skandal aper yerk..csl tau ler aku..


    Last edited by mebenk2u on Sun 21 Sep 2008, 11:29 am; edited 1 time in total


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by rasdin17 on Tue 16 Sep 2008, 12:08 pm

    mebenk2u wrote:chua jui meng? skandal aper yerk..chua soi lek tau ler aku..

    Slah aku. tadi salah tulis. Mesti meben dah tengok ek cd dia

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by iris87 on Tue 16 Sep 2008, 7:45 pm

    erk...x terpikir pon nak jd menteri nie..heeeeee

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by ijakstory on Tue 16 Sep 2008, 9:17 pm

    takde sesiapa ke nak jadi menteri kewangan?
    bolehlaa aku bodek2 sikit...

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by rasdin17 on Wed 17 Sep 2008, 3:58 pm

    bodek mcm ijak? xkan nak mintak bonus 9 bulan

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by mebenk2u on Thu 18 Sep 2008, 2:10 am

    rasdin17 wrote:
    mebenk2u wrote:chua jui meng? skandal aper yerk..chua soi lek tau ler aku..

    Slah aku. tadi salah tulis. Mesti meben dah tengok ek cd dia

    xder..aku bace kat CG jer..


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    reez80
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1808
    Age : 36
    Location : Kuching
    Referral : lady pink
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-16

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by reez80 on Thu 18 Sep 2008, 8:38 pm

    kalau dapat jadi menteri kena tolong rakyat laaa..

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by ijakstory on Fri 19 Sep 2008, 8:39 am

    reez80 wrote:kalau dapat jadi menteri kena tolong rakyat laaa..

    yelah.. kau nak jadi menteri yang mana satu ni...?

    Sponsored content

    suke Re: Andai kata aku jadi menteri...

    Post by Sponsored content Today at 8:10 pm


      Current date/time is Sun 04 Dec 2016, 8:10 pm