JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Apa menu bukak puasa korang?

    Share

    spatt
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1552
    Age : 29
    Location : Underneath it All...
    JGR : 100
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-23

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by spatt on Thu 04 Sep 2008, 5:13 pm

    aku rase nk makan nasik kerabu, laksam, ngn popia basah lar...

    nyummm2...

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by ijakstory on Thu 04 Sep 2008, 5:40 pm

    spatt wrote:aku rase nk makan nasik kerabu, laksam, ngn popia basah lar...

    nyummm2...

    kali ni kau beli ker... mak hang yang pergi? haha

    spatt
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1552
    Age : 29
    Location : Underneath it All...
    JGR : 100
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-23

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by spatt on Thu 04 Sep 2008, 5:41 pm

    ijakstory wrote:

    kali ni kau beli ker... mak hang yang pergi? haha

    adeh...

    benda da lpas x elok di ungkit... lala

    ZulBM
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 212
    Age : 51
    Location : Putrajaya
    JGR : 200
    Maritial status : Married
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-30

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by ZulBM on Thu 04 Sep 2008, 5:59 pm

    Hari ni regu berbuka bertambah dari 7 orang ke 15 orang, sebenarnya dari selasa dah bertambah dari 7 tambah 4 jadi 11. Ni regular di bulan puasa sbb my biras tgh sarat mengandung so the whole family berbuka di sini. Hari ni plak my sister and family berbuka bersama kami so tambah 4 lagi jadi 15 orang seuanya. Menu hari ini ayam masak kicap ala kari (campur kari kot-tu menu my wife) , ikan parang masak asam tumis, sayur campur....perghhhh

    spatt
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1552
    Age : 29
    Location : Underneath it All...
    JGR : 100
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-23

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by spatt on Thu 04 Sep 2008, 6:00 pm

    ZulBM wrote:Hari ni regu berbuka bertambah dari 7 orang ke 15 orang, sebenarnya dari selasa dah bertambah dari 7 tambah 4 jadi 11. Ni regular di bulan puasa sbb my biras tgh sarat mengandung so the whole family berbuka di sini. Hari ni plak my sister and family berbuka bersama kami so tambah 4 lagi jadi 15 orang seuanya. Menu hari ini ayam masak kicap ala kari (campur kari kot-tu menu my wife) , ikan parang masak asam tumis, sayur campur....perghhhh

    meriahnye... hehe

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by mebenk2u on Thu 04 Sep 2008, 11:27 pm

    hmm..bagus tu Zul..boleh merewang sesama anggota keluarga.. senyumm


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by blackrose on Fri 05 Sep 2008, 8:35 am

    semalam buka ngan family aku...
    banyak giler lauk haha

    ada bubur lambuk, kuih tepung pelita (menu wajib)
    pastu mak aku masak nasi...
    ada lauk daging salai masak cili api, pastu paru masak apa ntah (tp aku tak makan)
    pastu ada gulai tempoyak daun dgn petai, pastu ayam percik...
    adehlah...first time mak aku sediakan lauk yg bnyk...
    tp semua beli haha

    aku tak reti makan lauk bnyk ni...
    aku cuma makan tempoyak, daging salai jek haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    spatt
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1552
    Age : 29
    Location : Underneath it All...
    JGR : 100
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-23

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by spatt on Fri 05 Sep 2008, 10:22 am

    aku xmnat tempoyak, durian, dan yg seangkatan dgnnye... wekk

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by blackrose on Fri 05 Sep 2008, 4:44 pm

    spatt wrote:aku xmnat tempoyak, durian, dan yg seangkatan dgnnye... wekk
    lha...knp?
    apa salah durin tu pada ko? haha haha
    apa yang telah si durian lakukan pada ko? haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    azaleadz
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 530
    Age : 36
    Location : KL
    Referral : petrozza73
    JGR : 410
    Maritial status : In relationship
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-07

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by azaleadz on Fri 05 Sep 2008, 8:44 pm

    ari ni goreng kuey teow.. heee.. mama sakit kaki.. kene la kite jd chef plak.. hee.. alhamdulillah dpt belajar masak jgak.. heeee... haha

    spatt
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1552
    Age : 29
    Location : Underneath it All...
    JGR : 100
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-23

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by spatt on Fri 05 Sep 2008, 9:14 pm

    blackrose wrote:
    spatt wrote:aku xmnat tempoyak, durian, dan yg seangkatan dgnnye... wekk
    lha...knp?
    apa salah durin tu pada ko? haha haha
    apa yang telah si durian lakukan pada ko? haha

    tah...trase mcm xnk ske si durian... haha

    spatt
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1552
    Age : 29
    Location : Underneath it All...
    JGR : 100
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-23

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by spatt on Fri 05 Sep 2008, 9:14 pm

    arini buke mee kari, cucur udang n tauhu sumbat

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by ijakstory on Sat 06 Sep 2008, 7:33 am

    ari ni, aku nak bukak dgn satey

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by blackrose on Sat 06 Sep 2008, 9:04 am

    azaleadz wrote:ari ni goreng kuey teow.. heee.. mama sakit kaki.. kene la kite jd chef plak.. hee.. alhamdulillah dpt belajar masak jgak.. heeee... haha
    wah...samelah menu kita haha
    saye pon masak kue tiau (cuma lain ejaan jek) haha

    tp semalam takde tepung pelita..
    hubby tak nak gi beli...hujan dia cakap ish ish


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    mambang
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 65
    Age : 28
    Location : rantau panjang,kelantan
    Referral : rembat jer dlu
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by mambang on Sat 06 Sep 2008, 6:29 pm

    ksian nye
    nape tak suruh jer orang yang jual tepung pelita tu hntar kat rumah?
    kan senang
    hehehehehe,,,,

    azaleadz
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 530
    Age : 36
    Location : KL
    Referral : petrozza73
    JGR : 410
    Maritial status : In relationship
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-07

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by azaleadz on Sat 06 Sep 2008, 6:44 pm

    menu hari ni..

    daging goreng kicap pedas
    tomyam campur
    ikan kembung goreng..

    appertizer.. caramel (tengah tunggu adik beli di bazar).. hehe..

    yg wajib

    kurma dan air zam2

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by iris87 on Sat 06 Sep 2008, 6:46 pm

    hari nie beli lauk..nak mkn nasi berlauk lak..hmm beli tempe campo kentang goreng sambal n aym goreng..yum2....

    azaleadz
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 530
    Age : 36
    Location : KL
    Referral : petrozza73
    JGR : 410
    Maritial status : In relationship
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-07

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by azaleadz on Sat 06 Sep 2008, 6:51 pm

    iris87 wrote:hari nie beli lauk..nak mkn nasi berlauk lak..hmm beli tempe campo kentang goreng sambal n aym goreng..yum2....

    dua ari lepas baru makan tempe campo kentang goreng sambal ikan bilis.. hehee

    spatt
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1552
    Age : 29
    Location : Underneath it All...
    JGR : 100
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-23

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by spatt on Sat 06 Sep 2008, 7:14 pm

    tempe...faveretku... good

    arini mamam mihun sup, ngn kueytiaw goreng... hehe

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by mebenk2u on Sat 06 Sep 2008, 9:47 pm

    K.F.C -Ketam, Fish, Cekodok.. good


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    mambang
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 65
    Age : 28
    Location : rantau panjang,kelantan
    Referral : rembat jer dlu
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by mambang on Sun 07 Sep 2008, 12:27 am

    waaaaaaa.....sedap gak tu daging goreng kicap pedas
    dengan tomyam campur,,,,,tapi kalu kena dengan budu...peeeeehhhhh...
    btul2 ngam...
    hehe

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by blackrose on Sun 07 Sep 2008, 8:36 am

    mambang wrote:ksian nye
    nape tak suruh jer orang yang jual tepung pelita tu hntar kat rumah?
    kan senang
    hehehehehe,,,,
    takpelah...wat susah je... haha
    tp kalo ada yg nak hanatr...silekan...dialukan haha

    semalam menu buka puasa...
    nasi ayam, tepung pelita, popian basah


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    azaleadz
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 530
    Age : 36
    Location : KL
    Referral : petrozza73
    JGR : 410
    Maritial status : In relationship
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-07

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by azaleadz on Sun 07 Sep 2008, 9:06 am

    wah.. dpt jgak rose makan tepung pelita smlm ek? haha xde la mengidam ek.. hihihi~

    ZulBM
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 212
    Age : 51
    Location : Putrajaya
    JGR : 200
    Maritial status : Married
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-30

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by ZulBM on Sun 07 Sep 2008, 11:39 am

    Semalam berbuka puasa dgn 6 orang kawan sekolah di Holiday Inn Glenmarie. Org belanja kira ok lah.... haha

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by blackrose on Sun 07 Sep 2008, 6:19 pm

    azaleadz wrote:wah.. dpt jgak rose makan tepung pelita smlm ek? haha xde la mengidam ek.. hihihi~
    a'a...dapat
    alhamdulillah senyum

    tp hari ni tak kut...sebab nak gi dating...so berbuka kat luar haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    Sponsored content

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by Sponsored content Today at 2:09 am


      Current date/time is Fri 09 Dec 2016, 2:09 am