JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Apa menu bukak puasa korang?

    Share

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Apa menu bukak puasa korang?

    Post by ijakstory on Sat 30 Aug 2008, 12:11 am

    hah! puasa sudah pun menjelma..

    kali ni, korang criterlaa menu utama korang yang dasyat lagi lazat
    yang selalunya atau bakal dipersembahkan time berbuka nanti...

    kedua.. location korang beli juadah selalunyer kat mana
    mari berkongsi! senyumm

    (mana tau ahli JG terserempak antara satu sama lain ker hehe) haha




    Last edited by ijakstory on Sat 30 Aug 2008, 12:17 am; edited 1 time in total

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by ijakstory on Sat 30 Aug 2008, 12:15 am

    aku mulakan dulu..

    menu selalunya
    ayam goreng
    sirap
    acar manis buah

    kadangkala:
    ayam percik (nak beli bebanyak2 kali ni)
    roti boom
    laksa

    location:
    selalunya di setiawangsa keramat kl
    dan di au2 taman keramat kl.

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by blackrose on Sat 30 Aug 2008, 12:37 pm

    wah...so colourful menu di atas itu haha

    kalo aku...biasanya untuk berbuka (sebelum kawen)
    ~ tepung pelita (wajib ada)
    ~ air teh / teh o (wajib jugak)

    pastu kadang buat mee goreng, mee hoon goreng, soto, kadang nasi goreng..kadang nasi lemak...

    kalo untuk buka mmg tak pernah makan nasi berlauk...
    kalo sahur adalah...

    tp memandangkan tahun ini tahun pertama aku berpuasa dgn insan tercinta...
    utk sahur masak sendiri...
    berbuka..mgkin kitorg akan kerap berbuka kat umah mak bapak aku..
    tp tak terlalu keraplah..
    kitorg pon nak gak buka puasa berdua...main suap haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by ijakstory on Sat 30 Aug 2008, 1:48 pm

    abih rose, location kau beli juadah tu kat mana? kau orang kl kan... elelehh.. bagitahu jelaa..

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by blackrose on Sat 30 Aug 2008, 3:09 pm

    ijakstory wrote:abih rose, location kau beli juadah tu kat mana? kau orang kl kan... elelehh.. bagitahu jelaa..
    location ek?
    dulu masa belom kawen..biasanya beli kat kawasan umah je..
    kat kepong tu..
    rasanya lepas ni pon beli kat situ jugak kot...
    sebab umah aku ngan mak aku dekat jek... haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    azaleadz
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 530
    Age : 36
    Location : KL
    Referral : petrozza73
    JGR : 410
    Maritial status : In relationship
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-07

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by azaleadz on Mon 01 Sep 2008, 1:23 pm

    Hari ni mama nak masak nasi ayam.. so menu berbuka puasa kitorg nasi ayam.. haha anak2 dia tukang makan jer.. haha.. ops.. bila tah nak blajar masak nih..

    ZulBM
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 212
    Age : 51
    Location : Putrajaya
    JGR : 200
    Maritial status : Married
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-30

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by ZulBM on Mon 01 Sep 2008, 1:40 pm

    Ntahlah, tak tahu apa menu berbuka hari ini........tanya wife nak masak apa, ntahlah jawabnya!

    Apa yang ada, tahun ni tak ndak pergi pasar ramadhan.... belanja tinggi......yolah ahli rumah pun 7 orang, kalau beli udah tentu besar belanja nya......... hehe

    Sesekali ok kot....kat putrajaya ni rasanya kat Presint 2 di kawasan pasar tani mega.

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by mebenk2u on Mon 01 Sep 2008, 1:53 pm

    azaleadz wrote:Hari ni mama nak masak nasi ayam.. so menu berbuka puasa kitorg nasi ayam.. haha anak2 dia tukang makan jer.. haha.. ops.. bila tah nak blajar masak nih..

    jangan risau aza..suruh jer abg petro masak.. smile3 smile3

    tak pun cuba tengok section resipi..cuba try masak ikut instrauction kat ctu..aku dah cuba..sedap gak hasil masakan aku.. senyum


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by mebenk2u on Mon 01 Sep 2008, 1:56 pm

    ZulBM:Apa yang ada, tahun ni tak ndak pergi pasar ramadhan.... belanja
    tinggi......yolah ahli rumah pun 7 orang, kalau beli udah tentu besar
    belanja nya......... hehe

    meriah sungguh keluarga Zul..adik beradik saya ada 8 org...ingat masa kecik dulu semua 8 org berkumpul..mak ai..riuh rendah jugak dibuatnya..dah ler semua lelaki..
    Sekarang ni semua dah membawa haluan memasing..berkumpul pun jarang2..kalau cuti ada yg dapat balik ada yg tak dpt.. senyum


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    azaleadz
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 530
    Age : 36
    Location : KL
    Referral : petrozza73
    JGR : 410
    Maritial status : In relationship
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-07

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by azaleadz on Mon 01 Sep 2008, 3:28 pm

    mebenk2u wrote:
    azaleadz wrote:Hari ni mama nak masak nasi ayam.. so menu berbuka puasa kitorg nasi ayam.. haha anak2 dia tukang makan jer.. haha.. ops.. bila tah nak blajar masak nih..

    jangan risau aza..suruh jer abg petro masak.. smile3 smile3

    tak pun cuba tengok section resipi..cuba try masak ikut instrauction kat ctu..aku dah cuba..sedap gak hasil masakan aku.. senyum

    hee.. takleh gak suh abg petro masak.. heee... kene blajar memasak sbb nak jaga perut dia gak nanti.. :) mmg skang ni tengah rajin2kan diri meng'usha' resepi2..

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by blackrose on Mon 01 Sep 2008, 4:36 pm

    azaleadz wrote:
    hee.. takleh gak suh abg petro masak.. heee... kene blajar memasak sbb nak jaga perut dia gak nanti.. :) mmg skang ni tengah rajin2kan diri meng'usha' resepi2..
    bagus...bagus kena belajar masak..
    biar nanti lepas kawen petro tu mcm belon sket haha

    ni kurus kering...nak peluk pon risau haha hehehe
    senang je nak belajar masak lea...
    lea tengok resipi kat tenet ni...
    pastu cube...
    kalo gagal..cube lagi haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    azaleadz
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 530
    Age : 36
    Location : KL
    Referral : petrozza73
    JGR : 410
    Maritial status : In relationship
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-07

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by azaleadz on Mon 01 Sep 2008, 5:13 pm

    hiks.. takpelah dia kurus kering pun.. yg penting dia sihat.. :) heee.. insya'Allah lea akan berusaha utk msk sedap2 demi suami tersyg nanti.. hehee... :) rahsia pengikat kasih syg suami ialah pada perutnya.. meaning.. masakan kita la kan? :) air tangan kita yg penuh ngan cinta dan kasih syg ni laa yg penting..

    ZulBM
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 212
    Age : 51
    Location : Putrajaya
    JGR : 200
    Maritial status : Married
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-30

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by ZulBM on Mon 01 Sep 2008, 5:37 pm

    azaleadz wrote:hiks.. takpelah dia kurus kering pun.. yg penting dia sihat.. :) heee.. insya'Allah lea akan berusaha utk msk sedap2 demi suami tersyg nanti.. hehee... :) rahsia pengikat kasih syg suami ialah pada perutnya.. meaning.. masakan kita la kan? :) air tangan kita yg penuh ngan cinta dan kasih syg ni laa yg penting..

    Tau tak per....itu yang penting. Kalau asyik makan kat kedai aje atau bungkus bawa balik.....muak jugak hmm1

    Disamping tu dapat gak berjimat haha

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by ijakstory on Mon 01 Sep 2008, 6:48 pm

    mebenk2u wrote:
    aku dah cuba..sedap gak hasil masakan aku.. senyum

    wakaka wakaka sedap tang mana tu mebenk? aku tahu, kau mesti letak kicap lebih punya..

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by ijakstory on Mon 01 Sep 2008, 6:53 pm

    blackrose wrote:
    biar nanti lepas kawen petro tu mcm belon sket haha

    eh? kau puji aku ker rose..? eh! eh! embrace isk kau ni rose.. tima tima kasihlaa sangat.. ni aku sayang kau ni...

    wakakak.. nanti aku blanja kau nasi lemak samprit..

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by iris87 on Mon 01 Sep 2008, 7:20 pm

    menu buka pusa aku pd hari ini..beli kat bazar bawah kolej jer..bkn bazar cafe..malas nak round2..ramai sgt org..heheh..td beli aym goreng, hati aym n sayr tomyam..tp nati berbuka kat surau jer mkn bubur lambuk n kuih muih.....mknn tu simpan utk mlm punyer..hehehheh...sedapnyer..

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by ijakstory on Mon 01 Sep 2008, 7:37 pm

    hari ni aku beli pari bakar, air bandung dengan cendul...

    esok nak usha kat melawti kl..

    ZulBM
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 212
    Age : 51
    Location : Putrajaya
    JGR : 200
    Maritial status : Married
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-30

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by ZulBM on Mon 01 Sep 2008, 8:09 pm

    mebenk2u wrote:
    ZulBM:Apa yang ada, tahun ni tak ndak pergi pasar ramadhan.... belanja
    tinggi......yolah ahli rumah pun 7 orang, kalau beli udah tentu besar
    belanja nya......... hehe

    meriah sungguh keluarga Zul..adik beradik saya ada 8 org...ingat masa kecik dulu semua 8 org berkumpul..mak ai..riuh rendah jugak dibuatnya..dah ler semua lelaki..
    Sekarang ni semua dah membawa haluan memasing..berkumpul pun jarang2..kalau cuti ada yg dapat balik ada yg tak dpt.. senyum

    Meriah memang meriah....yang poningnyor bilo nak bangun sahur......dapat pulak anak saya yg bongsu.... senyum

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by blackrose on Tue 02 Sep 2008, 7:50 am

    iris87 wrote:menu buka pusa aku pd hari ini..beli kat bazar bawah kolej jer..bkn bazar cafe..malas nak round2..ramai sgt org..heheh..td beli aym goreng, hati aym n sayr tomyam..tp nati berbuka kat surau jer mkn bubur lambuk n kuih muih.....mknn tu simpan utk mlm punyer..hehehheh...sedapnyer..
    yam yam jek semua menu iris haha hehehe

    IJAK :
    ikan pari bakar tu favorite aku tuh haha
    sodappp...makan cicah dgn air asam hehe

    menu buka puasa aku semalam...
    bihun goreng, nugget goreng


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    mambang
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 65
    Age : 28
    Location : rantau panjang,kelantan
    Referral : rembat jer dlu
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by mambang on Tue 02 Sep 2008, 9:33 am

    aku dak taw lg
    myb buke ngan nsai kerabu jer ari ni
    besa r dok u
    mase bleh nk msak sdri

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by iris87 on Tue 02 Sep 2008, 3:33 pm

    mambang wrote:aku dak taw lg
    myb buke ngan nsai kerabu jer ari ni
    besa r dok u
    mase bleh nk msak sdri

    alah mambang mintak jer dengan mambang mknn...confirm mknn banyak ..huhu..

    tulah k.rose sedap mknn semalam..tp bubur lambuk xde...waaaaa..harap2 hari nie ade la..
    huhu

    azaleadz
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 530
    Age : 36
    Location : KL
    Referral : petrozza73
    JGR : 410
    Maritial status : In relationship
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-07

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by azaleadz on Tue 02 Sep 2008, 3:50 pm

    hmm.. ari ni tatau lg nak makan per.. dpt makan murtabak ayam pun jadilah.. haha makanan wajib ada di bulan ramadhan.. hehee

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by blackrose on Tue 02 Sep 2008, 4:16 pm

    mambang wrote:aku dak taw lg
    myb buke ngan nsai kerabu jer ari ni
    besa r dok u
    mase bleh nk msak sdri
    mambang ni satu u dengan bahulu manis ke? haha
    best ape nasi kerabu...
    aku suka nasi kerabu haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by rasdin17 on Tue 02 Sep 2008, 5:07 pm

    mambang dengan bahulu satu u ker? X pi lagi pasar ramdhan tahun nie. Kalo pi takut borong semua

    ZulBM
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 212
    Age : 51
    Location : Putrajaya
    JGR : 200
    Maritial status : Married
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-30

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by ZulBM on Tue 02 Sep 2008, 5:39 pm

    Hari ni wife masak daging masak lomak cili api good

    Sponsored content

    bagus Re: Apa menu bukak puasa korang?

    Post by Sponsored content Today at 12:58 pm


      Current date/time is Sat 10 Dec 2016, 12:58 pm