JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Perkara yang paling anda kesalkan

    Share

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by Adiex on Sat 02 Aug 2008, 1:40 am

    hmm, setiap member kat forum ni mesti ade perkara yang paling dikesali dalam hidup kan? tak kisah le perkara ni pasal cinta ker, pasal study ker, pasal keluarga ke.. yang pasti ia sungguh anda kesali sepanjang hidup.. rase tak boleh lupe sampai bile2..

    so jom le kite kongsi2kan kat sini.. moga ia menjadi pengajaran dan pedoman buat kite semua smile3

    aku rase2nye banyak bende yang aku menyesal sampai hari ni.. tapi bior la aku bagitaw last2.. skrg ni nak dengar dulu cerita korang dulu malunye

    cik_fara
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Female
    Number of posts : 383
    Age : 26
    Location : Di sisi mu
    JGR : 350
    Maritial status : Single
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-06-28

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by cik_fara on Sat 02 Aug 2008, 2:12 am

    kesal sebab tak blajar sungguh-sungguh asyik dok baca novel je...
    main cinta, dok berchatting...banyak lagi la...

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by mebenk2u on Sat 02 Aug 2008, 3:21 am

    aku kesal kerana gagal mencapai CGPA 3.5 ke atas masa U dulu..huhuuu... razz


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    iris87
    V.I.P
    V.I.P

    Female
    Number of posts : 2214
    Age : 29
    Location : PeraK
    JGR : 600
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Reputation : 0
    Duit : 6
    Registration date : 2008-04-02

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by iris87 on Sat 02 Aug 2008, 3:36 am

    bnyk bnde y menyesal..tp...bia la ia berlalu...nak pndg ke depan n strive 4 the best...

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by rasdin17 on Thu 21 Aug 2008, 10:40 am

    Banyak benda yang kesal dalam hidup. Dulu masa ayah meninggal x sempat menatap wajah dia kali terakhir kerana ada kat umah mak sedara. Masa arwah abang meninggal pun kesal sbb masa dulu dia hidup x rapat sangat sbb jarang jumpa

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by blackrose on Fri 22 Aug 2008, 9:02 am

    Bnyk ni benda yg aku kesalkan sedeh
    kesalkan sebab kenal seseorang di zaman IPTku...
    kesal sebab tak dengar cakap mak bapak
    kesal...sebab terlalu manjakan adik sehingga dia sanggup melukai hatiku ish ish
    kesal sebab terlalu percayakan seseorang tp akhirnya dia mengecewakan aku ish ish


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by rasdin17 on Fri 22 Aug 2008, 9:57 am

    anggap lar itu pengalaman. Kekadang apa yang kita kesalkan ada membawa hikmah kepada diri. Contoh kalo ayah dah meninggal kita akan menghargai jasa ibu dan ingin membalas jasanya

    spatt
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1552
    Age : 29
    Location : Underneath it All...
    JGR : 100
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-23

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by spatt on Fri 22 Aug 2008, 10:57 am

    btot 2 rasdin...

    **** happens sumtymes...

    tp jgn plak pk sume **** yg hppens 2 buruk...

    mcm **** yg btol, le dibuat baja...

    stiap kejadian pn ade hikmahnye... senyum

    sori termelalut...xpe,ade filter kn? hehe

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by mebenk2u on Fri 22 Aug 2008, 12:50 pm

    sedihnya kisah ko rasdin..yg berlalu biarlah berlalu..

    spatt..ko melalut apa tu? razz


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by rasdin17 on Fri 22 Aug 2008, 1:04 pm

    kalo sedih sampai kuar air mata drah pun bkn bleh hidup smula. Jd pesanan kepada yang masih ada ibubapa. Slalulah menghubungi dan menjenguk mereka. Kalo mereka dah tiada baru merasa menyesal n merasa kehilangan mereka

    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by lady pink on Fri 22 Aug 2008, 1:34 pm

    benda paling aku kesal,aku tak sempat nak minta maaf kan seseorang tu...harap2 dia faham dengan situasi aku

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by blackrose on Fri 22 Aug 2008, 2:53 pm

    lady pink wrote:benda paling aku kesal,aku tak sempat nak minta maaf kan seseorang tu...harap2 dia faham dengan situasi aku
    wah...seseorang tu dah takde ke? ish ish

    tiba aku teringat kat x-bf aku dulu...aku pon tak sempat minta maaf kat dia...
    aku pernah mengecewakan dia padahal dia layan aku dgn baik sedeh


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by lady pink on Fri 22 Aug 2008, 4:43 pm

    blackrose wrote:
    lady pink wrote:benda paling aku kesal,aku tak sempat nak minta maaf kan seseorang tu...harap2 dia faham dengan situasi aku
    wah...seseorang tu dah takde ke? ish ish

    tiba aku teringat kat x-bf aku dulu...aku pon tak sempat minta maaf kat dia...
    aku pernah mengecewakan dia padahal dia layan aku dgn baik sedeh

    tak la,masih ada lagi..seseorang tue rujuk kat xbf saya dulu...ntah kenapa plak skarang kesal pas tgk thread ni..

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by rasdin17 on Fri 22 Aug 2008, 4:57 pm

    amboi seme teringat x bf. Dulu masa korang couple dgn diorang n tetiba ada option lain memula berbelah bagi. Apepun apa yang kita dpat kena hargai n ukur baju bdak sendiri.

    P/s kalo rose yang dah kawen nak mintak maaf kat x lain mcm jer. Kang ada perang dingin plak hehe

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by blackrose on Fri 22 Aug 2008, 8:08 pm

    lady pink wrote:tak la,masih ada lagi..seseorang tue rujuk kat xbf saya dulu...ntah kenapa plak skarang kesal pas tgk thread ni..
    owh...xbf..
    masih sempat nak mintak maaf lady...
    sbelum dia pergi tak kembali sedeh
    tp kalo mmg dah lost contact just berdoa jelah dia akan memaafkan lady senyumm


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by blackrose on Fri 22 Aug 2008, 8:14 pm

    rasdin17 wrote:amboi seme teringat x bf. Dulu masa korang couple dgn diorang n tetiba ada option lain memula berbelah bagi. Apepun apa yang kita dpat kena hargai n ukur baju bdak sendiri.

    P/s kalo rose yang dah kawen nak mintak maaf kat x lain mcm jer. Kang ada perang dingin plak hehe
    hehehe...sejujurnya...masa saye bercinta dulu...
    saye tak pernah tgglkan laki tu..sebaliknya laki tu yg tggalkan saye haha
    sebab saye ni jenis setia dan kalo dia pandai membuatkan kasih sayang smakin bertambah...mmg saye takkan tgglkan dia... haha

    tp dalam kes yg di atas ni...saye maksudkan xbf saye yg pertama...(dia dah meninggal dah) hmm1
    dia mmg baik..saye yg jahat sebab saya tak setia..
    tp saye tak setia sebab dia tiba menghilang tanpa kabar...lebih 2 tahun baru dia muncul kembali...
    dan waktu tu saye dah ada pengganti dia...tp dia tetap sayangkan saye...
    pastu bila pengganti dia tu tgglkan saye...dia tetap nakkan saye...
    tp saye tak dapat terima dia...dan saya suruh dia carik perempuan lain
    sampai dia meninggal saya belom pernah sekalipon minta maaf pada dia..
    hmm1

    saye harap dia dah maafkan saye.. ish ish


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by lady pink on Sat 23 Aug 2008, 9:16 am

    blackrose wrote:
    lady pink wrote:tak la,masih ada lagi..seseorang tue rujuk kat xbf saya dulu...ntah kenapa plak skarang kesal pas tgk thread ni..
    owh...xbf..
    masih sempat nak mintak maaf lady...
    sbelum dia pergi tak kembali sedeh
    tp kalo mmg dah lost contact just berdoa jelah dia akan memaafkan lady senyumm

    Pernah lady contact dia,p malangnya lady kena marah plak...Agaknya marah sangat dengan lady...

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by rasdin17 on Sat 23 Aug 2008, 9:27 am

    Pernah lady contact dia,p malangnya lady kena marah plak...Agaknya marah sangat dengan lady...[/quote]

    Sesetengah laki bagi dia cinta sama mcm maruah. Andai kata ditipu or something hapened pyah nak maafkan or lupakan. Ada orang bila dah xde ape2 x boleh kawan biasa.Maybe banyak teringat kenangan bersama

    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by lady pink on Sat 23 Aug 2008, 9:52 am

    rasdin17 wrote:Pernah lady contact dia,p malangnya lady kena marah plak...Agaknya marah sangat dengan lady...

    Sesetengah laki bagi dia cinta sama mcm maruah. Andai kata ditipu or something hapened pyah nak maafkan or lupakan. Ada orang bila dah xde ape2 x boleh kawan biasa.Maybe banyak teringat kenangan bersama[/quote]

    bukan sengaja lady tinggalkan dia,tapi masing2 mangsa keadaan...Bila dah melibatkan terpaksa memilih salah sorang,lady tpaksa mengundur diri...Lady sengaja buat dia sakit hati,biar lupakan lady...Tak mungkin lady nak paksa dia memlih lady sedangkan kawan baik dia tue dia kenal dari kecil lagi...Lady hanya orang baru di kenali beberapa tahun sedangkan kawan baik dia,dia kenal sejak dari kecil lagi...maaf emo sikit...

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by blackrose on Sat 23 Aug 2008, 12:48 pm

    owh...begitu kisahnya ye lady sedeh
    hmm..tp kalo sayelah..walaupon dah jadi x saye lebih suka kalo dia tetap berkawan dgn saye..
    sebab saye fikir..kalo masa mula kenal...kita kenal cara baik..
    berpisah biarlah cara baik...

    tp yelah...lain org lain pendapat dan pandangan..
    haha senyumm


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by lady pink on Sat 23 Aug 2008, 12:54 pm

    blackrose wrote:owh...begitu kisahnya ye lady sedeh
    hmm..tp kalo sayelah..walaupon dah jadi x saye lebih suka kalo dia tetap berkawan dgn saye..
    sebab saye fikir..kalo masa mula kenal...kita kenal cara baik..
    berpisah biarlah cara baik...

    tp yelah...lain org lain pendapat dan pandangan..
    haha senyumm

    tue la sis,macam2 orang kita jumpa kat dunia ni..apa yang kita lakukan harap2 semuanya betul,tak nak myakitkan hati semua orang biarpun dalam sesuatu hal kita terpaksa berkorban...

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by blackrose on Sat 23 Aug 2008, 1:23 pm

    lady pink wrote:

    tue la sis,macam2 orang kita jumpa kat dunia ni..apa yang kita lakukan harap2 semuanya betul,tak nak myakitkan hati semua orang biarpun dalam sesuatu hal kita terpaksa berkorban...
    takpelah lady...dah takde jodoh...
    kalo ada jodoh..berpisah mcm mane pon mesti bertemu jugak..
    yg penting kita doakan kebahagiaan dia dan kebahagiaan diri sendiri senyumm


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by lady pink on Sat 23 Aug 2008, 2:03 pm

    blackrose wrote:
    lady pink wrote:

    tue la sis,macam2 orang kita jumpa kat dunia ni..apa yang kita lakukan harap2 semuanya betul,tak nak myakitkan hati semua orang biarpun dalam sesuatu hal kita terpaksa berkorban...
    takpelah lady...dah takde jodoh...
    kalo ada jodoh..berpisah mcm mane pon mesti bertemu jugak..
    yg penting kita doakan kebahagiaan dia dan kebahagiaan diri sendiri senyumm

    lady redha je,smua dah jadi nak buat mcm mana kan..tak semestinya dengan lady dia akan bahagia...

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by blackrose on Sat 23 Aug 2008, 4:42 pm

    lady pink wrote:
    lady redha je,smua dah jadi nak buat mcm mana kan..tak semestinya dengan lady dia akan bahagia...
    yup.. haha
    kalo memang dia ditakdirkan utk lady..jodoh tu tak ke mana :)
    tp kalo tak de jodoh...redha je..mgkin Tuhan nak ketemukan dia dgn org yg lebih sesuai utk dia..
    begitu jugak di pihak lady senyumm


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by lady pink on Mon 25 Aug 2008, 8:43 am

    blackrose wrote:
    lady pink wrote:
    lady redha je,smua dah jadi nak buat mcm mana kan..tak semestinya dengan lady dia akan bahagia...
    yup.. haha
    kalo memang dia ditakdirkan utk lady..jodoh tu tak ke mana :)
    tp kalo tak de jodoh...redha je..mgkin Tuhan nak ketemukan dia dgn org yg lebih sesuai utk dia..
    begitu jugak di pihak lady senyumm

    he he...betol tu sis rose...benda da blalu biarkan blalu,skarang pandang ke depan... hehe hehe

    Sponsored content

    Re: Perkara yang paling anda kesalkan

    Post by Sponsored content Today at 5:45 am


      Current date/time is Wed 07 Dec 2016, 5:45 am