JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Share

    Poll

    kenapa anda lebih suka dalam mode 'quest' dari log in?

    [ 1 ]
    9% [9%] 
    [ 0 ]
    0% [0%] 
    [ 1 ]
    9% [9%] 
    [ 0 ]
    0% [0%] 
    [ 2 ]
    18% [18%] 
    [ 1 ]
    9% [9%] 
    [ 6 ]
    55% [55%] 

    Total Votes: 11

    Adiex
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 975
    Age : 33
    Location : somewhere!
    Referral : Admin
    JGR : N/A
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-15

    Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by Adiex on Sat 19 Jul 2008, 5:15 pm

    Assalamualaikum ,

    aku ader perasan dari mule2 forum ni ditubuhkan member2 lebih suke stay as guest je dari login, so nak survey sket kenapa kowang lebey suker jadik guest dari login dalam forum ni.

    ehem2.. ni bukan official poll ye, saje nak tau keadaan sebenar haha

    Bahulu Manis
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 567
    Age : 28
    Location : Pengkalan Chepa, Kelantan
    JGR : 1110
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-18

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by Bahulu Manis on Sat 19 Jul 2008, 5:19 pm

    sy rse dorg suke2 je la adiex...sori sy dah tervote tok mwkili regster mmber...


    _________________

    http://www.bahulumanis.blogspot.com
    Dapat gak tambah satu post lagi arini

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by blackrose on Sat 19 Jul 2008, 7:34 pm

    hmm...aku rasa..
    guest tak nak log in sebab mgkin dia nak cari benda yg boleh di donlod
    misalnya lagu ke...software ke..
    ataupon diaorg sekadar usha dulu...
    tengok samada forum ni best ke tak... haha


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by ijakstory on Sun 20 Jul 2008, 3:47 am

    sekadar skodeng jer kot... walaupun

    kepada guest atau insan misteri.. mehlaa join JG ni.. best tau..! senyumm

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by gamemaster on Sun 20 Jul 2008, 3:57 am

    Ntah jadi spy kot..

    reez80
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1808
    Age : 36
    Location : Kuching
    Referral : lady pink
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-16

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by reez80 on Sun 21 Sep 2008, 5:01 am

    mungkin dengan cara tu, tak berapa tertakluk kepada undang2 forum...

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by mebenk2u on Sun 21 Sep 2008, 11:18 am

    aku rasa sbb skodeng...bak kata Ijak...
    tak nak terikat dgn undang2 pun betul jugak...bak kata reez...


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    kalau
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1775
    Age : 56
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-14

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by kalau on Tue 23 Sep 2008, 8:10 am

    no restriction, rules and regulations, terms and conditions.........mungkin tue kot..........

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by rasdin17 on Tue 23 Sep 2008, 9:53 am

    kekadang quest nak survey dulu Forum tue best ker tak. Kalo bgus baru diorang join. Join tapi x aktif x syok gak

    kalau
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1775
    Age : 56
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-14

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by kalau on Tue 23 Sep 2008, 10:56 am

    heheh..........itu kan tengok citarasa masing2........tak sumer tue sama.......

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by rasdin17 on Tue 23 Sep 2008, 11:18 am

    mmg lar. Tapi sini bagus. Jadi quest bleh survey tengok. Kalo tempat lain trus lock rasanya

    kalau
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1775
    Age : 56
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-14

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by kalau on Tue 23 Sep 2008, 11:22 am

    aku gi tempat lain........tak kena kock pun?

    kalau
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1775
    Age : 56
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-14

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by kalau on Tue 23 Sep 2008, 11:23 am

    aku gi tempat lain........tak kena lock pun?

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by rasdin17 on Tue 23 Sep 2008, 11:27 am

    tempat mana. Ada tempat special untuk meber aje

    kalau
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1775
    Age : 56
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-14

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by kalau on Tue 23 Sep 2008, 11:28 am

    american site kot.........tue memang aku caye tue..........

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by rasdin17 on Tue 23 Sep 2008, 11:30 am

    kalo europe site pun allowed jer. Patut lar pandai Bi sbb slalu pi american site

    kalau
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1775
    Age : 56
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-14

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by kalau on Tue 23 Sep 2008, 11:32 am

    bukan american site jer aku gi.......banyak lagi........tak terlayan.........hehehe.......

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by rasdin17 on Tue 23 Sep 2008, 11:44 am

    lain mcm jer. Kalo latin punya pi ker

    kalau
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1775
    Age : 56
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-14

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by kalau on Tue 23 Sep 2008, 11:47 am

    ader gak........tapi sebagai pemerhati je la.........tak reti sangat aku aper derang nyer posting.........

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by rasdin17 on Tue 23 Sep 2008, 11:55 am

    banyak beza ker msia dengan oversea punya

    kalau
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1775
    Age : 56
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-14

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by kalau on Tue 23 Sep 2008, 11:58 am

    banyak........kalo ko sendiri nengok.......baru ko taw.......aku memula pun tak caya..........

    rasdin17
    Ahli Komited
    Ahli Komited

    Male
    Number of posts : 3244
    Age : 33
    Location : near my office
    JGR : 1740
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-11

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by rasdin17 on Tue 23 Sep 2008, 12:00 pm

    apa contoh beza yang ketara

    kalau
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1775
    Age : 56
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-14

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by kalau on Tue 23 Sep 2008, 6:38 pm

    derang jauh lebih open dari kiter sini......pergh.....sampai yg tooooottttt pun ada..........banyak lagi tue.........yg sumpah seranah tue.....jgn kira la........melambak.......tapi all in all tue derang lebih open.......takut gak aku......

    reez80
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1808
    Age : 36
    Location : Kuching
    Referral : lady pink
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-16

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by reez80 on Wed 24 Sep 2008, 3:14 am

    mungkin sebab nak explore dulu jg nie macam mana.. pastu baru depa masuk...

    kalau
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1775
    Age : 56
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-09-14

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by kalau on Wed 24 Sep 2008, 7:45 am

    explore dulu.......nanti masuk, ada yg kena flaming members yg lama tue.......

    Sponsored content

    Re: Kenapa anda lebih suke jadi quest?

    Post by Sponsored content Today at 10:22 am


      Current date/time is Sat 03 Dec 2016, 10:22 am