JomGempaq Forum

Selamat datang ke Forum Jomgempaq


    Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Share

    Poll

    Apa yang korang suka buat kat internet??

    [ 3 ]
    21% [21%] 
    [ 2 ]
    14% [14%] 
    [ 1 ]
    7% [7%] 
    [ 4 ]
    29% [29%] 
    [ 1 ]
    7% [7%] 
    [ 3 ]
    21% [21%] 

    Total Votes: 14

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    info Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by ajidss on Fri 18 Jul 2008, 10:42 pm

    asalmualaikum dan salam sejahtera...

    Aku nak tanya sikit la kat korang ni semua??ape yang korang suka wat kat internet ni??
    kat atas tu aku sediakan untuk korang vote..pas tu bagi komen kat sini k..aku nak tahu pendapat korang..ape sebenarnya korang buat kat internet ni senyumm

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by ajidss on Sat 19 Jul 2008, 2:18 am

    wei kawan..vote la.. good

    Bahulu Manis
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 567
    Age : 28
    Location : Pengkalan Chepa, Kelantan
    JGR : 1110
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-18

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by Bahulu Manis on Sat 19 Jul 2008, 2:54 am

    bila aku start ngadap laptop ni, travel la aku ke sluruh dunia mncri mklumat dan info2 yg berguna n mnarik...pas2 share kat forum especially kt JG ni...

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by ijakstory on Sat 19 Jul 2008, 3:54 am

    bagus bahulu! idea serta wawasan anda, terasa sedap dan manis..

    hidup bahulu manis..!

    Bahulu Manis
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 567
    Age : 28
    Location : Pengkalan Chepa, Kelantan
    JGR : 1110
    Maritial status : Single
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-18

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by Bahulu Manis on Sat 19 Jul 2008, 3:59 am

    ijakstory wrote:bagus bahulu! idea serta wawasan anda, terasa sedap dan manis..

    hidup bahulu manis..!
    thanks bro...actually, aku dalam usaha untok mlyakakkn si bahulu ni dlm pencarian moderator bru ni..
    doa2kan la aku berjaya er....?

    blackrose
    Every Rose Has It's Torn
    Every Rose Has It's Torn

    Female
    Number of posts : 4718
    Age : 36
    Location : Di Belakang Anda..!!
    JGR : 1600
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 19
    Registration date : 2008-03-24

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by blackrose on Sat 19 Jul 2008, 4:51 pm

    actually aku mula menceburkan diri dalam bidang internet ni
    bermula dari aku nak belajar tentang sesuatu...
    dari sbelum aku kawen...aku nak belajar main gitar..
    so..aku cari website yg ada turotial gitar ni...

    bermula dari situ...aku mencari informasi
    mcm gosip ke...jokes ke..cerita, cerpen, puisi

    lepas tu baru aku terjun ke arena forum.. senyumm


    _________________


    ~ U Dont Marry With Someone U Can Live With, But U Marry Someone U Cannot Live Without ~

    ~ BlackRose's Blog ~


    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by ijakstory on Sun 20 Jul 2008, 3:49 am

    aku? err.. mula2 masuk internet.. nak cari jodoh, tapi hampeh.. satu
    pun tak melekat... (ayat tak power kot? hehee.. haha )

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by gamemaster on Sun 20 Jul 2008, 3:51 am

    Tak mandi bunga kot.. kui2x

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by ijakstory on Sun 20 Jul 2008, 3:56 am

    gamemaster wrote:Tak mandi bunga kot.. kui2x

    apa nak buat.. kehkeh, aku mana ader bakat bab2 ngorat ni..

    gamemaster
    V.I.P
    V.I.P

    Male
    Number of posts : 276
    Age : 29
    Location : Duk Kat Atas Bukit
    Referral : Pakcik Google
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 2
    Registration date : 2008-03-19

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by gamemaster on Sun 20 Jul 2008, 3:58 am

    Tu perkara biasa kot.. Selalunya orang jenis ni lebih cepat berjaya sbb tak pikir pasal awek...

    peahcomot
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Female
    Number of posts : 221
    Age : 32
    JGR : 150
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-06-29

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by peahcomot on Mon 21 Jul 2008, 2:20 am

    gamemaster wrote:Tak mandi bunga kot.. kui2x

    pc ijak x mandi bunga kut..... hehe

    petrozza73
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 273
    Age : 43
    Location : Kg. Pandan. KL
    JGR : 440
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-07

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by petrozza73 on Mon 21 Jul 2008, 2:46 am

    Rilek ijak, ko kena mandi bunga tiga kali, skg dah ada kan? hehe...

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by ijakstory on Wed 23 Jul 2008, 3:20 am

    ohh.. itu dulu.. sekarang tak mandi bunga lagi dah.. hehe... tak perlu lagi cari jodoh kat tenet.. (aku ngorat bini dulu kat stesyen minyak jer.. alhamdulillah.. menjadi!)

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by ajidss on Wed 23 Jul 2008, 2:17 pm

    heheheh..idea yang bagus..heheheh...seronoknya la kat kalau kita mengunakan internet senyumm semua informasi ade

    hazriel
    Ahli Baru
    Ahli Baru

    Male
    Number of posts : 94
    Age : 29
    JGR : 50
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-14

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by hazriel on Wed 23 Jul 2008, 3:29 pm

    camane nak vote..sume menda tu aku buat hehe

    ajidss
    Ahli Pendiam
    Ahli Pendiam

    Male
    Number of posts : 256
    Age : 29
    Location : play computer games and ps2,ps3.
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-14

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by ajidss on Tue 29 Jul 2008, 8:12 pm

    lor..vote je yang mane paling minat senyumm

    sara
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 394
    JGR : 500
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by sara on Fri 01 Aug 2008, 8:58 pm

    saya vote paling atas..banyak ilmu boleh dapat kat dalam internet..banyak perkara boleh belajar dari internet..
    selain itu dapat menambah member2 internet dan boleh bertukar tukar pendapat..berkongsi ilmu..


    _________________
    ...jom tengok..
    http://eriy-apapaje.blogspot.com/
    http://eriy-health.blogspot.com/
    http://prepaid4u.net/eindex.php?id=290978

    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by lady pink on Sat 23 Aug 2008, 10:11 am

    Lady da vote dah...internet,kita dapat share semuanya misalnya bforum kita dapat bertukar tukar fikiran dan pendapat di samping menambah bilangan kawan yang ada...jangan ada yang menyalah guna internet tu dah satu kes tu...

    sara
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 394
    JGR : 500
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-03-20

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by sara on Sat 23 Aug 2008, 3:51 pm

    yup...betul lady..
    internet memang banyak kebaikannya..tapi banyak juga keburukannya bila disalahgunakan..


    _________________
    ...jom tengok..
    http://eriy-apapaje.blogspot.com/
    http://eriy-health.blogspot.com/
    http://prepaid4u.net/eindex.php?id=290978

    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by lady pink on Mon 25 Aug 2008, 8:48 am

    sara wrote:yup...betul lady..
    internet memang banyak kebaikannya..tapi banyak juga keburukannya bila disalahgunakan..

    bergantung dengan apa yang kita buat dengan internet ni..klo buruk,buruk la kita dapat dan begitu juga sebaliknya....

    mebenk2u
    Moderator
    Moderator

    Male
    Number of posts : 2434
    Age : 38
    JGR : 1860
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-24

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by mebenk2u on Wed 27 Aug 2008, 9:07 pm

    internet sebagai medium untuk kebaikan..misalannya buat kawan baru, cari ilmu, cari bahan assignment, cari resepi, gambar, software, baca berita dan berbual.
    Bagaimana kita mencorakkan acuan, begitulah kuihnya..jika niat kita untuk kebaikan, maka baiklah jadinya..
    Internet oh internet..


    _________________
    No man is smart, except by comparison to those who know less.

    spatt
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Male
    Number of posts : 1552
    Age : 29
    Location : Underneath it All...
    JGR : 100
    Maritial status : In relationship
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-07-23

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by spatt on Thu 28 Aug 2008, 12:00 am

    dunia d ujung jari=internet...

    mcm2 yg aku wat ngn benda internet nih...

    aku tringat tyme aku study kt uitm dlu...

    modem ngn router kt umah sewa aku dlu tu hak milik sorg housemate aku yg ske blk umah...

    bile die balik, ktorg cm buntu jer...

    wlaupn ade astro, washing machine, fridge, microwave, dan ps2, tetap xdpt lwn internet pnye best...

    skg ni kt uma aku da ade streamyx, heaven la aku...

    bak kata mebenk, internet oh internet...

    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by lady pink on Fri 29 Aug 2008, 8:20 am

    tak bole hidup tanpa internet, tak dapat bforum satu..pendek kata,internet bagai satu keperluan....


    Last edited by lady pink on Fri 29 Aug 2008, 2:02 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : tinggal ayat)

    ijakstory
    Nice boy from Keramat
    Nice boy from Keramat

    Male
    Number of posts : 3285
    Age : 37
    Location : AU3 Keramat Key EL
    JGR : 800
    Maritial status : Married
    Respek :
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 7
    Registration date : 2008-04-14

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by ijakstory on Fri 29 Aug 2008, 12:39 pm

    Dalam internet ini korang suka buat ape??

    aku pun tanya kat adik kat umah...

    suke buat ape?........ Buat Tak Tahu Jer.....

    (hampeh punya adik..) wekk

    lady pink
    Ahli Aktif
    Ahli Aktif

    Female
    Number of posts : 1251
    Age : 107
    Location : Under my skin
    Referral : mebenk2u
    JGR : 920
    Amaran :
    0 / 1000 / 100

    Mood :
    Reputation : 0
    Duit : 0
    Registration date : 2008-08-22

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by lady pink on Fri 29 Aug 2008, 2:12 pm

    ijakstory wrote:Dalam internet ini korang suka buat ape??

    aku pun tanya kat adik kat umah...

    suke buat ape?........ Buat Tak Tahu Jer.....

    (hampeh punya adik..) wekk

    besa la bbudak2...

    Sponsored content

    info Re: Dalam internet ini korang suka buat ape??

    Post by Sponsored content Today at 8:15 pm


      Current date/time is Sun 04 Dec 2016, 8:15 pm